Forum - Forum-tråd: Star Trek: Discovery - spoilersnak

Star Trek: Discovery - spoilersnak

  • ★★★★★0

    Her kan vi snakke frit om de nyeste afsnit af TREK! 

    Lars!26-09-17 09:49

  • ★★★★★0

    The Insider om de første par afsnit: 

    Lovende start. Ikke uden sine skavanker, men det kan sagtens gå hen og blive en ærværdig tilføjelse til den astronomiske Star Trek-saga.

    - Først... det knap så gode: Afsnit 2 var lidt ujævnt og sløvt i forhold til nummer 1. Og generelt følte jeg ikke, at historien sådan for alvor blev kickstartet, eller at karaktergalleriet tog form. Men "Discovery" er tydeligvis heller ikke nær så "ensemble-orienteret" som alle de andre serier. Lærte lidt om vores hovedperson, Burnham, men alle andre virkede en anelse anonyme. Måske fordi de egentlige hovedpersoner ikke er blevet introduceret endnu (seriens skabere har talt om en "anden pilot", og alt peger uniddelbart på, at det bliver afsnit 3). Saru var meget sjov - men også en anelse inkompetent for en Starfleet-officer at være. Og det var egentlig en lidt spøjs ting undervejs... Flere af officererne virkede bare ikke særligt, well, kvalificerede. Lidt for lidt logik i beslutningerne, som Spock sikkert ville indvende.

    Jeg synes i øvrigt, alt for mange trekkies er gået i selvsving over, hvordan seriens fiktive teknologi og scenografi ikke harmonerer med det visuelle udtryk i 60'er-serien. Det har jeg det fint med. Jeg kan godt købe, at teknologien i 60'er-serien er mere avanceret, selvom den SER mindre avanceret UD. Så længe historien og karaktererne er gribende, kan jeg snildt sluge "pynten" derpå. MEN... Der er et stort MEN... Jeg har indtil nu været spændt på, hvordan de forklarer, at en så veletableret race som de kære klingons pludseligt ser vanvittigt anderledes ud - både i forhold til hud, form og kostumer, som snarere ligner noget fra en altmodisch vampyrfilm. Jeg forestillede mig, at man ville afsløre, at der findes flere forskellige off-shoots af klingons- underracer, om man vil - men en scene undervejs afslører, at ALLE klingons nu ser sådan ud. Jeg er normalt ikke en anal regelrytter i forhold til continuity, men for mit vedkommende er det bare forstyrrende, at en hel race af væsner pludseligt forekommer HELT anderledes, og at det samtidig skal harmonere med den HELT anderledes (hidtidige) skildring af dem forinden. Altså, lidt ligesom hvis Peter Jackson havde lavet alle elvere blå i Hobitten. Derfor bliver det bare lidt forstyrrende for indlevelsen.

    - Det gode: mange, mange ting. Først og fremsendt ser serien skidegodt ud, og lydsiden leverer også varen (og her mærker man især bagmændenes respekt for Treks historik - selv alarmen på det gamle klingon-rumskib er lyden af alarmen på klingon-rumskibe i de andre serier! #jajegergiganørd), og det overraskede mig positivt ovenpå enkelte trailers, der så lige lovlig studieagtige og underligt reklamepolerede ud. Endnu bedre: dialogen var god. Den klingede ofte teatralsk og opstyltet i trailers, men den klingede naturligt her. Godt banter undervejs.

    Og skuespillerne er gode hele vejen igennem. Martin-Green er vildt dragende, og især HUN gør mig spændt på at mere mere om Burnham og hendes rejse. Foran kameraet var det største lyspunkt dog, for mig, James Frains pragtfulde præstation som Sarek. Han VAR Spocks far. Autoritær, elskværdig (så elskværdig, som en Vulcan kan være uden at fremstå decideret følelsesladet) og lettere spydig uden at krydse den der grænse til "douchebag-mode", som nærmest ALLE andre vulcam-skuespillere gennem tiderne end Nimoy er drættet ind i.

    Summa summarum: en hæderlig start. Jeg havde håbet på at være mind-blown af den første nye Trek-serie i 12 år. Men jeg tager gerne til takke med at være positivt overrasket og nysgerrig på mere. Med undtagelse af den allerførste Star Trek-serie skulle alle serierne bruge et par ÅR på at overkomme børnesygdommene og finde ordentligt fodfæste. Discovery kommer lige så godt fra start som enhver anden Trek-serie, og hvis vi er heldige, kommer den lige så godt i mål. Jeg tror måske nok ikke heeeeeelt på, at det kommer til at ske, hvis jeg skal være helt ærlig, men jeg er dybt taknemmelig over, at dét store håb fortsat er i live her ovenpå de første to afsnit. Engage!

    Lars!26-09-17 09:51

  • ★★★★★0

    davenport: 

    Min umiddelbare mening efter afsnit 1 & 2: (Spoiler level: middel)

    Jeg var godt underholdt. Den ser dog meget poleret ud, og jeg er ikke vild med design af Klingons. De ligner plasticmænd og deres sprog virker snøvlende og uintelligent. Men jeg er ret vild med videnskabsofficeren. Jeg mindes ikke at have set hans race før. Og så bed jeg mærke i, at de nævnte Andorians, så jeg krydser tæer. Elsker deres slags!!

    Jeg har iøvrigt ikke noget problem med teknologien. Det ville være ret kedeligt, med gamle analoge fjernsyn og den slags. Det er fremtiden, vi bliver ikke dårligere til at lave ting!

    Lars!26-09-17 09:51

  • ★★★★★0

    Jeg er ikke blevet virkelig grebet af de første to afsnit, men jeg vil gerne se videre alligevel. 

    Der er blevet introduceret fire karakterer, som jeg føler, man er kommet lidt ind på, og to af dem er allerede døde. Det er næsten som om serien mangler karakterer og ikke er kommet rigtig i gang. På den anden side er der allerede "sket" en masse - og den del er nok gået for hurtigt, efter min smag. 

    Jeg har hverken problemer med det overordnede udseende, teknologien eller make-uppen. Jeg generes ikke af klingonernes udseende. Effekterne er fine, synes jeg, kunne især lide da Michael sad i fangehullet, mens alt omkring hende var ødelagt - så fedt ud. Til gengæld havde jeg et problem med nærkamps-scenen i afsnit 2. Det var så elendigt og kaotisk filmet, at jeg røg helt ud af det... 

    Lars!26-09-17 09:58

  • ★★★★★★0

    Men hvorfor fanden hedder hun Michael??? Gik jeg glip af noget?

    davenport26-09-17 10:17

  • ★★★★★0

    Star Trek var de første med et "interracial kiss", nu vil de være de første med piger med drengenavne. 

    Lars!26-09-17 10:58

  • ★★★0

    "One thousand years from now there'll be no guys and no girls, just wankers."

    Benway26-09-17 11:22

  • ★★★★★★0

    "One thousand years from now there'll be no guys and no girls, just wankers."

    Haha:-)

    T. Nielsen26-09-17 12:53

  • ★★★0

    Ja, det vel kun tre personer man sådan rigtigt kom tæt på i de to afsnit.
    Mens jeg så det, tænkte jeg på at hende kaptajnen virkede meget endimensionel og flad. Så døde hun til sidst, så det behøver jeg så ikke tænke mere over.
    Vi mangler stadig at få præsenteret det meste af holdet. Måske næste afsnit?

    Jeg har det fint med at teknologien er blevet opdateret lidt. Sådan har det vel også været med de foregående serier. Det er altid et spejlbillede på hvordan vi i vores tid forestiller os at teknologien ser ud i fremtiden.

    En ting der irriterede mig, var at både kaptajnen og hende Michael lige pludselig tog afsted på hvad virke som en sindsyg farlig mission. I virkeligheden ville de vel have et elite team eller lignende om bord til den slags. En kaptajn skal blive på sin bro og lede sin besætning.
    Men sådan er det vist ofte i mange Star Trek afsnit. Hvis der endelig er en med på en mission, man ikke kender, så er det en god indikation på at personen dør senere i afsnittet.

    Så syntes jeg også der var lidt for mange skæve vinkler. Fandt det forvirrende og blev næsten søsyg.

    Men bortset fra det, syntes jeg da det var en fin start og det har da potentiale. Ser frem til næste afsnit.

    Aranyhajú Nyárszépe26-09-17 16:30

  • ★★★★★★1

    Havde helt sikkert regnet med at hun døde, da hun kun var gæstestjerne. Tror de næste to afsnit har fokus på besætningen, og der så kommer mere om hende Michael (!) efter afsnit 4. (Jeg har svært ved at sluge, at hun har et drengenavn - tror der er en historie bag, muligvis noget med hendes vulkan-baggrund og Sarek.)

    davenport26-09-17 17:05

  • ★★★★★0

    En ting der irriterede mig, var at både kaptajnen og hende Michael lige pludselig tog afsted på hvad virke som en sindsyg farlig mission. I virkeligheden ville de vel have et elite team eller lignende om bord til den slags. En kaptajn skal blive på sin bro og lede sin besætning.

    Kirk gjorde det også altid selv. Rimelig dum ledelsesstil hele tiden at forlade broen for at risikere livet. Men meget typisk Star Trek. 

    Lars!26-09-17 21:07

  • ★★★★★★0

    Typisk Kirk...

    davenport26-09-17 22:50

  • ★★0

    Men hvorfor fanden hedder hun Michael??? Gik jeg glip af noget?

    Fuller deliberately gave the character a traditionally male name as he did with the female leads of his previous series.

    www.slashfilm.com/bryan-fuller-redesigned-the-star-trek-discovery-klingons/

    Tiany27-09-17 20:09

  • ★★0

    Jeg kan godt lide den nye stil og synes visuelt serien indtil videre er rigtig flot.

    Jeg er da i hvert fald hooked på at skulle se flere afsnit, så må jeg se om den holder det imo fine niveau.

    Tiany27-09-17 20:48

  • ★★★★★★0

    Håber ikke de begynder at kalde hende Mike, når de sidder og fulder sig i romulan ale i kantinen..

    davenport27-09-17 20:52

  • ★★★★★0

    Fuller deliberately gave the character a traditionally male name as he did with the female leads of his previous series.

    www.slashfilm.com/bryan-fuller-redesigned-the-star-trek-discovery-klingons/

    Og der kom forklaringen på klingonernes nye udseende også... 

    Lars!27-09-17 20:57

  • ★★0

    Jeg må sige jeg syntes der ser ud til at blive en fin serie. Jeg er dog stadig træt af de klemmer sig ind mellem de andre serier. Alt er defineret på forhånd, de kan ikke rigtigt introducere ny teknologi uden det skaber kaos, alligevel opdatere de tingene visuelt så det alligevel bliver noget rod. medmindre de laver en JJ og skider på universet og lavere deres egen tidlinje (Fede film, men kunne de ha være lavet så, man ikke stod med følelsen af "Hey du har lige annulleret alt de vi holder af). Hvorfor ikke bare starte "lidt" efter Voyager. Så ville der være frit spil. 

    For at kører videre på PJ referencen fra tidligere ligner Klingonerne en flok Uruk-hai i elver rustninger, The Klingon 100year darkness.

    //pivpiv off

    Mon ikke det "blivende" crew bliver introduceret nå Mike få sit eget skib, kunne godt håbe på ham science dude ikke får hyrer på det næste crew. 

    Glæder mig til mandag

    HelmerJ28-09-17 08:41

  • ★★★★★★0

    Hey - det kan være de tager røven på os, og time warper dem ud i fremtiden, og så skal de finde hjem, ligesom Voyager, bare helt anderledes?

    /wish off

    davenport28-09-17 09:14

  • ★★★★★★0

    Så fik jeg set de første par afsnit og jeg ka' li' hvad jeg så. Jeg kan sagtens se hvad andre har klaget over med hensyn til teknologien. Det er ikke et helt så stort problem, som folk har gjort det til, men der var et par aspekter som virkede malplaceret.

    Jeg ved selvfølgelig ikke endnu om serien ændres med tiden, men det føles lidt "off" at et afsnit ikke er en afsluttet historie, ligesom i de gamle serier og så virkede klingonracen noget underlig, men mon ikke man behandler det senere hen? Dog kunne jeg godt lide dendér næsten religiøse tilgang til krig og det virkelig syrede skib, som de fedtede rundt i, samt at de forskellige klaner har skibe der ser markant forskellige ud.

    Zero Cool30-09-17 09:44

  • ★★0

    Episode 3

    Altså tech mæssigt skal man glemme alt om at vi befinder os 10 år før Kirk. Men hvis man kan det, så synes jeg altså den virker.

    Finder det total spændende med den her secret ops del af Star Fleet. Og Jason Isaac virker til at blive et godt valg.

    Tiany 2-10-17 12:09

  • ★★★★★0

    Episode 3

    Altså tech mæssigt skal man glemme alt om at vi befinder os 10 år før Kirk. Men hvis man kan det, så synes jeg altså den virker.

    Finder det total spændende med den her secret ops del af Star Fleet. Og Jason Isaac virker til at blive et godt valg.

    Hyped! Synd jeg må vente helt til i morgen med at se den (eller i nat). 

    Lars! 2-10-17 12:51

  • ★★★★★★0

    Det blev lige rigtigt spændende, synes jeg. Nu gik den i gang, og der kom en vinkel og et perspektiv på serien. Håber de laver den episodisk inden så længe, for det er det jeg altid har holdt af ved Trek, det at man kan "snuppe" et afsnit her og der. Men der skal selvfølgelig etableres en historie.

    De er godt nok langt med deres tech! Mener ikke side-to-side-transport er noget man har på det tidspunkt? Men jeg vælger at købe den, og ikke gå op i tech´en, og bare lade den være Trek.

    Men fuck de lig var godt lavet på USS Glenn. Der er virkelig lagt arbejde i den visuelle side, mere end i de andre serier, synes jeg. Men man kan argumentere for, at vi jo også nu er i stand til, at vise et godt bud på fremtiden, og så bør vi da benytte det.

    Jeg er solgt!

    davenport 2-10-17 21:51

  • ★★★★★★0

    Når det kommer til teknologi som ikke stemmer ovenens med tidsalderen, synes jeg at det mest iøjnefaldende er hologrammerne, som de er virkelig glade for at bruge.

    Zero Cool 2-10-17 22:15

  • ★★★★★★0

    Hvis den absolut skal foregå i fortiden ift. tidslinjen, så vil jeg hellere se på noget lækkert. Hvis den skulle bruge TOS tech, så var det jo direkte åndsvagt. Synes historien virker fed, og jeg sluger det som en polsk havneluder ville drikke en halv liter spunk, uden at der var nogle snore tilsluttet!

    davenport 2-10-17 22:24

  • ★★★★★★0

    Nå ja, men en serie kan vel også være lækker, uden at man behøver at svinge sin effektpik udover det hele? Den klassiske, massive fladskærm fungerer jo fint i JJ's filmunivers, så kan den vel også fungere på serieniveau?

    Man kan jo også sagtens give Frodo og Samwise et sæt MIG-29'ere, så de hurtigt kan få droppet den ring og tage hjem til en fest med elverludere og orke-kokain, i stedet for at trave afsted og vente på de satans ørne.

    Præcis de nye film er jo glimrende eksempler på, at man kan lave en opdateret udgave af en 60'er-serie og både få teknologien til at se retro ud, samtidig med at den ser moderne/futuristisk ud.

    Zero Cool 2-10-17 22:50

Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen