Forum - Forum-tråd: Hvad er der med filmnørder og forurettelse?

Blog: Hvorfor bliver filmnørder nemt så forurettede?

  • ★★★★★★2

    Preach it, sista! Jeg har haft en snak med en ven om nogenlunde samme emne og jeg synes især det kan være slemt, når det drejer sig om film som mange er enige om at hade. Af samme årsag, er der tider hvor jeg foretrækker at snakke film med nogle af mine venner, frem for at diskutere online, bare for at undgå den negative stemning og hvorfor jeg i højere grad snakker superheltefilm og tegneseriefilmatiseringer andre steder end Moovy.

    Zero Cool 5-07-17 19:40

  • ★★★1

    Det er et interessant emne. En af de ting nettet naturligvis har gjort er at skabe et forum, hvor folk kan hælde hinandens smag ned uden konsekvenser, og folk forhåner derfor hinandens filmsmag på en på måde, som man aldrig nogensinde ville gøre, hvis den pågældende sad foran en. Det er sådan set det samme med alle mulige andre emner. Sider med religiøst indhold vil typisk blive angrebet med ord om, at de pågældende er "sindssyge mennesker, der tror på himmelnisser." Politikere, der har holdninger, vi ikke kan lide, er ikke blot nogle, vi er uenige med. De er "syge og ondskabsfulde idioter" osv. Ingen argumenter, ingen ræsonnementer - blot forhånelse.

    Før i tiden ville den slags aldrig blive optaget blandt avisernes læserbreve. Det ville i stedet finde dets naturlige plads som fuldemandssnak på værtshuse mm. Men nu kan vi ikke længere undgå at lægge øre til det. Af den årsag læser jeg sjældent i de kloaker, der er på netaviserne og på Facebook-siderne. Når det så er sagt, vil jeg tilføje, at Moovy - delvist pga. sin beherskede størrelse - heldigvis fortsat er et sted, hvor den slags er af et beskedent omfang. I hvert fald til indtil videre. På Filmz følte jeg, det blev et tiltagende problem i takt med, at siden voksede, og det blev til sidst ofte nødvendigt at bryde ind. Vi havde fra starten en politik om at lade der være højt til loftet, men med tiden kunne det simpelthen ikke lade sig gøre længere.

    Benway 5-07-17 20:14

  • 0

    Meget enig med dine betragtninger. Oplever det desværre alt for ofte. Det sker også rigtig meget i musikfora. Jeg er selv metalhead, men selv i de fora, er der også debatter om det metal man hører nu også er trve nok. 

    Men når det er sagt, synes jeg da ikke debatten går højt her på siden. Eller i hvert fald ikke svinerne. Eller er jeg bare blind?

    Nagash 5-07-17 21:15

  • ★★★★0

    Men når det er sagt, synes jeg da ikke debatten går højt her på siden. Eller i hvert fald ikke svinerne. Eller er jeg bare blind?

    Moovy er måske undtagelsen, der bekræfter reglen :)

    chandler75 5-07-17 21:20

  • 0

    Bestemt. Men det var mere det, om Moovy netop ikke er en undtagelse? For synes aldrig jeg er stødt på en tråd, hvor svinerne flyver til højre og venstre :)

    Nagash 5-07-17 22:54

  • ★★★0

    Waua god blog, præcis sådan har jeg det.

    Vil heller ikke sige jeg er uskyldig, men er altid frisk på at høre andres meninger til film jeg måske ikke forstod eller de ikke kan lide. Men har det også sådan at hvis jeg kommer med en mening der ikke er enige med største delen, bliver man nedgjort eller peget fingre ad. 

    Jeg nyder at snakke om film, så undgår altid at starte en større diskussion om hvem der har ret eller er dum, da det ikke er særlig sjovt at diskutere om og hurtigt bliver personligt. Hvis man fx ikke kan blive enige om Star Wars, LoTR osv. så find noget andet at snakke om.

    Ellers endnu engang Tak! Nadia for en god blog og reminder for hvad vi har tilfælles og alle elsker.

    MOVIE1000 5-07-17 23:23

  • ★★★★★★0

    Jeg ved ikke om Moovy er en undtagelse som sådan. Jeg tror bare at mængden af aktive brugere på forummet er forholdsvis begrænset, samt at en stor del kender hinanden, hvilket gør en forskel.

    Dog synes synes jeg at nogle tråde er stoppet med at være diskussioner og bare er blevet en udholdenhedskonkurrence i hvor mange gange man kan gentage de samme argumenter og tonen bliver mere og mere skinger for hvert indlæg. Og der har da også været eksempler på svinere, måske ikke direkte pga. film.

    Jeg kan ikke selv sige mig fri for ikke at have deltaget og generelt set, er der da en ok stemning herinde, dermed ikke sagt, at det ikke kan blive bedre.

    Zero Cool 5-07-17 23:33

  • ★★★0

    Tak, Nadia. Virkeligt en super relevant blog, med et vigtigt opråb om positivt fokus - fremfor det mavesure. Noget som jeg mener er essentielt for fornuftig dialog og ikke mindst for at kunne inspirere andre til at prøve anspore nuancer og perspektiv.  Jeg tror, at det er tanker som de fleste aktive "nørder" i det hele taget går med, da nørderi ofte kan blive en diskussion baseret på fanboy-følelser - hvor det er svært, ja nærmest umuligt, ikke at komme til at såre eller stikke til ens tilhørsforhold. Der er dog stor forskel på hvordan dét gøres. 

    I forhold til hvordan jeg oplever tonen på en række andre medier og platforme, fornemmer jeg dog, at vi på Moovy er kommet godt i mål med at holde en sund (og humoristisk) debatkultur. Selvom der (naturligvis) har været episoder, hvor bølgerne har gået højt - det er ikke til at undgå, før eller siden. Som Bruno er inde på, hjælper det nok at en del af de aktive brugere har indbyrdes relationer - eller har opbygget dem, med Moovy som community. Jeg synes dog også, at der er flere aspekter. Blandt andet at vi som redaktion forsøger så vidt muligt at holde den røde tråd ud i en sober tilgang, ved ikke at lade stå til - uden at gå på kompromis med vores ambition om åbenhed og gerne et glimt i øjet. Derfor er det også interessant at høre fra brugerne herinde, hvis der er noget der kan forbedre - og hvis der er tanker om hvordan dét kan gøres.

    Når Nadia beder en retorisk bøn om forståelse fremfor at skælde ud, hvilket kan være så enormt trættende, synes jeg at hun rammer spot on om hvad vi alle kan gøre bedre, i større eller mindre grad. Og ikke mindst have den bøn in mente, i det øjeblik vi indtræder i diverse fora. Såsom herinde.   

    Dolphinfriendly 6-07-17 10:48

  • ★★★★★0

    Bestemt. Men det var mere det, om Moovy netop ikke er en undtagelse? For synes aldrig jeg er stødt på en tråd, hvor svinerne flyver til højre og venstre :)

    Moovy er ikke gået helt fri for ballade, men kulturen herinde er over gennemsnits venskabelig. Der er tilpas mange modne, tilbagelænede, humoristisk anlagte brugere herinde, og det synes at have en næsten forebyggende effekt. Der er højere tærskel for at være fræk herinde (altså "fræk" som i "provokerende", ikke som i "lummer"). 

    Lars! 6-07-17 08:25

  • 0

    Og så forstår folk ikke, hvorfor jeg stadig ikke er på Facebook.

    Min tilgang til, at deltage i en diskussion her på moovy ( og Filmz i sin tid ) var og er, så vidt muligt, at skrive, at det er min personlige holdning, som jeg giver udtrykt for. Ikke en absolut sandhed eller et videnskabeligt faktum, men en holdning.

    Nogen gange har jeg en god holdning, andre gange kan jeg konstaterer, efter andres indlæg, at min egen holdning halter på et eller flere punkter. Jeg vil gerne diskuterer med folk, men vil helst udgå tilsvininger. Det er ikke mit formål med deltagelsen på det her forum.

    Jeg vil dog gå i rette med folk, hvis de fejlciterer mig, da jeg mener der skal være styr på tingene.

    Sidst, men ikke mindst.

    Så håber jeg ikke, at du, Bruno, helt vil afskrive, at diskuterer superheltefilm og tegneseriefilmatiseringer herinde, da det også er et område, som jeg selv er meget begejstret for. Skal i øvrigt ind og se Spiderman: Homecoming i morgen aften.

    Kviesgaard, skriver sig ud.

    Kviesgaard 6-07-17 18:29

  • ★★★★★★0

    Man skal ikke tage fejl af, at man langt hen ad vejen selv styrer hvad man oplever på Facebook. Jo, der kan opstår heftige diskussioner, som også kan opstå på sider som Moovy, på Reddit, på Twitter, i telefonen og cirka alle andre steder, hvor man ikke er ansigt-til-ansigt med den anden person.

    Min hedengangne mormor havde diskussioner kørende i uge- og månedsvis i lokalaviserne på Lolland med andre borgere og lokalpolitikere, altså på skrift i fysiske aviser, som alle andre kunne læse. De kaldte måske ikke hinanden "dumme svin" direkte, men det var ret tydeligt at det lejlighedsvis var hvad de mente om hinanden.

    I modsætning til en avis eller et socialt medie som Twitter, hvor alt er offentligt, så kan man gøre sin profil så privat på Facebook og omgive sig med venner og bekendte, som man anser som fornuftige og dermed styre tonen, samt hele lade være med at følge folk, uden at slette dem fra sin kontaktliste.

    Folk kan sagtens være idioter, selvom de ikke er på Facebook, er vist den korte version.

    Zero Cool 6-07-17 18:44

  • 0

    Folk kan sagtens være idioter, selvom de ikke er på Facebook, er vist den korte version.

    Bruno 6-07-17 18:44

    Men det er nemmere, at være idiot, når man sidder anonymt bag sin skærm.

    Kviesgaard 6-07-17 18:47

  • ★★★★★★0

    Ja, men du er jo ikke kun anonym på Facebook, det er du også her og hvilket som helst andet board mv., som du besøger på internettet. Og efter mange års erfaring med kundeservice, kan jeg sige med sikkerhed, at det intet har med mediet at gøre, men bare det faktum, at man ikke står ansigt-til-ansigt med personen, fordi at opføre sig som en asshat sker også via telefonen, på mail og supportchat.

    Facebook fremelsker ikke den kultur og gør ikke folk til idioter, det klarer de selv. Facebook gør det bare lidt mere tydeligt hvem der er idioter, fordi de trods diskuterer med deres fulde navn og ansigt synligt, samt en masse personlige informationer. Men giver samtidig brugeren en mulighed for at frasortere det, fordi man kan bare melde sig ud af de dårlige grupper og skabe sine egne, med folk som ikke gider den slags ballade.

    Zero Cool 6-07-17 19:04

  • ★★★★★0

    Og så forstår folk ikke, hvorfor jeg stadig ikke er på Facebook.

    Nope - forstår det ikke :) 

    Lars! 6-07-17 19:44

  • ★★★0

    Jeg mener skam også, at Facebook er fornøjeligt nok, når man bruger det rigtigt. Jeg har heldigvis mange gode fb-venskaber, der skriver hyggelige, sjove og interessante opslag. Man skal bare undgå nogle af de kloaker, der også findes på Facebook - og i øvrigt også mange andre steder på nettet.

    Benway 6-07-17 19:54

  • ★★★★★1

    Jeg opfører mig nok bedre på facebook end her. Min kone ser jo, hvad jeg laver på facebook ;) 

    Lars! 6-07-17 21:25

Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen