CPH PIX åbner med verdenspremieren på det danske gambler-drama "Fantasten"

Den 9. udgave af Danmarks største spillefilmfestival, CPH PIX, flankeres af gallapremierer på to nye danske film. Verdenspremieren på Christian Dyekjærs thriller "Fantasten" skyder den 14 dage lange filmfest i gang, mens Birgitte Stærmoses balletdrama "Darling" har dansk gallapremiere på festivalens næstsidste dag.

Af andre danske film, der får eksklusiv forpremiere på festivalen, kan nævnes "En frygtelig kvinde" af Christian Tafdrup, "Mens vi lever"af Medhi Avaz og "QEDA" af Max Kestner.

I Christian Dyekjærs thrillerdrama "Fantasten" ses Dejan Čukić i rollen som Claus – en charmerende og uforbederlig fantast, bilsælger og gambler. En dag får han rodet familien ind i sin spillegæld, og pludselig får hans 19-årige søn en gruppe kriminelle voldsmænd på nakken. Claus er løbet tør for held og må nu sætte livet på spil for at redde sin søn fra et helvede, han selv har startet.

En fortælling om kærlighed, magt og jalousi

I "Darling" har Danica Curcic hovedrollen som Darling – en lysende balletstjerne, der er ved at brænde ud. Hendes mand, koreografen Frans, forbereder opførelsen af "Giselle" med Darling i titelrollen. Men perfektionisten har presset sin krop til det yderste, og Darling falder om med voldsomme smerter allerede under de indledende prøver. Hun har svært ved at acceptere den bratte afslutning på sin karriere og at blive erstattet af en ung, uerfaren danserinde – og som i en ægte ballet udvikler filmen sig til en fortælling om kærlighed, magt og jalousi.

CPH PIX finder sted fra 28. september til 11. oktober i biografer og spillesteder i og omkring København.  Det fulde program annonceres 12. september til Programlaunch i Dagmar Teatret med Danmarkspremiere på Sofia Coppolas "The Beguiled".

Kommentarer

CPH PIX åbner med verdenspremieren på det danske gambler-drama "Fantasten"

Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen