Danske Netflix-medlemmer sikrer global bingeracing tredjeplads

Mere end 8 mio. seriefans verden over binger en hel sæson af deres yndlingsserie i det øjeblik, den får premiere på streamingtjenesten.

"Bingeraceren" er en realitet, og i Danmark sikrer ivrige fans af Netflix en global tredjeplads lige i hælene på Canada og USA, når det gælder antallet af bingeracere i forhold landets Netflix-medlemmer.

Bingeraceren er ifølge Netflix den, der sprinter sig gennem en hel sæson inden for 24 timer efter premieren for at være den første med indgående kendskab til yndlingsserien.

I Danmark er det alt fra "Et år med Gilmore Girls" og mangaserien "The Seven Deadly Sins" til superhelteserien "Marvel's The Defenders", som de mest ivrige fans har kastet sig over fra 2012 til nu, hvor Netflix har foretaget undersøgelsen.

Bingeracering mere end tyvedoblet siden 2013

I alt har 8,4 mio. medlemmer valgt at binge med lynets hast, mens de har haft Netflix, og tendensen er støt stigende. Mellem 2013 og 2016 blev antallet af personer, der så en hel sæson på lanceringsdagen, mere end tyvedoblet.

Det er alle slags serier, der binges. Halvtimeskomedier som "Modern Family" og "Lovesick" bliver hurtigt set af danske bingeracere, men timelange thrillere som "Stranger Things" og "House of Cards" bliver også slugt med glubende appetit.

"Et år med Gilmore Girls" er en suveræn global vinder, da serien tiltrak flest bingeracere over hele verden i de første 24 timer efter premieren. Men derudover varierer førstepladserne fra land til land: "Hænderne endnu mere fulde" regerer suverænt i Ecuador, "Club de Cuervos" blev nummer et i Mexico, og "Marvel's The Defenders" blev taget overvældende godt imod i Korea.

Finland ligger lige i hælene på Danmark med en fjerdeplads stærkt efterfulgt af Norge på femtepladsen, og vores svenske naboer sniger op på en niendeplads, når det gælder bingeracing.

De 20 serier, der binges hurtigst i Danmark:

1.     Et år med Gilmore Girls

2.     The Seven Deadly Sins

3.     Marvel's The Defenders

4.     The Ranch

5.     White Collar

6.     Santa Clarita Diet

7.     Hænderne fulde

8.     Lovesick

9.     Stranger Things

10.  Modern Family

11.  Orange Is the New Black

12.  House of Cards

13.  F is for Family

14.  Mit navn er Anne

15.  Friends from College

16.  Grace and Frankie

17.  Frontier

18.  Trailer Park Boys

19.  Atypical

20.  The OA

Kommentarer

Danske Netflix-medlemmer sikrer global bingeracing tredjeplads

  • 1

    Det er nu heller ikke så svært at se en hel sæson, når hvert afsnit kun er på et par og 20 minutter og hele sæsonen kun består af 4 afsnit ( Host ) Castlevania ( host host ).

    Kviesgaard17-10-17 16:16

  • ★★★0

    ja, det kommer vel an på hvor mange afsnit og hvor langt tid de vare.

    Min vildeste bedrift har nok været Forbrydelsen I. Der så jeg måske 16-17 afsnit i træk før jeg måtte smide håndklædet i ringen og sove et par timer. Hvert afsnit vare 57min.

    Holocaust så jeg også i en køre. Ialt 8 timer. 

    Jeg har aldrig kunne gøre lignende med film. Satantango og Shoah har jeg haft delt op i bider. (Men anbefaler at man ser Satango i en sitting. Shoah er i forvejen delt op i kapitler og kan ses som en serie)

    Aranyhajú Nyárszépe17-10-17 16:32

Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen