Instruktør: "Ben-Hur" floppede, fordi den handler om tilgivelse

Med et budget på 100 mio. dollars, men en omsætning på bare 26,4 mio. i USA (og en åbningsweekend på 11,4) blev det hurtigt klart, at "Ben-Hur" var og er et af 2016's store økonomiske fiaskoer. 

Filmen, hvori danske Pilou Asbæk havde en rolle som Pontius Pilatus, var baseret på den episke film af samme navn fra 1959 med Charlton Heston i hovedrollen. Dette var dog ikke nok til at trække folk i biografen. 

I et interview med et russisk nyhedsbureau forklarer instruktøren Timur Bekmambetov nu, at det var en usædvanlig film i forhold til andre film fra Hollywood, idet den bød på et budskab om at tilgive sin fjende. 

"I disse tider er det få mennesker, som kan forstå og acceptere et sådant budskab. Ideen om hævn er langt mere populær i denne verden. Filmens salgspræstation var i stor grad forbundet med dette," mener Bekmambetov.

Kommentarer

Instruktør: "Ben-Hur" floppede, fordi den handler om tilgivelse

  • ★★★0

    Interessant argument. Jeg synes egentlig ikke at den var så ringe som frygtet, men det var bestemt ikke nogen god film heller.

    Dolphinfriendly16-12-16 14:25

  • ★★★★★0

    Ud fra den marketing så den ret så uinspireret og intetsigende ud. En æstetik der fik den til at se kønsløs ud. Det var grunden til at jeg ikke så den, og jeg tror vi skal ud i noget andet indholdsmæssigt end "Ben-Hur" hvis man skal sælge sådan en film til et stort publikum. Måske nogle CGI-robotter havde hjulpet? ;)

    Uanset hvad tror jeg ikke at det var filmens budskab, der gjorde udfaldet.

    Kruse16-12-16 14:45

  • ★★★0

    Uanset hvad tror jeg ikke at det var filmens budskab, der gjorde udfaldet.

    Absolut ikke. Filmen er nu ikke bedre, som jeg ser det. At en instruktør som Bekmambetov prædiker substans synes også en smule grinagtigt, når mandens bagkatalog tages in mente. 

    Dolphinfriendly16-12-16 14:49

  • ★★★★★0

    Måske nogle CGI-robotter havde hjulpet? ;)

    Eller Megan Fox? 

    Lars!16-12-16 15:01

  • ★★★★★★0

    Mmmmmm...Megan Fox....

    davenport16-12-16 15:30

  • ★★★★★★0

    Udover en elendig markedsføring, der gav indtryk af en film ingen helt troede på, så må jeg altså sige at det netop også lignede en film ingen troede på da de lavede den, udfra det jeg har set af den. 

    T. Nielsen16-12-16 16:57

  • ★★★★★★1

    Når i skriver at den var baseret på Heston filmen, er det så fordi den direkte var dette? Hestons version var jo ikke den første Ben-Hur film (jeg har dog kun set hans udgave).

    T. Nielsen16-12-16 16:59

  • ★★★★★★0

    Jeg må også erklære mig enig i, at det primært er markedsføringen der har fejlet her. Samtidig tror jeg, at en vis procentdel af publikum begynder at lide af remake-lede og at der måske ikke er et stabilt grundlag for sværd-og-sandal-film.

    Zero Cool16-12-16 17:03

  • ★★★★★0

    Når i skriver at den var baseret på Heston filmen, er det så fordi den direkte var dette? 

    Svar skyldig :) 

    Jeg tror dog utvivlsomt, at det var Heston-versionens status, som har gjort, at man forsøgte sig med en ny filmatisering i den lidt dyre ende. Hvor meget de så ellers har med hinanden at gøre, ved jeg ikke. 

    Lars!16-12-16 19:09

  • ★★★★★0

    Udover den manglende markedsføring er det da også bemærkelsesværdigt, hvor lidt starpower der er i filmen - især med budgettet taget i betragtning. Desuden fik den jo heller ikke de bedste anmeldelser, selvom det da var er hæderligt forsøg på en opdatering af Ben Hur. Den kom dog ikke i nærheden af Heston-udgaven, men jeg var da til tider underholdt.

    David Lund16-12-16 19:30

  • ★★★2

    Altså, man fanger vel næppe at filmen handler om "tilgivelse", medmindre man ser den. Og hvis man har set den har man jo også købt billetten, så hans argument er da lidt i skoven.

    gi-jones16-12-16 23:14

  • ★★★0

    Altså, man fanger vel næppe at filmen handler om "tilgivelse", medmindre man ser den. Og hvis man har set den har man jo også købt billetten, så hans argument er da lidt i skoven.

    Vi håber at han tilgiver os for ikke at se hans film. 

    Derimod hvis der skulle komme en 2er, er der ingen der tør at se den, da den handler om HÆVN!! 

    MOVIE100017-12-16 00:40

Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen