Netflix på vej med første svenske serie - om et skoleskyderi

Streaming-giganten Netflix begyndte tidligere i år arbejdet på deres første danske originale serie, "The Rain", og nu udvides repertoiret yderligere. Det er således blevet annonceret, at man vil filmatisere Malin Persson Giolitos roste krimiroman "Størst af alt" som tv-serie.

Serien bliver dermed den første svenske produktion fra streamingtjenesten og skal laves i samarbejde med det svenske produktionsselskab FLX. Projektet får på engelsk titlen "Quicksand" og skal skrives af Camilla Ahlgren, der var forfatter på bl.a. "Broen" og "Gåsmamman", mens Pontus Edgren ("Den hundredårige der kravlede ud ad vinduet og forsvandt") skal producere.

"Størst af alt" foregår efter et skoleskyderi har fundet sted på et gymnasium i en af Stockholms mest velhavende forstæder. 18-årige Maja Norberg er anklaget for at være indblandet i massakren, hvor både hendes kæreste og hendes bedste veninde blev dræbt. Hvordan kunne den dygtige og populære pige blive landets mest forhadte teenager? Er Maja virkelig en iskold morder? Romanen beskrives som en "fantastisk spændingsroman om forældre og børn, svigt, skyld og kærlighed."

Ahlgren udtaler i en pressemeddelelse: "Det er både en stor ære og en stor opgave at filmatisere 'Størst af alt' sammen med FLX og Netflix. Jeg vil fortælle denne historie fra Majas synspunkt; hendes historie får os til at stille spørgsmål om skyld, ansvar, straf og befrielse. Den er et spejlbillede af vores samtid og fungerer samtidig som en spændingsthriller og en rørende kærlighedshistorie."

Optagelserne til "Størst af alt" forventes at begynde i 2018.

Kommentarer

Netflix på vej med første svenske serie - om et skoleskyderi

    Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen