Oscar-legenden Daniel Day-Lewis stopper karrieren

Ifølge Variety indstiller den tre-dobbelte Oscar-vindende skuespiller Daniel Day-Lewis sin karriere. Den 60-årige legende er den eneste skuespiller, der har vundet Oscar-statuetten for Bedste mandlige hovedrolle hele tre gange for sine roller i "My Left Foot", "There Will Be Blood" og "Lincoln".

Den højt respekterede og alsidige karakterskuespiller er kendt for at være yderst selektiv i sit valg af roller – ofte med år imellem optrædenerne. Han debuterede som 14-årig i 1971 i "Sunday, Bloody Sunday" og er desuden mest kendt for sine roller i "Gangs of New York", "Den sidste mohikaner" og "In the Name of the Father".

Lewis har ikke givet nogen egentlig begrundelse for sin overraskende beslutning, men hans talskvinde, Leslee Dart, udtaler: "Daniel Day-Lewis vil ikke længere arbejde som skuespiller. Han er umådelig taknemmelig overfor sine samarbejdspartnere og sit publikum igennem alle årene. Det er en privat beslutning, og hverken han selv eller hans repræsentanter vil komme med yderligere udtalelser om emnet."

Publikum kan dog se frem til at opleve Lewis i det, som tilsyneladende bliver skuespillerens sidste optræden, når han genforenes med instruktøren af "There Will Be Blood", Paul Thomas Anderson, i "Phantom Thread", som får premiere til december.

Kommentarer

Oscar-legenden Daniel Day-Lewis stopper karrieren

Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen