Forum - Forum-tråd: What we saw

What we saw

  • ★★★★★0

    BN - de rolige øjeblikke i Hobbitten-filmene kan jeg så heller ikke forstå, at nogen ville klippe ud. Disse er filmenes absolut største forcé, og det velsagtens tætteste vi kommer på "filmmagi" i disse film (for mit vedkommende). Det er mere resten, jeg ikke bryder mig om. Og så føler jeg faktisk, at de allerede har langt mere action end i LOTR, så det er da sært, at nogen mennesker vil gøre dem mere action packed. Nej, klip halvdelen af sidehistorierne og actionscenerne fra, og så ville det mere være i min smag!

    David Lund 5-07-16 21:49

  • ★★★★★0

    I nævner ikke Heavenly Creatures, er det fordi, I ikke har set den? 

    Ja. 

    Lars! 5-07-16 21:54

  • ★★★★★0

    Til Riqon:

    "Tingenes sande tilstand"?? Årh, hold dog op. Der er ikke nogen "tingenes sande tilstand" - der er kun DIN subjektive mening. Fint nok at du ikke kan lide filmene. Verden ville være dødkedelig hvis vi alle kunne lide de samme film, sange, tegneserier, malerier, madretter ... o.s.v. Så det er præcist som det BØR være.

    Jo, der er nok en "sand tilstand" i spørgsmålet om hvorvidt PJ vidste, hvad han ville, eller om han ikke gjorde. Det er så naturligvis min egen vurdering, at manden var inde på noget, da han pausede hele produktionen, satte sig i et hjørne og  opgivet begravede ansigtet i hænderne. Det regner jeg naturligvis ikke med, at dedikerede fanboys (som lader pøblen afgøre hvad som er "filmmagi") vil erkende ;) 

    Lars! 5-07-16 22:03

  • 0

    Så blev jeg sgu færdig med The Legend of Korra.

    En af de bedste animerede serier nogensinde, mere er der ikke at sige til den sag.

    Jeg er helt enig med dig og ret skuffet over, at serien aldrig fik mere opmærksomhed, end tilfældet var - for med de faldende seertal og antallet af leaks undervejs ser jeg sandsynligheden for endnu en serie i Avatar-universet som meget lille, medmindre Netflix eller lignende aktører får interesse for et sådant projekt.

    The Legend of Korra er fuldt ud lige så helstøbt og medrivende som Avatar: The Last Airbender, og det er en skam, at så mange stoppede ved sæson 2, for sæson 3 er en af de absolut bedste sæsoner, der findes indenfor animerede serier.

    Jeg har lige set Voltron: Legendary Defender igennem på grund af Lauren Montgomerys og Joaquim Dos Sontos' roller i projektet.  Desværre når Voltron i mine øjne ikke Avatar-serierne til sokkeholderne - der er simpelthen for lidt dybde og for plat humor til at jeg kan give mere end 5 af 10.

    Slayer 5-07-16 23:40

  • ★★★★★★0

    Jeg stod selv af ved sæson 2 og efter at have set hele serien over nogle dage, kan jeg slet ikke fatte, hvorfor jeg gjorde det. Måske fordi opbygningen af sæson 2 er markant anderledes end sæson 1 og de tager sig lidt mere tid til opbygningen.

    Jeg ved ikke om skaberne af serien stadig ejer Avatar/Korra, men man kan jo håbe på, at de på et tidspunkt får held med at lave endnu en serie. Der er i hvert fald ingen tvivl om, at der er masser af potentiale, uanset om man vil springe frem til den næste avatar efter Korra, eller om man vil dykke ned i fortiden, hvilket også kunne være fedt.

    Zero Cool 6-07-16 07:08

  • ★★0

    Til Babo:

    " Du henviser til, at Hobbitten er blevet kæmpe hit blandt publikum og bruger det som argument for, at filmene må være af ægte filmmagi."

    Næh, det gør jeg faktisk overhovedet ikke. Jeg skrev derimod:

    "at alle tre Hobbit-film er blevet kæmpe succcesser hos publikum (yderligere cementeret gennem det massive salg af DVD- og Blu-ray-udgivelsen) kan ingen benægte, så for millioner af mennesker verden over er der så absolut tale om filmmagi."

    D.v.s. for de mange millioner, der elsker Hobbit-filmene, er disse ægte filmmagi, hvorimod det for andre millioner, der er mere eller mindre utilfredse med filmene, ikke er filmmagi.

    Så jeg brugte Hobbit-filmenes enorme succes som argument for, at der findes virkelig mange mennesker, for hvem disse film er ægte filmmagi. Det var her underforstået, at det var noget subjektivt - min indledende sætning "Hvad der er "filmmagi" og hvad der ikke er, er naturligvis en objektiv sag" indeholder en skrivefejl eller tanketorsk i form af ordet "objektiv", idet der selvfølgelig skulle have stået "subjektiv".

    BN 6-07-16 08:50

  • ★★1

    Til Rigon:

    "Det regner jeg naturligvis ikke med, at dedikerede fanboys (som lader pøblen afgøre hvad som er "filmmagi") vil erkende ;) "

    Nå, jeg glemte, at det var en ung, umoden flab, som jeg kunne være far til, jeg snakkede med. My bad. Hvor er ignore-funktionen?

    BN 6-07-16 08:53

  • ★★★★0

    Ida (2013) - 7/10

    Godt polsk drama med en simpel og god historie. Mangler måske noget slagkraft for at komme "til live" men fænger ellers helt fint. Særligt teknisk set, måden instruktøren skaber harmoni i billederne ved fornem brug af tredjereglen og negativt rum. Skudt i academy formatet hvor kun det vigtigste er i centrum og kameraet er aldrig i bevægelse - bortset fra den eminente slutscene. Man må give den europæerne for at tænke ud af boksen og lade billederne og kompositionerne gøre arbejdet, som det også var tilfældet med Son of Saul. Ganske overbevisende tidsperiode og s/h. Lige på vippen til en karakter mere. 

    Babo 6-07-16 09:17

  • ★★★★0

    BN - der er ingen der benægter det massive salg. Men det siger stadig intet om kvaliteten af en film. Og det siger heller intet om, hvad folk mener om filmen, hvem målgruppen er, etc. Det svarer jo lidt til at påstå McD laver magisk mad, fordi......hej, de sprøjter det lort ud i bunkevis. Salgstal er ikke andet end......salgstal. Desuden, så forstår jeg heller ikke hvorfor du bringer det op, når Riqon blot udtrykte sin personlige mening? Var det for at modbevise ham?

    Det, som er interessant at analysere, det er om filmen(e) "bliver til noget" fremover rent historisk. Det tvivler jeg så på.

    Babo 6-07-16 09:34

  • ★★★★★0

    Nå, jeg glemte, at det var en ung, umoden flab, som jeg kunne være far til, jeg snakkede med. My bad. Hvor er ignore-funktionen?

    Øverst i browseren, hvor du kan skrive. Du skal bare indtaste "filmz.dk". :) 

    Lars! 6-07-16 09:57

  • ★★★★★0

    Desuden, så forstår jeg heller ikke hvorfor du bringer det op, når Riqon blot udtrykte sin personlige mening? Var det for at modbevise ham?

    Pudsigt nok også en af de få ting, jeg tidligt gav ham ret i. Filmene har rigtignok solgt glimrende og er populære og har en fanskare, og som jeg også sagde, jeg har selv investeret i lortet (dog ikke Blu-ray discene til 3eren... Fik ikke mig selv til det, selv om det da føles lidt underligt at have 5/6 af serien på hylden). 

    Lars! 6-07-16 10:04

  • ★★0

    Til Babo:

    "det massive salg ... siger stadig intet om kvaliteten af en film."

    Kvalitet er en subjektiv størrelse. Så salgstallet siger helt afgjort en hel masse om, hvad en stor del af filmpublikummet regner for kvalitet. Kvalitet afhænger jo af øjnene der ser.

    "det siger heller intet om, hvad folk mener om filmen"

    Eftersom det er meget få mennesker der køber dvd- og blu-ray-film de ikke allerede HAR set i biografen, hos en ven, via en streaming/udlejningstjeneste eller på tv først, kan vi vist roligt konkludere, at salgstallet siger enormt meget om hvad folk mener om en given film. ... Eller mener du, at folk generelt køber film de ikke kan lide? Mener du, at alle de utilfredse personer (altså dem der har rakket Hobbit-filmene ned) tænker: 'Nej, hvor er Peter Jacksons Hobbit-trilogi dårlig eller skuffende - dén må jeg eje!' ??? Tror du f.eks., at Skeloboy har tænkt sig at købe filmene?

    "Desuden, så forstår jeg heller ikke hvorfor du bringer det op, når Riqon blot udtrykte sin personlige mening? Var det for at modbevise ham?"

    I mine øjne kan man ikke modbevise en MENING (alene tanken er absurd!), og Riqons mening er at Hobbit-filmene mangler filmmagi. Men hvorfor så kommentere eller modsige en mening? Bl.a. fordi det her er et diskussionsforum, men også fordi Riqon i sit oprindelig indlæg stillede vision og filmmagi op side om side som to ting, der manglede i Hobbitten. Og det synes jeg virkede temmelig dogmatisk. 

    At Peter Jackson i allerhøjeste grad havde en vision, som han fulgte nøje, er et faktum, der ikke på nogen måde kan benægtes - uanset hvad man personligt mener om det færdige resultat. Når Riqon så alligevel benægter dette faktum (muligvis som følge af uvidenhed) i stedet for blot at KRITISERE Jacksons vision, og når han i samme åndedrag forsøger at føje mangel på filmmagi til sin benægtelse, finder jeg det på sin plads at minde ham om, at det med filmmagi er noget subjektivt, og at millioner af mennesker verden faktisk elsker Hobbit-filmene. ... En film kan jo godt gøre eller være noget stort for andre, selvom den ikke gør eller er det for dig.

    BN 6-07-16 11:21

  • ★★★★★★0

    "Nå, jeg glemte, at det var en ung, umoden flab, som jeg kunne være far til, jeg snakkede med. My bad. Hvor er ignore-funktionen?"

    Den savner jeg også lidt. Hvad er egentlig grunden til, at der ikke er en ignore-funktion?

    Guldager 6-07-16 11:53

  • ★★★★★★0

    Et gensyn med Få meg på, for faen - er der noget, vi er gode til i norden, så er det ungdomsfilm. Få meg på, for faen kommer ikke op blandt de bedste, men det er en sjov og sød historie om en teenagepige, hvis hormoner i dén grad giver hende problemer, inkl. en stor telefonregning pga. telefonsex.

    Jeg er ikke helt klar over, om den nåede forbi Danmark, men hvis man støder på den, er den bestemt et kig værd.

    Zero Cool 6-07-16 11:54

  • ★★★★0

    Kvalitet kan ikke dokumenteres gennem salgstal, BN. Det viser bare noget om at mange mennesker købte en populær film. Du kender ikke grunden bag købet, som kan være langt fra "ægte filmmagi" og måske blot en fornuftig film. Du kender heller ikke målgruppen, som i bund og grund kan være den mest uvidende og ukritiske en af slagsen. Så taget alle parametre i betragtning, så kan vi ikke vide en skid. Det kan overføres til mad. Er McD så topkvalitet? Det må det være, eftersom mange køber og er fuldkomne ukritiske? Er det den type, som skal afgøre, hvad kvalitet er? 

    Babo 6-07-16 12:06

  • ★★★★★★1

    For lige at blande mig kortvarigt i jeres Hobbit-diskussion:

    Når det kommer til film, har man masser af hjemmesider, herunder IMDb, hvor man kan skabe sig et generelt indtryk af hvordan en film er blevet modtaget, samt finde en masse fakta om de mennesker, der har afgivet deres stemmer, herunder aldersgrupper, geografisk placering mv. Det er selvfølgelig ikke sikkert, at alle disse data er 100% korrekte, men med 300.000+ stemmer pr. film, skulle man mene, at det statistiske grundlag er ret fornuftigt.

    Så der er et helt andet grundlag for at diskutere salgstal vs. kvalitet på baggrund af dette, frem for McDonald's, hvor sådanne tal ikke i samme grad er tilgængelige. Selvom "kvalitet" og "filmmagi" naturligvis er særdeles subjektive termer, er det nok ikke helt ved siden af, at komme med påstanden, at et flertal af publikum betragter Hobbit-trilogien som en kvalitetsvare, når de efterfølgende stemmer relativt højt, i modsætning til eksempelvis Transformers: Age of Extinction, der har tjent pænt mange penge, men er blevet dårligt modtaget af anmeldere OG i bedste fald tvivlsomt modtaget af publikum, baseret på stemmer afgivet på IMDb, Rotten Tomatoes mv.

    Det var alt hvad jeg har at sige i den sag. Carry on.

    Zero Cool 6-07-16 12:18

  • ★★0

    Til Babo:

    "Kvalitet kan ikke dokumenteres gennem salgstal, BN."

    Jeg gentager: Kvalitet er noget subjektivt - det afhænger af øjnene der ser. Og jo, selvfølgelig kan folks mening om hvad der er kvalitet dokumenteres gennem salgstal. Folk køber det, de kan lide - sådan har det altid været. Og det ved du også godt.

    "Det viser bare noget om at mange mennesker købte en populær film."

    Lad mig spørge dig: Hvorfor er Hobbitten så populær, at millioner efterfølgende har købt den på dvd/blu-ray? Er det fordi køberne ikke regner trilogien for at være kvalitet???

    "Du kender heller ikke målgruppen, som i bund og grund kan være den mest uvidende og ukritiske en af slagsen."

    Hold nu op. Det her bliver mere og mere pinligt for dig. Alle og enhver ved, at målgruppen primært, men ikke udelukkende er (1) folk, der også har set og kunne lide Lord of the Rings-filmene (men ikke er Tolkien-fans), (2) folk, der både kan lide Lord of the Rings-filmene og er Tolkien-fans, (3) folk, der simpelthen bare kan lide fantasy-film uden nødvendigvis at have set Lord of the Rings-filmene eller læst bøgerne. ... Og eneste grundlag for at tro, at de er "uvidende og ukritiske", er den fordom du her forsøger at puste liv i alene for argumentets skyld og ikke spor andet.

    "Det kan overføres til mad. Er McD så topkvalitet? Det må det være, eftersom mange køber og er fuldkomne ukritiske?"

    Hvis du med det foregående fordomsfulde og totalt grundløse snak tror, at du har fået etableret, at Hobbit-trilogiens fans er "fuldkommen ukritiske", må jeg desværre skuffe dig. Der er ingen forbindelse mellem det foregående og den McDonalds-snak.

    I øvrigt er det sjovt, at fordi nogen kan lide noget, som DU ikke kan lide, så er de automatisk "ukritiske"! ... Jeg synes personligt heller ikke McDonalds-mad er meget værd i forhold til den mad, man kan få på diverse andre restauranter. Men derfor respekterer jeg da at andre måske er godt tilfredse - jeg betvivler da ikke deres horisont og kritiske evne bare fordi de synes godt om noget, som JEG aldrig selv ville vælge.

    BN 6-07-16 12:40

  • ★★★★0

    BN - for min skyld kan folk æde gylle, hvis de lyster og synes, det smager godt. Jeg kan respektere folk kan vælge frit, vi lever jo i demokratisk samfund, sidst jeg så. Men hvis kvalitet overlades til "hvem som helst", så er det netop ikke kvalitet. En films rigtige prøve er tiden og hvordan den vil blive betragtet af eftertiden. Jeg påstår ikke Hobbitten komplet er uden kvalitet. Men at bruge salgstal til noget konkret, velvidende at lort altid har solgt godt, også i filmsammenhæng, det giver jeg ærligt ikke meget for. 

    Babo 6-07-16 13:14

  • ★★★★★1

    Tænk at du stadigvæk vader forvirret rundt mellem, hvad der er objektivt og subjektivt. Bare for at afklare lidt: Det hele er subjektivt, inkl. vores tolkninger af manden og værket, både dine og mine og Babos. Det samme gælder overraskende nok også den enorme folkemængde, du bliver ved med at referere til som ufejlbarlig autoritet på, hvad som er "filmmagi". 

    At Peter Jackson i allerhøjeste grad havde en vision, som han fulgte nøje, er et faktum, der ikke på nogen måde kan benægtes 

    Magen til obvious bullshit skal man godt nok google længe efter :) 

    Lars! 6-07-16 13:16

  • ★★★★★★0

    Pyh, synes godt nok du er en kende aggressiv Riqon. Uanset hvad der er op og ned og hvem der er right or wrong, så behøver i vel ikke tale hinanden ned. Det er du sgu for dygtigt til at burde forfalde til. Undskyld jeg siger det og beklager jeg blander mig sådan usagligt. 

    T. Nielsen 6-07-16 14:12

  • ★★★★★0

    Ingenting at beklage, Nielsen, men ser mig ikke som den "aggressive" side af denne diskussion. Jeg har dog helt klart provokeret, men det plejer jeg nu bestemt heller ikke at holde mig for god til, hvis man ser på min log ;) 

    Lars! 6-07-16 15:04

  • ★★★★0

    DK's anden bedst sælgende film i 2015 var 50 Shades of Grey. Som Rust Cohle ville have sagt det:

    "People out here, it's like they don't even know the outside world exists. Might as well be living on the fucking Moon."

    Babo 6-07-16 15:06

  • ★★★★★★1

    Jeg har intet imod man kan være provokerende og det ved jeg du kan og er:-D Al ære og respekt for det. Her synes jeg blot det rammer forkert. Men fair nok, det er muligvis blot mig. 

    T. Nielsen 6-07-16 15:08

  • ★★★★★0

    Fair nok. Den eneste forskel, jeg personligt lægger mærke til her, er, at jeg tilsyneladende har ramt et meget, meget ømt punkt. Jeg skal på din opfordring lade emnet ligge, før tråden selvantænder ;) 

    Lars! 6-07-16 15:20

  • ★★★★★★1

    Det vil jeg så ikke gøre mig til dommer over om i skal (selv om der nok er gået lidt selvsving i det. Det sker ofte når Babo er med ved jeg jo:-) 

    T. Nielsen 6-07-16 15:23

Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen