Forum - Forum-tråd: Madtråden

Madtråden

  • ★★0

    Lørdag stod den på voldsomme tømmermænd for os begge så ved 21tiden fik vi en kylling fra airfryeren, det blev næsten som fra grillbar, super lækker og saftig, tilbehøret var lidt blander grønt fra pande. 

    Søndag cote de boeuf også i airfryer med Cæsar salat, fordælen en bandit, det er muligvis min favorit udskæring når det kommer til ko

    I aften kommer den til at stå op brunkål på en røget ribbenssteg

    HelmerJ11-12-23 09:53

  • ★★★0

    Kom i tanke om at jeg havde 3 kogte æg i køleskabet som jeg spiste til natmad, så regnede ud at jeg nåde op på 7 æg i går. Det er da meget godt. Og det bedste er at der er mere omelet tilbage. Det napper jeg til natmad når jeg kommer fra arbejde.

    Aranyhajú Nyárszépe11-12-23 12:28

  • ★★★★★0

    Lørdag stod den på voldsomme tømmermænd for os begge så ved 21tiden fik vi en kylling fra airfryeren, det blev næsten som fra grillbar, super lækker og saftig, tilbehøret var lidt blander grønt fra pande. 

    Søndag cote de boeuf også i airfryer med Cæsar salat, fordælen en bandit, det er muligvis min favorit udskæring når det kommer til ko

    I aften kommer den til at stå op brunkål på en røget ribbenssteg

    Også i airfryer :)

    Er syg pt. Så energi niavue er meget lavt, så blir hvad jeg lige har i rækkevidde eller i fryser.

    Elwood11-12-23 16:38

  • ★★★0

    I aften står den på Mou oksekødssuppe med kød og melboller.

    Det er ved at være længe siden jeg har fået det.....

    Ryder66611-12-23 17:40

  • ★★★★★★0

    Lavede en ribbensteg, med brune og hvide kartofler, rødkål, jyde-tapas og sovs. Min pisovn har virkelig bøvl med at få sværden sprød, så prøvede at puffe den med min torch, men det virkede heller ikke. Så en lidt slatten steg. 

    Det er ikke så længe siden vi fik ny ovn, men udlejeren ville kun betale for den helt billige, så derfor.. Havde ellers en god en før, fra Gram/Bent Brandt, der havde pyrolyse og alt det. Den her er bare det ringeste lort. Kogepladerne stod af samme uge, og der har vi også fået det billigste pis. 

    davenport11-12-23 18:19

  • ★★★★★0

    Sværd kan “reddes” bagefter med en mikroovn, hvis Manhattan dette self. Ikke det samme, men jeg forbløffes over resultatet, hvergang.

    Elwood11-12-23 21:00

  • ★★★★★★0

    Vi spiser lidt tidligt pga håndbold. Rødvinsbrasieret svinekæber med mos. Det er længe siden vi har haft fornøjelsen, og de voksne har glædet sig hele ugen. Mikkel blev i mellemtiden inviteret til fodboldafslutning med pizza, så der var lange øjn efter den sorte gryde, da han skulle afsted :D 

     I morgen er der julefrokost hos min mor til middag.

    davenport15-12-23 17:05

  • ★★★★★★0

    Oksekød i tern, peberfrugt, selleri, løg, passata, habanero, oksebouillon og så tilsat kakao, røget paprika, sød paprika, spidskommen, koriander, cayennepeber, salt og peber. Kogt sammen og med tortilla on the side.

    Enkelt, nogenlunde sundt, godt spicy og rigtig mættende :)

    Guldager16-12-23 19:29

  • ★★★0

    Altså Chili Con Carne med pandekager. Det laver jeg også engang imellem. 

    Lavede en gryderet med Røget mørbrad, hakket oksekød, løg, et glas marinerede hvidløg, Champignon, ærter, hakket tomat, fløde erstatning, Carolina reaper, hvidløg og Paprika. Dertil Fuldkornspasta og ostebrød bestående af Fuldkornssandwichbrød toppet med rød pesto, cheasy fedtfattig ost og paprika.

    MFP er godt nok buggy. Måltider jeg taster ind, forsvinder bare ud i den blå luft. Det er frustrerende når man har brugt lang tid på at veje tingene af og taste det ind. Gør det for at få et overblik over kalorier og proteinindtag, i den her periode hvor jeg træner meget. I dag har jeg så mister overblikket. Overvejer at prøve Liftsum i stedet, da de vist er den største konkurrent.

    Aranyhajú Nyárszépe16-12-23 20:32

  • ★★★★★★0

    Det var dæleme meget hvidløg :)

    Lifesum er god, men har kun brugt gratis-versionen. Kender dog ikke MFP, så kan ikke sammenligne.

    Guldager16-12-23 20:53

  • ★★★0

    De der hvidløg er ikke særlig stærke når de er marinerede. Lagen siede jeg dog fra, da jeg tænkte det ville blive for meget med alt det solsikkeolie i retten.

    Har taget en hel røget hamborgryg op af fryseren for at skaffe plads. Det er 1.5 kilo. Det lidt meget til en mand, men jeg tænker jeg koger den og lever af den i nogle dage.

    Aranyhajú Nyárszépe16-12-23 22:07

  • ★★★★★★0

    Har taget en hel røget hamborgryg op af fryseren for at skaffe plads. Det er 1.5 kilo. Det lidt meget til en mand, men jeg tænker jeg koger den og lever af den i nogle dage

    Biksemad!

    Jeg plejer at blande kartofler og rødbede (ikke dem fra glas) og så selvfølgelig løg, spejlæg og worchestersauce. Jeg spiser det med ketchup, men K-Salats bearnaise gør sig også fint til.

    ----

    Lauge spiser ikke kød, så nu går vi mere og mere vegetarisk herhjemme. Næste uges madplan bliver:

    Mandag: Linsesuppe

    Tirsdag: Torsk, gnocchi af sød kartoffel og tomatsalsa

    Onsdag; McDonalds

    Torsdag: Vegetarburger med ovnkartofler. Burgeren bliver med bønnebøf

    Fredag: Hvid pizza med mascarpone, kartoffel, nigella og frisk rosmarin

    Lørdag: Well...julemad :) - svigermor laver and og ris a la mande, jeg laver resten.

    Søndag: Hønsekødssuppe med ostebrød og kødboller

    Guldager17-12-23 08:48

  • ★★★★★★0

    Suppe juleaften alligevel?

    davenport17-12-23 08:53

  • ★★★★★★0

    Hov - lørdag og søndag skal selvfølgelig byttes om :)

    Men ellers ville jeg være ret ligeglad med, om jeg fik suppe juleaften. Hvis det ikke var for Lauge, så var der en stor sandsynlighed for, at jeg ikke holdte juleaften.

    Guldager17-12-23 09:03

  • ★★★0

    Ja, biksemad dæleme også godt. Fortrækker dog engelsk sovs. Bearnaise bliver nok for voldsomt, da jeg fortsat forsøger at leve nogenlunde sundt. Men den der K-salat er bestemt god. Sidste nytår havde jeg reduceret rødvinssaucen så meget, er der ikke var nok. Redede den med Bearnaise fra ksalat. Piskede lidt ekstra smør og Estragon i. Det sjove var at gæster jo troede det var hjemmelavet og åd løs som åndsvage af den sovs :D

    Er ved at koge Hamborgryg. Der er gulerødder, løg, laurbærblade og lidt peberkorn i. Det dufter fantastisk. Dertil bliver det til ovnbagte rodfrugter og stuvet spinat.

    Tager en tjans som operatør i aften i biografen. Der er Operabio. Det er vist nøddeknækkeren. Den slags har jeg aldrig set på det store lærred, så det skal nok blive interessant. Derfor har jeg forberedt natmaden på forhånd. En pastasalat med barbecue kylling, ærter, forårsløg, hvidløg og basilikum. Det er lige til at smække op på tallerkenen.

    Aranyhajú Nyárszépe17-12-23 15:33

  • ★★★★★★0

    Jeg har en juleskinke i ovnen med brun farin og sennep + flødekartofler. Rema havde dem til 18,95 for en pose... Som var ca 1½ mundfuld, så lavede dem bare selv. Har rød peber og porre i samt lidt oregano. Og 1½ liter fløde :D

    davenport17-12-23 16:38

  • ★★★★★★0

    Laver risengrød, for 5 gang siden midt november.

    Wayne17-12-23 18:28

  • ★★★★★★0

    Komfur?

    davenport17-12-23 18:36

  • ★★★★★★0

    I ovn - selvfølgelig :-)

    Wayne17-12-23 19:00

  • ★★★★★★0

    På ovn??? ;)

    davenport17-12-23 19:02

  • ★★★★★★0

    Aldrig set Nissebanden?

    På….

    www.google.com/search

    Wayne17-12-23 19:18

  • ★★★1

    Så kan du lave klatkager i morgen. Det er altså også godt.

    Aranyhajú Nyárszépe17-12-23 22:07

  • ★★★★★★0

    Så kan du lave klatkager i morgen. Det er altså også godt.

    God ide!

    Wayne18-12-23 04:47

  • ★★★★★★0

    Jeg mangler sgu lidt inspiration!

    Min storebror har altid sådan en reste-julefrokost den 25. med lidt ekstra, og jeg skal tage en ret med.

    Der er:

    • Æg, sild, rejer
    • Tærte
    • De normale julemad-rester: flæskesteg, and, kartofler, rødkål osv.
    • Frikadeller
    • Mørbrad
    • Alt det søde

    Jeg har frie hænder, men kan slet ikke komme i tanke om noget!

    Noget med fisk er jo nærliggende, men hvad? Gider ikke bare købe en masse røget fisk, gerne en god ret af en art.

    Guldager18-12-23 19:21

  • ★★★★★★0

    Og lige da jeg har skrevet det, poppede ideen ind i hovedet:

    Enten en indbagt laks eller lakseruller. Det første er bedst, men kan ikke lave det på stedet, og ved ikke helt, hvor godt det holder sig, hvis jeg laver det om formiddagen og tager med.

    Guldager18-12-23 19:26

Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen