Forum - Forum-tråd: Madtråden

Madtråden

  • ★★0

    Der er jo flere måde at indbage en laks, men hvis du laver den som klassikeren skinkestang, så rejser den fint og kan også sagtens spises kold, lun er dog bedre. Vi har lavet det en del gange, med success

    HelmerJ19-12-23 07:08

  • ★★★★★★0

    Skinkestang lyder lækkert....

    davenport19-12-23 07:11

  • ★★0

    24-7-365

    HelmerJ19-12-23 07:24

  • ★★★★0

    Jeg læste i Politiken, at danskernes foretrukne aftensmad er ... rugbrød. Jeg HADEDE, da jeg borde hjemme, og det var rugbrød til aftensmad - ofte om søndagen.

    Jeg spiser og nyder rugbrød til frokost, men kunne ikke forestille mig at spise det til aftensmad - så hellere bare koge noget pasta og smide lidt krydderi og ketchup på.

    chandler7519-12-23 13:03

  • ★★★★0

    Før jeg fik unger lavede jeg ikke varm aftensmad specielt tit. Når man får et varmt måltid mad til frokost på arbejdet, så har jeg slet ikke brug for det igen om aftenen, og så var rugbrød en dejlig hurtig og let løsning.

    dyg19-12-23 13:19

  • ★★★★★★1

    Det får vi stort set aldrig, og hvis vi endelig gør, er det med æg, rejer og alt muligt lækkert. Rugbrød er det vi bruger på madpakkerne, så der er ingen grund til at spise det om aftenen også. Jeg laver gerne aftensmåltidet. Og det er altid hjemmelavet - altså ingen Knorr lasagne og den slags skodprodukter.

    davenport19-12-23 13:15

  • ★★★★0

    Før jeg fik unger lavede jeg ikke varm aftensmad specielt tit. Når man får et varmt måltid mad til frokost, så har jeg slet ikke brug for det igen om aftenen, og så var rugbrød en dejlig hurtig og let løsning.

    Jeg kunne heller ikke forestille mig at spise varm mad til frokost (udover lun leverpostej), men det er måske et tilvænningsspørgsmål...

    chandler7519-12-23 13:17

  • ★★★★0

    Jeg kunne heller ikke forestille mig at spise varm mad til frokost (udover lun leverpostej), men det er måske et tilvænningsspørgsmål...

    Se det er endnu mere mærkeligt end ikke at ville spise rugbrød om aftenen :) I alle mine år på arbejdsmarkedet (inden jeg begyndte at arbejde hjemmefra da Covid kom til landet) har jeg fået varm mad til frokost, og før det har der da også været varm mad at få på mine uddannelsesinstitutioner.

    dyg19-12-23 13:22

  • ★★★0

    Jeg spiser mit hovedmåltid på arbejde, hvor vi har en ganske fin frokostordning. Jeg har ikke stærke holdninger til hvad der skal spises og hvornår, måske lige undtagen morgenmad, hvor jeg foretrækker noget simpelt. Så varm mad til frokost er mere eller mindre standarden for mig.

    En af de gode ting ved ordningen er, at vi kan tage evt. overskydende mad med hjem, så jeg har 3-4 måltider mad i fryseren fra arbejdet i øjeblikket og slæber yderligere 3-4 måltider med hjem i dag.

    NSF19-12-23 13:33

  • ★★★★★★0

    Kan huske da jeg var lille, og hjemme ved min farmor og farfar. Om søndagen var det altid varm mad til frokost, hvilket var vildt underligt men lækkert. Min oldemor boede hos dem, så det var gerne hende der stod i køkkenet om formiddagen. Så var der fx oksesteg og den slags. Det duftede altid herligt, og der blev gjort noget ud af det om søndagen. De var også lidt ældre end mine andre bedsteforældre, der var mere traditionelle. Det var nok den sidste rest af "gamle dage" jeg var vidne til på den måde?

    davenport19-12-23 13:46

  • 0

    Jeg får nu også tit et eller andet varmt til frokost og så måske en salat eller noget andet koldt til aften.

    Det kommer også lidt an på dagen. Jeg har også min madklub hvor vi besøger en ny restaurant 2-3 gange i måneden, hvis vi har lyst.

    Rugbrød står dog aldrig på programmet da det ikke findes i Sverige

    Kiyonji19-12-23 17:36

  • ★★★★0

    Jeg spiser næsten aldrig frokost. Kun en lille snack. Hovedmåltidet er om aftenen. Og der er ikke noget bedre end at købe et friskt bager rugbrød og lave nogle lækre madder med diverse laks, sild, paté, ost og salater - og så nyde det til en god tv-dinner sammen med familien.

    S. Rico19-12-23 17:50

  • ★★0

    Jeg har ikke haft den store appetit de sidste to dage, så i aften står den bare på en pose nudler med rejesmag. De er ret spicy. Der står også to chillier ud af tre på posen, af dem fra Coop. De er mega mums....

    Ryder66619-12-23 20:09

  • ★★★★★★0

    Har lige været på Bones. Det var fanme godt. Fik en 400 gr. ribeye, 15 onionrings, 2 chicken tenders, 5 wings, fritter og 2-3 sovse, så nu er der fyldt godt op i hjørnerne. Tror nærmest ikke jeg kunne tvinge en pose flæskesvær ned nu...

    Det var i øvrigt mega mums... :)

    davenport19-12-23 20:29

  • ★★★0

    Jeg synes rugbrød er noget af de kedeligste og hvorfor skulle man ikke kunne spise varm mad morgen, middag og aften. Når jeg spiser rugbrød, er det for det meste i forbindelse med at bondeomelet og så smør jeg brødet med mayonnaise, for undgå at bruge smør.

    Ellers spiser jeg det kun, når jeg får det budt. Hvilket er ofte. Kender mange ældre mennesker og de er vilde med højtbelagt  smørrebrød, som de så køber i Føtex, Brugsen eller lignende steder.

    Til hverdag plejer jeg at tage en sandwich med på arbejde. Fuldkornsbrød, smurt med min egen hjemmerørte chilimayonaise. Så med agurk, løg, tomat, icebergsalat, ost og et eller anden fedtfattig stykke kød.

    Aranyhajú Nyárszépe19-12-23 21:18

  • 0

    Jeg synes rugbrød er noget af de kedeligste og hvorfor skulle man ikke kunne spise varm mad morgen, middag og aften.

    Det kan du også sagtens og det gør folk også i andre lande. Det er noget kulturelt som gør at folk i norden gør det. Lidt ligesom at folk her også kan lide salt lakrids, hvorimod at hvis du serverer det i USA så kan de ikke fordrage det. Og at der er forskel på hvordan Nutella smager i henholdvis Italien, USA og Danmark. Bare for at nævne et par eksempler.

    Derudover er det jo faktisk bedre at få et stort varm måltid til frokost i stedet for til aften, da det giver energi til resten af dagen, hvorimod du til aften ikke skal bruge det nær så meget. Det er så en anden diskussion.

    Kiyonji19-12-23 22:03

  • ★★★★0

    Det med at ting smager forskelligt i forskellige dele af verden: hvordan kan det være, at det kun er Danmark, der kan lave mælk der smager godt?

    Jeg drikker rigtig meget mælk hjemme. Så derfor køber jeg det også når vi er på ferie rundt omkring. For hvad skulle jeg ellers hælde over min mysli?

    Men mælken har næsten altid en grim bismag. Den grimme bismag kan dog minimeres ved at købe med så lavt fedtindhold som muligt.

    I USA køber jeg altid "low fat" eller "no fat". Det er tåleligt, men ikke så læskende som i Danmark.

    I Spanien er det mega svært at opdrive noget, der er drikkeligt. Men "Desnatada" (skummetmælk) kan lige gå an. Det er dog meget få steder man kan få det. 

    Er det bare fordi danske landmænd er verdens bedste?

    Eller har vi danskere en sær smag?

    S. Rico19-12-23 22:13

  • ★★★★0

    Historisk set spiste vi jo også det store varme måltid midt på dagen, det gjorde bønderne fra min barndomsby også da jeg var ung (i hvert fald dem jeg kendte og nogle gange spiste sammen med).

    dyg19-12-23 22:35

  • ★★★0

    I dag et godt proteinrigt måltid, til at bistå min restitution Det bliver til Hakkebøf med spejlæg på toppen. Dertil rodkartofler og tzatziki. Overvejede bløde løg, men det ville nok blive for fedt med alt det smør.

    De der rodfrugter man kan købe på pose smager godt, men jeg synes de har tildens til skrumpe ind til ingenting efter en tur i ovnen.

    Aranyhajú Nyárszépe20-12-23 18:41

  • ★★★★★★0

    Rodfrugter er klart at foretrække at lave selv i gode chunks, og så i ovnen. Det er rigtigt at de der køvens, bare er nogle tynde pinde, der svinder ind til ingenting.

    Her stod den på kyllingeburgers. 

    davenport20-12-23 18:45

  • 0

    Tænker der er nogle som anvender Sous Vide, som er interesseret i denne video. Selv spiser jeg ikke oksekød, men jeg kan godt lide Andy.

    www.youtube.com/shorts/JsGz8aq16BQ

    Kiyonji20-12-23 20:23

  • ★★★★★★0

    Sous vide er den absolut nemmeste måde til mørt kød. Plus det frigiver ovnen

    Guldager21-12-23 07:00

  • ★★★★★★1

    Er ved at brassiere et spidsbryst. Det får 4-5 timer i ovnen ved 150 grader i en suppe af stegt løg, hvidløg, gulerødder, æbler og timian. Så laver jeg lidt rodfrugter til ifa. kartofler, rødbede, gul bede og persillerod. Og så bare en sovs til + et frisk surdejsbrød fra Beanster Baker. Ret enkelt, men sikkert vildt lækkert.

    davenport21-12-23 14:32

  • ★★★0

    I går blandede jeg en pakke med efterårsgrønt sammen med en rodfrugteblanding og denne gang skrumpede det ikke helt ind til ingenting og der var rigeligt til i dag. Derfor har jeg lavet en bondeomelet, hvor der også er løg, kebabkød, tomat og kyllingepølse i. Dertil rugbrød med min hjemmerørte chilimayo og purløg.

    Aranyhajú Nyárszépe22-12-23 17:30

  • ★★★★★★0

    Jeg lavede en røget ribbensteg med ovnkartofler, blancheret broccoli og brun sovs + rester af brød fra i aftes. Det var der ikke rigtig nogen der gad æde, og de sad bare og stak i det. Jeg ved snart ikke hvad jeg skal finde på. Kan være jeg bare skal begynde at servere rugbrød. Så lade den køre et stykke tid, ind til de kan lære at sætte pris på maden? Det er sgu da irriterende at bruge tid på, når de hellere vil have frugtsalat, som de nu er gået over for at købe. - Og så kommer den daglige "Vi skal på slankekur..." som jeg ikke rigtig kan tage alvorligt, når man spiser sig mæt i slik og chips, i stedet for at spise sin aftensmad! 

    davenport22-12-23 18:20

Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen