Forum - Forum-tråd: Madtråden

Madtråden

  • ★★★★★★1

    Nå - kort om oplevelsen hos Domestic i lørdags.

    Domestic betyder - hjemlig/hjemligt - og sådan føles det faktisk også. Al dekoration er i jordfarver, og består af tørrede ingredienser - eller fermenterede råvarer i glas. Belysningen er hyggelig og tilstrækkelig.

    Man sidder 2 personer ved runde borde - beregnet til 4-6 personer, så man har god plads - og har sit eget space, der er 2-3 meter mellem bordene.

    Man bliver høfligt modtaget og anvist bord - hvorefter man får en kort introdution til restauranten; Baggrund, ideologi, historie - og etnesitet i forhold til de ansatte(Argentina, Estland - og hvor de eller kom fra) .

    Stilen er nordisk, og alle råvarer stammer fra og dyrkes i Danmark. En stor del er røget,fermenteret - eller syltet, længe inden servering.

    Som starter fik vi en løgboulion - og et glas Gin Tonic (Gin fra Samsø) - med den største isterning jeg har oplevet, tilsat myre, for citrussmag.

    I alt får man 14 serveringer - baseret på hvad man kan skaffe fra årstiden, lokalt.

    Vi fik fisk, svampe, blæksprutte, svin, vegetarretter, og is - forklædt i små sindrige portioner - med fynsk rygeost, aioli. Æbleskiver med svampe. Sirligt udskårne frugter og grønsager.

    Noget blev serveret, pakket ind i rygende stenomslag, andet i små høkasser - eller på træfade. Alt sammen ret intenst og spændende. For hver nye typer bestik - i enten ben eller kobber - og nogen gange helt uden bestik, så man fik pænt fedtede fingre. 

    Til det hele fik vi en vinmeny, bestående af udsøgte typer som ikke findes i masseproduktion.

    Hele tiden er personalet opmærksomme, og forklarer præcist hvad man får serveret - og spørger man får man et uddybende svar om alt.

    Efter ca 4 timer var vi nået til kaffen, hvor vi fik en ny plads - helt for os selv i vinkælderen - og med snaps til, lavet af "Søren" - her sad vi i yderligere 3 kvarter - kaffen blev brygget i kolbe og tragt på stedet.

    Fantastisk oplevelse, som sidder i kroppen længe efter.

    Dyrt, men alle pengene værd - og klart noget jeg gerne vil prøve igen - også hos Domestic.

    Wayne 4-03-24 13:14

  • ★★★★★0

    Jeg er sikker på, at .com domænet er ejet, og jeg er sikker på, at det ikke er en side jeg tør åbne her på min arbejds-laptop!

    megamums.com is available.

    kr8,171.23+ kr150.23/yr

    Elwood 4-03-24 13:30

  • ★★★★★★0

    Jeg er sikker på, at .com domænet er ejet, og jeg er sikker på, at det ikke er en side jeg tør åbne her på min arbejds-laptop!

    Tror du forveksler det med megamoms.com - den tør jeg heller ikke åbne .... 

    Wayne 4-03-24 13:35

  • ★★★★1

    Dyrt, men alle pengene værd - og klart noget jeg gerne vil prøve igen - også hos Domestic.

    Dejligt at høre! Det lyder ret meget som den samme oplevelse vi havde tilbage i 2018, virkeligt fint sted. Og de der citrus-myrer, dem gad jeg godt have et læs af i min fryser!

    Edit (jeg vil sgu i hvert fald ikke betale for et læs af dem):

    Orangemyrene kan med rette kaldes insekternes ”Orange Guld”. Med en handelspris på 200 kr. pr. gram er det samme pris som et gram 20 karat guld, og betydeligt højere en verdens dyreste krydderi ”Det Røde Guld”- safran.

    dyg 4-03-24 13:39

  • ★★0

    Lol, jeg tror ikke at mine analytiske evner, kriterier rækker som krav for mig, til at kunne blive en værdig anmelder. Hverken gældende for mad eller film, for den sags skyld!!! 

    Men sjovt er det da ;-)

    Ryder666 4-03-24 13:47

  • ★★★★★1

    Dejligt at høre! Det lyder ret meget som den samme oplevelse vi havde tilbage i 2018, virkeligt fint sted. Og de der citrus-myrer, dem gad jeg godt have et læs af i min fryser!

    Edit (jeg vil sgu i hvert fald ikke betale for et læs af dem):

    Det lyder KRYBtisk.

    Elwood 4-03-24 13:44

  • ★★★★★★0

    Dejligt at høre! Det lyder ret meget som den samme oplevelse vi havde tilbage i 2018, virkeligt fint sted. Og de der citrus-myrer, dem gad jeg godt have et læs af i min fryser!

    Ja, virkeligt fint.

    Et læs myrer kan du få UB fra min have - jeg garanterer ikke for citrussmag, dog :-)

    Til prisen på citrusmyrer - er det dog lige før man burde hapse et par stykker, for at tjekke smagen.

    Wayne 4-03-24 13:52

  • ★★★★0

    Ja, virkeligt fint.

    Et læs myrer kan du få UB fra min have - jeg garanterer ikke for citrussmag, dog :-)

    Til prisen på citrusmyrer - er det dog lige før man burde hapse et par stykker, for at tjekke smagen.

    Hvis man tisser på dem inden man spiser dem, så smager de vel alligevel lidt syrligt..

    dyg 4-03-24 14:03

  • ★★★★★★0

    Hvis man tisser på dem inden man spiser dem, så smager de vel alligevel lidt syrligt..

    Du skal få dem til Moovy-pris - med tis ;-)

    Wayne 4-03-24 14:14

  • ★★★★★★1

    REMA har indbagt laks til 15,- for 2 stk., så det skal vi ha, med en ordentlig skål salat med feldersalat og suppenudler. Min datters kæreste er her, så jeg har også købt små kartofler, der bliver vendt i smør og italienske krydderier. (Han æder som et tærskeværk, men han er jo også 16, så der skal være lidt at arbejde med!) 

    davenport 4-03-24 17:57

  • ★★0

    Har købt Bao BBQ Buns i Coop365, en stærk med kylling og en med kebab.

    Har aldrig prøvet dem før, men de ser vildt tasty ud...

    Har dog fået kyllingeburgere hertil aften, men er sulten efter snacks, så det må være en 10 stks Chili Cheese tops, der lige dulmer den lettere appetit!!

    Ryder666 4-03-24 22:03

  • ★★★★★★0

    Har købt Bao BBQ Buns i Coop365, en stærk med kylling og en med kebab.

    Har aldrig prøvet dem før, men de ser vildt tasty ud...

    Har dog fået kyllingeburgere hertil aften, men er sulten efter snacks, så det må være en 10 stks Chili Cheese tops, der lige dulmer den lettere appetit!!

    Det lyder sådan lidt ….. Mega Mums?

    Wayne 4-03-24 23:52

  • ★★0

    Det lyder sådan lidt ….. Mega Mums?

    Præcis

    Ryder666 5-03-24 01:16

  • ★★★★★★1

    Lavede lige under 2 kg. frikadeller, en omgang kartoffelsalat og resten af salaten fra i aftes. Og det var heldigt, da drengene havde kammerater med hjem, som lige blev til efter aftensmad :) Det er nu fint med mig. Vi har en regel om, at venner/kærester altid er velkommen om bordet. (Vil bare gerne lige vide det på forhånd!) 

    davenport 5-03-24 18:36

  • ★★★★1

    Har lige hentet to striploins, Wagyu med en mbs på 5+, som vi skal have til min kærestes fødselsdagsmiddag i morgen aften. Frokosten står på luksus skaldyrsfad ved Krogs Fiskerestaurant, så jeg antager at vi er pænt mætte, når vi går i seng i morgen aften!

    dyg 6-03-24 12:26

  • ★★★★★0

    Har lige hentet to striploins, Wagyu med en mbs på 5+, som vi skal have til min kærestes fødselsdagsmiddag i morgen aften. Frokosten står på luksus skaldyrsfad ved Krogs Fiskerestaurant, så jeg antager at vi er pænt mætte, når vi går i seng i morgen aften!

    Mega bid i sekundet ?

    Elwood 6-03-24 13:24

  • ★★★★0

    Mega bid i sekundet ?

    Præcis! Det er en skala, der beskriver fedtmarmoreringen på kød. Den er så vidt jeg kan se ret subjektiv, men disse bøffer er ganske flotte, og ret marmorerede, uden at være i nærheden af de wagyu bøffer man ser, hvor man næsten ikke kan se kødet for bare marmorering.

    dyg 6-03-24 13:45

  • ★★★★★★1

    Har lige hentet to striploins, Wagyu med en mbs på 5+, som vi skal have til min kærestes fødselsdagsmiddag i morgen aften. Frokosten står på luksus skaldyrsfad ved Krogs Fiskerestaurant, så jeg antager at vi er pænt mætte, når vi går i seng i morgen aften!

    Nice - tillykke med hende!

    Wayne 6-03-24 15:10

  • ★★★★★★0

    Madplanen sagde ellers Millionbøf med mos og rødbeder, men vi glemte at tage oksekød op, så vi skipper lige en dag i planen og spiser Svensk Pølseret med purløg. Det er en af de store gryder, da svigersøn er her ;) 

    Og så ser jeg Masterchef mens jeg laver mad. Det er hyggeligt nok, og madpakkerne blev også smurt imens :)

    davenport 7-03-24 17:05

  • ★★★★★★0

    Man kan skære det ud i små tern og så tørrer det lynhurtigt op. Men svensk pølseret er nu altid en sikker klassiker også :)

    Lavede taco i dag, hvor jeg prøvede med to ting, jeg ikke har lavet før: friturestegt torsk og rejer vendt i kokosmel.

    Jeg havde for meget torsk ad gangen i frituren, så det sad lidt sammen, men smagte ganske fornuftigt. Rejerne blev vendt i æg og derefter i en blanding af kokosmel og en lille sjat pul biber-chili (en mild og lidt mere aromatisk chili). De smagte vanvittig godt, men passede ikke helt til det andet tilbehør. Men jeg skal helt sikkert lave dem igen sammen med en mangosalsa eller lignende. 

    ----

    Jeg skal lave påskefrokost-mad 2. påskedag. Sidste år valgte jeg at lave en masse forskellige meze, men i år tror jeg, at jeg laver en masse forskellige fisk:

    • Rejer vendt i kokos samt kammuslinger og mangosalsa
    • Pocheret torsk med selleri og persille
    • Bagt laks med kartofler og hollandaise
    • Børneret: Fiskefilet

    Og derefter selvfølgelig æggejagt.

    Guldager 7-03-24 19:25

  • ★★★★★★0

    Så står den på klassisk suppe med kød/melboller og noget flutes. Plejer at lave nogle osteflutes men ungerne har ædt alt osten, så det bliver nok bare med koldt smør. 

    I morgen kamsteg med the worx, og mandag dansk bøf med løg. 

    Vi har rykket lidt på madplanen i løbet af ugen. Det er lidt svært, når nogen ikke er hjemme, men gerne vil have det der står på sedlen på køleskabet. Men vi har kun vekslet med det planlagte, så budgettet går op, og det er velsagtens formålet med en madplan?

    davenport 9-03-24 14:57

  • ★★★1

    Jeg laver en bondeomelet. Har nogle porre der skal bruges.

    Fik ædt de der pølser og bearnaise natte til fredag, så nu siger vægten 91,4. Det ser stadigvæk ikke kriminelt ud endnu, så fortsætter med kalorieoverskud i lidt tid, selvom det jo er blevet forår. Skal jo bare helst ikke ligge meget over de 500, men det er svært at ramme. Også fordi jeg ikke aner hvor krævende min arbejdsdag bliver. Nogle dage er vanvittige.

    Aranyhajú Nyárszépe 9-03-24 15:08

  • ★★★★★★0

    Det bliver lidt nemt mad i næste uge - der er ingen dage før lørdag, hvor både Pia og jeg er hjemme til aftensmad på samme tid.

    I dag: Millionbøf

    Mandag: Hønsekødssuppe

    Tirsdag: Chicago Burger

    Onsdag: Pita-pizza

    Torsdag: Boller i karry

    Fredag: Korup Steakhouse - eller færdiglasagne.

    Guldager10-03-24 13:04

  • ★★★★★★0

    Er jo lidt fremme i madplanen, så her ser det foreløbig sådan ud:

    I aften: Kamsteg, med brune kartofler

    Man: Bøf med løg, brun sovs og kartofler

    Tir: Pita med kebab og masser af hvidløgsolie!

    Ons: Nudler med spinat og nogle wokgrøntsager

    Tor: Svinefilet med salat

    Og så er jeg lidt lost. Kan ikke komme på mere. Men søndag har vi en kombineret fødselsdag nede i hallen, hvor der skal laves to pizzaer til frokost. Det bliver nok en kurder og en pep. 

    davenport10-03-24 13:20

  • ★★★0

    Jeg har en halv bondeomelet tilbage, som jeg varmer. Nem mad, inden jeg skal i Biografen og vise film.

    Går i gang med at lave næste uges 14:30 måltid. Det bliver frikadeller med pastasalt.

    Ja, det er ikke så opfindsomt og vist heller ikke så lang tid siden jeg lavede det sidst, men en god frikadelle tager man aldrig fejl af.

    Aranyhajú Nyárszépe10-03-24 14:43

Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen