Nå - kort om oplevelsen hos Domestic i lørdags.
Domestic betyder - hjemlig/hjemligt - og sådan føles det faktisk også. Al dekoration er i jordfarver, og består af tørrede ingredienser - eller fermenterede råvarer i glas. Belysningen er hyggelig og tilstrækkelig.
Man sidder 2 personer ved runde borde - beregnet til 4-6 personer, så man har god plads - og har sit eget space, der er 2-3 meter mellem bordene.
Man bliver høfligt modtaget og anvist bord - hvorefter man får en kort introdution til restauranten; Baggrund, ideologi, historie - og etnesitet i forhold til de ansatte(Argentina, Estland - og hvor de eller kom fra) .
Stilen er nordisk, og alle råvarer stammer fra og dyrkes i Danmark. En stor del er røget,fermenteret - eller syltet, længe inden servering.
Som starter fik vi en løgboulion - og et glas Gin Tonic (Gin fra Samsø) - med den største isterning jeg har oplevet, tilsat myre, for citrussmag.
I alt får man 14 serveringer - baseret på hvad man kan skaffe fra årstiden, lokalt.
Vi fik fisk, svampe, blæksprutte, svin, vegetarretter, og is - forklædt i små sindrige portioner - med fynsk rygeost, aioli. Æbleskiver med svampe. Sirligt udskårne frugter og grønsager.
Noget blev serveret, pakket ind i rygende stenomslag, andet i små høkasser - eller på træfade. Alt sammen ret intenst og spændende. For hver nye typer bestik - i enten ben eller kobber - og nogen gange helt uden bestik, så man fik pænt fedtede fingre.
Til det hele fik vi en vinmeny, bestående af udsøgte typer som ikke findes i masseproduktion.
Hele tiden er personalet opmærksomme, og forklarer præcist hvad man får serveret - og spørger man får man et uddybende svar om alt.
Efter ca 4 timer var vi nået til kaffen, hvor vi fik en ny plads - helt for os selv i vinkælderen - og med snaps til, lavet af "Søren" - her sad vi i yderligere 3 kvarter - kaffen blev brygget i kolbe og tragt på stedet.
Fantastisk oplevelse, som sidder i kroppen længe efter.
Dyrt, men alle pengene værd - og klart noget jeg gerne vil prøve igen - også hos Domestic.