Forum - Forum-tråd: What we saw

What we saw

  • ★★★★★★0

    Shane (1953)

    Instruktør Stevens berømte western om revolverhelten Shane, fornemt portrætteret af Ladd, er den dag i dag et interessant bekendtskab på grund af dens grundlæggende sørgelige tematik. En tematik om den tilbedte og frygtede helt, der i virkeligheden er en ensom og tragisk eksistens, der søger det han aldrig vil være i stand til at få. Et almindeligt liv med familie, tryghed og en dæmpet hverdag.

    Alt det hans totale modstykke, en farmer spillet af Heflin, han har og slider for at beholde, også selv om det koster ydmygelse, blod, sved og tårer. Så når Shane ankommer og tilbyder sin hjælp på den lille gård, der er hårdt trængt af en rig rancher, så ender han naturligvis med at gøre det han er bedst til for at skabe civiliseret tilstande, retfærdighed, lov og orden. Han griber til (nødvendig?) vold for at løse konflikten, for så til slut at måtte forlade det samfund han lige har hjulpet, men hvor der nu hverken længere er brug for eller plads til ham.

    Som underholdende ramasjang-western sker der egentlig ikke det store, selv om det kommer til et par solide actionscener. Dramatikken foregår meget på det indre plan, men den fungerer til gengæld så godt i den elegant instrueret historie, at man gribes fra start til slut. Også filmens for sin tid fine kameraarbejde af Loyal Griggs skal nævnes, for at formidle filmens simple handling videre, så den underliggende dramatik flot indfanges.

    Clint Eastwood byggede mange år senere sin fantastiske western ”Pale Rider” på samme skabelon, blot brugt mere tvetydigt. Ladd’s helt er langt mere renskuret, men også langt mere realistisk i al sin beskedenhed end Eastwood’s mere mytologiske tilgang til hovedpersonen.

    Bedømmelse: 9/10

    T. Nielsen 6-04-17 17:33

  • ★★★★0

    War Dogs - 7/10

    Baseret på en rigtig historie om to venner, der sælger våben til hæren under den seneste Irak-krig. Krig er en økonomi. Enhver, der påstår noget andet, er enten med i det eller dum. Sådan indledes filmen med et strejf af både komedie og drama. En positiv overraskelse med et hold af skuespillere, der fungerer upåklageligt. Bedst er Jonah Hill, men Bradley Cooper var tæt på at stjæle showet i en lille, men creepy rolle, som vi aldrig før har set fra hans side. Den er ikke fejlfri og stikker måske ikke dybere, som historien lægger op til, men den er ret underholdende fortalt. 

    Babo 6-04-17 21:20

  • ★★★★0

    Our Kind of Traitor - 5/10

    Baseret på et romanforlæg af John Le Carré, men resultatet er desværre middelmådigt. Karaktererne er endimensionelle og der er svage plotelementer, til at hæve den over middelmådigheden. En forspildt chance. Der var ellers noget potentiale, der ligger gemt i fortællingen. Som det er, så er det en standardvare, men ikke uden gode momenter undervejs, selvom de er få. Skarsgård som russian thug.... ej, vel? 

    Babo 8-04-17 23:58

  • ★★★★0

    Tora! Tora! Tora! (BD) - 8/10

    Dejligt gensyn med denne film, som ikke virker synderligt medtaget af tidens tand. Genskabelsen af angrebet på Pearl Harbor er flot og troværdigt udført. Her er ingen Affleck/Hartnett, der leger 'chicken' i luften for effektens skyld. Det er et angreb, der er koreograferet på en troværdig facon uden gimmick. Vi følger historien fra begge sider og filmen er også instrueret af to japanere og en amerikaner. Ingen karikerede personer eller noget i den stil. Ingen personer stjæler rampelyset. Begivenheden er vigtigst og heri ligger der også en del af filmens evne, at skrælle ind til kernen. Fantastisk fotografering og intenst score af Jerry Goldsmith. 

    Babo 9-04-17 22:42

  • ★★★★★★0

    Band of Brothers (2001)

     

    Den Spielberg/Hanks producerede HBO serie om anden verdenskrig, brillerer ikke kun ved at have intense og vellavet krigsscener, hvor drabelige kampe trækker sine tilskuere med ind hos den gruppe vi følger igennem 10 fantastiske afsnit. Menneskeligt har den mere at byde på, når vi følger en flok unge mænd der sammen sendes ind i helvedes forgård, med alt hvad det betyder at død, ødelæggelse, også mentalt, og rædsler som krig og vold byder på.

    Kernen i historien er det bånd der skabes mændene imellem og hvordan krigen ser ud igennem deres øjne. Meget passende er det da også det ene afsnit, hvor der ikke affyres et eneste skud, der er blandt de bedste. Mødet med en KZ lejr er så hjerteskærende og gribende fremstillet, at man atter tager sig selv i at tænke, hvorfor?

     

    Bedømmelse: 9/10

    T. Nielsen10-04-17 13:50

  • ★★★★0

    Er det første gang, du ser den? Hvad mangler der for at den kommer op på 10?

    chandler7510-04-17 14:31

  • ★★★★★★0

    Ja det var første gang...Eller dvs at jeg faktisk så lidt af den engang i 00'erne på dvd, men kom fra det og aldrig set den færdig.

    Jeg ved ikke om jeg synes der direkte mangler noget, for at den kan få 10/10. Jeg har ikke meget regulær kritik af den, hvilket også ville være underligt med en rating på 9/10. Så det er nok bare ramt på mavefornemmelsen, mere end noget sagligt tror jeg.

    T. Nielsen10-04-17 14:37

  • ★★★★0

    Den bliver i hvert fald endnu bedre ved gensyn, synes jeg, hvor man kan fokusere lidt mere på de enkelte figurer osv.

    chandler7510-04-17 14:40

  • ★★★★★0

    Bastogne er nok et af mine ynglings afsnit, fordi man kommer ind under huden på vores Field medic, og hans udfordring med og finde supplies, her kommer man virkelig til og forstå betydning af bare de mest basale ting i en medics arsenal om man vil.

    Elwood10-04-17 14:43

  • ★★★★★★1

    Sådan lige umiddelbart ville jeg pege på afsnit 2 og 9 som dem jeg fandt bedst. Men den slags er jo ikke statisk, så på en anden dag kunne det se anderledes ud. Uanset, serien er vitterligt deroppe med de bedste!

    T. Nielsen10-04-17 15:11

  • ★★★★★1

    Sådan lige umiddelbart ville jeg pege på afsnit 2 og 9 som dem jeg fandt bedst. Men den slags er jo ikke statisk, så på en anden dag kunne det se anderledes ud. Uanset, serien er vitterligt deroppe med de bedste!

    Yeps hel bestemt den er toppen af toppen.

    Elwood10-04-17 15:16

  • ★★★★0

    The Void (2016) - 8/10

    John Carpenter har ikke levet forgæves. Denne indie-horror film er en fremragende throwback til 80'erne. Vi taler bodyhorror, neglebidende suspense og gore, men filmen henter også sin inspiration fra forfattere som H.P. Lovecraft. Flere elementer vil man utvivlsomt genkende og hylde for genkendelsens glæde, andre elementer vil dele vandene og få mange til at klø sig i hovedet. Jeg nød den hele vejen, fordi den var voldsomt underholdende og gav noget at gruble over. Og for alle os fans, der elsker praktiske effekter, vil formentlig savle over The Void, som på en helt anden måde har gjort det muligt at lave film med små penge og stadig imponere. Det er saftsuseme godt udført og visuelt helt berusende oplevelse. 

    Babo10-04-17 22:36

  • ★★★★0

    Tora! Tora! Tora! (BD) - 8/10

    Fedt og helt enig.

    Bruce11-04-17 22:38

  • ★★★★0

    Kong: Skull Island - 6/10

    En lille skuffelse må jeg konstatere. Jeg havde sat næsen op efter noget mere eller bare bedre. Hele filmen er kaotisk, men føles ikke særlig spændende og så er der bare noget helt galt med filmens endimensionelle figurer, som gør det mere end vanskeligt at fatte sympatiserende interesse for. Værst er John Reillys karakter. Der sker heldigvis noget hele tiden og man er af den grund mildt underholdt, men af svingende teknisk kvalitet, på trods af et kæmpebudget. 

    Babo13-04-17 22:44

  • ★★★★★0

    Anomalisa

    Charlie Kauffman invitere os indefor i hans Kickstartede film vigtigt og fremhæve synes jeg fordi han i Q/A fortæller om hvordan ingen studier var intresseret i filmen, de tog mod alt han skrev af manus'er, men når han kom med sin egen film, var der ingen interesse, så de lavede en kickstarter, og fik knap og nap klaret sig igennem på budgettet)

    Michael er en mand der arbejder med Customer Service, og som har skrevet en bog omkring det, han er på en kort Business trip, og vi lære at ikke alt er som det skal være med Michael, men en aften, møder han en særlig person, og så tager tingene en drejning.

    Mere skal ikke siges her, en lille film, med Kaufman's genkendelig finurligheder og ide'en, filmen krøb ind under huden på mig, og det er en film der stadigvæk roder rundt i mig efter den ret overraskende slutning.

    Filmen har også en af de mest realistiske Sex Scener lavet med Stopmotion, det virker underligt lige og fremhæver den del her, men det er en scenen man ikke kan undgå og lægge mærke til.

    Creed

    Ja Sylvester Stallone blev skud snydt for den Oscar! Hvad gør man når man som ung håbefuld talent vil skabe et navn for sig selv, men blir "forfulgt" af sin fars Skygge? Det er en af de spørgsmål der blir taget hånd om i denne lille perle af en film, og med fra sidelinien men til trods for det i stor fokus har vi Sylvester Stallone i rollen som Rocky igen, i en film omkring mødet med Old Generation og Next Genereration inde for boksningen, det er bare en hel igennem fantastisk film, og jeg elskede de små subtle bider af det Klassiske Rocky Theme man hørte undervejs, som fulgte Rocky. Slutscenen var nok den som ramte hårdest ved mig, men af glæde.

    Elwood14-04-17 00:26

  • ★★★★0

    Soaked in Bleach - 5/10

    Konspiratorisk semidokumentar/semi fiktionsfilm om Kurt Cobain, set med privatdetektivens øjne, Tom Grant, der var meget involveret i sagen om Cobain og stadig tror på, at han var myrdet. Består af ca lige dele af autentiske optagelser og rekonstruktion med skuespillere, men det er desværre gjort på en billig, Hollywood-agtig facon med filmiske virkemidler, der næsten ligner noir. Det er ikke måden at tage sig selv seriøst på. Derudover, så tager filmen et parti og udstiller Cobain lige rigeligt firkantet, som om Tom Grant kendte ham personligt. Det sagt, så er det en dokumentar, der prikker til tvivlen om den officielle udmelding. Rigtig mange ting undrer stadigvæk og Courtney har også lagt sag an mod folkene bag. Ikke uden sine kvaliteter, men skuffende ovenpå den overrumplende 'Montage of Heck'. 

    Babo15-04-17 15:11

  • ★★★★★★0

    Så Jurassic Park i aftes for første gang i HD. Wow! Det var en fed, anbefalelsesværdig oplevelse. Både billed og lyd rykker max.

    davenport15-04-17 16:03

  • ★★★★0

    Vanvittig første afsnit af Legion. Masser af kreativitet og Dan Stevens i topform. Intelligent underholdning, indtil videre.

    Babo16-04-17 23:37

  • ★★★★★★0

    X-Men: Days of Future Past - Rogue Cut. 

    Ikke en film jeg har haft travlt med at se, men jeg er glad for at jeg gjorde. Der bygges meget mere på de nye karakterer, der er nogle ret cool scener, lidt mere humor og ingen rating åbenbart, da vi spottede min. to "fucks" undervejs og mere voldsomme dødsscener.

    Alt i alt, kun positive tilføjelser og kan man lide det originale cut, bør man checke dette ud.

    Zero Cool16-04-17 23:51

  • 0

    X-Men: Days of Future Past - Rogue Cut. 

    Ikke en film jeg har haft travlt med at se, men jeg er glad for at jeg gjorde. Der bygges meget mere på de nye karakterer, der er nogle ret cool scener, lidt mere humor og ingen rating åbenbart, da vi spottede min. to "fucks" undervejs og mere voldsomme dødsscener.

    Alt i alt, kun positive tilføjelser og kan man lide det originale cut, bør man checke dette ud.

    Wait, troede Rouge cut kun tilføjede Rouge ind i filmen og det var blot en enkelt scene? Så må jeg nok have skaffet mig den udgave snarest :) 

    Batsy17-04-17 12:22

  • ★★★★★★0

    Det samme troede jeg, men der er en del nyt i, som jeg ikke før har set.

    Zero Cool17-04-17 14:01

  • ★★★★★0

    What! Og jeg som troede, at det var klipperen, som gik fuldstændig "rogue". 

    Lars!17-04-17 16:17

  • ★★★★★0

    Har lige fået set første afsnit i tredje(og sidste) sæson af "The Leftovers". Fantastisk afsnit, der fortsætter det tårnhøje niveau som anden sæson leverede.

    Kruse17-04-17 20:40

  • ★★★★★0

    Har lige fået set første afsnit i tredje(og sidste) sæson af "The Leftovers". Fantastisk afsnit, der fortsætter det tårnhøje niveau som anden sæson leverede.

    Uf, endnu en sæson, jeg skal i gang med. Første sæson var ok, men anden sæson var jo fænomenal!

    David Lund17-04-17 20:52

  • ★★★★★0

    Uf, endnu en sæson, jeg skal i gang med. Første sæson var ok, men anden sæson var jo fænomenal!

    Ja, det var et ret imponerende højt spring i kvalitet den serie tog. Sæson to er en af de bedste sæsoner af en tv-serie overhovedet efter min mening.

    Det var i sær første halvdel af første sæson, som var meget ujævn, hvilket var de afsnit som anmelderne havde fået udleveret, og de knapt så imponerende anmeldelser gjorde, at jeg affærdigede serien i første omgang. Det var først da sæson to fik så meget ros, at jeg gav den en chance og det fortryder jeg bestemt ikke. Hvis man skal tage Metacritic for gode varer, så ser sæson tre ud til at levere fuldt ud, hvor den p.t. har en score på 98 og hvor 13 af de 15 anmeldelser giver den fuldt hus med 100 i score.

    Kruse17-04-17 21:13

Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen