Forum - Forum-tråd: What we saw

What we saw

  • ★★★★★★1

    grafisk novelle

    Lidt nitpicking, blandet med personlig præference. Novel = roman, så hvis man skal oversætte "graphic novel" til dansk, er det "grafisk roman".

    Selv foretrækker jeg "tegneserie" til alt, da graphic novel kun er et udtryk der definerer selve "indpakningen" på tegneserien, ikke indholdet som sådan og har lidt en bismag af, at det er noget folk siger, for ikke at vil stå ved at de læser tegneserier (mind you, jeg siger ikke at specifikt du gør det).

    Eksempelvis omtales Watchmen ofte som en graphic novel, det samme gør The Dark Knight Returns, men i begge tilfælde er der tale om historier, som oprindeligt blev udgivet i bladform, ligesom de fleste andre amerikanske tegneserier.

    Det korte af det lange er, at "graphic novel" ikke siger noget om indholdet af bogen, kun det fysiske format den er udgivet i.

    Zero Cool15-07-17 15:03

  • 0

    Det var meget nitpicking. ;-) Jeg ved godt at en graphic novel er en tegneserie, hvilket i sig selv også er fint nok. Men jeg mener også at en graphic novel kan stå på egne ben ligesom et oneshot (eller en novelle/roman), og som nødvendigvis ikke behøver at være en del af et descideret run.

    Når det er sagt, så læser jeg BÅDE tegneserier og graphic novels. 

    Kyllingebenet15-07-17 17:05

  • ★★★★★★0

    Det var meget nitpicking. ;-) Jeg ved godt at en graphic novel er en tegneserie, hvilket i sig selv også er fint nok. Men jeg mener også at en graphic novel kan stå på egne ben ligesom et oneshot (eller en novelle/roman), og som nødvendigvis ikke behøver at være en del af et descideret run.

    Når det er sagt, så læser jeg BÅDE tegneserier og graphic novels. 

    Nåeh, jeg skrev ikke noget om, at du ikke ved hvad en tegneserie er, jeg skrev blot at jeg foretrækker at bruge begrebet "tegneserie", fordi jeg ikke synes at "graphic novel" siger noget om indholdet af den pågældende "bog". Det var som sådan kun de to første linjer, der er direkte nitpicking. :)

    Zero Cool15-07-17 18:33

  • 0

    Synes synes bare det virkede lidt belærende/bedrevidende, men fuck det. :-) Jeg er dog uenig, jeg synes at en graphic novel fortæller noget om indholdet, nemlig at det er en isoleret historie der er egenstændig, og ikke nødvendigvis en del af et run. Hvorimod jeg mener, at "tegneserie" overhoved ikke fortæller om indholdet, udover at det blot er en.. tegneserie.

    Men en graphic novel er en tegneserie, men ikke alle tegneserier er en graphic novel.

    Kyllingebenet15-07-17 19:01

  • ★★★★★★0

    Det er såmænd kun mit perspektiv på sagen, intet andet.

    Zero Cool15-07-17 19:05

  • 0

    Det er såmænd kun mit perspektiv på sagen, intet andet.

    Fair, ingen grund til at blive uvenner over det. :p

    Kyllingebenet15-07-17 19:08

  • ★★★★0

    Jeg synes at kunne huske, at debatten om graphic novel vs. tegneserie har kørt i snart 20 år, og jeg synes personligt, at begge betegnelser kan være lige valide - også selvom det ikke er alle tegneserier, der er serier.

    Dog kan vi vel blive enige om, at begge begreber under alle omstændigheder er bedre end comic book :)

    chandler7515-07-17 20:24

  • ★★★★★★1

    Jeg er så småt ved at være færdig med tredje sæson af Star Wars Rebels.

    Overall en sæson, der ikke har været ligeså stærk som sidste sæson, men stadig holder et højt niveau. En fanfavorit fra det gamle Expanded Universe dukker op i denne sæson, Grand Admiral Thrawn, med stemme af Lars Mikkelsen og tager småting med sig, bl.a. TIE Defenderen, som oprindeligt dukkede op i spillet TIE Fighter i sin tid.

    Jo mere jeg ser og læser af Disneys nye udvidelser af Star Wars-universet, jo mere imponeret bliver jeg. Der var rigtig mange gode historier i det gamle Expanded Universe, men den overall kontrol af universet virkede knapt så stram, som den er nu og historierne stak lidt i alle retninger.

    Nu er der til gengæld rigtig stærk sammenspil mellem de forskellige serier, bøger, tegneserier osv. til en grad, at arbejdet som Disney (og LucasFilm selvfølgelig) har lagt i det, får prequel-trilogien til at stå i et bedre lys, fordi man faktisk får lukket mange af de plothuller, som opstod da de udkom. Eksempelvis er der lagt et stort stykke arbejde i at troværdigt forklare hvorfor Jedi-ordenen er blevet til en myte, som stort set ingen normale mennesker kender til. Den åbenlyse store aldersforskel mellem Alec Guinness og Ewan McGregor bliver dog stadig noget svær at forklare på en fornuftig måde.

    Det samspil kommer yderligere til udtryk i form af, at der optræder en droid og et skib fra Star Wars Rebels i Rogue One, Saw Gerrera som også er med i Rogue One, optræder i denne sæson af Rebels og man har endda en forklaring på det "hængende øje", som Whitaker jo bringer til rollen og Gerrera er en figur, som har sine rødder i Clone Wars-serien.

    Ligefør jeg startede på serien, blev jeg færdig med bogen "Thrawn", som på smuk vis introducerer figuren til det nye univers, giver ham noget mere pondus som figur og lover store ting i fremtiden, men samtidig stopper stort set hvor tredje sæson af Rebels starter.

    Tilbage til serien - det føles som om, at der var et par "fyldafsnit" undervejs og sæsonen havde ikke den samme følelsesmæssige tynde som sidste sæson, hvor en fanfavorit fra Clone Wars dukkede op, hvilket giver lidt skrammer i det store billede, men til gengæld har vi fået fødslen på Oprørsalliancen. Så vidt jeg ved, stopper serien med næste sæson og tidsmæssigt giver det ret god mening.

    Zero Cool16-07-17 18:52

  • 0

    Det kunne være at jeg skulle prøve Star Wars Rebels, men hvordan er animationerne? Virker det som en sunday morning cartoon for børn? Eller er den detaljerig? :-)

    Kyllingebenet16-07-17 19:38

  • ★★★★★★0

    Det er en CGI-serie og der er masser af detaljer, og ligesom Clone Wars er den stærkt stiliseret, hvilket måske kan kræve lidt tilvænning. Min eneste anke ved seriens stil er, at jeg ikke er vild med lightsaber-designet, men resten er ret godt.

    Lidt trailere kan give dig et indtryk af serien.

    Zero Cool16-07-17 19:44

  • ★★★0

    Bruno du har snart flere stjerner end en major har i hæderstegn. 

    Essal16-07-17 19:48

  • 0

    Det er en CGI-serie og der er masser af detaljer, og ligesom Clone Wars er den stærkt stiliseret, hvilket måske kan kræve lidt tilvænning. Min eneste anke ved seriens stil er, at jeg ikke er vild med lightsaber-designet, men resten er ret godt.

    Lidt trailere kan give dig et indtryk af serien.

    Okay, jeg tror måske at jeg vil give den en chance så. :-) Vil gerne grave dybere i Star Wars universet, og tænker at både Rebels og Clone Wars er vigtige at få med. Men samtidig gad jeg også godt læse nogle af bøgerne/tegneserierne, men jeg synes at det har været en smule uoverskueligt at danne sig et overblik over det.

    Kyllingebenet16-07-17 19:49

  • ★★★★★★0

    Det er ikke specielt svært, efter Disney trykkede på den store reset-knap.

    Der er selvfølgelig de nu 8 film, Clone Wars og Rebels på film og tv-serie-siden. På bogsiden er der en god portion bøger, men frasorterer man dem til børn og unge, er man nede på et par håndfulde, som er relevante.

    Af dem har jeg læst Dark Disciple, Ahsoka, Tarkin og Thrawn. De to sidstnævnte er klart de bedste, mens de to førstnævnte er fornuftige, hvis man vil have lidt mere at vide om et par figurer, hvis historier ikke blev færdiggjort i Clone Wars-serien.

    Resten har jeg ikke fået kigget på endnu, men jeg ved at Aftermath-serien har fået svingende anmeldelser, så jeg har ikke haft travlt med den.

    På tegneseriefronten har jeg ikke fået læst så meget endnu, udover Darth Vader-serien, som er ret god.

    Zero Cool16-07-17 19:59

  • 0

    Ja, okay. Det er nok blevet mere overskueligt efter at Disney har overtaget, men jeg synes jo også at det gamle Expanded Universe kunne have været interessant at kaste sig ud i, Fx Darth Bane osv. :-)  Men det er nok det jeg mener med at det er uoverskueligt, for der er så mange retninger man kan gå mht hvad der er udgivet.

    Tarkin og Thrawn skulle jo være rigtig gode og en essentiel del af det udvidede univers.

    Jeg følger en youtube kanal der hedder The Stupendious Wave (tror jeg), og jeg synes at hans viden om Star Wars universet er enorm, og mange af hans videoer nævner ting som jeg på ingen måder vidste fandtes. Det kommer faktisk en smule bag på mig, at Star Wars universet er så meget større end Skywalker sagaen.

    Kyllingebenet16-07-17 20:06

  • ★★★★★★0

    Ja, hvis du også vil dykke ned i Legends, så er det en kende uoverskueligt.

    Af bøger kan jeg anbefale Darth Plagueis, som vist blev bestilt af Lucas selv, til at bygge op til Episode I. Den er desværre også blevet "Legends", men jeg håber at Disney gør den til kanon, fordi den giver et rigtig godt billede af Palpatine.

    Darth Bane-trilogien er rigtig god - Bane er kanon, men historien i bøgerne er ikke.

    Millennium Falcon er også en ret underholdende omgang, der beskriver Millennium Falcons historie.

    Thrawn-trilogien er.. interessant. Mange anser dem for at være de bedste Star Wars-bøger til dato, men fordi de er skrevet før prequel-trilogien udkom, er der en masse i bøgerne, som ikke rigtigt giver mening, hvis man læser dem med friske øjne i dag.

    Jeg har læst flere i tidens løb, men det er dem jeg lige kan komme på her og nu.

    Tegneserier er måske lidt lettere at gå til, fordi Dark Horse har udgivet nogle herlige, store samlede udgaver af deres serier.

    Knights of the Old Republic, Tales of the Jedi, Legacy og Dark Empire er nogle af mine favoritter. Der er også masser af mindre historier, som man kan kaste sig over, bl.a. Star Wars Infinities, som er en række mindre "what if"-historier, baseret på den originale trilogi.

    Zero Cool16-07-17 20:27

  • ★★★★★★1

    John Wick (2014)

    Et gensyn med første film, rykkede den lidt i den positive retning (så her en omskrivning af hvad jeg skrev dengang). Historien kan stadig virke som lettere slidt genbrug, men den serveres heldigvis med et glimt i øjet og så bydes der ellers på rigtig god action underholdning, når det ene mere teatralske drab efter det andet udføres af en velvalgt Keanu Reeves i hovedrollen. Det er teknisk fint lavet og Reeves evigt semitriste udtryk kommer til sin ret, som den mystiske hævner der ene mand kan udrydde et større forbrydersyndikat. Så selv om man intet får man ikke har fået før, så føles det frisk og kækt. Filmens mere stille passager lider måske under mangel på lidt substans og mere spændende figurer, men da filmen det meste af tiden klogeligt holdes i et højt og actionrigt tempo, er man konstant og kontant underholdt.

     

    Bedømmelse: 7/10

     

    John Wick: Chapter 2 (2017)

     

    Keanu Reeves serverer endnu engang veloplagte kulørte drab og veldrejet action, uden at rykke mange miner i det ofte veltimede fastlåste ansigt. Historien er flyttet tættere på tegneserieland og det gør muligvis spændingen mindre, men det er til gengæld så underholdende vellykket lavet, at filmen mere end kompenserer for dette. Derfor topper del 2 her, også lige netop den første film. Variationen i den mesterlige ramasjang er også denne gang større og gør at man ikke helt får følelsen af at se den samme scene på repeat for mange gange. Jeg ser i hvert fald frem til endnu en omgang.

     

    Bedømmelse: 8/10

    T. Nielsen17-07-17 13:52

  • ★★★★★★0

    The Conjuring 2 (2016)

     

    Jeg havde lidt bange anelser med denne efterfølger, til en af de bedste og mest vellykkede gysere de sidste 10 års tid. Den første ”The Conjuring” var muligvis ikke nyskabende filmkunst eller mere spidsfindig horror med begavede undertoner, så som i filmkredse ofte mere hypede horrorfilm a la ”It Follows” eller ”The Babadock”. Den er dog langt mere effektiv skræmmende, med fremragende brug af sine klassiske virkemidler, tilsat almindelige familiemennesker, man hurtigt fatter sympati for og derfor også føler med. Efterfølgeren her havde derfor en del at leve op til og jeg har i forvejen ikke gode erfaringer med efterfølgere til gysere. Den lever bestemt heller ikke op til den første film, men derudover blev jeg overrasket positivt. Historien/spilletidener indrømmet alt alt for lang, men både persongalleriet og gyset fungerer habilt og jeg blev også fanget af fortællingen, selv om jeg i bund og grund synes det bliver noget overbelagt nonsens.

     

    Bedømmelse: 7/10

    T. Nielsen17-07-17 14:01

  • ★★★0

    John Wick (2014)

    Et gensyn med første film, rykkede den lidt i den positive retning (så her en omskrivning af hvad jeg skrev dengang). Historien kan stadig virke som lettere slidt genbrug, men den serveres heldigvis med et glimt i øjet og så bydes der ellers på rigtig god action underholdning, når det ene mere teatralske drab efter det andet udføres af en velvalgt Keanu Reeves i hovedrollen. Det er teknisk fint lavet og Reeves evigt semitriste udtryk kommer til sin ret, som den mystiske hævner der ene mand kan udrydde et større forbrydersyndikat. Så selv om man intet får man ikke har fået før, så føles det frisk og kækt. Filmens mere stille passager lider måske under mangel på lidt substans og mere spændende figurer, men da filmen det meste af tiden klogeligt holdes i et højt og actionrigt tempo, er man konstant og kontant underholdt.

     

    Bedømmelse: 7/10

     

    John Wick: Chapter 2 (2017)

     

    Keanu Reeves serverer endnu engang veloplagte kulørte drab og veldrejet action, uden at rykke mange miner i det ofte veltimede fastlåste ansigt. Historien er flyttet tættere på tegneserieland og det gør muligvis spændingen mindre, men det er til gengæld så underholdende vellykket lavet, at filmen mere end kompenserer for dette. Derfor topper del 2 her, også lige netop den første film. Variationen i den mesterlige ramasjang er også denne gang større og gør at man ikke helt får følelsen af at se den samme scene på repeat for mange gange. Jeg ser i hvert fald frem til endnu en omgang.

     

    Bedømmelse: 8/10

    Jeg så dem fornyeligt og er helt enig i dine bedømmelser. 2'eren er en betydelig forbedring og en virkelig fornøjelig omgang myrderi. :)

    Benway17-07-17 14:02

  • ★★★★0

    Little Big Man

    Nogle gange skal man lade minderne være i fred. Dette var så den første film - i mit udvidede gennemsyn af westerngenren - som faldt igennem.

    Jeg huskede den bedre og den startede også fint ud med Dustin Hoffmans fremragende makeup som 121 årig, men så gik der ikke mange scener førend man sad og krummede tæer og tænkte .... naaaaarj. 

    Så det blev til 45 minutter, førend min nevø og jeg kiggede hinanden i øjnene og ikke kunne holde mere ud. 

    5/10 i håbet om, at filmen faktisk slutter bedre af end den starter.

    Bruce17-07-17 14:05

  • ★★★★★★0

    Jeg så dem fornyeligt og er helt enig i dine bedømmelser. 2'eren er en betydelig forbedring og en virkelig fornøjelig omgang myrderi. :)

    Ja lad os håbe de kan holde formkurven, selv om jeg personligt har svært ved at se et sådant oplagt i en sådan type film, rykke højere op blandt det er så bliver de mere personlige favoritter.

    T. Nielsen17-07-17 14:07

  • ★★★★★★0

    Little Big Man

    Nogle gange skal man lade minderne være i fred. Dette var så den første film - i mit udvidede gennemsyn af westerngenren - som faldt igennem.

    Jeg huskede den bedre og den startede også fint ud med Dustin Hoffmans fremragende makeup som 121 årig, men så gik der ikke mange scener førend man sad og krummede tæer og tænkte .... naaaaarj. 

    Så det blev til 45 minutter, førend min nevø og jeg kiggede hinanden i øjnene og ikke kunne holde mere ud. 

    5/10 i håbet om, at filmen faktisk slutter bedre af end den starter.

    Hmmmm, jeg nyder stadig dens ironiske og meget menneskelige take på genren.

    T. Nielsen17-07-17 14:09

  • ★★★★★★0

    Fargo (sæson 3)

     

    Jeg må beundre skaberne bag Tv-serie udgaven af ”Fargo”, for at turde gå nye og kreative veje, i både stil og indhold, for at servere bidende sarkasme, drillende subtiliteter og farverige optrin. Det gør den, men ikke uden også klogt at trække ret direkte tråde til forrige sæsoner, selv om hver del står alene. Tematisk rammer den naturligvis også flere ting, som f.eks den kvindelige politikvinde, der ser årsager og sammenhænge, mens hendes mandlige boss slet ikke kan følge med og mest er i vejen. Det gør den stadig med et glimt i øjet, selv om klicheen er ved at føles trættende (og jeg gad godt se den vendt på hovedet, hvad der næsten ville forekomme mig mere kontroversielt i vore dage). Men godt og skidt, så er det stadig kvalitativ underholdning, der indenfor mainstream forsøger og også tør give kunstnerisk baghjul til det meste der efterhånden smides i biografen for det store publikum. Desværre må jeg også erkende, at hvor meget man end kan finde af gode ting i serien, så forekommer historien denne gang sløv. Der er flere perioder, hvor man savner at den gider rykke mere og bevæge sig bare et eller andet sted hen.

     

    Bedømmelse: 7/10

    T. Nielsen17-07-17 14:18

  • ★★0

    G.I. Jane

    Fik den set i aftes for første gang. Den er godt nok overdrevet på alle parametre, og virkelig 90´er. Hvilket ikke vil gøre så meget hvis det var en anden slags film. Syntes hele øvelsesdelen er for lang, og da de kom til middelhavet, og efter 4 sekunder havnede i en virkelig krisesituation, var jeg ved at slukke. Man skulle tro det var hans bror der have lavet den.

    5/10

    MadMartigan17-07-17 15:20

  • ★★★★0

    Hmmmm, jeg nyder stadig dens ironiske og meget menneskelige take på genren.

    Komikken var mig desværre ikke så tidsløs denne gang. Men helt enig med Fargo 3. Den rykker ikke meget. Skal til afsnit 9.

    Bruce17-07-17 20:14

  • ★★★★★★0

    Komikken var mig desværre ikke så tidsløs denne gang.

    Filmen er nok også meget et barn af sin tid, også politisk. 

    T. Nielsen17-07-17 20:28

Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen