Forum - Forum-tråd: What we saw

What we saw

  • ★★★★★★0

    The Mummy (2017)

     

    For måske 10-15-20 år siden, kunne det måske have lydt som en sjov ide, at skabe et cinematisk sammenhængende univers (eller Dark Univers som Universal Studios kalder det), bygget på Universal Studio’s mange klassiske filmmonstre. Hvor god ideen er i dag ved jeg ikke helt, måske også fordi det virker som et desperat forsøg på at skabe en franchise a la det Disney/Marvel så fornemt er lykkes med, med deres mange superheltefilm.

    Grundet den lidt tvivlsomme modtagelse denne film fik, lader det så også til, at Universal allerede har skrottet ideen igen. Frem for dette forsøg på storstilet blockbuster action/fantasyfilm havde jeg så også hellere set mere seriøse horrorfilm baseret på deres kildemateriale.

    Om disse klassiske monstre så kan fungere på film i dag som værende uhyggelige, ved jeg ikke helt. Håber dog stadig de får en chance for dette, så vi ser film der tør være mere skræmmende, blodige og tragiske, frem for det mere larmende sterile effektjageri som de moderne Blockbusters ofte er.

    Jeg skal så her indrømme, at den originale The Mummy så aldrig har hørt til en af mine favoritter blandt disse ikoniske figurer. Faktisk er det lige før jeg bedre kan lide Stephen Sommers fjollede, men bestemt underholdende ’99 remake med alle dens eventuelle svagheder.

    Alligevel, eller måske netop derfor frygtede jeg så at denne nye udgave, blev en gentagelse af 90’erne udgaven og jeg forventede endda, sådan ærligt en værre film end denne. Et stykke hen ad vejen, forholder det sig også sådan at den læner sig mere op af Sommer’s udgave end af originalen, men jeg blev alligevel positivt overrasket.

    Der er larmende action og stort iscenesatte og oppustede cgi scener. Actiondelen er bare heldigvis mere naturalistisk og håndfast, samt mere neddæmpet på den gode måde, end jeg havde regnet med og cgi’en mindre anmassende og kun overbrugt i få scener.

    Jeg fik ingen horrorfilm, men der er sine steder, trods den meget humor, en alvor over tingene, som giver lidt ægte spænding, hvor en enkelt scene eller to næsten har en snert af uhygge.

    Handlingen kan man så beklage. Filmen hænger sammen og giver fint mening, men den virker på mange måder også mangelfuld og overstøtter sjældent sine karakterer og deres handlinger ret godt. Det er desværre også en film, som er næsten komplet glemt, når den slutter. Jeg var dog egentlig godt underholdt, mens den kørte.

    Min svaghed for Tom Cruise som skuespiller, giver så også filmen lidt. Han er en af de få, som jeg synes har en gammeldags starpower. Jeg kan synes ham som en mærkeligt valg til en sådan film her, men det fungerer. Russell Crowe er så velvalgt til sin rolle som Dr. Jekell, om end jeg synes de griber karakteren forkert an, ved at gøre ham så ”larger than life”.

     

    Bedømmelse: 7/10

    T. Nielsen19-11-17 14:51

  • ★★★★★0

    Der var et komma. Kai Løvring smager af sild!

    Hvad fanden har Kylo Ren med Sild og gøre ?

    Elwood20-11-17 09:57

  • 0

    The Orville #10 var et afsnit i bedste TNG ånd. Hvor er det bare fedt! Det er lidt som at spise en franskbrødsmad uden skorpe med tandsmør og nutella, eller Kai Løvring!

    Nutella OG smør? Nok er jeg selv meget glad for smør og gerne i et tykt lag. Men der skal saftsuseme ikke begge dele på. :-/

    Bony20-11-17 23:13

  • ★★★★★★2

    Bah! Du må veje 15 kg. efterhånden! Selvfølgelig skal der tandsmør under. Alt andet er jo gallemathias! (Og jeg er diabetikker!)

    davenport20-11-17 23:20

  • ★★★★★★0

    Bah! Du må veje 15 kg. efterhånden! Selvfølgelig skal der tandsmør under. Alt andet er jo gallemathias! (Og jeg er diabetikker!)

    Enig!!!!

    T. Nielsen23-11-17 20:46

  • ★★★★★★0

    Swiss Army Man (2016)

     

    Absurd og original komedie, hvor platheder og småfilosofiske særheder blandes i en herlig, næsten livsbekræftende og samtidig også lidt trist historie. Hvor meget man skal tillægge fortællingen er nok en smagssag, men uanset så følte jeg mig vitterligt ret godt underholdt.

    I den ene hovedrolle giver Paul Dano i øvrigt en gennemført og fremragende præstation. Også den tidligere Harry Potter skuespiller Daniel Radcliffe gør det egentlig fint, selv om hans rolle er lidt af en dødbider.

     

    Bedømmelse: 8/10

    T. Nielsen23-11-17 20:46

  • ★★★★★★0

    Daniel Boringcliff?

    davenport23-11-17 20:56

  • ★★★★★★0

    Daniel Boringcliff?

    Hehe, har du set filmen?

    Han spiller et lig;-)

    T. Nielsen23-11-17 20:56

  • ★★★★★★0

    The Girl on the Train (2016)

     

    Emily Blunt giver en præstation der er bedre en selve filmen, der lægger ud med en række lommefilosofiske scener, som jeg synes der køres lidt rigeligt patos ud over, for så at forsøge at spinne en original fortalt thriller, der mere rodet end nødvendigt, viser sig at være en af mange i genren.

    Det gør den ikke i sig selv dårlig og den har da også sine spændende momenter og man indfanges af plottet, selv om det måske ikke er helt så begavet som det selv tror. Helt tanketomt er det nu heller ikke, hvis man ser filmen tematisk som et udtryk for vold mod kvinder. Men om det er at tillægge historien lidt rigeligt tør jeg ikke helt sige.

     

    Bedømmelse: 6/10

    T. Nielsen23-11-17 21:04

  • ★★★★★★0

    Mudbound

    Den er blevet rost af kritikerne, og der har været tale om, at den kan blive nomineret til Oscars. Det ville være den første spillefilm fra Netflix, der opnår dette (der har været flere dokumentarfilm). Og langt hen ad vejen kan jeg også godt unde Mudbound et par nomineringer.

    Historien foregår omkring WWII i det landlige Mississipi, hvor hårde vilkår, racisme og fattigdom er en del af hverdagen. Vi følger to familier: McAllan, der består af Henry McAllan, hans kone Laura (spillet af Carey Mulligan), to børn, broderen Jamie og den dybt racistiske Pappy - Henrys og Jamies far. Så er der også den sorte familie Jackson, der drømmer om engang at eje den jord, de har arbejdet på i så mange år. Den består af Hap, konen Florence (spillet af Mary J. Blige), sønnen Ronsel og en del børn. Både Ronsel og Jamie deltager i WWII.

    Henry køber den farm, hvor Jackson-familien arbejder, og man følger sådan set deres liv over en periode på 5-6 år. På den måde er filmen et periodedrama, hvor formålet er at få et indblik i livet i Mississipi.

    Det er en meget dyster udgave af Days of Heaven. Stemningen, tempoet, fokus på lyssætning og voice-over minder meget om Malicks film. Men Mudbound har ikke meget håb i sig, og der er utrolig mange temaer i spil, hvor racisme blot er en del af det. Det et eminent tidsportræt, og ikke mindst et portræt af det landlige Mississipi.

    Filmen er en anelse for lang, og den kan virke lidt rodet, fordi der er flere personer, der har en voice-over. Det kunne gøres mere elegant. Men ellers er det en medrivende film, og især Jonathan Banks som den KKK-racistiske Pappy er eminent. Det er Mary J. Blige også, mensCarey Mulligan er lidt en skuffelse - hun spiller mest af alt bare Carey Mulligan - men ellers er der ingenting at udsætte på skuespillet.

    8/10 - hvis filmen havde været skåret lidt strammere, så var det en klar 9'er.

    Guldager24-11-17 10:46

  • ★★★★★★0

    Ung Kærlighed

    Dansk film fra 1958 - det føles mindst ligeså meget som en educational film fremfor en reel spillefilm. Den starter med en lang forklaring på, hvordan en kvinde bliver gravid og hvad man kan gøre for at undgå det. De næste 70 minutter udspiller der sig så en ikke specielt interessant historie om, hvordan det så er at være gravid...

    4/10

    ---

    Frihedens Pris

    Willy Ratnov er frihedskæmper i en film, der er ret dårlig. Da denne sætning kom ud af hans mund: "Vi skal alle dø en gang, og det der gør ondt, er bare en del af det"...var jeg ved at slukke. Men jeg så den færdig, og det var spild af tid.

    3/10

    Nu håber jeg dæleme, at De Røde Enge er bedre end de to ovennævnte...

    ---

    Religion of Sports - afsnit 1-3

    En gang for mange år siden da jeg studerede religion på SDU havde jeg et fag, der handlede om moderne religion. I dette fag lærte vi om, hvordan en stor del af sport- og sportskultur kan sammenlignes med religion. Så jeg havde håbet på, at denne serie ville dykke ned i det. Men det gør den ikke helt - det er mest af alt en serie om et par passionerede sportsudøvere. Afsnit 1 handler om NASCAR, afsnit 2 om Rodeo og afsnit 3 om MMA. Det er egentlig interessant nok, men den skal mest af alt ses som portrætter af enkelte personer indenfor amerikanske sportsgrene.

    7/10

    Guldager24-11-17 21:42

  • ★★★★★★0

    “De Røde Enge” er bedre. Hvor meget bedre du finder den, tør jeg ikke spå om, men føler mig næsten sikker på du vil finde den bedre!

    T. Nielsen24-11-17 21:49

  • ★★★★0

    Memories of Murder (2003)

    Gensyn med denne fabelagtige thriller om jagten på Koreas første seriemorder, som aldrig blev fanget. Det er en afsløringen af politiets inkompetence og manglende ressourcer som årsagen til, at man aldrig fangede gerningsmanden. Vi ser politiet anvende primitive metoder og filmen formår at gå en meget selvsikker balancegang mellem humor og alvor - som kendetegner instruktør Joon-Ho. Fantastisk på alle parametre og tæt på fuldt hus.

    Babo25-11-17 10:42

  • ★★★★0

    Året er snart slut, men hvad ser I mest frem til næste år? Her er de mest ventede hos mig. Top 10: 

    1. The Shape of Water - Del Toro
    2. Annihilation - Garland
    3. The House That Jack Built - Von Trier
    4. Hold The Dark - Saulnier
    5. Captive State - Wyatt
    6. The Favourite - Lanthimos
    7. Blonde - Dominik
    8. Isle of Dogs - Anderson
    9. Radegund - Malick
    10. Downsizing - Payne

    Babo27-11-17 20:08

  • ★★★★0

    Brawl in Cell Block 99

    Dragged Across Concrete

    Outlaw King

    Soldado

    E-Book

    Three Billboards Outside Ebbing Missouri

    Phantom Thread

    Incredibles 2

    Lizzie

    The Shape of Water

    Bruce27-11-17 23:00

  • ★★★★★★0

    The Disaster Artist (selvom den teknisk set er udkommet i USA)

    Zero Cool27-11-17 23:03

  • ★★★★0

    Brawl in Cell Block 99

    Dragged Across Concrete

    Outlaw King

    Soldado

    E-Book

    Three Billboards Outside Ebbing Missouri

    Phantom Thread

    Incredibles 2

    Lizzie

    The Shape of Water

    Brawl in Cell Block 99, Phantom Thread, Three Billboards.....helt sikkert. Den sidste får godt nok god kritik. Soldado og Incredibles er lidt på stand by på nuværende tidspunkt. Det kan være de overrasker positivt. Outlaw King havde jeg ingen anelse om. Det er jo Mackenzie for helvede. Den kan kun blive fantastisk. 

    Babo28-11-17 07:22

  • ★★★★0

    Brawl in Cell Block 99, Phantom Thread, Three Billboards.....helt sikkert. Den sidste får godt nok god kritik. Soldado og Incredibles er lidt på stand by på nuværende tidspunkt. Det kan være de overrasker positivt. Outlaw King havde jeg ingen anelse om. Det er jo Mackenzie for helvede. Den kan kun blive fantastisk. 

    Man må håbe Robert Bruce er lidt mere mand i Outlaw King end i Braveheart :)

    Bruce28-11-17 09:48

  • ★★★★★★0
    • Love Child (Todd Solondz)
    • Entebbe (Jose Padilha)
    • Loveless (Andrey Zvyagintsev)
    • Where'd you go, Bernadette (Richard Linklater)
    • The House That Jack Built (Lars von Trier)
    • First Man (Damien Chazelle)
    • Black Klansman (Spike Lee)
    • The Irishman (Martin Scorsese)
    • The Sisters Brothers (Jacques Audiard)
    • The Beach Bum (Harmony Korine)

    Guldager28-11-17 09:50

  • ★★★★0

    Man må håbe Robert Bruce er lidt mere mand i Outlaw King end i Braveheart :)

    Og lidt mindre karikatur tegninger end i netop Braveheart :)

    Babo28-11-17 11:51

  • ★★★★0

    Har vi en dato på Brawl in Cell Block 99? 

    Babo28-11-17 12:16

  • ★★★0

    Slet ingen på The Post? (Spielberg, Hanks og Streep)

    Steffan Rasmussen28-11-17 12:17

  • ★★★★0

    Den ser lidt kedelig ud, men tror godt den kan blive habil som Bridge of Spies. Ikke nok til at komme på lister over de mest ventede. 

    Babo28-11-17 12:30

  • ★★0

    The Disaster Artist (James Franco)
    Phantom Thread (Paul Thomas Anderson)
    You Were Never Really Here (Lynne Ramsay)
    The Sisters Brothers (Jacques Audiard)
    Isle of Dogs (Wes Anderson)
    The Old Man and The Gun (David Lowery)
    The Irishman (Martin Scorsese)
    Under The Silver Lake (David Robert Mitchell)
    The Beach Bum (Harmony Korine)
    First Man (Damien Chazelle)
    Suspiria (Luca Guadagnino)


    2018 kan kun gå for langsomt - håber især det bliver et fantastisk år for Joaquin Phoenix med både "You Were Never Really Here" og "The Sisters Brothers". Derudover dukker han også op i Gus Van Sants "Don't Worry, He Won't Get Far on Foot" og som Jesus i Garth Davis' "Mary Magdalene".

    Mikkel Abel28-11-17 15:40

  • ★★★★★0

    Min liste over de film jeg ser mest frem til i det nye år. :)

    • Lady Bird 
    • Love Child 
    • Where'd You Go, Bernadette 
    • The House That Jack Build 
    • Wind River 
    • Black Panther 
    • Avengers - Infinity Wars 
    • Ant Man & The Wasp 
    • Call Me By Your Name 
    • Molly's Game 
    • The Shape of Water 
    • Red Sparrow 
    • Isle of Dogs 
    • The Incredibles 2
    • Mission Impossible 6
    • Marry Poppins Returns 

    NightHawk28-11-17 16:05

Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen