Forum - Forum-tråd: Disney måske på vej til at købe Fox

Disney måske på vej til at købe Fox

  • ★★★★★★1

    www.thewrap.com/disney-fox-close-to-a-deal-report/

    Det lader til at der er en kæmpestor handel på vej og selvom jeg sagtens kan klappe lidt i hænderne over at X-Men og Fantastic Four kommer tilbage til Marvel, er det næsten den mindste del af sagen.

    Det betyder også, at distributionsrettighederne til de gamle Star Wars-film havner hos Disney. Godt nok ville rettighederne til de fem film havne hos Disney i 2020, så vidt jeg kan læse mig frem til, men Fox ville stadig have rettighederne til A New Hope. Det betyder i praksis, at Disney kan udgive samlede udgaver af alle Star Wars-film, men det betyder måske også, at de kan vælge at udsende biografudgaverne af Star Wars - den del er jeg dog lidt usikker på.

    Samtidig betyder det at Avatar-filmene havner hos Disney, det samme gør en stor del animerede properties, som kan foldes ind i Disneys allerede massive line-up af figurer.

    Det mest interessante er dog, at det effektivt betyder, at Disney mere eller mindre kan monopolisere blockbuster-markedet, hvilket faktisk er lidt skræmmende.

    Zero Cool 5-12-17 20:44

  • ★★★★0

    Så Disney kan begynde at lave Avatar-spin-offs eller animerede film uden om Cameron?

    chandler75 5-12-17 20:48

  • 0

    Det har trukket op til det i noget tid, ikke mindst fordi det strategisk vil passe perfekt ind hos Disney. Det sidste er nok det jeg frygter mest, ikke mindst når man kender til Disney. Det er i høj grad blevet et firma, som først og fremmest tænker i at tjene penge. Det kan ikke bebrejde dem, da det er det alle firmaer gerne vil, men det betyder også at de mht. for eksempel Star Wars godt kan finde på at udsende dem i mange forskellige udgaver. Så kan brugeren selvfølgelig bare vælge at købe den udgave de helst vil have, men hvornår ved man så det hvis de bliver ved med at udgive nye.

    Det er selvfølgelig en hypotetisk tanke, men jeg sagtens kan forestille mig vil ske. Det positive er selvfølgelig at Marvel får rettighederne til X-Men og Fantastic Four og dermed kan indkorporere dem i deres univers. For Fantastic Four vil det især være tiltrængt, for de filmudgaver er godt nok noget skrammel.

    Whispering Horse 5-12-17 20:54

  • ★★★★★★0

    Cameron har ihvertfald en aftale med Fox om de kommende (4?) Avatar-film. Om han har overskrevet rettighederne til Fox, ved jeg ikke, men hvis det er tilfældet, så ja.

    Som en anden gjorde mig opmærksom på, så får Disney også Simpsons.

    Zero Cool 5-12-17 20:56

  • ★★★★★0

    at Disney mere eller mindre kan monopolisere blockbuster-markedet, hvilket faktisk er lidt skræmmende.

    Den her ERB's slutning blir bare så meget mere scary, med alt det taget i tankerne fordi, ja det er jo ret vildt så meget Disney ejer af selskaber i dag.

    ERB: Stan Lee Vs. Jim Henson

    Elwood 5-12-17 20:58

  • ★★★★★★0

    Det positive er selvfølgelig at Marvel får rettighederne til X-Men og Fantastic Four og dermed kan indkorporere dem i deres univers. For Fantastic Four vil det især være tiltrængt, for de filmudgaver er godt nok noget skrammel.

    På nuværende tidspunkt tror jeg ikke at der vil være nogen som helst fordel for Marvel at hive Fantastic Four med ind i MCU. De har to ikke specielt succesfulde forsøg bag sig, så det giver nok bedre mening bare at bruge nogle af de andre figurer som følger med tegneserien.

    X-Men er en helt anden sag, fordi selvom der har været et par fæle crash and burns undervejs, er det p.t. en stærk franchise og en franchise som Fox er blevet tvunget til at udvikle på, fordi de i lang tid sov i timen og lod Marvel tage føringen. New Mutants ser lovende ud, Logan, Deadpool og Legion er fede properties, og The Gifted ser lovende ud.

    Den her ERB's slutning blir bare så meget mere scary, med alt det taget i tankerne fordi, ja det er jo ret vildt så meget Disney ejer af selskaber i dag.

    ERB: Stan Lee Vs. Jim Henson

    Ja, allerede nu kan Disney effektivt sende 1-2 blockbusters ud om måneden og mere eller mindre eje hele året.

    Zero Cool 5-12-17 21:14

  • ★★★★0

    Jeg kan egentlig godt forstå, at Disney vil konsolidere deres traditionelle kerneforretning: film.

    I de sidste mange år har film jo faktisk kun udgjort en mindre grad af indtjeningen hos Disney, hvor kabel-sportskanalen ESPN har været den langt største indtægt. I forhold til ESPN er fx Star Wars-filmene peanuts...

    Men ligesom alt andet flow-tv har ESPN været ret hårdt ramt af cable-cutters, der fravælger det til fordel for streaming-tjenester, og det har betydet et ordentligt indhug hos Disney.

    chandler75 5-12-17 21:19

  • ★★★★★★0

    Og med Disneys kommende streamingtjeneste, så vil Simpsons ikke være helt tosset at få med i posen, når man samtidig får Disneys klassiske figurer, Marvel, Star Wars og Indiana Jones.

    Zero Cool 5-12-17 21:21

  • ★★★★★0

    Shit. Disney kommer til at styre alt. 

    Lars! 5-12-17 21:28

  • ★★★★0

    Nope. Og der må også kunne koges meget mere suppe på "The Simpsons", end der hidtil er gjort :)

    chandler75 5-12-17 21:29

  • ★★★★★0

    Og ja The Simpsons er jo crazy nok still going strong, har set noget af det nye fra tid til anden, og man kan virkelig godt mærke der er andre forfattere på serien og fokuset er ændret, den er blevet meget mere nutids bevist og bruger slet ikke samme energi på de gode historie eller cameos, og setups som før i tiden, lidt på samme måde som de forfærdelige Anders Blad's historier, hvor de blander rigtige danskere ind i universet, det føler jeg nærmest er en slags hån.

    Men ja det ses stadigvæk, så ja det er ikke en dårlig ting for Disney og få med i posen.

    Elwood 5-12-17 21:30

  • ★★★0

    Hvorfor vil Fox sælge? Bare når Avatar, Simpsons og X-men bliver nævnt er det ikke ligefrem fordi jeg tænker de mangler penge. Især de kommende år med Avatar.

    Men er vi ikke også derhenne hvor MCU er tæt på en afslutning og alt det der superhelte halløj er ved at dæmpe sig lidt i salg?  

    MOVIE1000 5-12-17 21:56

  • ★★★★★0

    Men er vi ikke også derhenne hvor MCU er tæt på en afslutning og alt det der superhelte halløj er ved at dæmpe sig lidt i salg?  

    Marvel fortsætter efter den sidste Avengers film, som blir slutningen på den nuværende store story Arch der har været bygget op til, og efter alt det kommer der jo GOTG 3 så allerede der starter de op igen, og den skal nok trække folk i biografen også, og så er der alt det her med hvad Marvel har i planerne til bagefter, hvor de vil starte en ny bølge op.

    Elwood 5-12-17 22:02

  • ★★★★★★0

    Jeg ved ikke hvorfor Fox vil sælge, men ofte har det noget at gøre med, at man vil fokusere på nogle andre aspekter af forretningen og det er ikke hele Fox der bliver solgt, men dele af forretningen.

    MCU er ikke tæt på en afslutning. Vi er tæt på en slags afslutning på den historie som startede med Iron Man i 2008, men der er jo 20 film på tegnebrættet, Dr. Strange er først lige blevet præsenteret, det samme er Spider-Man, som stadig har to film mere og næste år kommer Black Panther, og så er der Netflix- og tv-serierne ved siden af.

    Vi er nok nærmere der, hvor det "gamle hold" stopper og nye tager over og MCU kører videre i en ny retning.

    Zero Cool 5-12-17 22:01

  • 0

    Simpsons havde jeg glemt. Det kan som nævnt være et trumfkort mht. deres streamingstjeneste, da det stadigvæk er en populær serie. Så er spørgsmålet hvordan lønforhandlingerne kommer til at gå, da der har været et par hårdknuder på det punkt med Fox og i det hele taget hvor meget indflydelse Disney får på serien. Den er ikke ligeså god som tidligere og den "nye" animering er jeg heller ikke fan af, men der er stadigvæk gode episoder og ikke mindst er den stadigvæk morsom.

    Whispering Horse 5-12-17 22:22

  • 0

    Fox er i øvrigt en stor organisation, som især satser meget på indenrigsnyheder og udenrigsnyheder og i det hele taget politik så det kan være at de vil fokusere endnu mere på det.

    Whispering Horse 5-12-17 22:24

  • ★★★★★0

    Så er spørgsmålet hvordan lønforhandlingerne kommer til at gå, da der har været et par hårdknuder på det punkt med Fox

    Voice Actorne bag The Simpsons fortsætter nok stadigvæk med deres høje Løn, fordi ellers tænker de blot og forlade The Simpsons tænker jeg, og The Simpsons er intet uden Voice actorne, det er vidst også den "finte" de har brugt før, når de sku forhandle.

    Elwood 5-12-17 22:28

  • 0

    Voice Actorne bag The Simpsons fortsætter nok stadigvæk med deres høje Løn, fordi ellers tænker de blot og forlade The Simpsons tænker jeg, og The Simpsons er intet uden Voice actorne, det er vidst også den "finte" de har brugt før, når de sku forhandle.

    Ja det tror jeg nu også. Jeg tænkte mere på fremtiden, men nu kan jeg ikke lige huske hvor længe deres kontrakter løber. Men ja de står i en god forhandlingsposition.

    Whispering Horse 5-12-17 22:34

  • ★★★★★0

    I øvrigt hvis man er fan af The Simpsons, især de gamle klassiske afsnit, så har Conan O'Brien (der var forfatter på The Simpsons i lang tid) for en del år siden lavet en tabletalk, hvor han snakkede med mange af de gamle writers omkring deres tid der, og hele processen bag og anekdoter omkring forskellige afsnit, hele dealen med Michael Jackson er stadigvæk crazy og høre om i dag f.eks.

    The Simpsons" Writers Reunion -- Serious Jibber-Jabber with Conan O'Brien

    Elwood 5-12-17 22:39

Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen