Disney dropper "Frost"-kortfilm efter kritik

Kortfilmen blev vist i forbindelse med det nyeste Pixar-hit "Coco", men vil ikke længere være en del af forestillingerne.

"Coco", der er det nyeste animationseventyr fra partnerskabet Pixar og Disney, har allerede vist sig som et gedigent hit. Tegnefilmens inspirationskilder stammer fra den rige mexicanske kultur og historie samt de betydningsfulde mexicanske traditioner, og den smittende fortælling er således blevet den største biografsucces nogensinde i Mexico. Samtidig er den blevet overøst med ros fra anmeldere og biografgængere.

Alt var dog ikke fryd og gammen ved filmens forevisninger. Inden "Coco" begyndte at tone frem på lærredet, havde Disney placeret en animeret kortfilm, som fulgte karaktererne fra megahittet "Frost", og denne kortfilm blev efter den amerikanske premiere på "Coco" omdrejningspunkt for en del debat. Årsagen var, at den ekstra fortælling i unødvendig grad føjede tid til en allerede lang affære for en film, som hovedsageligt er tiltænkt det helt unge publikum. Kortfilmen varer nemlig 21 minutter.

Nu har Disney så valgt at fjerne kortfilmen fra fremtidige forestillinger. "Olaf's Frozen Adventure", som er filmens titel, vil fra 8. december ikke længere spille sammen med "Coco". I stedet opfordrer filmselskabet til, at biografkæderne i den ledige tid viser "Coco" en gang mere.

"Coco" handler om den mexicanske dreng Miguel, hvis brændende ønske er at blive musiker som sit store idol og forfader Ernesto de la Cruz. Desperat efter at vise alle sit store musikalske talent kommer drengen ud på en fantastisk rejse, hvor han ender i det farverige og eksotiske "Land of the Dead", hvor levende mennesker af gode grunde er noget af et særsyn. Miguels eventyr vil afsløre hans families hemmeligheder og historie, mens han i kapløb med tiden skal forsøge at nå helskindet hjem igen, før det er for sent.

Animationsperlen får dansk premiere 8. februar.

Kommentarer

Disney dropper "Frost"-kortfilm efter kritik

  • ★★★★★0

    Det er også pænt overdrevet at man skal sidde igennem en 20 minutters kortfilm om Olaf, før man får lov at se den film, man faktisk kom for. Gad vide hvem der kom på den idé. 

    Lars! 7-12-17 12:09

  • ★★★0

    Ja, det er nok lidt i overkanten. Ville til gengæld gerne se den :)

    gi-jones 7-12-17 13:36

  • ★★★★★0

    Yes please, og for dælen jeg glæder mig til Coco :)

    Elwood 7-12-17 13:46

  • ★★★★★★0

    Det er også pænt overdrevet at man skal sidde igennem en 20 minutters kortfilm om Olaf, før man får lov at se den film, man faktisk kom for. Gad vide hvem der kom på den idé. 

    + evt reklamer, så er man næsten mør til at forlade biffen:)

    T. Nielsen 7-12-17 13:46

  • 0

    Jeg synes også, at det er drøn ærgerligt. Jeg havde glædet mig til at se både kortfilmen og Coco.

    Jeg håber, at den stadig kommer med på Blu Ray-udgivelsen.

    Herrguth 7-12-17 14:32

  • ★★0

    Er det den de sælger på iTunes nu?

    Weird_J 7-12-17 20:16

Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen