Forum - Forum-tråd: Preppertråden

Preppertråden

  • ★★★★★0

    Så tog jeg mig også sammen. Var i Bilka i går og købte et læs konserves og en ordentlig spand flaskevand. Er også ved at installere en 1000 liters regnvandsbeholder, så man ikke skal bruge drikkevandet til alting.

    Forloren skilpadde og Jakabov ?

    Elwood14-06-24 10:32

  • ★★★★★0

    Jeg har fundet ud af, at jeg egentlig bare bruger mit prepper-stash som det man i gamle dage kaldte et viktualierum. Jeg har meget lidt skabsplads i min koloni, så det er opbevaret i et nyrenoveret skur. 

    Så kan jeg gå ud og hente en dåse cocktailpølser til pastaen, og så får jeg købt en ny der ryger i skuret.

    chandler7514-06-24 11:21

  • ★★★★★0

    Er også ved at installere en 1000 liters regnvandsbeholder, så man ikke skal bruge drikkevandet til alting.

    Sådan en har min nabo også, men jeg synes bare den er utrolig grim at have stående i haven.

    Min genbo har tilgengæld lavet en smartere løsning, hvor tanken er nedgravet (og på hele 3000 liter).

    Selv har jeg ca. 1000 liter i havedammen, men med alle algerne ville det ikke just være noget jeg havde lyst til at bade i...

    chandler7514-06-24 11:24

  • 0

    Er I seriøse omkring prepperi - altså tror på, at det vitterligt bliver aktuelt at søge ned i en bunker og leve af konserves mens verden bryder sammen - eller er det bare en slags hobby?

    ZimaBlue14-06-24 12:03

  • ★★★★0

    Er I seriøse omkring prepperi - altså tror på, at det vitterligt bliver aktuelt at søge ned i en bunker og leve af konserves mens verden bryder sammen - eller er det bare en slags hobby?

    For mig er det mest for at have et lager af det mest nødvendige, så jeg kan klare mig igennem en mindre krise - mad, vand og sådan. I betragtning af at vi har krig i Europa og Rusland der nærmest dagligt truer, synes jeg ikke det er en skidt idé at være forberedt hvis eksempelvis strømmen ryger i en periode, eller der bliver ballade med logistikken.

    Udover krig, så kan der jo være alverdens klimarelaterede kriser på vej, eksempelvis hvad der er sket i Norge, hvor en by pludselig bliver hårdt ramt af katastrofalt vejr. Dertil kommer at der jo sagtens kan dukke en ny pandemi op, hvor risikoen måske bliver større i takt med at verden bliver hårdere og hårdere ramt af klimaforandringer.

    Jeg er dog langt fra et punkt hvor jeg bygger en bunker, køber tonsvis af våben og benzin, og bygger mig en V8 Interceptor. Men man kan jo altid bruge lidt ekstra læder til apokalypsen.

    Nå ja, så er der jo også højredrejningen i Europa, så at have en bug out bag til rådighed er måske heller ikke en dårlig idé.

    NSF14-06-24 12:13

  • ★★★★★0

    Jeg tror ikke på, der kommer krig, men jeg tror, at muligheden for fx et cyberangreb, der kan lægge betalingssystemerne eller logistikkæderne ned i kortere eller længere tid, ikke er 100 % utænkeligt. Og så vil jeg bare foretrække at have lidt mad, vand og kontanter liggende klar, så jeg ikke sammen med 4 mio. andre danskere invaderer butikkerne på samme tid for at tømme dem for gær og toiletpapir.

    En af mine kunder er et stort amerikansk oversættelsesbureau (6000 ansatte i 50 lande), som for et par år siden blev udsat for et hackerangreb, der gjorde, at hele den omfattende digitale platform, de havde opbygget til at håndtere alt fra opgaver til fakturering, brød fuldstændig sammen. Det tog en lille måned, før systemet kom op at køre igen. Det fandt jeg lidt skræmmende.

    Jeg synes egentlig også, det er en form for samfundssind: Ved at kunne være selvforsynende og klare mig selv i nogle dage, vil myndighederne og beredskabsstyrelsen kunne fokusere ressourcerne på dem, der ikke har mulighed for at hjælpe sig selv.

    chandler7514-06-24 12:48

  • ★★★★0

    Jeg tror også lidt det er et spørgsmål om tid før det bliver en officiel anbefaling at alle skal gøre det. Og så er alt dåseleverpostejen pludselig udsolgt :)

    Men jeg tager det faktisk seriøst. Ligesom Rasmus er jeg dog ikke gået amok. Har bare købt ekstra af ting vi alligevel bruger, og så tænker jeg at det bliver et roterende lager. Men jeg har også tænkt mig at skaffe et gasblus, og en gasovn. Men hvis zombie-apokalypsen indtræder har jeg nok ikke de store chancer uanset.

    gi-jones14-06-24 22:04

  • ★★★★0

    Forloren skilpadde og Jakabov ?

    Jaka-bov er faktisk en af de gode. Det lort kan holde sig FOR EVIGT.

    Den forlorne skilpadde kommer til gengæld ikke inden for døren. Fy for satan. Så ser jeg hellere sultedøden i øjnene.

    gi-jones14-06-24 22:06

  • ★★0

    Coop havde faktisk et nedbrud af deres kasseapparater for et par år siden i Sverige, hvilket gjorde at de blev nødt til at lukke deres butikker i et par uger. Heldigvis var det kun dem, så vi kunne handle i andre butikker, men det var da et stort tab for Coop.

    Det er også mest cyberangreb og en eskalation af disse der er de mest sandsynlige angreb. Så må folk jo selv vurdere hvor alvorligt og hvor meget de vil forberede sig.

    En helt anden ting, angående denne tråd, så læser jeg det altid som Peppertråden og bliver lidt skuffet.

    Lidt ligesom min mormor blev skuffet over at det tyrkiske peber jeg havde med hjem fra en skoleudflugt var slik og ikke faktisk peber fra tyrkiet.

    Kiyonji14-06-24 22:14

  • ★★★★★0

    And here we go...

    Forsvarsminister Troels Lund Poulsen (V) fortæller lørdag til Folkemødet på Bornholm, at danskerne bør forberede sig på at kunne klare sig i tre døgn i tilfælde af en krisesituation

    Troels Lund Poulsen er lørdag eftermiddag på scenen til Folkemødet, hvor han opfordrer danskerne til at forberede sig på en krisesituation. 

    - Borgere skal kunne klare sig i tre døgn. Og det handler om mad, vand, medicin, varme, hygiejneartikler og at sørge for at kunne klare sig uden strøm, hvis lyset ikke kan tændes eller mobilen ikke kan oplades.

    Derudover inviterer forsvarsministeren til pressemøde klokken 15:30 på Bornholm, hvor han vil fortælle om nye anbefalinger til borgerne om forberedelse til kriser.

    Her vil Laila Reenberg, der er direktør i Beredskabsstyrelsen også være til stede.

    Troels Lund Poulsen understreger dog fortsat, at Danmark ikke er direkte militært truet, om end realiteten er, Danmark og vores allierede er truet af hybridkrig.

    chandler7515-06-24 13:03

  • ★★★★★0

    Mon ikke det bliver mere normalt og accepteret nu at preppe? Danskerne plejer jo at være ret loyale overfor myndighedernes anbefalinger (fx med corona).

    Det skulle ikke undre mig, hvis der nu går en sport for danskerne i at have det bedste prepper-udstyr...

    chandler7515-06-24 13:07

  • ★★★★0

    Ha. Jeg var ude i sidste øjeblik

    gi-jones15-06-24 14:02

  • ★★★1

    Har købt en 15 liters foldbar dunk, som jeg har tænkt mig at tage med på vandreture, men nu da jeg har den, kunne jeg jo lige så godt fylde den op. Jeg har også nogle liter i flasker stående.

    Det er nu ikke så meget fordi jeg forventer der bliver krig og ødelæggelse, men fordi jeg rent faktisk er ude for at vandforsyningen jævnligt bliver afbrudt. Vi har i vores boligforening et system installeret, der automatisk lukker for vandet hvis der bliver pludselig bliver brugt mere vand end forventet. Det er for at mindske skaderne ved sprængte vandrør, som vi er meget plaget af herude. Jeg kommer jo hjem fra arbejde ved midnat og det er ofte der der ikke er noget vand. Alle andre sover jo og det bliver som regel først fikset om morgenen. Det er pænt irriterende at komme hjem og hverken kunne børste tænder eller få sig et glas vand.

    Aranyhajú Nyárszépe16-06-24 09:06

  • ★★★★★0

    Har bestilt denne radio.

    Jeg ved ikke, om 2000 mAh powerbank er helt nok, men 199 kr. virkede som en god pris. Den er selvfølgelig pt. udsolgt pga. i går, men har forudbestilt.

    Den kan oplades via solceller, håndsving, USB og stikkontakt. Powerbank til opladning af bl.a. mobil, og så er der indbygget lygte (samt selvfølgelig AM- og FM-modtager).

    chandler7516-06-24 11:52

  • ★★★★0

    Man kan altid købe ekstra powerbanks og have dem ladet op. Jeg har fire af dem nu, hvor den ene vist kan oplade min laptop et par gange, så der er masser af strøm. Og så købe camping-solceller. De er ikke specielt dyre.

    NSF16-06-24 12:15

  • ★★★★★0

    Man kan altid købe ekstra powerbanks og have dem ladet op. Jeg har dire af dem nu, hvor den ene vist kan oplade min laptop et par gange, så der er masser af strøm. Og så købe camping-solceller. De er ikke specielt dyre.

    Mister en powerbank ikke strøm over tid?

    chandler7516-06-24 12:04

  • ★★★★0

    Mister en powerbank ikke strøm over tid?

    Jo, derfor bør man lade dem op med jævne mellemrum, men hvis man køber en stor fucker kan der gå langt ud før den taber strøm. Min største kan godt ligge i en del måneder, uden at jeg behøver at lade den op.

    NSF16-06-24 12:17

  • ★★★★★★0

    Jeg har som regel masser af mad i huset, der kan holde længe. Men jeg har ikke vand og en radio. Har dog en powerbank liggende opladt. 

    davenport16-06-24 13:02

  • ★★★★★0

    Jeg har som regel masser af mad i huset, der kan holde længe. Men jeg har ikke vand og en radio. Har dog en powerbank liggende opladt. 

    Så er der sikkert nogle af dine naboer, der har en radio og noget vand - så kan I bytte lidt :)

    Jeg tænker, at det vel ikke er nødvendigt, at hver eneste husstand har en radio, men sådan bliver det jo nok...

    chandler7516-06-24 13:08

  • ★★★★★★0

    Så kan vi samles omkring radioapparatet og høre "det er London" :D 

    davenport16-06-24 13:10

  • ★★★★★0

    Alle powerbanks med solpanel er udsolgt alle steder. At "preppe-hamstre" er vist det nye sort

    chandler7516-06-24 17:50

  • ★★★1

    Jo, derfor bør man lade dem op med jævne mellemrum, men hvis man køber en stor fucker kan der gå langt ud før den taber strøm. Min største kan godt ligge i en del måneder, uden at jeg behøver at lade den op.

    Jeg har indsat erindring om tømning og genopladning af mine powerbanks i outlook hver 3 måned. Det funker ret godt :)

    Gorman16-06-24 21:53

  • ★★★★★0

    Men skal da bare ha sådan en thinghy her.

    www.proshop.dk/Power-Station/EcoFlow-DELTA-2-Max/3246623

    Elwood17-06-24 08:38

  • ★★★★0

    Men skal da bare ha sådan en thinghy her.

    www.proshop.dk/Power-Station/EcoFlow-DELTA-2-Max/3246623

    Eller en elbil, som man sørger for at have ladet nogenlunde op. Vores batteri på 63kwh kan lade min telefon op en del gange!

    dyg17-06-24 09:01

  • ★★★★★0

    Jodtablet hvorfor er det de siger til folk under 40, synes det et sjovt sted at sætte, det skulle da være noget alle sky bruge, hvis det var.

    Elwood17-06-24 09:36

Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen