Forum - Forum-tråd: Den politiske tråd

Den politiske tråd

  • ★★★★★★0

    Lige en enkelt ting først: statistik og personlige historier er jo ikke det samme...

    Men udover det  så har jeg dyb respekt for din måde at håndtere jeres situation på, og selvfølgelig skal jeres børn nok få et godt voksenliv.

    Der er dog mange i samme situation, hvor forældrene ikke har samme overskud, og så har børnene ikke specielt gode chancer. I mine korte tid som lærer har jeg allerede set rigeligt af det.

    Og det er lang tid siden, jeg har hørt om en familielæge- men sådan er det vel stadig på landet :)

    Guldager 2-06-24 19:59

  • ★★★★★★0

    Ja, we går op til æ læe, når we er færdi i æ mark og har skovlet lård ;)

    davenport 2-06-24 20:25

  • ★★★★★★0

    Jeg overvejer også at stemme blankt til EU. Der er kun 2 partier, jeg ville stemme på - SF eller De Radikale.

    Men - de radikale er i valgforbund med Moderaterne og Venstre, og jeg gider satme ikke give en stemme til dem!

    Så er der SF - men de er med i De Grønne i EU-parlamentet, og De Grønne er anti-GMO, anti-A-kraft og pro-økologi, og det er netop GMO, A-kraft og ikke-økologi, der skal være med til at redde vores natur!

    Så altså - er det bare blankt? Eller må man sluge nogle kameler?

    Guldager 3-06-24 08:50

  • ★★0

    Så er sygeplejerskerne også gået i strejke i Sverige, så 2000 medarbejdere har nedlagt arbejdet. Kravet er det sædvanlige. Højere løn og kortere arbejdstid, noget som regionerne ikke vil efterkomme.

    Kiyonji 4-06-24 22:33

  • ★★★★★★0

    En dansker har vundet 750 mill i Lotto. Det burde faktisk ikke være en mulighed at vinde så mange penge, især fordi det ikke er mig...

    davenport 4-06-24 22:57

  • ★★0

    Det minder mig om at der var nogle der vandt ekstremt mange penge i USAs lotteri for nogle år siden, i milliardklassen, men de kunne ikke gøre krav på beløbet anonymt, da det skal opgives hvem der har vundet.

    Naturligvis gør det folk nervøse, da de med rimelighed kan forvente at nogle vil forsøge at røve dem når det er offentligt at de er milliardærder. Og selv om det ikke skulle ske, vil de hele tiden leve i frygten. 

    Det er faktisk et interessant tankeeksperiment, hvordan folk vil have det hvis de blev milliardærder eller bare millionærer, men at det offentliggjort for offentligheden, så alle som ønsker at vide det, ved at du er millionær.

    Hvorledes vil du stole på folk, selv dem som er dig nær. Hvad med kollegaer eller kommende venner.

    Kiyonji 4-06-24 23:10

  • ★★★★★★1

    Hvis jeg ragede ud i at have tæt på en milliard, havde jeg  bare udviklet min egen udgave af Robocop. Så kunne de da bare komme. Så kunne jeg sidde og onanere mens jeg så dem blive skudt på overvågningen... MUHAHAHAH! 

    Eller jeg ville købe et nyt TV og måske opgradere til Atmos..

    Eller flytte ned til GI-Jones...

    davenport 5-06-24 00:42

  • ★★★★★★0

    Så er sygeplejerskerne også gået i strejke i Sverige, så 2000 medarbejdere har nedlagt arbejdet. Kravet er det sædvanlige. Højere løn og kortere arbejdstid, noget som regionerne ikke vil efterkomme.

    Jeg hørte lige Pia Olsen Dyhr udtale sig om deres forhold i Danmark. Hun sagde, at mange sygeplejere hellere ville have flere kollegaer end mere løn, så de kunne gøre deres arbejde ordentligt. Sådan har de fleste lærere det også - mere tid til at gøre sit arbejde godt fremfor mere løn.

    Personligt kunne jeg godt tænke mig, hvis skolerne havde økonomi til, at en lærer kun skulle have dansk eller matematik i en klasse. I min arbejdsplads tilfælde vil det betyde 5 ansatte mere, vil jeg tro.

    Guldager 5-06-24 07:49

  • ★★★★★★0

    Hmmm...nu har jeg undersøgt lidt mere EU.

    Det ser ud til, at Renew Europe også har de neoliberale partier huserende. Og det gider jeg sgu ikke støtte - skal man så stadig stemme De Radikale? Som jo ikke er neoliberale, men er med i samme EU-parti som dem. Men man må vel gå ud fra, at de så vil forsøge at trække det i en anden retning end neoliberalisme?

    Guldager 6-06-24 20:03

  • ★★★★★★0

    Nå...nu har jeg undersøgt et nærmere...

    De Radikales spidskandidat får min stemme: www.radikale.dk/mennesker/sigrid-friis/

    Guldager 6-06-24 20:17

  • ★★★★★0

    Jeg tog en valgtest, og 5 ud af 6 kandidater, jeg var mest enig med, var fra De Radikale. Hvilket jo både er skræmmende og bekymrende... :D

    Da jeg kiggede nærmere, var det dog udelukkende på miljøspørgsmål, at vi matchede. Rent værdipolitisk lå vi i hver sin ende, men miljøet fylder jo også meget i EU-politikken.

    chandler75 6-06-24 20:30

  • ★★★★★★0

    Jeg har en gang været medlem af De Radikale...faktisk to gange. Op til valget i 2015 blev jeg så sur på DF's kæmpe fremgang og i 2019 var det NB's ankomst. Og De Radikale er nok det parti, der er mest uenig med de to, så meldte jeg mig ind. Meldte mig dog ud igen begge gange. Så alt i alt har de fået 2 kontingenter fra mig :)

    Men jeg er ikke enig nok med dem til at melde mig ind igen. Det er dog helt klart der, hvor jeg er mindst uenig. 

    Jeg overtænker sgu nok det her valg, men nu ved jeg til gengæld lidt mere om.

    ----

    Har du prøvet denne test: euandi.eu/

    Den synes jeg er ret god.

    Guldager 6-06-24 20:59

  • ★★★★★★0

    Her er mit resultat:

    Link

    Og på EU-parti-niveau

    Og disse to måder at vise det på, kan jeg godt lide

    Politisk miljø

    Forskellige dimensioner

    Guldager 6-06-24 21:08

  • ★★0

    Blot fordi du er i samme partigruppe, behøver du ikke være enige med dem du er i gruppe med. Du behøver heller ikke at stemme det samme. 

    Nogle skal du jo være i gruppe med, hvis ikke du vil være gruppeløs, og så må du finde nogle partier hvis politik du på vigtige områder er mest enig i.

    Der er naturligvis kommet en masse migrationskritiske partier siden sidst, men det er så en naturlig årsag til. Folk er trætte af alle dem som flygter til EU og det sammenlagt med den større voldsspiral har gjort dem mere populære. Uanset om du så er enige med dem eller ikke.

    Kiyonji 6-06-24 22:37

  • ★★★★★★1

    Folk er trætte af alle dem som flygter til EU og det sammenlagt med den større voldsspiral har gjort dem mere populære

    Det er så vidt jeg ved en ret farlig myte skabt af højreorienterede populistiske partier.

    Kriminalitet er faldende og flygtninge øger ikke kriminaliteten.

    cordis.europa.eu/article/id/20635-eu-research-disproves-link-between-immigration-and-increased-crime

    www.sciencedirect.com/science/article/abs/pii/S0167268123001713

    Desuden er kriminalitet overordnet set faldende.

    Guldager 7-06-24 06:37

  • ★★★★★0

    Jeg har en gang været medlem af De Radikale...faktisk to gange.

    Jeg har også været medlem i et par år - omkring 2008 (det eneste parti, jeg har været medlem af). De havde dengang især een mærkesag, som jeg var meget enig i, men jeg har glemt hvad det var. I forbindelse med valget var jeg rundt i nabolaget og dele valgmateriale ud.

    Jeg tvivler på, jeg nogensinde melder mig ind i et parti igen.

    chandler75 7-06-24 09:49

  • ★★★★★★0

    Så blev min stemme givet til Sigrid Friis fra De Radikale

    Guldager 9-06-24 14:40

  • 0

    Stem rødt

    Spis grønt

    Arbejd' sort

    Verbal 9-06-24 19:56

  • ★★★★★★0

    skid brunt...

    davenport 9-06-24 20:02

  • ★★★★★★0

    Jeg er lidt spændt på at se den der doku om musikbranchen og sexisme. Lige nu aftenshowet og Signe Svendsen. Min forudtagne mening er nok, at hvis man stiller op i underholdning i sexet outfit og synger om relaterede emner, vækker det nok nogle tanker ved nogle individer. Ikke at det er i orden, men det er nok en afleder. De der store amerikanske pat-dronninger vil sikkert kun føle sig forfulgt, hvis det kan skabe noget cash på bundlinjen. Jeg ved ikke hvordan det er i DK. Synes ikke vi umiddelbart har nogle i det segment, men bare dygtige musikere en masse. 

    Nu skal jeg lige se det, og danne mig en mening. Har kun hørt promoen i radioen, hvor nogen siger "vis mig dine patter". Det har jeg selv sagt mange gange, men det har også kun været én lang genoptræning - især fordi det var min kone, og hun ikke tager noget shit. 

    Hvis jeg var musiker, ville jeg nok være så introvert og vammel, at de fleste ville vælge Marylin Manson fremfor mig. Eller Meat Loaf mellem mandepatterne. Med sved. Og nullermænd. 

    davenport10-06-24 19:32

  • ★★★★★★5

    Nej - det er ene og alene mænd, der ikke kan opføre sig ordentligt. Længere er den sgu ikke.

    Mange har undret sig over, at kvinderne ikke har sagt fra noget før. Men hvis det er en del af en generel kultur og selv bosserne siger noget med "jamen, det skal man kunne tage" og i nyere tid - "nu skal det ikke være så krænkelsesparat", så er det sgu klart, at man holder det for sig selv. Og hvis man siger, at de gør det for at få opmærksomhed - så er det også med til at holde hånden under en sexistisk kultur.

    Jeg synes egentlig også, det er ret tosset, at andre skal definere, hvordan kvinderne skal føle. Hvis Martin Brygman har opført sig på en måde, som kvinderne synes var grænseoverskridende, så er det jo deres oplevelse, der er den vigtige.

    Efter jeg har snakket med flere kvinder om det her, så står det helt klart for mig, at mænd og kvinder lever i den her verden på vidt forskellige måder, og at vores oplevelser slet ikke kan sammenlignes. Derfor skal mændene bare lytte til kvinderne uden at komme med alle mulige forskellige forklaringer, undskyldninger, "det var en anden tid"-pis osv.

    Og hvis man så siger "hvorfor sagde de ikke bare fra?" - så ligger man noget af skylden tilbage på kvinden. Mange kvinder fryser i sådanne situationer. Og hvis man tror, man bare kan sige fra, så vil jeg opfordre til at læse de historier, der kom frem på Twitter under #dajegsagdefra - det er voldsom læsning.

    Guldager10-06-24 19:56

  • ★★★★2

    Jeg har også snakket med en god portioner af mine veninder, ikke kun om sådan noget som sexisme, men generelt "den kvindelige oplevelse", efter jeg læste et par håndfulde bøger om feminisme. Som Guldager skriver, så er det virkelig to forskellige verdener og det kan være enormt svært at forstå, når man aldrig selv har oplevet det og reelt aldrig får muligheden for det.

    Det er også værd at tage med, at alle kvinder selvfølgelig ikke har de samme oplevelser, samt at man opfatter problemer forskelligt, men der er alligevel en masse historier der går igen, endda på tværs af alder og nationaliteter.

    Som de er inde på i dokumentaren, så er det vigtigt at holde i tankerne, at de "små" ting som at uønskede kommentarer om kvinders udseende, om "jokes" om sex og tilsvarende overskridende adfærd er med til at dyrke kulturen, hvor mere alvorlige overgreb pludselig bliver OK. Og det er den kultur som man skal have gjort noget ved, ved at lytte med et åbent sind til hvad kvinder har at sige om deres oplevelser og som mænd kan og bør vi være med til at bryde den kultur ved også at sige fra overfor det, selvom det ikke er os det går ud over og selvom det kan være en ubehagelig oplevelse at gøre.

    NSF10-06-24 21:17

  • ★★★0

    Jeg har også snakket med en god portioner af mine veninder, ikke kun om sådan noget som sexisme, men generelt "den kvindelige oplevelse", efter jeg læste et par håndfulde bøger om feminisme. Som Guldager skriver, så er det virkelig to forskellige verdener og det kan være enormt svært at forstå, når man aldrig selv har oplevet det og reelt aldrig får muligheden for det.

    Det er også værd at tage med, at alle kvinder selvfølgelig ikke har de samme oplevelser, samt at man opfatter problemer forskelligt, men der er alligevel en masse historier der går igen, endda på tværs af alder og nationaliteter.

    Som de er inde på i dokumentaren, så er det vigtigt at holde i tankerne, at de "små" ting som at uønskede kommentarer om kvinders udseende, om "jokes" om sex og tilsvarende overskridende adfærd er med til at dyrke kulturen, hvor mere alvorlige overgreb pludselig bliver OK. Og det er den kultur som man skal have gjort noget ved, ved at lytte med et åbent sind til hvad kvinder har at sige om deres oplevelser og som mænd kan og bør vi være med til at bryde den kultur ved også at sige fra overfor det, selvom det ikke er os det går ud over og selvom det kan være en ubehagelig oplevelse at gøre.

    Word

    Gorman10-06-24 22:00

  • ★★★★★★1

    www.dr.dk/nyheder/indland/dbu-inviterede-suspekt-til-synge-om-store-patter-det-hoerer-ikke-tiden-til

    - Det er synd for dem med små patter!!!

    davenport25-06-24 16:41

  • ★★★★★★1

    Ok, boomer ;)

    Guldager25-06-24 18:36

Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen