Forum - Forum-tråd: Heads-up - go'e filmtilbud mv.

Heads-up - go'e filmtilbud mv.

  • ★★★★1

    Fantastisk nyhed! “I Walked with a Zombie” har jeg krydset fingre for i Criterion-sammenhæng i mange år, så den er et absolut must for mig at få hjem.

    Samme her.

    Jeg er ikke super vild med double-feature-formatet og ville foretrække, at de fik hver deres cover. Men jeg forstår godt, hvorfor de har gjort det - det er begge meget korte film, og det er nok begrænset, hvor mange nye extras, man kan producere eller støve op, når de allerede har fyret Scorsese-dokumentaren af på deres udgivelse af The Cat People. 

    Jeg ejer for øvrig en  amerikansk half-sheet fra I Walked With a Zombie fra repremieren i 1952 og et komplet sæt lobby cards fra repremieren i 1956. Desværre ligger billederne på Photobucket, som åbenbart har spærret for adgangen til dem, fordi jeg ikke vil hoppe på deres betalte medlemskab. Plakaten svarer dog til denne her:

    I Walked with a Zombie Posters - Buy I Walked with a Zombie Poster Online - Movieposters.com

    (min er bare i meget bedre stand, stort set perfekt, og så fik jeg den meget, meget billigere). 

    Jeg drømmer om en dag at få fat i den tilsvarende half-sheet fra The Cat People. Den plejer dog at være noget dyrere. 

    thomsen17-07-24 11:24

  • ★★★★0

    Nå, men med Val Lewton endeligt af vejen, så er jeg da spændt på at se, hvad Warner Archive smider på banen til oktober.

    De udsendte jo den længe ventede The Mask of Fu Manchu (1932) på blu-ray for nogle måneder siden. Men George Feltenstein fra WAC sagde i en podcast i sidste uge, at der ville være flere (som i mere end en!) nye titler til "the Halloween crowd" i oktober.

    Folk gættede selvfølgelig straks på de to Val Lewton-film, men nu bliver det pludseligt mere spændende. Gode bud kunne were Boris Karloff-filmen The Walking Dead (1936) og Return of Dr. X (1939) der er den sidste titel, der mangler at blive opgraderet fra deres gamle Hollywood Legends of Horror dvd-sæt. Return of Dr. X skulle ikke være super god, men det er Humphrey Bogarts eneste rolle i en horrorfilm, og det gør den selvfølgelig interessant.

    Vi mangler dog stadigvæk en 10+ andre gamle horrortitler fra 1930-1960'erne fra Warner, så det kan sagtens være noget andet.

    Desværre må vi vente helt frem til september med at få dem afsløret. 

    Jeg håber selv på The Walking Dead, som jeg har hørt en del godt om, og Svengali (1931).

    thomsen17-07-24 11:33

  • ★★★★0

    Criterion har svaret tilbage til en, at der ikke er planer "lige i øjeblikket" om at udgive I Walked With a Zombie/ The Seventh Victim i UK.

    Dermed selvfølgelig ikke sagt, at den ikke kommer på et tidspunkt. 

    --

    Blandt de ældre horrorfans ovre på CHFB er det lidt mathed over, at Criterion blot genbruger det gamle kommentarspor med Kim Newman.

    Boardet tæller flere medlemmer, der arbejder i branchen og selv har lavet kommentarspor og skrevet bøger om genrefilm.

    Kim Newman er uden tvivl meget brugt i disse år, så der er måske ved at indfinde sig en vis mæthed. Han er meget vidende og en entusiastisk fortæller og debattør, men han er også generalist og går sjældent rigtigt i dybden med dagens emne. Det er med andre ord ikke hos Newman, at man skal lede efter noget nyt om gamle film.

    Problemet (for nogle) er, at der sidste år udkom en ny bog om netop I Walked With a Zombie af Clive Dawson, i Devil's Advocate-serien. Den er meget rost og er udråbt til det definitive værk om filmen, fordi Dawson har brugt rigtig meget tid på at grave i arkiver og finde og sammenligne filmens forskellige treatments og manuskripter, det medvirkendes kontrakter, censurpapirer, produktionsselskabets kontakt med forskellige myndigheder og interesseorganisationer om filmen osv.

    Jeg ved ikke, om det ville være så oplagt at indspille et nyt kommentarspor med Clive Dawson. Min erfaring er, at de forskellige labels helst vil bruge nogen, som de allerede ved er i stand til at levere varen. Men man kan godt undre sig over, at de ikke engang har bedt Dawson om et essay til det medfølgende hæfte. 

    Rygterne siger dog, at Criterion har skåret voldsomt ned på budgettet og kun producerer få nye extras i dag.

    Jeg har haft kig på Dawsons bog selv. Men desværre har forlaget kun udsendt den som en meget dyr hardback beregnet på det mere akademiske marked. Forhåbentligt kommer der en paperback engang senere.  

    thomsen18-07-24 16:15

  • ★★★★0

    Så kom Indicator også på banen med deres nyheder i oktober, og denne gang går de all-in på gamle skrækfilm:

    Columbia Horror - 3-disk BD limited edition boks -  Indicator ser ud til for alvor at have fået hul igennem til Sony igen, og det betyder heldigvis, at deres boksserie med Columbia Noir endeligt fortsætter efter en lang pause, men også at vi pludseligt får overraskelser ind fra siden som denne her.

    Boksen samler seks B-horrorfilm fra filmselskabet Columbia fra 1930-1940'erne. Den indeholder:

    Behind the Mask (1932) - en læge slår sine patienter ihjel og anvender deres kister til at smugle stoffer i.

    Black Moon (1934) - den originale "scream queen" Fay Wray (King Kong) spiller en ung kvinde, der vender tilbage til den ø, hvor hendes forældre døde under en voodoo-ceremoni.

    Air Hawks (1935) - et luftfartsselskab plages af ulykker, men noget tyder på, at en konkurrent og en mystisk dødsstråle er involveret i de mange uheld.

    Island of Doomed Men (1940) - her krydser vi over i film noir, hvor en mand går undercover for at afsløre forholdene i en straffekoloni på en afsidesliggende ø. Peter Lorre spiller den sadistiske skurk, der leder fængslet.

    Cry of the Werewolf (1944) - en ung kvinde er blevet opfostret hos sigøjnere og holder på en frygtelig familiehemmelighed, som hu vil dræbe for at beskytte.

    The Soul of a Monster (1944) - en kendt kirurg ligger for døden, og hans hustru påkalder mørke kræfter for at redde ham. Lægen kommer sig, men begynder langsomt at mistænke omfanget af den handel, hans hustru har indgået. 

    Så vidt jeg kan finde ud af, så har kun to af filmene - Black Moon og Island of Doomed Men - været udsendt på BD før, begge af Imprint i Australien. 

    Det hele kommer som sædvanlig i en solid boks med en tyk bog på 100 sider med både nye og gamle tekster om filmene:

    High Definition remasters of Behind the Mask, Black Moon, Air Hawks, Island of Doomed Men, Cry of the Werewolf, and The Soul of a Monster
    Tinted and black-and-white presentations of Black Moon
    Original mono audio
    Audio commentary with filmmaker and film historian Daniel Kremer on Behind the Mask (2024)
    Audio commentary with critics and authors Stephen Jones and Kim Newman on Black Moon (2024)
    Audio commentary with film historian Jeremy Arnold on Air Hawks (2024)
    Audio commentary with film historians Alexandra Heller-Nicholas and Josh Nelson on Island of Doomed Men (2024)
    Audio commentary with academic and curator Eloise Ross on Cry of the Werewolf (2024)
    Audio commentary with critics and authors Stephen Jones and Kim Newman on The Soul of a Monster (2024)
    Sheldon Hall on Jack Holt (2024): the author and academic assesses the forgotten star of Behind the Mask and Black Moon
    Jonathan Rigby on Peter Lorre (2024): the author of American Gothic: Six Decades of Classic Horror Cinema looks at the iconic performer
    Tom Vincent on Burnett Guffey (2024): the archivist provides an overview of the prolific cinematographer’s award-winning career
    The BEHP Interview with Constance Cummings (1997): archival audio recording of the Behind the Mask actor in conversation with Roy Fowler
    New York to Berlin in Twenty-Six Hours (1933): documentary short on the exploits of aviator Wiley Post, who plays himself in Air Hawks
    Don’t Kill Your Friends (1943): World War II short film featuring Cry of the Werewolf star Nina Foch
    Image galleries: promotional and publicity materials
    New and improved English subtitles for the deaf and hard of hearing
    Limited edition exclusive 100-page book with new essays by Bethan Roberts, Ellen Wright, Sergio Angelini, Paul Duane, Tim Snelson, and Jeff Billington; archival profiles of actors Boris Karloff, Fay Wray, and Rochelle Hudson; archival reports on the death of Air Hawks actor Wiley Post; extracts from Cry of the Werewolf’s pressbook; a new piece on actor Rose Hobart’s blacklisting; new writing on the short films; and film credits
    World and UK premieres on Blu-ray
    Limited edition box set of 6,000 individually numbered units for the UK

    Columbia Horror udkommer i UK den 21. oktober.

    El vampiro: Two Bloodsucking Tales From Mexico (1957, 1958) - 2 x BD limited edition boks - Indicator fortsætter deres nyfundne interesse i mexicansk film med et særligt mexicansk spin på vampyrgenren. 

    The Vampire (El vampiro, 1957) handler om den smukke Marta, der rejser til familiehjemmet for at besøge sin syge tante. Tantens mystiske nye nabo, Duval, tilbyder at købe familiens forfaldne hacienda. Men i virkeligheden er han vampyren Grev Karol de Lavud, der planlægger at dræne Martas blod for at genoplive sin begravede bror.

    I fortsættelsen, The Vampire's Coffin (El ataúd del vampiro, 1958), arbejder Marta som sygeplejerske på et hospital i byen. Gravrøvere støder på liget af Grev de Lavud, og det bringes til hospitalet, hvor greven genoplivet og fluks fortsætter sin jagt på Marta.

    Den første film i serien, The Vampire, udkom før Hammer kickstartede vampyrfilmen med deres filmatisering af Dracula samme år, og Indicator påstår sågar, at den mexicanske film byder på det første eksempel på en vampyr med hugtænder. Den ære tilfalder dog den tyrkiske Dracula-adaptation Drakula Istanbul'da fra 1953. De to mexicanske vampyrfilm var dog uden tvivl med til at starte et horror-boom i landet, og filmene i Indicators Mexico Macabre-boks er et direkte resultat af de to films succes. 

    Begge har tidligere været udsendt på en dobbelt-dvd fra det fantastiske (og for længst lukkede) label CasaNegra. The Vampire har fået en ny 4K-restaurering, mens fortsættelsen har fået en remaster af et eksisterende 2K-transfer. 

    4K restoration from the original camera negative of The Vampire by Labo
    High Definition remaster from 2K scans of The Vampire’s Coffin by Alameda Films
    Original Spanish mono soundtracks
    Alternative English soundtracks on both films
    Audio commentary with the vampire himself, Germán Robles (2007)
    Interview with Claudia and Rosa Salazar Arenas (2024): chef Claudia Salazar Arenas and screenwriter and actor Rosa Salazar Arenas remember their father, the legendary actor and producer Abel Salazar
    Interview with Abraham Castillo Flores (2024): the film programmer, curator and Mexican horror cinema expert delves into the lives and careers of the mesmerising actor Carmen Montejo and her co-stars Ariadne Welter and Alicia Montoya
    Interview with Juan Ramón Obón (2024): the writer shares memories of his esteemed father, the prolific screenwriter Ramón Obón
    Interview with Roberto Coria (2024): the horror cinema and literature specialist examines the life and career of actor Germán Robles and the representation of the vampire myth in Mexican cinema
    Interview with Elisa Lozano (2024): the film historian and curator discusses the work and impact of the revered production designer Gunther Gerzso
    Original theatrical trailers
    Image galleries: promotional and publicity materials, and The Vampire's Coffin French photo-novel
    New and improved English translation subtitles
    New English subtitles for the deaf and hard of hearing
    Limited edition exclusive 80-page book with new essays by Jesús Palacios and David Wilt, archival essays by Eduardo de la Vega Alfaro and Carmen A Serrano, cast interviews, an overview of contemporary critical responses, and film credits
    World premieres on Blu-ray
    Limited edition set of 8,000 units for the UK and US

    El vampiro: Two Bloodsucking Tales From Mexico udkommer i både UK og US den 21. oktober. 

    Filmene kan forudbestilles nu direkte hos Indicator/ Powerhouse.

    Der er 10% forudbestillingsrabat, hvis man bestiller begge og bruger koden BUNDLE ved kassen.

    Månedens ledetråd i nyhedsbrevet til en kommende titel har allerede vist sig at stamme fra Jean Rollins The Iron Rose (1973). Den findes allerede på 4K UHD fra et fransk labels, så det var velkendt, at den ville være på vej i Indicators Rollin-serie. Det er dog 10 måneder siden, at vi sidst har fået noget med Rollin fra dem, så det er rart at se, at serien endeligt fortsætter. 

    thomsen18-07-24 17:44

  • ★★★★0

    Eureka afslørede også deres oktober-titler i går, og de har valgt at gå i en helt anden retning end Criterion og Indicator:

    Broken Oath (1977) - BD limited edition - Angela Mao (Hapkido, Lady Whirlwind) spiller hittebarnet Lotus i denne uofficielle Hong Kong-version af den japanske action-klassiker Lady Snowblood (1973).

    Lotus bliver opfostret af nonner, før hun bliver smidt ud på grund af hendes vrede sindelag, og fordi hun konstant pjækker fra timerne for at øve sin kampkunst. Udenfor templets mure finder hun ud af, at hendes far i virkeligheden var en prominent mand ved hoffet, der var udsat for rænkespil og myrdet, og at hendes mor fødte Lotus i fængslet. Lotus er fast besluttet på at hævne sig på de mænd, der ødelagde hendes familie.

    1970'ernes nok bedst kendte kvindelige action-stjerne i HongKong er her på højdepunktet af sin karriere. Action-scenerne er bl.a. koreograferet af Yuen Woo-ping (The Matrix) Filmen har fået en ny 2K-restaurering.

    Extras byder på nye kommentarspor og interviews. Den limited edition (2000 eksemplarer) kommer med et limited slipcover og en booklet.

    BROKEN OATH (Eureka Classics) New & Exclusive Trailer on Vimeo

    Broken Oath udkommer den 21. oktober.

    Tank Girl (1995) - BD limited edition boks - postapokalyptisk sci-fi-actionfilm baseret på tegneserien af samme navn. Verden er ødelagt af langvarig tørke i 2033, og en storhedsvanvittig forretningsmand Keslee (Malcolm McDowell) sider kynisk på de fleste drikkevandsressourcer. Men der er modstand i Australien - både i form af "the rippers," mystiske menneske-kænguru-hybrider, og den anarkistiske Rebecca, kendt som "Tank Girl," fordi hun kører rundt i den australske outback i en gammel, rusten tank.

    Tank Girl blev heglet ned, da den kom frem, men har efterhånden opnået lidt af en kultstatus. Eureka giver den da også en flot behandling og udsender den i en solid, tyk slipcase. Extras indeholder både gamle og helt nye interviews med medvirkende og den oprindelige tegneseries skabere, et kommentarspor og et video-essay af en filmekspert samt et hæfte på 60 sider med nye essays. Limited edition på 2000 eksemplarer.

    TANK GIRL (Eureka Classics) New & Exclusive Trailer on Vimeo

    Tank Girl udkommer den 28. oktober.

    Begge titler kan forudbestilles nu hos Eureka.

    thomsen19-07-24 13:31

  • ★★★★★★0

    Skal have Broken Oath. Overvejer Tank Girl.

    Og jeg tænker også El Vampiro 

    Guldager19-07-24 19:48

  • ★★★★1

    Australske Imprint er også kommet på banen i dag med deres nyhed i oktober:

    Suspiria (2018) - 4K UHD + 2 x BD limited edition hardboks - det er altid kontroversielt at genindspille klassikere og fanfavoritter, og det fik Luca Gaudagnino da også at føle, da han for nogle år siden vovede at røre ved Dario Argentos surrealistiske og okkulte hovedværk Suspiria (1977). 

    Resultatet skilte vandene. Der er mange, der synes, at Gaudagninos film er forfærdelig, kedelig, usammenhængende og alt, alt for lang med sin spilletid på hele 153 minutter. 

    Men der er også andre, der elsker den. Og over de seneste år har den fået en del ny opmærksomhed blandt filmkritikere.

    Jeg hører selv til blandt de sidste. Jeg synes, at Gaudagnino har gjort, som andre har gjort i de bedste remakes - han har brugt originalen som et springbræt til at lave sin helt egen ting. I stedet for at forsøge at efterligne Argentos bombastiske stil med stærke, farvede lyskilder og pumpende prog-rock-synth-score, så tager Gaudagnino elementer af historien og går helt anderledes afdæmpet til værks. Gaudagninos Suspiria er holdt i grå og jordtoner i et regnvejrsvådt Berlin i 1970'erne mod Argentos kulørte, art deco-inspirerede Freiburg. 

    Historien deler naturligvis grundtræk. Begge handler om den unge, amerikanske pige Susie Bannion, der kommer til Tyskland for at studere dans på et prestigefyldt danseakademi. Men skolen gemmer på en hemmelighed. Lærerne er tilsyneladende del af en heksekult, og en af Susies medstuderende myrdes, mens Susie forsøger at optrevle sandheden. De to film adskiller sig dog væsentligt i deres udgang på mysteriet. Argentos Suspiria er mere klassisk okkult horror (tilsat en meget progressiv stil), hvor de ondre får deres bekomst. Guadagnino går i en noget anden retning. 

    Suspiria (2018) har desværre ikke fået den bedste behandling på disk, hvilket måske har med dens oprindelse hos Amazon at gøre. Herhjemme udkom den kun på dvd. Og i USA udkom der en blu-ray, der dog fik en hel del kritik for dårlig komprimering. Den eneste 4K UHD-udgave var i Tyskland, og den udkom kun i et meget begrænset oplag, enten for sig selv eller som en del af en stor og dyr luksusboks, der også indeholdt Argentos film samt soundtracks fra begge. Jeg har set den tyske standardudgave blive solgt på eBay for over 2000 kr., så den er altså meget eftertragtet. Og det har længe været et ønske blandt fans at se den blive genudgivet i 4K.

    Imprint har hørt bønnerne, og det er både godt og (måske) skidt.

    Det er godt, fordi vi endeligt kan købe den igen i 4K til mere rimelige penge. Deter (muligvis) skidt, fordi Imprint blot plejer at tage, hvad de får serveret af masters uden at være særligt kvalitetsbevidste omkring dem. Ogden tyske 4K UHD fik i sin tid også lidt kritik for nogle problemer med de engelske undertekster.

    Jeg har tænkt mig at forudbestille den selv, men jeg har stadigvæk på fornemmelsen, at vi måske på et tidspunkt kommer til at se den fra Criterion. Luca Guadagninos profil som art-house-darling passer godt ind hos dem, ogd e har i forvejen et samarbejde med Amazon og har bl.a. udsendt deres Sound of Metal på disk. 

    Imprints udgivelse af Suspiria (2018) indeholder tre diske - en 4K UHD (med HDR10) + 2 blu-rays, den første med filmen, den anden med extras.

    Der er forskellige featurettes og interviews med de medvirkende fra de eksisterende udgivelser, men Imprint har som sædvanligt også produceret noget nyt, her i blandt et nyt kommentarspor, et interview med klipperen og tre video-essays, bl.a. om musikken. 

    Det hele kommer i en solid æske med to standard-covers indeni. Limited til 1500 eksemplarer.

    Suspiria (2018) - Imprint Collection #356 (4K UHD + 2 Blu-ray) | Via Vision Entertainment

    --

    The Blair Witch Projection Collection (1999, 2000) - 2 x BD limited edition hardbox - den behøver vist ikke den store introduktion. Selvom The Blair Witch Project ikke var den allerførste i genren, så var den nok den første forund-footage-horrorfilm, der fik massepublikummets opmærksomhed. 

    Den blev som bekendt lavet for 20 kr. og en rulle ståltråd, og handler om nogle filmstuderende og deres skæbne, da de tager langt ud i en amerikansk storskov for at lave en film om en lokal legende. Nogle folk følte sig snydt af resultatet, men man kan ikke komme uden om, at den i høj grad var filmen, der viste, hvad det der nye internet kunne gøre gennem en nyskabende marketingskampagne. 

    En to'eren, Book of Shadows: Blair Witch, fulgte året efter og var meget mere mainstream i sit udtryk. 

    Her samler Imprint begge film i hvert sit cover i deres sædvanlige solide hardbox. Der fremgår ikke noget om nye transfers, så der er formentligt tale om de eksisterende. Der er masser af gamle extras fra tidligere udgivelser, og så er der et nyt kommentarspor og to nye interviews.

    The Blair Witch Project Collection (1999 / 2000) - Imprint Collection #357 - 358 | Via Vision Entertainment

    --

    The Antichrist (1974) - BD limited edition - En ung kvinde er lam og bundet til sin rullestol efter en traumatisk oplevelse i sin barndom. Et eksperiment med hypnose skal se, om hun kan komme til at gå igen ved at bearbejde fortiden ad den vej. Men under hypnosen dukker der minder om et tidligere liv som heks frem, og kvinden vågner op besat af Djævlen. 

    Klassisk italiensk Eksorcisten rip-off af Alberto De Martino, der tjente styrtende godt in på publikums appetit på mere i samme stil og faktisk havde en større åbningsweekend i USA end selveste Jaws! Filmmusikken er komponeret af Ennio Morricone og Bruno Nicolai. 

    Filmen er udsendt på BD flere steder, og Imprints nye udgave har heldigvis alle de eksisterende extras med. Derudover byder Imprint på et nyt kommentarspor og et nyt interview samt to video-essays, det ene om hele den lille sub-genre af Eksorcisten rip-offs, der udkom i 1970'erne. Filmen har fået et nyt 4K-transfer af Studio Canal. Bemærk dog, at Kino Lorber har annonceret en 4K UHD-udgave i deres Kino Cult-linje til august. 

    The Antichrist (1974) - Imprint Collection #359 | Via Vision Entertainment

    --

    Superstition (1982) - BD limited edition - et tidlig eksempel på den overnaturlige slasher-film. En heks dømmes til døden i 1700-tallet, men hendes sjæl overlever på bunden af en mørk dam. I nutiden flytter en præstefamilie ind i et lille hus ved dammen, og heksens ånd lever op. 

    Superstition har tidligere været udsendt på BD af Scream! Factory, men deres udgave udgik for kort tid siden. Imprints nye disk er dermed den eneste på markedet nu. Imprint byder på de samme to interviews med instruktør og en skuespiller, som SF's udgivelse havde, men har desuden fået lavet et nyt kommentarspor og et video-essay om sub-genren af overnaturlige slasher-film. 

    Superstition (1982) - Imprint Collection #360 | Via Vision Entertainment

    --

    Death Valley (1982) - BD limited edition - endnu en slasher-film, denne gang om en ung, enlig mor, der sammen med sin søn og hendes nye kæreste tager på road trip gennem Death Valley-ørkenen i Californien og render ind i en lokal seriemorder. 

    Imprints udgivelse har det sammen kommentarspor med instruktøren som Scream! Factorys eksisterende blu-ray, men  tilbyder desuden et nyt interview med komponisten og et video-essay om slasher-film produceret af de etablerede filmselskaber. 

    Death Valley (1982) - Imprint Collection #361 | Via Vision Entertainment

    --

    Directed by ... Roman Polanski (1992-1999) - 5 x BD limited edition boks - i Imprints instruktørserie kaster de sig denne gang over tre af den kontroversielle instruktør Roman Polanskis nyere thrillers. Boksen indeholder filmene Bitter Moon (1992), Death and the Maiden (1994) og The Ninth Gate (1999). 

    Extras ligger ikke helt fast endnu, men Bitter Moon får et nyt kommentarspor og et nyt interview. Death and the Maiden har foreløbigt fået et nyt interview med forfatteren til stykket, som filmen er baseret på. The Ninth Gate er en 2-disk-udgave med en bonusdisk kun med extras, bl.a. nye kommentarspor oveni et ældre med Polanski selv, flere nye interviews og en interessant samtale om virkelige okkulte bøger mellem en forfatter og en samler

    Den femte disk i boksen indeholder den spillefilmslange dokumentarfilm Roman Polanski: Wanted and Desired (2008) om instruktøren. Bonus er her et kommentarspor af instruktøren og nogle forskellige interviews med Polanskis venner, kolleger og forskellige forfattere, hvis værker han har arbejdet med. 

    Det hele er samlet i en boks, og lidt usædvanligt får man også et hæfte med essays.

    Directed By… Roman Polanski (1992 - 1999) - Imprint Collection #362 - 364 | Via Vision Entertainment

    Alle titler står til at udkomme den 30. oktober og kan forudbestilles hos Imprint Films - Limited Edition Boutique Blu-ray | Via Vision Entertainment

    thomsen19-07-24 22:13

  • ★★★★1

    The Blair Witch Projection Collection

    Nice, jeg kan godt lide toeren, selvom den lidt er en nu-metal video i stedet for en film og den har vist aldrig fået en officiel BD-udgivelse.

    NSF19-07-24 23:02

  • ★★0

    140kr i fragt fik mig til ikke at bestille Reptilicus .. Men nok mig der er nærig:-)

    Weird_J20-07-24 22:09

  • ★★★★0

    140kr i fragt fik mig til ikke at bestille Reptilicus .. Men nok mig der er nærig:-)

    Slet ikke. Jeg bestiller heller aldrig bare en enkelt film fra USA. Fragten er simpelthen blevet for vanvittig dyr til det.

    Jeg så den stå inde hos Faraos i forgårs. De skal dog have hele 479 kr. for den, så der er ikke noget sparet.

    Laserdisken ser ikke ud til at have fået den op på siden endnu, men man kan forudbestille den hos imusic.dk til 289,95 kr. (+ evt. porto) med levering til september. 
    --

    Havde i øvrigt en interessant snak med en af de ansatte inde i Faraos. Han sagde, at ud af alle de labels, de importerer fra, der er Vinegar Syndrome og Imprint de eneste, som pakker tingene ordentlig ind.

    Alle andre labels smider blot deres titler, selv de store bokse, på række i aflange papæsker og putter højest en luftpude for enden, hvis der ikke er nok til at fylde hele kassen ud. Det betyder, at de har ekstra meget arbejde med importudgivelser, for de må sende virkeligt mange retur, når filmene ankommer smadrede. 

    thomsen21-07-24 10:25

  • ★★★★0

    Brug af AI-opskalering ser ud til at være den nye trend hos de store filmselskaber, og der er begyndt at være lidt oprør over det blandt 4K-entusiasterne.

    Senest skabte udgivelsen af en række af James Camerons ældre film kontrovers pga. værktøjet. Kritikere sagde, at AI-opskaleringen mange steder fik filmene til at se "videoagtige" ud, og at man var gået så hårdt til værks med at fjerne de naturlige filmkorn, at personer kom til at se voksagtige ud.

    Nu har Cameron og co. lige annonceret, at en 4K-udgivelse af The Terminator (1984) er på vej, og det sker igen i samarbejde med Park Road, der er selskabet bag AI-opskaleringerne. Folk påpeger allerede det pudsige i, at pressemeddelelsen ikke nævner et nyt 4K-transfer med et eneste ord, og der gættes på, at man igen vil anvende AI-opskalering som en billig måde til at skjule, at man i virkeligheden arbejder ud fra et ældre transfer og ikke har villet bekoste et nyt. For når det originale negativ eksisterer og er i fin stand, så er der ikke den mindste grund til at anvende opskalering, hvis man foretager et nyt 4K-transfer. Det originale negativ indeholder rigeligt med informationer i sig selv.

    I samme dur har Universals nye 4K-udgivelser af Jaws 3 og Jaws 4: The Revenge lige fået voldsomt kritik.

    Nogle kritikere kalder ligefrem Jaws 3 for den dårligste 4K UHD nogensinde.

    Igen har AI-opskalering skylden, og der florerer screenshots på nettet, der viser, hvordan AI-opskaleringen har efterladt begge film med fejl, der får dem til at ligne tilfældige prompts fra Midjourney - folk i baggrunden har fået forvanskede ansigter, hoveder der varierer vildt i størrelsen, øjne der blot er sorte huller osv. 

    Det er så meget desto mere påfaldende, fordi Jaws og Jaws 2 i deres 4K UHD-udgivelser begge har fået virkeligt gode anmeldelser. Men der anvendte man naturligvis heller ikke AI. 

    thomsen21-07-24 10:38

  • ★★★★0

    Laserdisken ser ikke ud til at have fået den op på siden endnu, men man kan forudbestille den hos imusic.dk til 289,95 kr. (+ evt. porto) med levering til september. 

    Bare for en god ordens skyld, så er jeg næsten sikker på, at må være standardudgaven, som imusic.dk sælger. 

    Den eneste forskel mellem limited edition og standard er, at den første kommer i en tyk slipcase af pap, mens den anden har et normalt cover af plastic. Man får de samme tre diske, og der er ikke noget hæfte eller andet i nogen af dem. Men hvis man gerne vil have pappet, så skal man altså nok finde en anden løsning.

    Jeg baserer det på, at prisen passer bedre (VS tager selv 229 kr. for standardudgaven), men lige så meget på, at de limited editions normalt kun kan købes hos VS selv og udvalgte specialbutikker (herhjemme Faraos. Jeg er faktisk ikke engang sikker på, om Laserdisken sælger deres limited editions).

    VS' standard editions plejer til gengæld at kunne købes hos de fleste forhandlere, men de kommer normalt først i almindelig handel 1-2 måneder, efter at man har kunnet købe dem hos VS. Det passer derfor også bedre med, at der er tale om en forudbestilling med en dato til september hos imusic.dk. 

    thomsen21-07-24 11:37

  • ★★★★0

    Fandt lige et link til et tweet med et screenshot fra den nye AI-opskalerede 4K-udgave af Jaws 3, så man kan se, hvad folk er sure over. Tjek ansigterne:

    Imgur: The magic of the Internet

    thomsen21-07-24 11:40

  • ★★★★1

    AI-opskalering er et pænt fjollet valg, når der kommer sådanne resultater ud af det. Folk der stadig køber fysiske medier er en relativt lille gruppe af mennesker, selvom rygterne vil vide at det går lidt opad og det er ganske sikkert et mindretal af køberne, der specifikt går efter 4K-udgaverne.

    Så selskaberne risikerer jo at skyde sig selv i foden på den måde, ved ikke kun at udgive udgaver som folk ikke vil købe, men også skabe negativt buzz omkring 4K. Jaws 3 og 4 er ikke film jeg ville opgradere til 4K under alle omstændigheder, men Terminator helt sikkert. Men hvis Cameron har så hård en tisser for AI-opskalering i stedet for at gøre arbejdet ordenligt, holder jeg mig til BD-udgaverne.. hvilket minder mig om at jeg skal have bestilt den spanske "bootleg" af True Lies.

    NSF21-07-24 12:44

  • ★★0

    Bare for en god ordens skyld, så er jeg næsten sikker på, at må være standardudgaven, som imusic.dk sælger. 

    Den eneste forskel mellem limited edition og standard er, at den første kommer i en tyk slipcase af pap, mens den anden har et normalt cover af plastic. Man får de samme tre diske, og der er ikke noget hæfte eller andet i nogen af dem. Men hvis man gerne vil have pappet, så skal man altså nok finde en anden løsning.

    Jeg baserer det på, at prisen passer bedre (VS tager selv 229 kr. for standardudgaven), men lige så meget på, at de limited editions normalt kun kan købes hos VS selv og udvalgte specialbutikker (herhjemme Faraos. Jeg er faktisk ikke engang sikker på, om Laserdisken sælger deres limited editions).

    VS' standard editions plejer til gengæld at kunne købes hos de fleste forhandlere, men de kommer normalt først i almindelig handel 1-2 måneder, efter at man har kunnet købe dem hos VS. Det passer derfor også bedre med, at der er tale om en forudbestilling med en dato til september hos imusic.dk. 

    Tak vidste ikke man kunne købe dem udenfor deres egen butik, den tænker jeg at bestille, det der pap cover er ret sejt, men ikke nødvendigt. Tror dog ikke jeg kan se blu-raynene på min afspiller.. Syntes bare det er et stykke Dansk filmhistorie man bør eje:-)

    Weird_J21-07-24 13:56

  • ★★★★1

    Re: Reptilicus, så opdagede jeg lige, at Phantasmo DVD også har den limited edition med slipcover på lager lige nu til 360 kr. 

    thomsen23-07-24 20:52

  • ★★★★1

    En af producenterne af The Blair Witch Project (1999) har på FB gjort opmærksom på, at Second Sight udsender en 25 års jubilæumsudgave til oktober, og at den vil være værd at vente på i forhold til den version fra Imprint, som jeg skrev om længere oppe. Han skriver om Imprints udgivelse:

    DO NOT BUY THIS unless you want all the stuff around Book of Shadows. It hasn't been announced yet, but there is a NEW version of the original film coming out in October with exclusive new content. and for the first time ever the film will look the way it was intended to from the beginning Back in 1999, Artisan never consulted us on the transfer and they... believe the technical term is "****ed it all up" and neither they or Lions Gate ever fixed it. Not even for the Blu-Ray release. The version coming will stand as the only version that represents the filmmakers complete vision for the film.

    Link til screenshot: Imgur: The magic of the Internet

    thomsen25-07-24 17:23

  • ★★★★0

    Ved vi om SS' udgave inkluderer Book of Shadows?

    NSF25-07-24 20:29

  • ★★★★0

    Ved vi om SS' udgave inkluderer Book of Shadows?

    Nej, men det tror jeg ikke, at den gør. Den er ikke officielt annonceret endnu, men tweets fra producenten nævner kun den oprindelige film og siger netop, at man kun bør købe Imprints udgave, hvis man er interesseret i den anden film.

    thomsen26-07-24 10:43

  • ★★★★0

    Mens de fleste labels stadigvæk er ved at annoncere deres nyheder i oktober (med undtagelse af Warner Archive, som kun annoncerer en måned frem), så er australske Umbrella Entertainment allerede nået til november. 

    Det er igen en blandet stak af klassiske og nyere titler, primært horror, kult og exploitation. Enkelte titler har fået helt nye transfers, mens resten er første udgivelse i Australien og har fået nye extras.

    Som sædvanligt kommer de fleste titler i både luksuriøse og halvdyre Collector's Editions, der kun kan købes direkte i Umbrellas egen webshop og i billigere standardudgaver. De sidste indeholder normalt bare disken(e) og har et slipcover, så længe lager haves (derefter sælges de endnu billigere uden slipcover).

    Eyes Without a Face (Les yeux sans Visage/ Øjne uden ansigt, 1960) - 2-disk 4K UHD + BD - en ung kvinde vansires i et trafikuheld og lever skjult under en maske. Hendes vanvittige lægefar vil redde datterens smukke udseende ved at kidnappe en anden ung kvinde og transplantere ansigtet til datteren. 

    Georges Franjus medicinske horrormesterværk er for længst blevet til en klassiker og har inspireret talrige andre film gennem årene. Dens nøgterne og flot fotograferede skildring af en ansigtsoperation kan selv i dag virke overraskende stærk. 

    Eyes Without a Face findes allerede på BD fra BFI i UK og fra Criterion i USA, men udkom for nylig i en flot (men ikke engelsk-venlig) 4K-udgivelse i Frankrig. Umbrella udgiver her de nye franske 4K-transfer i en dobbeltdiskudgave med både 4K UHD med Dolby Vision HDR og almindelig blu-ray. 

    Extras består af Franjus dokumentarfilm om de parisiske slagterhuse Le Sang des bêtes fra 1949, der også findes på Criterions BD, samt et interview med skuespillerinde Edith Scob fra 2014 og en oversigt over Georges Franjus karriere fra 2009, der begge findes på disken fra BFI.

    I forhold til Criterions BD mangler et ældre interview fra 1982 med Franju, et uddrag fra et gammelt filmprogram med ham og et uddrag fra en dokumentarfilm om filmens to manuskriptforfattere. I forhold til BFI-udgaven mangler et kommentarspor af Tim Lucas og to af Franjus kortfilm fra 1950'erne.

    Umbrella Entertainments udgave indeholder til gengæld et nyt kommentarspor og et nyt video-essay.

    Der kommer to forskellige versioner - en 2-disk 4K UHD + BD med limited edition slipcase til $59.95 AUD og en Collector's Edition til $80 AUD.

    Collector's Edition er nummereret og indeholder: solid æske til det hele, slipcase med original plakat på, otte genoptryk af lobby cards, to-sidet plakat i A3 med genoptryk af de originale franske plakater, 40 siders hæfte med essays m.m.

    Fransk trailer: LES YEUX SANS VISAGE (1959) FILM ANNONCE (youtube.com)

    House of the Devil (2009) - BD - Samantha er en ung college-studerende, der har brug for penge, og derfor siger hun ja til at babysitte i familien Ulmans gamle hus, selvom hendes veninde advarer hende imod det. Men der er noget mærkeligt ved familien Ulman, og Samantha får en lang nat fuld af uhyggelige oplevelser.

    Ti West (X, Pearl, Maxxxine) har instrueret og skabt en fremragende, lille horrorfilm, der stilmæssigt sagtens kunne ligne noget, der var lavet dengang i 1980'erne, under den såkaldte "satanic panic," hvor tabloidaviserne og især amerikanere så sataniske sammensværgelser overalt.

    Der findes allerede flere halvgamle blu-ray-udgivelser, så det er lidt ærgerligt, at vi ikke får et nyt 4K-transfer. Men filmen har ikke været udsendt i Australien før, så det skal man naturligvis også tage med i regnestykket. Disken indeholder de samme gamle extras (kommentarspor, fraklippede scener m.m.) som de andre udgivelser og har fået tilføjet et nyt video-essay.

    Der udkommer en standardudgave med en limited edition slipcase til $44.95 AUD og en collector's edition til $75.00 AUD. Det fremgår endnu ikke, hvad den sidste vil indeholder. Men ud fra billederne ser det ud til, at man får en solid, nummereret papæske til det hele, en plakat, nogle genoptryk af lobby cards i postkortstørrelse og et hæfte.

    The House of the Devil (2009) Trailer #1 | Movieclips Classic Trailers (youtube.com)

    Ozploitation Rarities Vol. 2 - 3 x BD boks - opsamling med tre ozploitation-film: Desolation Angels (1982) - tre teenagepiger pjækker for at tage til stranden, men bliver forfulgt at to mystiske varevogne. Coda (1987) - en musikstuderende bliver myrdet på universitetet, og hendes nabo og medstuderende bliver forfulgt af en maskeret mand. The Thirteenth Floor (1988) - en mystisk overnaturlig kraft hjemsøger en gammel kontorbygning, hvor en gangster år forinden slog en lille dreng ihjel. 

    Alle tre film har fået nye 2K-transfers, og extras byder på tre kommentarspor, video-essays og interviews.

    Opsamlingen kommer i en version med en tynd papæske i almindelig handel, men man kan også købe en collector's edition direkte hos Umbrella. Den indeholder en solid, nummereret æske, otte postkort, to vendbare plakater i A3-format og et hæfte.

    (ingen trailers)

    Timecrimes (2007) - BD - den midaldrende Hector er ved at renovere et hus på landet i Spanien sammen med sin hustru. Han kigger ud på landskabet gennem en kikkert og ser en kvinde tage sin bluse af. Da Hectors kone tager ud for at handle, bevæger han sig ned mod, hvor han så kvinden, men finder hende på jorden, nøgen og bevidstløs. En mand med blodige bandager omkring ansigtet dukker pludseligt op og stikker Hector i armen med en kniv. Hector flygter og kommer til en bygning, der skjuler en mystisk maskine, som han kommer til at starte, og pludseligt befinder Hector sig en time tilbage i fortiden.

    Denne spanske sci-fi-thriller fik ikke den helt store opmærksomhed ved premieren, men har efterhånden vundet et ret stort kultpublikum gennem bl.a. streaming. De fleste steder udkom den kun på dvd, men der kom dog en BD i Tyskland. Derfor har den længe været efterspurgt i HD.

    Umbrellas nye BD indeholder tilsyneladende samme transfer som den gamle tyske BD og har de samme extras, bl.a. et kommentarspor af instruktøren og en alternativ version fortalt i kronologisk rækkefølge. Nyt er et ekstra interview med instruktøren.

    Der udkommer en standardudgave med limited slipcase til $44.95 AUD og en collector's edition til $75.00.

    Collector's edition kommer (igen-igen) i en nummeret solid æske og indeholder otte postkort, en plakat i A3 og et hæfte.

    Trailer: TimeCrimes | Offical Trailer (youtube.com)

    Full Moon Fright Box Vol. 1 - 4 x BD boks - B-filmproducenten Charles Band er allerede blevet hyldet af Arrow med deres lille Enter the Video Store-boks, der udkom forrige år og lynhurtigt blev udsolgt. Nu gør Umbrella dem kunsten efter, blot med nogle andre titler.

    Boksen indeholder fire film fra Charles Bands filmselskab Full Moon Productions, der var leveringsdygtig i ekstremt billige genrefilm i 1990'erne: Dollman (1991) om en politimand fra det ydre rum, som er normal størrelse på sin egen hjemplanet, men lillebitte i forhold til os, da han lander på jorden. Demonic Toys (1992) om tre personer, der bliver fanget i et hjemsøgt legetøjslager. Dollman vs. Demonic Toys (1993) sætter den interplanetariske mini-politimand op mod det dæmoniske legetøj, og Demonic Toys 2 (2010) om en samler på jagt efter det farlige legetøj. 

    Der er kommentarspor på alle filmene og bl.a. nye interviews samt enkelte gamle extras.

    Der udkommer en tynd boks bare med filmene i almindelig handels, mens Umbrella selv sælger en collector's edition. Den sidste har en nummereret, solid æske, fire små displays til din egen videobutik, to plakater og et hæfte.

    Trailer fra DollmanDollman | Official Trailer | Tim Thomerson | Jackie Earle Haley | Kamala Lopez (youtube.com)

    --

    Alle titler står til at udkomme den 6. november og kan forudbestilles hos Umbrella Shop - Your choice for DVDs & Blu-Rays (umbrellaent.com.au)

    --

    Umbrella har desuden annonceret en ny 4K-restaurering af den lokale kult-found footage-film Lake Mungo (2008). Den får premiere på Melbourne International Film Festival i august og kommer sikkert på disk senere. 

    thomsen26-07-24 10:54

  • ★★★★0

    BFI Southbank har et opslag oppe om en kommende screening af Buñuels The Exterminating Angel (1962). Det interessante i den forbindelse er, at Radiance Films står som de ansvarlige for restaureringen.

    Radiance har tidligere fortalt, at der var noget Buñuel på vej fra dem, så det ser ud til, at det bliver denne her, vi får (medmindre de har flere oppe i ærmet).

    The Exterminating Angel er fra den række af film, Buñuel instruerede i Mexico, og hører til blandt hans absurde socialsatirer. Her en en gruppe bedsteborgere samlet til et middagsselskab, som de undervejs opdager, at de ikke kan forlade igen, lige meget hvor meget de prøver.

    Filmen har tidligere været udsendt på dvd fra Criterion, som også opgraderede den til BD tilbage i 2016. Den blu-ray var dog baseret på det samme, gamle transfer, der blev brugt til deres dvd-udgivelse, så en ny restaurering vil være velkommen. 

    Her er en gammel trailer: youtu.be/ysYG7qaz29c

    thomsen26-07-24 11:16

  • ★★★★0

    Heads-up på udsalg.

    imusic.dk kører lige nu og frem til den 8. august tilbud på udvalgte udgivelser fra Arrow:

    Tilbud på Arrow Films >> Køb Blu-rays & 4K UHD på tilbud (imusic.dk)

    88 Films kører fra i dag og frem til den 31/7 tilbud med 25% på alle køb over £50. Brug koden 88TAKESASLASH ved kassen. (Man skal muligvis melde deres nyhedsbrev til først).

    88 Films 4K UHD & Blu-ray Store (88-films.myshopify.com)

    88 er med i IOSS. De plejede at give gratis forsendelse med køb for over £50, men de har åbenbart sat det op til £100 nu (muligvis for at udsalget kan løbe rundt for dem).

    Tilbuddet gælder også pre-orders - dog skal man passe på med ikke at bestille en af de pre-orders, der står anført med en pris på £888.88, for så bliver man altså trukket den pris (88 bruger den pris som en "place holder," når de nøjagtige specifikationer og udgivelsesdato ikke ligger fast endnu). 

    thomsen26-07-24 14:46

  • ★★★★0

    BFI måtte sidste år desværre pludseligt aflyse den 4K-udgivelse af den klassiske tegnefilm Watership Down (1978), de ellers havde annonceret og var begyndt at tage imod forudbestillinger af. Det blev aldrig forklaret, hvad problemet var, men der blev gættet på, at det havde noget med rettighederne at gøre.

    Nu er problemet dog alligevel blevet løst, og BFI har igen annonceret filmen i en splinterny 4K-restaurering. Restaureringen vil blive vist i udvalgte engelske og irske biografer til oktober og vil derefter blive udgivet på disk af BFI den 11. november.

    Der udkommer i første omgang to forskellige limited editions - en på 4K UHD og en på almindelig blu-ray.

    Begge kommer i en boks, der også indeholder en dobbeltsidet plakat, fire postkort med scener fra filmen og en paperbackbog med essays.

    Extras:

    4K (2160p) UHD Blu-ray presentation in Dolby Vision (HDR10 compatible)
    Newly recorded audio commentary by film and animation experts Catherine Lester and Sam Summers
    Defining a Style (2005): short featurette about the film’s aesthetic
    A Conversation with the Filmmakers (2005, 17 mins): Archive featurette in which director Martin Rosen and editor Terry Rawlings discuss the production history of the film
    Storyboard comparison (2005, 15 mins): a look at four sequences from the film
    Super 8 version of the film (20 mins)
    Humberstone Super 8 footage (3 mins): Footage shot by Arthur Humberstone, one of the senior animators on Watership Down
    Designing Watership Down (2024, 5 mins): a gallery containing some of the materials related to Watership Down courtesy of The Arthur Humberstone Animation Archive
    Trailers, teasers & TV Spots
    Once We Were Four (1942, 9 mins): a bunny quartet face an onslaught of badgers, bombs and birds of prey in this black comedy masquerading as a nature film, directed by Mary Field
    Rabbits or Profits? (1969, 15 mins): public information film providing a potted history of rabbits in the UK
    Bolly in A Space Adventure (1968, 5 mins): a short Halas & Batchelor animation about the adventures of Bolly and his friends on imaginary planets, featuring animation by Tony Guy, animation director on Watership Down
    Make Believe (1948, 17 mins): Anson Dyer tells 'The Tale of Ronnie Rabbit' in this documentary showing the various stages of making a cartoon bunny
    Newly created optional English descriptive subtitles
    Newly created audio description track for the blind and visually impaired
    Double-sided poster featuring the original UK quad and the 2024 rerelease artwork
    A set of four postcards featuring iconic scenes from the film
    Perfect-bound book featuring writing by Jez Stewart, Catherine Lester, Nigel and Clive Humberstone, Angela Morley, Charlie Brigden, Lillian Crawford, Vic Pratt, Tony Dykes and Michael Brooke

    BFI Shop - Watership Down (Limited Edition 4K Ultra HD Edition)

    BFI Shop - Watership Down (Limited Edition Blu-Ray)

    Watership Down limited edition 4K UHD eller BD kan forudbestilles fra i dag hos de fleste store forhandlere. 

    thomsen26-07-24 14:59

  • ★★★★1

    Det forekommer mig at der er et eller andet fucky ved imusics udsalg - jeg mindes at have set Shawscope vol. 2 til 1000 kr. for kort tid siden, men nu sælger den den som om at den normalt koster 1300 kr.

    NSF26-07-24 19:09

  • ★★★★0

    Det forekommer mig at der er et eller andet fucky ved imusics udsalg - jeg mindes at have set Shawscope vol. 2 til 1000 kr. for kort tid siden, men nu sælger den den som om at den normalt koster 1300 kr.

    Det lugter lidt af det klassiske udsalgstrick med at sætte prisen op, lige før man holder sit udsalg.

    Jeg tror dog også, at deres priser generelt fluktuerer alt efter, hvor mange de har på lager.

    Jeg lagde i hvert fald mærke til i sidste uge, da jeg kiggede på en titel fra Eureka, der er udgået, at den lige pludseligt steg fra 119 kr. til 189 kr. Det kan både skyldes Faraos-finten med at sætte prisen op, når man ved, at noget er udgået (og dermed mere attraktivt), eller det kan simpelthen skyldes, at de før har solgt dem billigt, fordi de havde mange på lager, og nu hvor lageret er ved at være tømt, er der ingen grund til at sælge dem billigt mere.

    thomsen27-07-24 11:10

Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen