Forum - Forum-tråd: Hvad modtog/købte du i dag?

Hvad modtog/købte du i dag?

  • ★★★★1

    Lidt mere fra den store kasse fra min reshipper.

    Fra Sinister Cinema:

    Dracula in Istanbul (1953) - super obskur tyrkisk Dracula-filmatisering, hvor Dracula for første gang på film har hugtænder. Der udkom efter sigende en dvd i Tyrkiet engang i 00'erne sammen med et blad eller en avis, men filmen har ikke været udsendt siden. Sinister Cinema har formentligt taget den tyrkiske dvd og lagt engelske undertekster på - det er sådan noget, de kan finde på at gøre. Filmen findes også med undertekster på YouTube i lav opløsning fra en tyrkisk tv-visning. 

    Drums of Jeopardy (1931) - super sjælden tidlig horrorfilm om en gal videnskabsmand, der hævner sin datters død. Hovedrollen spilles af svensk-amerikaneren Johan Verner Öland, som pga. sine ansigtstræk senere fik en karriere ud af at spille asiatere i amerikanske genrefilm - først som superskurken Dr. Fu Manchu i tre film og senere som detektiven Charlie Chan i hele 16 spillefilm. Filmen er public domain og har aldrig fået en officiel udgivelse. Sinister Cinema har selv overført den fra en gammel filmkopi. 

    Ferryman Maria (1935) - tysk spøgelsesfilm, som instruktøren senere tog til USA og genindspillede som den fine The Strangler From the Swamp for B-filmselskabet PRC. Jeg har i mange år gerne villet se originalen, men bortset fra en utekstet tysk dvd-udgivelse fra 00'erne, som ikke længere er til at drive op, så har den ikke fået nogen officiel udgivelse.

    The Burning Court (1963) - fransk gotisk skræk om en gruppe, der opsøger en gammel mand, der siges at være velbevandret i sortekunst. Men snart begynder de at dø en efter en. 

    Jeg har læst om den i en af Jonathan Rigbys store bøger om gotiske horrorfilm, men desværre er den kun udkommet på fransk dvd uden undertekster for længe siden.

    The Golem (1936) - fransk genindspilning af de tyske stumfilmsklassiker. Skulle efter sigende være ganske god.

    Spells (The Bellman, 1945) - endnu en fransk sag, der blander mordmysterie og skræk.

    One Frightened Night (1935) - "old dark house"-blanding af mordmysterie og uhygge i stil med The Cat and the Canary (1927) og, nå ja, The Old Dark House (1932). Denne skulle være en af de bedste film, der blev produceret af det lille oversete B-filmselskab Mascot.

    The Bat (1959) - genindspilning af stumfilmen af sammen navn fra 1926, denne gang med Vincent Price i hovedrollen. Igen er der tale om et "old dark house"-mysterie, som er baseret på et populært teaterstykke. Der er udkommet en blu-ray-udgave fra Film Detective, men den skulle desværre være hårdt ramt af DNR og se forfærdelig ud. Filmen er public domain, så der er nok ikke det helt store håb om, at nogen vil kaste mange penge efter den. Jeg havde faktisk ikke bestilt den, men Sinister havde smidt den med som gratis bonus.

    Sinister Cinema er det, nogle i USA kalder for en "grey market dealer." Det vil sige, at de primært fokuserer på film, der ikke har nogen copyright derovre. Det er i hvert fald teorien, men reelt er sagen nok lidt mere speget, når de tager gamle udenlandske dvd-udgivelser og tilføjer engelske undertekster. Mange af deres, især amerikanske filmudgivelser er dog reelle nok, fordi copyright fra de gamle B-filmselskaber enten aldrig er blevet fornyet, eller også fortaber det sig i tågerne, hvem den reelle ejer i dag er. Ofte har Sinister Cinema selv stået for at overføre filmen fra overlevende filmkopier, og de har før arbejdet sammen med bl.a. UCLA's filmarkiv om at redde gamle film. Alting udgives på dvd-r.

    --

    Jeg fik også endnu en lille pakke fra Mondo Macabro med deres udgivelser i april. Det var en såkaldt "spansk bundle" med flere spanske genrefilm:

    Sex Apocalypse (1982) - 2-disk limited edition - lummer spansk sexploitation-horror, som skulle være et godt eksempel på den slags film, der pludseligt væltede ud fra landet i kølvandet på Francos død og censurens opblødning. 

    Fata Morgana (1965) - limited edition - surrealistisk spansk kultthriller, der blander mysterier med science fiction, kunstfilm og tegneseriefilmatisering, det hele tilsat et jazzet soundtrack.

    Ved siden af bestilte jeg en ekstra film:

    Shadow of Death (1969) - limited edition - spansk forsøg på at efterligne de populære gialli fra Italien. Den kendes normalt i sin italienske version, som skulle være meget middelmådige. Men Mondo har for første gang her udgivet den originale spanske version, som skulle være langt bedre. 

    --

    Jeg købte som sædvanligt en lille stak med, da Kino Lorber holdt udsalg i marts-april:

    The Outer limits - Season One (1963-1964) - klassisk amerikansk tv-uhygge, i stil med den lige så kendte The Twilight Zone. Jeg har længe gerne ville eje den. Jeg kom desværre for sent til at købe Imprints flotte samlede boks med begge sæsoner (og unikke extras) for nogle år sideen. Jeg har heller aldrig turdet at købe Kinos egne limited editions i store digipaks/ bokse med booklets, fordi deres indpakning ikke egner så sig meget til bokssæt. Men nu er de blevet genudsendt som billigere standardsæt, så denne gang tog jeg dem med.

    The Outer Limits (1964-1965) - Season Two - anden og sidste sæson af kultserien.

    Outrage (1950) - barskt voldtægtsdrama instrueret af skuespillerinden og indie-instruktøren Ida Lupino, som også selv spiller hovedrollen. Har fået et nytr 4K transfer.

    Sinner (1974) - fjerde titel i Kinos nye Kino Cult sub-label. Sleazy sexploitation af legenden Jess Franco.

    Tales From the Gimli Hospital (1988) - drømmeagtig elliptisk kunstfilm af den canadiske kultinstruktør Guy Maddin. Det er en film, jeg første gang hørte om for mere end 30 år siden, men aldrig har fået set. Kino har endeligt udsendt den i den 4K-restaurerede Redux-udgave fra 2022.

    Foolish Wives (1922) - episk stumfilm af Eric von Stroheim. Jeg købte den primært, fordi den skulle have en virkelig god dokumentar om von Stroheim blandt extras, og så var den billig. Stumfilmsspecialisterne Flicker Alley har nemlig udsendt en ny restaurering sidste år, som skulle stå bedre.

    He Walked by Night (1948) - klassisk film noir, fotograferet af den legendariske John Alton. Ny restaurering og limited edition slipcover.

    The Outlaw (1943) - kontroversiel western, der skød den barmfagre Jane Russells karriere i gang. Den overskred konsekvent det amerikanske censurbureaus grænser, men instruktøren og producenten var den bizarre mangemillionær Howard Hughes, og han var temmelig ligeglad. Howard Hawks var ukrediteret co-instruktør. 

    Sudden Terror (1970) - britisk thriller om en dreng med en livlig fantasi, der har svært ved at få folk til at tro på, at han har set mordet på en afrikansk præsident, der er på besøg i landet. Blev for nyligt annonceret som 4K-udgivelse senere på året.

    The Night My Number Came Up (1955) - Twilight Zone-agtig film om en mand, der drømmer om et flystyrt, der bliver til virkelighed. Fra Kinos liste over titler, der er ved at udgå.

    The Quatermass Xperiment (1955) - genudgivelse af Hammers første sci-fi-horror-produktion, baseret på en populær tv-serie af samme navn.Dens store succes lagde kimen til, at Hammer Films to år senere kastede sig ud i at genindspille klassiske horrorhistorier som Dracula og Frankenstein. Den nye blu-ray-udgave er lidt bedre komprimeret end Kinos gamle udgivelse fra 2014 (BD50 i stedet for BD25), har fået et ekstra kommentarspor og engelske undertekster. Limited edition slipcover.

    13 Washington Square (1928) - romantisk komisk stumfilm med bl.a. danske Jean Hersholt.

    thomsen15-06-24 18:23

  • ★★★0

    Imponerende stak! Hvad betaler du for at reshoppe?

    Dolphinfriendly15-06-24 19:31

  • ★★★★1

    Outrage (1950)

    Den viser Cinemateket lige om lidt. Jeg kan desværre ikke den dag.

    NSF15-06-24 20:34

  • ★★★★0

    Imponerende stak! Hvad betaler du for at reshoppe?

    Selve håndteringen er ikke så gal. Det koster omkring $3-5 at få dem til at videresende en pakke til dig. Men hvis du skal have dem til at pakke om og samle flere forsendelser i en stor pakke, så koster det et lignende gebyr per pakke. Jeg plejer også at få dem til at smide ekstra bobbleplast i bund og top, og det er et par $ mere.

    Det kan gøres lidt billigere hos nogle af konkurrenterne. Shipito, som jeg benytter, er dog "billigst" med fragtpriser.

    "Billigst" i gåseøjne, for der er ikke noget fragt, der er billigt i dag.

    Jeg betaler ofte i omegnen af 1000 kr. for at få det hele med DHL til DK. Nogle gange lidt mere, nogle gange mindre, alt efter hvor meget jeg har købt ind, og hvor lang tid jeg har samlet sammen.

    Det kan gøres lidt billigere med deres egen fragtløsning, men her er sidste led PostNord, og jeg stoler ikke på deres håndtering. Med DHL har jeg det indenfor 5-7 dage, og fortoldningen sker, mens pakken er i luften. DHL's importgebyr er i øvrigt også lidt billigere end PostNord, så vidt jeg husker 120 kr. 

    Det skal selvfølgelig holdes op mod, hvor meget det tilsvarende ville koste mig at få sendt 10-20 små og større pakker hver for sig fra USA (hvis alle sælgere overhovedet sendte til Danmark). Jeg tror ikke, at det kan gøres meget billigere. Det er kun de allerstørste forhandlere, som Amazon og Deepdiscount, der er så store, at de stadigvæk kan tilbyde fragt til rimelige priser. Jeg fik fx en enkelt bog leveret fra et amerikansk forlag i januar, og her kostede fragten alene $80 (+ moms + gbeyr). Så kommer man altså hurtigt deropad. 

    thomsen16-06-24 12:59

  • ★★★★0

    Den viser Cinemateket lige om lidt. Jeg kan desværre ikke den dag.

    Det er rigtigt! Jeg havde glemt, at jeg gerne ville have fanget den første forestilling. Jeg skal desværre hjælpe med at flytte på lørdag, hvor den vises sidste gang.

    thomsen16-06-24 13:10

  • ★★★★0

    Her er sidste omgang fra den store pakke fra min reshipper:

    Massacre Video holdt et hurtigt udsalg tilbage i marts. De er sådan et lille, lidt underligt label, der sender nogle virkeligt grove ting ud, som i: meget grafisk voldelige undergrundsfilm, der ikke rigtigt siger mig noget. De har også et lidt blandet ry blandt genrefans, fordi der har været flere tilfælde, hvor de har taget imod forudbestillinger, men så har taget mange, mange måneder om rent faktisk at levere produktet. Og før de fik deres nye kundeservicedame, så var den del heller ikke særlig god. Det var mest ejeren, der svarede flabet tilbage, hvis nogen tillod sig at kritisere ventetiden på deres udgivelser online. (Det er dog ofte et problem med de helt små labels - Dark Force er det samme, og Bill Olsen fra Code Red var jo nærmest legendarisk i den retning). 

    Men men men, de har også ind imellem nogle lidt anderledes og skæve genrefilmudgivelser, som jeg synes er lidt interessante. Så jeg endte med at slå til og købe dem, jeg længe har haft kig på, nu hvor de var på tilbud.

    Jeg fik:

    Mahakaal (1994) - et mere end to timer langt (!) Nightmare on Elm Street-rip-off fra Indien, komplet med indlagte sang- og dansenumre. Det lyder så vildt, at jeg er nødt til at eje det! 

    The Devil (1981) - blodig Hong Kong/ Taiwanesisk horrorfilm.

    The Amazing Mr. No Legs (1974) - vild og voldelige hævnfilm, hvor hovedpersonen er dobbeltbenamputeret og sidder i kørestol! 

    Jeg har ejet en t-shirt fra filmen i årevis, fordi plakaten og titlen er så vanvittig, men det er aldrig lykkedes mig at opspore filmen. Og med god grund, for flere labels har åbenbart forsøgt at udgive den gennem årene, men har måtte kaste håndklædet i ringen, fordi ingen har kunnet finde den mindste lille rulle film fra den. Massacre Video fandt endeligt for nogle år siden en enkelt, meget slidt og klippet, gammel 35mm-biografkopi i Frankrig. Det er sandsynligvis den eneste kopi, der stadigvæk eksisterer. De har restaureret den, så godt de nu kunne, og har tilført de fraklippede scener fra et gammelt videobånd. Det skulle ikke se voldsomt godt ud, men der er en stormulighed for, at det er det eneste, vi nogensinde får.

    Black Devil Doll From Hell (1984) - dvd - nærmest mytisk kulthorrorfilm om en besat dukke. Den blev skudt direkte på vhs tilbage i videobåndets storhedstid og har været omgærdet med mystik lige siden, fordi ingen kendte bagmændene eller instruktøren Chester N. Turner, og der gik rygter om, at navnet var et pseudonym. Faktisk har den originale videobåndsudgave fra 1980'erne i mange år (sammen med Turners næste film) været blandt de dyreste videobånd man kunne anskaffe sig overhovedet på samlermarkedet i USA. 

    For en del år siden lykkedes det dog endeligt Massacre Video at opspore instruktøren og få rettighederne til denne og hans anden film, antologihorrorfilmen Tales From the Quadead Zone (1984), der også var skudt på vhs. De udsendte dem sammen på dvd i en boks med kommentarspor og interviews af instruktør og skuespiller. Den udgik for mindst fem år siden, og boksen har lige siden været pænt dyr at finde. Heldigvis genudgav Massacre Video sidste år begge film hver for sig, så de igen kan fås.

    Black Devil Doll From Hell må ikke forveksles med horrorkomedien Black Devil Doll fra 2007. Den sidste er inspireret af hylder og tager sin titel fra den gamle film.

    Tales From the Quaddead Zone (1984) - dvd - Chester N. Turners anden og sidste film, denne gang en antologi med tra korte horrorfilm, naturligvis igen skudt direkte på vhs. 

    Avon Triple Feature - Forgive Me I have Sinned!, Pain Mania, The Story of Prunella (1982-1983) - BD - tre super sleazy sexploitation-film fra selskaber, der kørte i Times Squares grindhouse-biografer i starten af 1980'erne. Den var billig, jeg var nysgerrig. 

    Men Behind the Sun (1988) - limited edition - kontroversiel "video nasty" fra Hong Kong om den berygtet japanske Unit 731, der eksperimenterede løs på kinesiske krigsfanger i Manchuriet under Anden Verdenskrig. Det var en af de film, man læste meget om, dengang omkring 1990, hvor jeg for alvor begyndte at se horrorfilm og læse om dem i Inferno o.l. Jeg har aldrig turdet at se den, for den skulle være virkelig grov. Men nu har Massacre Video restaureret den, så jeg tænkte, at jeg ville give den et skud en dag efter en let frokost.

    Men Behind the Sun 2: Laboratory of the Devil (1992) - den lige så kontroversielle opfølger til originalen, igen i ny restaurering. Der findes en tredje film, som Massacre Video også har restaureret, men den skulle ikke være særlig god, så jeg sprang over den. 

    --

    Jeg skyndte mig også at nuppe et par film hos Terror Vision (terror-vision.com), fordi de limited editions var ved at udgå. 

    Terror Vision var oprindeligt partner-label hos Vinegar Syndrome, men valgte forrige år at gå for sig selv. De udgiver en farverig blanding af t-shirts, gamle soundtracks på vinyl, bøger og film, ofte med et strejf af horror, men nogle gange også mere kunstneriske ting. Jeg har haft kig på et par af deres udgivelser, men de fleste af titlerne kender jeg ikke og ved ikke, om de vil være noget for mig.

    L'inferno (1911) - BD limited edition - den ældste overlevende film i fuld spillefilmslængde, og den første der nogensinde blev vist i bl.a. USA. Før L'inferno var branchen overbevist om, at folk ikke ville have tålmodighed til at sidde længere end en time, og derfor delte man længere historier op i kapitler, som bleb sendt ud hver for sig. Men L'inferno viste, at det ikke var noget problem, og den blev en kæmpe succes over meget af verden, også i Danmark. 

    Vi er selvfølgelig stadigvæk i starten af 1910'erne, og derfor kan filmsproget virke stift og gammeldags i forhold til i dag. Det meste er filmet i lange indstillinger taget lige forfra, som hvis man sad og så et teaterstykke. Men L'inferno overrasker alligevel med sine flotte "set pieces." 

    Historien er selvfølgelig hentet fra Dante Alighieris store bog Den guddommelige komedie fra 1300-tallet. Den regnes normalt for at være en af verdenslitteraturens helt store værker, og hvis man ikke kender bogen, så beskriver den i digtform, hvordan forfatteren med den afdøde, romerske poet Vergil som guide, rejser gennem Helvede, Skærsilden og til sidst Paradis. Her møde han en lang række historiske personer, som de kræver et større noteapparat at kende (der heldigvis er den del af den seneste danske oversættelse).

    Filmen beskæftiger sig udelukkende med Helvedet, som titlen antyder, og det er da også bogens bedste og mest interessante del, for Dantes beskrivelser har lagt grund til en stor del af vores kulturelle opfattelse af begrebet og inspireret talrige andre værker. 

    L'inferno har for sin samtid nogle ret vellykkede special effects, bl.a. gennem brug af "forced perspective," hvor man har filmet folk samtidigt i både for- og baggrund, så de ser ud til at være på samme plan, den ene blot lille og den anden gigantisk stor. Djævlen optræder naturligvis i en effektiv maskering, og så er der flere overraskende nøgenbilleder. 

    Filmen blev fuldstændigt restaureret af det italiensk filmarkiv Cineteca di Bologna omkring 2010 ved hjælp af de bedste overlevende filmkopier fra arkiver og filmmuseer over hele verden, bl.a. fra DFI i København. Man genskabte den originale farvelægning og fik nykomponeret to scores, en mere almindeligt klaverunderlægning og et elektronisk score, der virkeligt understregede filmens uhyggelige elementer. Den blev kun udsendt som en meget limited dvd i Italien i 1000 eksemplarer og er virkelig svær at få fat på. 

    I 2021 genskabte Cineteca di Bologna restaureringen digitalt, og den version har været vist på flere filmmuseer rundt omkring.

    Desværre har ingen endnu forsøgt at udsende restaureringen på BD, måske fordi markedet for stumfilm på blu-ray er så lille, og fordi de havde set, at det tog Cineteca di Bologna adskillige år at sælge de 1000 kopier af deres gamle dvd, de havde fået lavet.

    Sidste år kom så det mystiske franske selskab Redwood Creek Media på banen og lavede en Kickstarter for at finansiere restaureringen af en fransk kopi af filmen. Kopien var særlig, for den var tinted rød hele vejen igennem, efter sigende som en gammel form for kopisikring. 

    Resultatet var dog alt andet end imponerende. Den gennemgående røde farve gjorde det meget svært at se, hvad der skete på skærmen. "Restaureringen" var tilsyneladende foretaget ved hjælp af AI og fik det hele til at tage sig meget digitalt ud, komprimeringen var elendig, og selvom Redwood Creek i deres Kickstarter havde skrevet, at de ville presse en rigtig BD, så modtog folk i stedet en BD-R. Det gjorde ikke det hele meget bedre, at Redwood Creek havde hentet mere end 100% oven i det beløb, som de havde sat som mål - penge, som blot kunne stikke i lommen. De har siden lavet flere lignende projekter med lige så dårlige resultater, for selvom ejerne tilsyneladende er franske filmskabere, så har ingen af dem tidligere erfaring med filmrestaurering. Heldigvis er folk langsomt begyndt at få øjnene op for, at man ikke bør støtte dem. Deres udgivelser for dyre (€50+), for dårlige, og så mudrer de markedet og gør det sværere for mere seriøse labels at tage chancen med gamle stumfilm.

    Nå, men alt dette for at sige, at da Terror Vision sidste sommer annoncerede, at de også ville udgive L'inferno på BD i USA, så var deres oprindelige udmelding, at de blot havde købt Redwood Creeks transfer. Det protesterede en hel del, deriblandt mig selv, over og fortalte dem om problemet med det. Og til TV's ære, så forsøgte de i det mindste at gøre noget ved det. 

    Terror Visions BD indeholder derfor hele tre forskellige transfers - det forfærdelige røde transfer fra Redwood Creek, et rent sort/ hvid-transfer og så et, hvor de har forsøgt at genskabe de originale tints, formentlig ved at kigge på Cineteca di Bolognas gamle dvd. Der er nogle extras og et valg af forskellige scores.

    Resultatet skulle være ... okay. Der skulle stadigvæk være nogle kompressionsproblemer, og underlægningsmusikken er mest en smagssag. Men til gengæld koster TV's BD ikke mere end $20 mod Redwood Creeks €50+, og endnu mindre på udsalg.

    Det bedste ville selvfølgelig være, hvis nogen ville udgive Cineteca di Bolognas definitive restaurering fra 2021. Og der er faktisk et rygte i omløb, at stumfilmspecialisterne hos Flicker Alley har planer om at gøre det. Men det er stadigvæk kun et rygte. Jeg håber, at det er sandt, også selvom jeg så skal til at købe filmen for tredje gang på BD.

    Malum (2023) - 4K UHD + BD limited edition - for en gangs skyld en helt ny titel fra Terror Vision. Der er tale om en genindspilning af den ganske fine low-budget-horrorfilm Last Shift fra 2014, om en ung, kvindelig betjent, der har den sidste vagt på en gammel politistation, der skal lukkes. Lidt usædvanligt er det instruktøren af den originale film, der har valgt at genindspille historien med nogle ændringer og for et større budget. Resultatet er omdiskuteret, men jeg kunne ret godt lide originalen, så jeg vil gerne se denne her. 

    Køb fra nogle af de amerikanske specialbutikker (orbitdvd, diabolikdvd, Hamilton Books m.fl.)

    The Slave (1969) - Mondo Macabro - BD + dvd - italiensk sexploitation. Mondos første blu-ray-udgivelse, som jeg desværre ikke fik købt, da den var på udsalg i oktober.  Jeg måtte skynde mig at betale fuld pris hos en anden forhandler i foråret, for den er helt udgået nu.

    The Manster (1962) - Scream! Factory BD - brugt - gammel japansk-amerikansk-produceret monsterfilm. Det er den eneste blu-ray-udgivelse i verden, og den er udgået. Jeg troede, at jeg havde fundet et enkelt eksemplar hos en lille forhandler online, der viste, at de havde den lager til normal pris. Det viste sig dog at være snyd, men jeg fik heldigvis pengene tilbage forleden. Jeg fandt denne her brugt, men i perfekt stand til en meget rimelig pris (billigere end eBay) hos orbitdvd.com. 

    The Last Shift (2014) - nu hvor jeg lige har købt genindspilningen Malum fra Terror Vision, fik jeg også lyst til at gense originalen.

    Superbeast (1972) - Scream! Factory BD - amerikansk-filipinsk trash-monsterfilm som jeg købte billigt. Den er også OOP.

    Grave of the Vampire (1972) Scream! Factory BD - endnu en OOP udgivelse fra SF, som jeg fandt billigt hos en forhandler.

    Srigala (1981) - Terror Vision limited edition BD - gamle indonesiske genrefilm er for alvor begyndt at få opmærksomhed her i vesten indenfor det sidste år, hvor flere labels har kastet sig over deres vilde og fantasifulde produktioner. Terror Visioner et af de labels, der har vendt blikket den vej, her med en gammel slasherfilm, der skulle være kraftig inspireret af Fredag den 13.

    Escape From Hellhole (1983) - endnu en indonesisk genrefilm, denne her i spændingsfeltet mellem sexploitation, horror og action, en ret udsædvanlig cocktail for et muslimsk land.

    Long Day's Journey Into the Night (1962) - Eureka - Sidney Lumet-filmatisering af et meget rost skuespil af Eugene O'Neil om en families sammenstød en enkelt dag i sommeren 1912. 

    Den var en af de titler, der gik out of print tidligere på året. Jeg havde egentligt bestilt den fra rarewaves, men deres pakke forsvandt undervejs (første gang jeg har oplevet det hos dem). Heldigvis havde de et billigt eksemplar tilbage hos orbitdvd.com.

    The Dead and the Deadly (1982)  Eureka limited edition BD - horror-actionkomedie fra Hong Kong i stil med Mr. Vampire-serien. Jeg var heldig at finde det udgåede limited edition til normal pris, inkl. slipcover og booklet hos orbitdvd.

    Hopping Mad: The Mr. Vampire Sequels (1986-1989) - Eureka limited edition BD - ... og speaking of Mr. Vampire, så skyndte jeg mig også at nuppe denne opsamling med fire Mr. Vampire-sequels med. Den limited edition med slipcover og booklet nåede at udgå hos Eureka, før jeg fik den købt, og det var billigere at købe den hos orbitdvd end hos Faraos.

    Joysticks (1983) - MVD limited edition - ungdomsfilm fra 1980'erne med arkadespil som omdrejningspunkt. Et rent nostalgikøb.

    City of the Living Dead (1980) - Arrow 4K UHD limited edition - italiensk zombiesjask af Lucio Fulci - en af de film jeg har købt flest gange. Jeg har i forvejen den gamle BD limited edition fra Arrow, og Cauldron Films flotte 4K limited edition fra sidste år, så jeg var meget i tvivl, om jeg også skulle have denne her. FOMO fik skovlen under mig.

    Hey Folks! It's the Intermission Time Video Party - AGFA limited edition - jeg køber automatisk næsten alt, hvad Vinegar Syndromes partner-label AGFA sender ud, men for et par måneder siden glippede det.

    AGFA og VS har tidligere genudgivet nogle titler, som AGFA har haft ude under en anden distributør, med et lille limited oplag på 1000 slipcovers, og de er som regel røget i løbet af et par dage.

    Her er der tale om en samlet genudgivelse af nogle compilations med gamle drive-in-reklamer, advarselsfilm m.m., som Something Weird Video tidligere har udsendt  på både vhs og dvd.

    Desværre havde AGFA og VS ikke taget ved lære af det hurtige salg de andre gang, og denne gang gik det endnu hurtigere. Jeg fik først tjekket månedens nye udgivelser om aftenen, den dag de blev afsløret, og da havde den limited edition allerede været udsolgt i flere timer. 

    Jeg fik heldigvis fat i et eksemplar hos diabolikdvd, da de fik nogle stykker hjem. Men det var også kun med nød og næppe. Jeg kunne simpelthen følge i real time, hvor hurtigt de solgte, da jeg betalte, og i løbet af fem minutter var de alle væk. 

    Det er selvfølgelig kun et slipcover, det drejer sig om. Men når man nu har næste alle andre af deres udgivelser i den limited edition, så bliver jeg altså en lille smule OCD omkring det.

    --

    Fra drfilm.net:

    The King of Kongo (1929) - BD + dvd - den første seriel med lyd, en blanding af action- junglemystisk og proto-horror med Boris Karloff i hovedrollen. "Dr Film" er den semi-kendte filmsamler, - arkivar og -skribent Eric Grayson, der før har stået bag at restaurere gamle stumfilm. Dette her er dog hans største projekt nogensinde - en fuld serial, altså en føljetonserie med en samlet spilletid på næsten fire timer. Finansieringen er bl.a. hentet ved hjælp af Kickstarter og nogle amerikanske kulturinstitutioner, og restaureringen er sket i samarbejde med det amerikanske Library of Congress. 

    Serien blev produceret på et tidspunkt, hvor man stadigvæk strides om, hvilken standard man skulle vælge for lyd på film - lyd som optisk aflæseligt spor ved siden af billedet direkte på filmstrimlen eller lyd afspillet synkront fra en pladespiller. Begge dele havde fordele og ulemper. Pladespillerløsningen var en meget billig måde at omstille sig til for biograferne, men den havde den store ulempe, at hvis filmen knækkede og ikke blev repareret ordentligt og helt perfekt, så røg synkroniseringen med lyden. Det samme skete, hvis operatøren ikke startede helt præcist. Derfor endte den optiske lyd med at vinde formatkrigen.

    Desværre for The King of the kongo, så havde producenterne her satset på det forkerte format - og derfor har ingen hørt serien med lyd siden 1929. 

    Gennem årene har den været udsendt både som 16mm-filmkopier, på vhs og som bootleg-dvd, man altid i stumfilmsversionen og altid taget fra dårlige, slidte, gamle filmruller.

    Eric Grayson har brugt næsten 15 år på dette projekt og har ved hjælp af bl.a. Library of Congress kunnet opspore bedre filmmateriale for over 90% af serien og hele 15 af de originale 21 plader. Det vil sige, at der stadigvæk mangler lyd på noget af serien, men for første gang i næsten 100 år kan man høre den originale dialog, som den blev vist i biograferne, i det meste af den. Det skulle gøre en stor forskel, for det har vist sig, at dialogen ofte er ret handlingsbærende, og stumfilmsudgaverne har derfor altid haft ry for at være usammenhængende. 

    Det hele har fået et 4K-transfer fra forskellige kilder, og der er oven i købet produceret extras i form af kommentarspor på udvalgte episoder og et hæfte.

    Kan pt. kun købes direkte fra hjemmesiden.

    --

    Fra eBay:

    The Mansion of Madness (1972) - Mondo Macabro dvd - vanvittig, nærmest surrealistisk horrorfilm fra Mexico, med inspiration fra Edgar Allan Poes novelle The System of Doctor Tarr and Professor Fether, altså en "de gale overtager sindssygehospitalet"-historie. Den findes kun på dvd, og den er oven i købet udgået for lang tid siden. Jeg var heldig at finde den til en rimelig pris, så nu forventer jeg næsten, at Mondo Macabro snart annoncerer en blu-ray-udgivelse.

    The King of the Zombies/ Revolt of the Zombies (1941, 1936) - Roan Group dvd - to gamle zombiefilm fra poverty row-selskaberne. De er begge efter sigende public domain nu i USA, og der findes en BD-udgave af den ene. Men folk siger, at denne 25 år gamle dvd stadigvæk er den bedste version.

    Den blev solgt som værende i "very good condition," men viste sig desværre at være fuld af ridser. Det er for dyrt at returnere den for at få pengene tilbage, men heldigvis gav jeg under 100 kr for den, så jeg overlever. 

    thomsen16-06-24 15:57

  • ★★★★★1

    Fra Amazon.UK:

    • Wingnut - Mutant Mayhem figur 
    • Angels With Dirty Faces (BD)
    • In the Good Old Summertime (BD)
    • Escape From Fort Bravo (BD)
    • Adventures of Don Juan - 1958 (BD)
    • Ivanhoe - 1952 (BD)
    • Jack the Ripper - 1988 Miniseries - The Restored Version (BD)

    Fik endelig fat på den sidste figur i Mutant Mayhem serien, som indtil videre er udgivet. Jeg håber dog også. at der kommer en figur af Ray Filet på et tidspunkt. Underligt nok er det den eneste karakter fra "Mutant Mayhem" filmen, som mangler at at blive lavet som figur.

    youtu.be/SMJfadLSOt0

    Og så snuppede jeg også lige en stak lækre titler fra Warner Archive, samt den prisvindende "Jack the Ripper" miniserie med Michael Caine. :)

    NightHawk17-06-24 15:49

  • ★★★★1

    Jeg kom til lidt penge forleden og valgte at bruge dem på underholdning, ved at udvide min John Waters-samling:

    • Pink Flamingos (BD)
    • Female Trouble (BD)

    Og så et par billetter til Situationsfornærmelse lidt senere på året.

    NSF17-06-24 23:03

  • ★★★★0

    Åh, fedt! Begge ligger også meget højt på min Criterion-indkøbsliste. 

    thomsen18-06-24 10:46

  • ★★★★0

    The Fear (1966) - græsk psyko-thriller om en ung kvinde, der mistænker, at hendes halvbror står bag et mord i den lille landsby og vælger at gifte sig for at slippe væk fra ham. Men under brylluppet kommer sandheden frem.

    Jeg havde bestilt den limited edition, men MM har lavet en fejl og sendt mig standardudgaven i stedet for. Det er vildt ærgerligt, for den limited edition er i mellemtiden udgået og (som de fleste af Mondos udgivelser) dyr at anskaffe på eBay. :-(

    Jeg fik lige svar fra Mondo Macabro, og selvom den limited edition er udgået for længe siden, så har de stadigvæk eksemplarer tilbage gemt til den slags situationer. De sender fluks den rigtige version til mig. :-)

    thomsen20-06-24 13:49

  • ★★★1

    Jeg fik lige svar fra Mondo Macabro, og selvom den limited edition er udgået for længe siden, så har de stadigvæk eksemplarer tilbage gemt til den slags situationer. De sender fluks den rigtige version til mig. :-)

    Det lader til at være god service....var det så uden merpris og returnering af varen??

    Ryder66620-06-24 15:59

  • ★★★★★★0

    Fra Powerhouse:

    Et par westerns, som jeg ofte har overvejet at købe af budd Boetticher:

    • The Tall T
    • Decision at Sundown
    • Ride Lonesome

    og så fra deres september-udgaver bestilte jeg deres 4 nye:

    • The Lady Is Willing af Mitchell Leisen som står bag den virkeligt gode Remember the Night og den fantastiske To Each His Own
    • You'll Never Get Rich med Fred Astaire og Rita Hayworth
    • When Tomorrow Comes med Irene Dunne og Charles Boyer
    • You and Me af navnkundige Fritz Lang

    Guldager20-06-24 17:14

  • ★★★★0

    Jeg fik en pakke fra Vinegar Syndrome forleden. 

    Juni er ligesom december ellers pakkefri måneder, fordi Vinegar Syndrome traditionelt holder pause ovenpå deres store udsalg måneden før. Derfor udkommer der kun nyt fra deres partner-labels i de måneder.

    Men hvis man abonnerer på dem, så er de så søde alligevel at sende det hele til en, når det udkommer, så man ikke skal vente en hel måned ekstra på at få det med sin næste månedlige abonnementspakke.

    Jeg var alligevel lidt overrasket over, at den kom. Ikke fordi jeg ikke ventede den - jeg har jo selv bestilt og betalt indholdet. Men fordi den ankom så hurtigt!

    Vinegar Syndrome skiftede jo i sidste måned væk fra FedEx og over til DHL som transportør, og det ser ud til at køre fint.

    Med FedEX har mine pakker fra Vinegar Syndrome normalt taget ca. syv dage om at ankomme efter afsendelse. Enkelte gange er de kommet en dør før, et par gange en til to dage efter. Men typisk en uge.

    DHL tog sidste gang fem dage, altså en pæn forbedring. Denne gang blev pakken afsendt mandag eftermiddag lokal tid (ca. kl. 22 dansk tid). Jeg kunne se ud fra trackingen, at de forventede at kunne levere den fredag.

    Men allerede onsdag kl. 18 ringede det på døren. Så fra afsendelse til ankomst gik der mindre end 48 timer. Det er ny rekord for mig, og det gik faktisk så hurtigt, at jeg ikke engang nåede at få den automatiske mail fra DHL, som de sender ud, mens pakken er på vej, hvor man kan vælge, om man vil ændre leveringstidspunktet. Jeg er meget imponeret.

    Jeg fik:

    Time of Roses (1969) - Deaf Crocodile- BD limited edition - syret sci-fi fra Finland. Tog den med, fordi alle Deaf Crocodiles gamle udgivelser udgår nu, og det er ikke til at vide, hvor mange, der genoptrykker under deres nye distributør. 

    The Sadness (2021) - Shudder - 4K UHD + BD limited edition (OOP) - meget omtalt taiwanesisk infektionshorrorfilm, om et par der forsøger at finde sammen igen midt under en rædselsvækkende pandemi, der forvandler ofrene til blodtørstige sadister. Skulle være overraskende blodig, så jeg er spændt på, om det er noget for mig. 

    Jeg var heldig at nå at få fingre i den limited edition med en flot, tyk slipcase, for på trods af at de havde trykt 2000 eksemplarer, så var den udsolgt i løbet af få timer. 

    Full Time (2021) - Music Box Films - BD limited edition - en fransk "hverdags-thriller" som udelukkende handler om en presset ung kvindes forsøg på at nå frem til et job-interview i tide, midt under en national jernbanestrejke. Har længe luret på den, fordi den kommer med ret gode anbefalinger, trods sin simple handling.

    The Plot Against Harry (1971) - The Film Desk - BD limited edition (OOP) - en jødisk mafioso bliver løsladt fra fængslet og forsøger at holde sig på den rette sit. Den blev indspillet sidst i 1960'erne, men fik aldrig premiere, efter sigende efter et par dårlige test-screenings. Sidst i 1980'erne fandt instruktøren den dog frem og sendte for sjov en vhs-kopi til en ven som gave, og siden da har den vundet flere priser og er kun vokset i omdømme. 

    Roadkill (1989) - Canadian International Pictures - BD limited edition (OOP) - canadisk kultfilm om en ung kvinde, der arbejder for en promoter og sendes ud til udkants-Canada for at opstøve et band, der ikke har meldt tilbage. Der er bare det problem, at hun ikke har kørekort. En "rock-and-roadmovie" med et soundtrack af bl.a. Ramones, Cowboy Junkies m.fl.

    Sex Demon - and Other Hauntings (1971-1975) - AGFA - BD limited edition - American Genre Film Archive går denne gang linen helt ud og har for første gang udsendt en titel gennem Vinegar Syndromes søsterselskab Mélusine. Mélusine beskæftiger sig udelukkende med erotiske film, og her er der også tale om noget så sjældent som en blanding af hardcore bøsseporno og horrorfilm. Jeg har aldrig set bøsseporno før, men har dog læst mig til, at den skulle være i den milde ende og mere mindre om 1970'er sexploitation-horror, med inspiration fra Eksorcisten og Abby. 

    AGFA plejer at være garanti for noget vildt og anderledes, som man ikke har set før, så jeg var ikke i tvivl om, at jeg skulle eje den. Filmen skulle nærmest være legendarisk og har ikke været set siden 1970'erne, men en enkelt slidt 16mm-kopi dukkede for et par år siden op i boet efter en samler. Disken indeholder et par film mere i samme dur.

    Chicago Reader har en ret god artikel om Sex Demon:

    Sex Demon: pornographic camp and long-lost queer history - Chicago Reader

    The Harbinger (2022) - XYZ Films - BD limited edition - Ny dæmonisk horror, der kommer med god omtale.

    Boardinghouse (1982, 1989) - AGFA - BD limited edition - tidlig skudt-på-video slasher-film, der skulle være pænt dårlig. Disken indeholder flere forskellige versioner af filmen. Jeg er ikke super meget til de her SOV-film, men nysgerrigheden og FOMO fik skovlen under mig, fordi den var billig, og fordi jeg så, at den var ved at være udsolgt. Nå ja, og så er den fra AGFA, og jeg er generelt vild med deres udgivelser.

    The Old Ones (2024) - Dark Star Pictures - BD limited edition - helt ny Lovecraft-inspireret horror, som jeg har læst en del godt om. 

    Mister Lonely (2007) - IFC Films - BD limited edition (OOP) - komediedrama af Harmony Korine. 

    David "The Rock" Nelson Collection: Volume 1 - Saturn's Core - BD limited edition (OOP) - som nævnt ovenover, så er jeg ikke specielt interesseret i de her film, der er skudt direkte på video, og jeg havde derfor egentlig først tænkt mig at springe den over. Men alle de tudsegamle horrorfans ovre på CHFB var helt oppe at køre over den, og så blev jeg nysgerrig.

    David Nelson er åbenbart denne her glade amatør, der i årtier har lavet små low-/ no-budget horrorfilm, ofte med et cast af venner, kæreste og sin mor. Han er blevet kaldt "the Ed Wood of the 1990s," og han skulle være mere eller mindre fast bestanddel på de mange amerikanske horror-conventions, hvor han sælger sine egne filmproduktioner. Nu har Saturn's Core så lavet en aftale og udsendt den første opsamling af nogle film og hele tre gamle dokumentarfilm om ham. Jeg var nødt til at se, hvad det handlede om (og ja, FOMO fik mig også lidt, for den limited edition røg hurtigt over disken). 

    thomsen29-06-24 15:19

  • ★★★★1

    Bestilte Dangerous Game på Blu-ray til min lille Abel Ferrara samling.

    Og 3 af dedér vinyler, som de unge kalder dem.

    NSF 1-07-24 00:34

  • ★★★2

    Fik følgende film fra Gucca alle i 4K UHD BD med danske tekster

    Shutter Island, medvLeonardo DiCaprio

    Grease, med John Travolta

    Indiana Jones And The Dial Of Destiny, med Harrison Ford

    The Sum Of All Fears, med Ben Affleck

    Crawl, med Barry Pepper

    IT Chapter Two, med Bill Skarsgård

    samlet pris for ovenstående cirka 900kr inkl forsendelse...

    Mere fra Gucca

    The Exorcist: Believer, med Ellen Burstyn

    Le Mans 66, med Matt Damon

    Pris for de to sidstnævnte 239kr inkl forsendelse..

    Ryder666 3-07-24 07:14

  • ★★★1

    Så kom min manglende bestilling endelig fra Gucca, 2_3 dage forsinket da den alligevel ikke var på lager som først antaget...

    The Hunt For Red October, med Sean Connery på 4K UHD BD

    Pris 129kr inkl forsendelse...

    Ryder666 6-07-24 14:21

  • ★★★1

    Det blev til en enkelt film fra DBA

    Cliffhanger, med Sylvester Stallone på 4K UHD BD. Tysk release med original engelsk lydspor og engelsk tekst. Købt brugt men i god stand. Pris 163kr inkl forsendelse...

    Ryder666 7-07-24 12:46

  • ★★★★★0

    Var et smut forbi min lokale Bog og Idé i dag og hente en bestilling. :)

    • The Hunger Games 4-book Hardback Box set*
    • *The Hunger Games 
    • *Catching Fire 
    • *Mockingjay
    • *The Ballad of Songbirds and Snakes 

    NightHawk 9-07-24 15:28

  • ★★★2

    Fik følgende film fra DBA

    Blackkklansman, med John David Washington, på 4K UHD BD nordisk release med dansk tekst. Købt brugt men i perfekt stand...

    Jumanji, med Robin Williams på 4K UHD BD UK release med dansk tekst. Købt brugt men i perfekt stand..

    Begge købt fra samme sælger pris 140kr inkl forsendelse...

    Ryder66610-07-24 16:38

  • ★★★★★1

    Lawrence of Arabia: 60th Anniversary Limited Edition Steelbook

    Elwood17-07-24 17:12

  • ★★★★0

    Lawrence of Arabia: 60th Anniversary Limited Edition Steelbook

    Fedt! Hvorfra?

    thomsen18-07-24 15:57

  • ★★★1

    Fik følgende film fra DBA

    Saving Private Ryan, med Tom Hanks, på 4K UHD BD nordisk release med dansk tekst. Købt spritny stadig plomberet...

    Hook, med Robin Williams på 4K UHD BD nordisk release med dansk tekst... købt brugt men i perfekt stand...

    Samlet pris for dem begge to inkl forsendelse 220kr fra samme sælger...

    Ryder66619-07-24 15:03

  • ★★★★★1

    Fedt! Hvorfra?

    Amazon com har fået limited reprintet tilbage så det ved ren tilfældighed, jeg klikkede så hurtigt at jeg ikke tjekkede om de ting jeg havde i kurven var noget jeg sku ha fortsat, det var det dog heldigvis Everything everywhere all at Once :) og kan se den også var på Amazon uk men ku ikke sendes til DK, og jeg turede ikke vente. Måske ikke billigste men hel klar cheaper end hvis jeg sku igennem eBay når den måske røg OOP

    Men ja den der Lawrence havde jeg sukket længe efter over at jeg ikke fik den bestilt første gang. Og den har været udsolgt længe så, jeg havde næsten opgivet :)

    Elwood19-07-24 21:27

  • ★★★★★★0

    Fik bestilt sådan lidt action-halløj fra amazon.de - skal jo have noget til tømmermændene :)

    • Blind Fury 
    • Dead Bang 
    • Vigilante (1982)
    • Shakedown
    • Blue Steel
    • Judgment Night

    Guldager19-07-24 21:52

  • ★★★1

    Fik bestilt sådan lidt action-halløj fra amazon.de - skal jo have noget til tømmermændene :)

    • Blind Fury 
    • Dead Bang 
    • Vigilante (1982)
    • Shakedown
    • Blue Steel
    • Judgment Night

    Det er fandeme nogle fede film, du har fået købt...jeg har dem alle på Blu Ray... shakedown er det aka Blue Jean Cop? Mener at den gik under den titel i sin tid...

    Ryder66619-07-24 23:49

Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen