Forum - Forum-tråd: Den politiske tråd

Den politiske tråd

  • ★★★★★★1

    4 4 4 4 -0 ÅÅÅÅÅÅÅLLLLL

    davenport25-06-24 19:00

  • ★★★★★★1

    Hvis jeg ikke havde arbejde i morgen, ville jeg se præsidentdebat mellem Trump og Biden i nat.

    Der er ingen tvivl om, at Biden politisk står meget stærkere. Delvis fordi han faktisk har en politik og fået gennemført nogle brede love, delvis fordi Trump ikke rigtig har en politik. Men Biden er oppe mod en, som anser sandheden som rimelig relativ, og det tager meget længere at tilbagevise og forsvare sig mod en løgn end at sige den.

    Biden er svingende - nogen gange er han virkelig stærk, andre gange vrøvler han.

    Trump yapper bare, og jeg tror sgu ikke, at Biden er stærk til at stå imod Trumps retorik.

    Guldager27-06-24 15:05

  • ★★★★★0

    Biden skal i hvert fald have en af sine gode dage. Men det kan han også have, som man så ved State of the Union for ikke så lang tid siden.

    chandler7527-06-24 15:15

  • ★★★★★★3

    Længere rant incoming:

    Jeg er helt med på, at alt det, jeg har set på Youtube er ensidigt og biased. Det er fra Luke Beasley, Rebel HQ, MeidasTouch og andre anti-Trump-kanaler. Jeg er også med på, at de videoer, jeg ser, er udvalgte i forhold til at fortælle et narrativ. 

    Men - det ændrer ikke på, at der er rigtig, rigtig mange MAGA-personer, der er meget skræmmende at høre på - og for i øvrigt virkeligt selvmodsigende.

    De siger, de er law & order, men de stoler ikke på loven, når det går udover Trump - men vil gerne bruge loven til at fælde Joe Biden for whatever.

    De siger, at de er pro-konstitutionen, men støtter en, der har sagt, at den skal rives itu i nogle tilfælde.

    De siger, at de går ind for 1. amendment (den med ytringsfrihed), men er enig i Trump i, at regeringen skal skal slå hårdt ned på f.eks. MSNBC.

    De siger, at de kristne og traditionelle, men ser igennem alle Trumps lovovertrædelser.

    Men det værste er, at rigtig mange heller vil have Trump som diktator end en demokratisk valgt Biden. Det synes jeg, er fuldstændig vanvittigt. Og hvis man er patrioter, giver det fandeme ingen mening. Mange af dem er sikkert stolte af deres lands historie - en stor del af grunden til, at folk immigrerede til USA i starten var netop for at komme væk fra religiøse, dogmatiske lande.

    Noget andet er USA's vanvittigt ensidige medier. Kriminaliteten er faldet - men alligevel anerkender Fox det ikke - og hvis de anerkender det, spiller de videre på en kriminalitetsfrygt. Omvendt er mange talk shows 100% anti-MAGA hele vejen igennem uden at tænke over deres bias. Lige nu er Daily Show med Jon Stewart faktisk det mest balanceret, jeg har set - han er ofte efter Biden.

    Hvis man så faktisk hører på, hvad Trump siger, så er der en del sammenligning med tidligere fascistiske diktatorer: forfølgelse og fængsling af politiske fjender, kontrol af medier, opstille tydelige fjendebilleder osv. 

    Jeg forstår simpelthen ikke, hvorfor det er de to bedste kandidater i de partier. Kan I huske, da det var McCain og Obama? To respekterede og dygtige politikere. Eller i 2012 da det var Obama og Romney? Selv da vi her i Europa gjorde grin af George W. Bush, var det langt mere demokratisk.

    Det er helt vanvittigt, hvordan Trumps kandidatur i 2016 og frem har fået det værste frem i et land, som det meste af den demokratiske verden har set op til før i tiden.

    Hvis jeg var almindelig borger i USA, som ikke var en MAGA-tosse, ville jeg godt nok have ondt i maven. Forestil jer, at man er stolt lov-og-orden-rebublikaner gennem mange år, og skal man enten stemme på Trump eller ikke republikansk? Det er sgu fucked up. En af grundene er selvfølgelig deres de facto to parti-system. Noget andet er deres winner takes all. Så det er ikke noget med, at man i Florida sender 30% demokrater og 70% republikanere med - det er 100% af en af siderne.

    Det værste ved alt det her er dog, at Trumps måde at skide på, hvad der er sandt eller ej, smitter af. Det er blevet mere legitimt at være fuldstændig uvidende eller bare hoppe med på en løgn, fordi løgnen passer i ens narrativ.

    Jeg håber satme, at Biden vinder. Hvis ikke, er USA virkelig på vej ud i en farlig demokratisk krise. Dog - hvis senatet og huset bliver styret af demokraterne, kan Trump ikke gøre specielt meget.

    Anyway...

    Guldager27-06-24 16:08

  • ★★★★2

    Jeg tror folk har det med at undervurdere Bidens retoriske evner.  Hans lidt joviale og anekdotiske stil er lidt for nem at klippe op og ser skidt ud i små bidder. Men med kontekst og i en samlet debat synes jeg stadig der er grund til at håbe,  at han kan tvære Orangutangen ud.

    At der så ikke er mange af tvivlerne der rent faktisk kommer til at se debatten samlet, er en helt anden ting.

    gi-jones27-06-24 16:13

  • ★★★★★★0

    Det kunne være interessant med en borgerkrig i USA. Det er sgu længe siden vi har haft én. 

    davenport27-06-24 16:22

  • ★★★★★★1

    Ja, mere krig er altid interessant...

    Guldager27-06-24 16:29

  • ★★1

    Frygter det godt kunne ske, hvis Biden vinder(og jeg vil helst han vinder).

    Weird_J27-06-24 16:42

  • ★★★★★★0

    Men jeg mener faktisk, at det kunne være interessant. Måske lidt mere fokus på Europa ift. NATO, hvor vi skal lære selv at tage vare på os selv, uden en storebror, der kun rykker ind, hvis det er i egne interesser. Vi kan jo også ting inden for egne rækker, og så må vi lære resten. Tror det er en god idé, at styre væk fra Mickey Mouse og Coca Cola, som Ramstein siger. 

    davenport27-06-24 16:47

  • ★★★★★★0

    Hverken Kina, USA, Rusland, EU eller andre lande kan nok indenfor egne rækker, så international samhandel er alfa/omega for almindelige menneskers dagligdag og stabilitet.

    Guldager27-06-24 17:07

  • ★★★★★★0

    Ah, er det ikke lidt blåøjet? Hvis push comes to shove, så tror jeg nu nok vi kunne klare os. Bare se på Ukraine. Ja, kartofler blev en anelse dyrere, og lidt af den slags, men det går nok i længden. 

    davenport27-06-24 17:10

  • ★★★★★0

    Jeg håber satme, at Biden vinder. Hvis ikke, er USA virkelig på vej ud i en farlig demokratisk krise.

    Hvorfor tror du det stoppe med Trump? Det er jo bare blevet mere ekstremt og polariseret, siden første og anden gang han stillede op. Mange af de republikanerne, der var de største Trump-modstandere, støtter ham nu, fx Marco Rubio og til dels Nicki Haley - samt en masse mindre kendte.

    Og hvis Trump taber, stiller han jo bare op igen om 4 år :)

    chandler7527-06-24 17:31

  • ★★★★2

    Jeg forstår simpelthen ikke, hvorfor det er de to bedste kandidater i de partier.

    Den del har jeg vist kommenteret på før. Det er de to der har størst chance for at vinde, det er ikke nødvendigvis det samme som at være den bedste for partiet, landet, demokratiet og resten af verden.

    Men altså, det republikanske parti er jo dødt, forstået på den måde at der kun er den fascistiske del tilbage, der har reel magt. De medlemmer der forsøger at tale imod Trumpism, vil ofte blive skubbet ud på et sidespor og det eneste mål nu, er at få magt mens de kan, fordi det er ikke sikkert at det kan lade sig gøre igen, hvis Biden bliver valgt igen.

    Mange af de åbenlyse forsøg på at tilrage sig magt har også skadet partiet, eksempelvis abort-spørgsmålet, som jo reelt er et spørgsmål om at få magt over kvinders kroppe. Fordi selv blandt Trump-støtter er abort noget man ønsker og det har givet bagslag i nogle stater.

    Hvorfor tror du det stoppe med Trump?

    Republikanerne vil sikkert prøve igen, ja. Men der er tiltag i gang der vil gøre det lettere at stemme og man har også talt om at gøre op med valgmandssystemet, så afstemninger er mere fair. Ligeså snart sådanne tiltag træder i kraft, vil republikanerne i bedste fald vinde i enkelte områder, men de vil sandsynligvis aldrig kunne mønstre en præsident igen.

    www.cfr.org/blog/2020-election-numbers

    Biden won 81,283,098 votes, or 51.3 percent of the votes cast. He is the first U.S. presidential candidate to have won more than 80 million votes. Trump won 74,222,958 votes, or 46.8 percent of the votes cast.

    i 2020 fik Biden flest stemmer, men Trump blev præsident.

    Ved at gøre det lettere at stemme, får man bl.a. flere unge vælgere med ombord og selvom der er folk som Kyle Rittenhouse der får stiv tisser af våben og prøver at køre sig selv i stilling som politiker, svinger de yngste vælgere langt mere i retning af demokraterne, en stor procentdel svinger endda i retning af faktiske venstreorienterede holdninger, men som det er nu er der kun to partier at vælge mellem.

    Gør man op med valgmandssystemet, ja, så ændrer det politiske landskab sig. Der vil ganske sikkert være en årrække hvor de to gamle partier stadig vil være de største, men andre partier vil blive stemt ind og andre stemmer vil blive hørt i det politiske landskab.

    Nå ja, så er Trump jo allerede markant mere usammenhængende og vrøvlende nu, end han var for 4 år siden og han har 1000 sager hængende over sig, så der er en god chance for at han enten er død eller i fængsel, hvis han ikke vinder nu.

    NSF27-06-24 18:39

  • ★★★★★★0

    Ah, er det ikke lidt blåøjet? Hvis push comes to shove, så tror jeg nu nok vi kunne klare os. Bare se på Ukraine. Ja, kartofler blev en anelse dyrere, og lidt af den slags, men det går nok i længden. 

    Jeg har ikke sagt, at vi ikke kan klare os. Alfa/omega var måske lidt stærkt, men en borgerkrig I USA vil påvirke verden endnu mere end krigen i Ukraine.

    USA er en global kraft i forhold til handel, finansmarkederne, forsyning osv. Så jo, det kan forårsage en langt større krise.

    En borgerkrig kan selvfølgelig være mange ting - men hvis det bliver en landsdækkende borgerkrig, skal vi nok forberede os på både mangel på visse produkter og generelt dyrere produkter.

    Guldager27-06-24 18:37

  • ★★★★0

    Jeg tror folk har det med at undervurdere Bidens retoriske evner.  Hans lidt joviale og anekdotiske stil er lidt for nem at klippe op og ser skidt ud i små bidder. Men med kontekst og i en samlet debat synes jeg stadig der er grund til at håbe,  at han kan tvære Orangutangen ud.

    Der gør også et stort nummer ud af at bruge sociale medier til at få ham til at se skidt ud. Selv danske medier smider sådanne klip og præsenterer dem som om at det er sandheden.

    Et af de seneste eksempler var et klip, jeg tror i forbindelse med D-dag, hvor visse medier viste en video der så ud som om at den var skudt på mobil og det så ud som om at Biden gik forvirret rundt. Det var også historien der blev bragt, inkl. af Ekstra Bladet. Men kiggede man på originalvideoen, kunne man se at han blot trækker lidt væk fra gruppen han er sammen med, for at tale med en person der lige er landet i faldskærm.

    NSF27-06-24 18:43

  • ★★★★★★0

    Man kan sige, at uanset hvad er det to ældre mænd, der af og til kludre i det og vrøvler lidt.

    Den ene går ind for demokratiet og har en klar politik og politiske bedrifter...den anden er en dømt krejler med anti-demokratiske tendenser.

    Guldager27-06-24 18:48

  • ★★★★★★0

    Ja, så må vi drikke Harboe Cola og spise Beauvais ketchup. Vi behøver ikke danse foran USA s pibe. Det er vel ikke andet mere, end at vi oplever det, før vi får øjnene op for, at vi ikke er SÅ afhængige af dem. Det går nok uden fast food og is. 

    davenport27-06-24 18:51

  • ★★★★★1

    Der gør også et stort nummer ud af at bruge sociale medier til at få ham til at se skidt ud. Selv danske medier smider sådanne klip og præsenterer dem som om at det er sandheden.

    Et af de seneste eksempler var et klip, jeg tror i forbindelse med D-dag, hvor visse medier viste en video der så ud som om at den var skudt på mobil og det så ud som om at Biden gik forvirret rundt. Det var også historien der blev bragt, inkl. af Ekstra Bladet. Men kiggede man på originalvideoen, kunne man se at han blot trækker lidt væk fra gruppen han er sammen med, for at tale med en person der lige er landet i faldskærm.

    TV2 havde i dag en god artikel omkring dette, hvor de netop viser det fulde billede af de virale videoer:

    nyheder.tv2.dk/udland/2024-06-12-foruroligende-videoer-af-joe-biden-gaar-viralt-igen-og-igen-men-der-er-noget-billederne-ikke-viser

    Kruse27-06-24 18:52

  • ★★★★★★1

    Ja, så må vi drikke Harboe Cola og spise Beauvais ketchup. Vi behøver ikke danse foran USA s pibe. Det er vel ikke andet mere, end at vi oplever det, før vi får øjnene op for, at vi ikke er SÅ afhængige af dem. Det går nok uden fast food og is. 

    Øhh...hvad? det er jo ikke, der sker.

    Hvis vi nu antager, at borgerkrigen bliver landsdækkende og ikke bare centreret om få steder.

    Så kan følgende ske:

    • Meget ustabile finansielle markeder, der kan påvirke Danmark på samme måde som krisen i 2008, hvor BNP faldt drastisk, mange gik fallit og beskæftigelsen faldt.
    • Mangel på forsyninger af f.eks. medicin
    • Mangel på cybersikkerhed
    • Destabilisering af NATO
    • Kina og Rusland kan tage mere og mere over på den globale scene, fordi USA ikke kan være den vagthund, som de er nu.
    • Stigende olie og gas-priser

    Så nej, det er ikke bare et spørgsmål om fast food og cola...

    Men jeg er enig i, at vi skal lære at være mere uafhængig af USA - det er vi bare ikke lige nu...

    Guldager27-06-24 19:03

  • ★★★★★★0

    Men det er som i alt andet bare en overgangsperiode. Ja, vi higer efter USA som vi har gjort i de sidste 70 år, men vi skulle måske pejle vores fokus ind på Europa i stedet. Blive lidt mere selvstændige. Og det er altså et spørgsmål om fastfood og ketchup, mere end du aner. Og så kan du hoppe og danse. Hele vores mad og underholdningsindustri er baseret på amerikansk tankegang. Ikke at jeg egentlig er imod det, for jeg er også mæt og underholdt, men spørgsmålet er vel nærmere, om vi kan holde røven oppe på os selv, hvis the shit hits the fan? 

    Ligesom i Mellemøsten, har jeg det med USA. Lad dem dog udkæmpe deres egen slag, og så lad dem om det. Vi er bare mere koblet til US end Mellemøsten i vores overbevisninger. Men de har begge olien. Og det er vel dét det ender med. Hvem har flest penge = magt! 

    davenport27-06-24 19:27

  • ★★★★★★1

    Så - du forstår slet ikke, hvad det er, jeg siger? I 2008 gik mange fra hus og hjem - og ja, det er bare en periode, det er alt. Synes det er lidt tosset at kalde en borgerkrig og en potential global krise for interessant og en periode - men det kan vi måske også sige til dem, der bor i Ukraine nu? Det er bare en periode - eller de amerikanske borgere, der er helt uden skyld, der er vil miste nogle af deres kære?

    Igen - jeg er enig i, at vi skal være mindre afhængig af USA - men det betyder så enten to ting: vi skal til at bygge mere selv i Europa, dvs. flere fabrikker. Det betyder højere priser på forbrugsvarer. Eller betyder det, at vi får produceret mere i Kina, hvilket betyder at vi køber fra arbejdere med dårligere forhold og desuden dårligere kvalitetskontrol. En af de store grunde til, at vesten overordnet set har været stabil siden 2. verdenskrig, er netop samhandel. 

    om vi kan holde røven oppe på os selv, hvis the shit hits the fan? 

    Det kan vi godt - men det kommer til at koste for mange. Men du har ret igen - for dem, der bliver fyret eller hvis livsværk går fallit - så må vi bare sige, det er en periode som alt andet.

    Hele det jeg egentlig taler imod fra starten af er, at man kan sige, det vil være interessant med en borgerkrig i USA. Det vil koste liv, det kan skabe en global krise, som kan vare i lang tid og det kan for den sags skyld give mere magt til Rusland og Kina. 

    Guldager27-06-24 19:48

  • ★★★★★★0

    Det tror jeg ikke. Vi skal være mere proaktive som europæere. Vi behøver ikke de store, hverken fra øst eller vest. Er det ikke derfor vi har skabt EU?  Det er vel bare et spørgsmål om tid, før vi er store i vores føderation også. Det taget bare tid, som alt jo gør. 

    davenport27-06-24 20:10

  • ★★★★★0

    i 2020 fik Biden flest stemmer, men Trump blev præsident.

    Er du ikke lidt konspiratorisk nu? Eller mener du Hillary og Trump i 2016?

    chandler7527-06-24 20:41

  • ★★★★★★1

    Ca. 15-20% af alle varer i EU er importeret.

    Det er især medicin, elektronik og fossile brændsler (men dem skulle vi selvfølgelig gerne af med).

    Det helt store problem er metalliske råvarer, det har vi nærmest ingenting af.

    Så - vi har brug for en stabil verden med god samhandel.

    Guldager27-06-24 20:29

  • ★★★★★0

    TV2 havde i dag en god artikel omkring dette, hvor de netop viser det fulde billede af de virale videoer:

    nyheder.tv2.dk/udland/2024-06-12-foruroligende-videoer-af-joe-biden-gaar-viralt-igen-og-igen-men-der-er-noget-billederne-ikke-viser

    Interessant, tak for den.

    Jeg har selv set flere af videoerne - som bl.a. også EB.dk er slemme til at bringe - og tænkt "oh dear...".

    chandler7527-06-24 20:39

Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen