Forum - Forum-tråd: Madtråden

Madtråden

  • ★★★0

    Skulle lige lave den der, hvor man hakker kniven ned i avokadokernen, for t få den ud. Den ramte så min venstre tommeltot lige i leddet i stedet. Hold nu kæft det har blødt. Tror måske det burde have haft et par sting, men magter ikke sidde på skadestuen en lørdag aften, så har bare lagt pres på i en times tid. Det er ellers dybt nok. Sjældent jeg har skader i køkkenet, især fordi jeg er bange for knive (som kok...). Er altid yderst påpasselig. Men Murphys Law...

    Avs - god bedring. Lavede også en snittefejl på en lufttørret skinke i køkkenet engang. Kniven gik lige i hånden og snittede en blodårer over. Blødte heftigt og 2 sting måtte der til for at lukke det 

    Gorman13-07-24 21:16

  • ★★0

    Helmer- har du prøvet at lave grøntsagssalt ud af skræl fra grøntsager med din dehydrator? 

    Ved man kan gøre det i en ovn også, men kunne forestille mig, at det var nemmere med en dehydrator.

    Jeg smider alt for meget afskåret væk, så vil have gang i både hjemmelavet fond og grøntsagssalt. Det er jo ret simpelt- en bøtte til de afskårne ting i fryseren og 1 bøtte til skrællet.

    Her ikke lavet det ud af skræller udelukkende, men har lavet det af hele grøntager med skrald. Det virker fint. Bare husk at det er vasket godt

    Jeg har nok lavet imellem 50-100kg kryddersalt i tidens løb. Det er meget lækkert som bordsalt, men jeg bruger det stort set ikke i madlavning længere.

    I stedet laver jeg urtepulver, både separate og blandinger, jeg har altid et stort glas med svampe pulver som jeg gerne laver når lidl har bud på champignon eller portobello. Som regel har jeg også løvstikke, ramsløg og bladselleri, og glasset med grøntkrudt som er en blanding af alle resterne. Jeg syntes det er meget lettere at bruge på denne måde fordi man styrer saltbalance uafhængigt. Hvis man bare sørger for det er helt tørt så bliver det ikke dårligt, dog svinder smage og aroma over tid. 

    /SideQuest, det sidste nye jeg virkelig er blevet forfalden til er rabarbereddike, det spiller bare i en godt sommer vinaigrette 

    HelmerJ15-07-24 08:29

  • ★★★★★★0

    NUDLERNE ER FRIKENDT!!!

    DR:

    To ud af tre af de chilinudler, som Fødevarestyrelsen for kort tid siden bandlyste, er nu blevet frikendt og kan igen markedføres i butikkerne.

    Det er meldingen fra Fødevarestyrelsen i en ny pressemeddelelse.

    Sidste måned vurderede styrelsen ellers, at nudlerne var sundhedsskadelige, og det var det, der fik dem til at sætte en analyse i gang af capsaicinindholdet i de tre produkter.

    Her har det vist sig, at to af produkterne - Samyang Buldak 2 x Spicy Hot Chicken og Samyang Buldak Hot Chicken Stew - ikke indeholder så høje niveauer af capsaicin, som oplyst af forhandlere ved markedsføringen.

    Det vurderes dog stadig, at nudelproduktet Samyang Buldak 3 x Spicy Hot Chicken er sundhedsskadeligt.

    Det var DTU Fødevareinstituttet, der i første omgang ifølge styrelsen vurderede, at produkterne ud fra markedsføringsoplysninger udgjorde en sundhedsmæssig risiko.

    Bandlysningen af nudlerne fik international opmærksomhed, mens det vakte hovedrysten hos en dansk importør.

    davenport15-07-24 15:39

  • ★★★★★★0

    Så kan vi få dem igen!

    Apropos nudler...så jeg har bestilt fra et nyt sted i dag. Gik lidt i panik. Bestilte 6 tempurarejer, 18 stk sushi og en nuddelret med kylling.

    Sushien kan jeg jo nappe i løbet af aften, så skal nok få det spist.

    Guldager15-07-24 16:03

  • ★★★★★★0

    Det var fandeme ikke godt..

    Sushien hang ikke sammen og var lun, fordi den lå ovenpå den varme ret. Nudlerne  smagte af ingenting, kyllingen var tør (men der var bonusrejer i...det stod der ingen steder) og tempurarejerne var halv kolde og bløde.

    Så det var vidst første og eneste gang fra det sted.

    Guldager15-07-24 18:04

  • ★★★★★★0

    Spiste sammen med svigermors (ene) søster. Vi fik 3 kg. frikadeller, smached kartofler i klaret smør, rosmarin og salt, rødkål og en ordentlig omgang nylavet agurkesalat. Lidt en spøjs blanding, men alle fik et say i hvad de havde lyst til, og det blev fremragende. 

    davenport15-07-24 20:49

  • ★★★★★★0

    Da der var et par frikadeller tilbage (ca. 2 kg.) kører vi videre, men i dag med nyopgravede kartofler og persillesovs + hjemmesyltede beder og resten af agurkesalaten. Pigerne er ved at male værelse, så det bliver nok bare hurtig mad. 

    davenport16-07-24 17:37

  • ★★0

    Fik lavet skidne æg med ny kartofler, røget flæsk og ærter, til dessert havde Anita syltede pærer, bagt makron muffins og lavet råcreme

    HelmerJ17-07-24 06:53

  • ★★★★★★0

    Skal lave BBQ spareribs, slaw, kartoffelwedges og wings. Det kan godt ende ud i flere tilberedningsmetoder med noget ovn, grill og airfryer... 

    davenport17-07-24 13:38

  • ★★0

    Den anden dag i Lidl kom jeg til at købe for mange mark champignoner, de var så fine... Nå men den kommer så til at stå på pasta svampesovs til aften

    HelmerJ18-07-24 07:02

  • ★★★0

    Jeg været på druk i et par dage, så derfor bliver det i dag til 2 stk frysepizza med kebab, toppet med ekstra cocktailpølser og goudaost.

    Senere vil jeg bakse en form for kødsovs sammen. Har hakket oksekød, hakket tomat, Kidney bønner og en madningsfløde på 4%. Ja, jeg ved godt det ikke er fløde, men det smager ganske fint og det er dejligt med et sundere alternativ. Derefter propper jeg det ned i nogle tortilla pandekager.

    Aranyhajú Nyárszépe19-07-24 13:32

  • ★★★★0

    Har været i sommerhus i Thy siden mandag, så den har stået på østers, muslinger, alskens røget fisk og stjerneskud. Da vi kørte hjem i dag tog vi nogle nye aspargeskartofler med fra en vejbod, dem åd vi med en creme fraiche dip med krydderurter fra terassen. Simpelt, men fandme lækkert.

    dyg19-07-24 20:12

  • ★★★★★★0

    Har folk ude.. I Ribe... Og finde noget rødt okse. Har handlet ind til en persille-kartoffelmos, svampe og en dyb rødvinssovs. Og så to glas syltede perleløg i sukker og smør. Er bange for at det bliver åndsvagt godt...

    davenport20-07-24 13:12

  • ★★★0

    Burde egentlig lave noget mad, men er så drænet for energi, at jeg ikke rigtig har overskud til det, selvom det kun tager 10 minutter at lave franske hotdogs med ostepølser og fransk hotdog dressing...

    Ryder66620-07-24 22:27

  • ★★★2

    Så fik jeg spist de to sidste franske hotdogs, så jeg er mæt nu...

    Ryder66621-07-24 00:18

  • ★★★★★★0

    3 timer for at lave to franske? Det må være en form for rekord? :D 

    davenport21-07-24 06:18

  • ★★★0

    Burde egentlig lave noget mad, men er så drænet for energi, at jeg ikke rigtig har overskud til det, selvom det kun tager 10 minutter at lave franske hotdogs med ostepølser og fransk hotdog dressing...

    En daglig rutine med nogenlunde faste sengetider, motion tre gange om ugen og en sundere diæt vil hjælpe på energien. 

    Hilsen en der selv arbejder på at få en sundere daglig rutine, da jeg helt ærligt talt også burde have mere energi end jeg har lige nu. Dyrker lidt motion tre gange om ugen og det hjælper faktisk lidt på det. Er også begyndt at blive mere bevidst om min daglige rutine. Sigter efter at gå i seng omkring kl. 22 og stå op omkring kl. 06.00. 

    Siger kun dette fordi du jo ofte ser film til langt ud på natten/tidlig morgen. Så er det jo ikke underligt at du har et underskud af energi.

    Essal21-07-24 09:23

  • ★★★★★★0

    Kam simpelthen ikke huske hvem, der har sagt det - men en fast døgnrytme er det vigtigste, og det er noget med, man skal stå op og gå i seng indenfor de samme 30 minutter. De færreste gør det konsekvent. Personligt er jeg trættere her i ferien, fordi min døgnrytme ikke er så god...altså, sønnike står op på samme tid, men det er Pia, der står op der, og jeg halvsover indtil 8-10 og sover mellem 22 og 1. 

    Dernæst motion (og en god gåtur er rigeligt) og så kost.

    Guldager21-07-24 10:14

  • ★★★0

    3 timer for at lave to franske? Det må være en form for rekord? :D 

    Lol, nu gik der også kun cirka to timer, fra jeg skrev, og til jeg fik mig taget sammen til at lave noget mad. Det tog dog.cirka 15 minutter da ovnen skulle varmes op først, men cirka 10 minutter for at stege nogle ostepølser 

    Ryder66621-07-24 15:13

  • ★★★0

    En daglig rutine med nogenlunde faste sengetider, motion tre gange om ugen og en sundere diæt vil hjælpe på energien. 

    Hilsen en der selv arbejder på at få en sundere daglig rutine, da jeg helt ærligt talt også burde have mere energi end jeg har lige nu. Dyrker lidt motion tre gange om ugen og det hjælper faktisk lidt på det. Er også begyndt at blive mere bevidst om min daglige rutine. Sigter efter at gå i seng omkring kl. 22 og stå op omkring kl. 06.00. 

    Siger kun dette fordi du jo ofte ser film til langt ud på natten/tidlig morgen. Så er det jo ikke underligt at du har et underskud af energi.

    Jeg har ikke rigtig mod på motion

    Er kun ude og gå en halv times tid, når jeg skal handle....er dog helt med på at det ville give noget mere overskud:-)

    Ryder66621-07-24 15:16

  • ★★★0

    Kam simpelthen ikke huske hvem, der har sagt det - men en fast døgnrytme er det vigtigste, og det er noget med, man skal stå op og gå i seng indenfor de samme 30 minutter. De færreste gør det konsekvent. Personligt er jeg trættere her i ferien, fordi min døgnrytme ikke er så god...altså, sønnike står op på samme tid, men det er Pia, der står op der, og jeg halvsover indtil 8-10 og sover mellem 22 og 1. 

    Dernæst motion (og en god gåtur er rigeligt) og så kost.

    Min døgnrytme er helt forskruet går ret sent i seng, og sover gerne til eftermiddag. Hovedsagen er vel at få de 8-10 timers søvn?! Hvilket jeg i den grad får. Og så kan jeg faktisk godt lide at være oppe om natten:-)

    Ryder66621-07-24 15:20

  • ★★★★★★0

    Jeg har ikke rigtig mod på motion

    Er kun ude og gå en halv times tid, når jeg skal handle....er dog helt med på at det ville give noget mere overskud:-)

    Det her er bare et velmenende råd...gå 1 time om dagen. Ikke i høj tempo, bare helt normal. Det kan sagtens være på vej ud at handle med en omvej. 

    Jeg aner ikke hvad aftensmad siger i dag...tror det ender med noget bestilt, men det kommer an på, hvornår familien kommer hjem...

    Guldager21-07-24 15:22

  • ★★★★★★0

    Vi brugte nogle af feriepengene på at spise sushi i dag til middag. Atami i Kolding. De har den der robot der kommer med maden, som man bestiller på en tablet. Sjov nok gimmik men noget langsomt. Men man må æde i 2 timer, så det gjorde vi. Så sparer man også mad resten af dagen, da alle er proppet godt ud i hjørnerne. 

    Synes bare at konceptet tager meget fra tjenerfaget, men det er jo kun på en sushirestaurant det er sådan, så det går måske nok. 

    davenport21-07-24 16:23

  • ★★★★★★0

    Der ville ikke være en tjener uanset hvad. Der ville blot være noget serveringspersonale.

    Guldager21-07-24 16:52

  • ★★★★★★0

    Ja, tjener er en uddannelse. Har arbejdet med en del dygtige tjenere. Der er stor forskel på, om man ved hvad man snakker om, eller man bare winger den som et fritidsjob. Vi havde nogle vilde tjenere på Kroen back in the day. Den ene blev sågar udlært sommelier og øl-ekspert. Og man måtte ikke have blok. Alt skulle huskes i hovedet, så der var nogle vilde calls ind imellem, man lige skulle lytte efter på. 

    davenport21-07-24 17:22

Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen