"Borderlands"-filmen får omsider en premieredato

Eli Roths stort opsatte spilfilm har været undervejs i efterhånden mange år...

Det er hele 28 måneder siden, at der blevet taget hul på optagelserne til "Borderlands" – en filmatisering af den populære videospilfranchise af samme navn.

Alligevel har vi kun fået ét gådefuldt, officielt billede af filmens stjernespækkede cast (som bl.a. består af Cate Blanchett, Jamie Lee Curtis, Kevin Hart, Jack Black og Ariana Greenblatt) for vel at mærke to år siden, men vi har endnu ikke set skyggen af en teaser.

Faktisk er det forbavsende, at en film med mange store navne både foran og bag kameraet – og som tager afsæt i et så populært forlag (over 80 millioner eksemplarer af "Borderlands"-videospillene er blevet solgt på verdensplan) – ikke har affødt én eneste prominent nyhedsartikel siden sommeren 2021.

Og da det tilbage i januar kom frem, at "Deadpool"-instruktøren Tim Miller var blevet hyret til at lave flere nye scener til filmen over halvandet år efter, at filmens oprindelige instruktør, Eli Roth ("Cabin Fever", "Hostel"), angiveligt havde fået de sidste optagelser i kassen, så pegede alt på, at "Borderlands" befinder sig i en ekstremt kaotisk skabelsesproces omgærdet af usikkerhed, ubeslutsomhed og ustabilitet.

Læs også: "Deadpool"-instruktøren Tim Miller laver ekstra scener til "Borderlands"-filmen

Og for et par uger siden kom det frem, at hele 10(!) forskellige manuskriptforfattere angiveligt har været inde over projektet siden optagestart. Og ikke nok med det – en af filmens oprindelige manuskriptforfattere, den velrenommerede og Emmy-belønnede Craig Mazin ("The Last of Us", "Chernobyl"), havde efter sigende forlangt at få sit navn fjernet fra plakaten oven på de andre forfatteres mange justeringer.

Og det bekræftes tilsyneladende af IMDb, som bemærker, at Mazin er krediteret under pseudonymet Joe Crombie.

Men umiddelbart efter fortalte Mazin Variety, at han slet ikke har været med til at skrive manuskriptet til "Borderlands". Hvilket altså ikke stemmer overens med flere års rapporter fra alskens store filmmedier.

Hvorom alting er, så fik "Borderlands"-fans, der ser frem til filmen, omsider lidt positiv nyt forleden, hvor Deadline kunne rapportere, at "Borderlands"-filmen nu har en officiel, amerikansk premieredato: den 9. august 2024.

Miller og Co. har altså stadig godt et års tid til at færdiggøre "Borderlands", som således udkommer hele tre år efter, at Eli Roth og filmholdet oprindeligt troede, at de var færdige med at skyde spilfilmatiseringen.

Gearbox Softwares "Borderlands"-videospil udspiller sig i fremtiden på planeten Pandora, hvor en gruppe charmerende dusørjægere – vault hunters – bakser med rumvæsner og grumme banditter.

Kommentarer

"Borderlands"-filmen får omsider en premieredato

    Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen