"John Wick"-instruktørerne arbejder på "The Matrix 4"

Chad Stahelski og David Leitch er blevet succesfulde instruktører, siden de arbejdede som stuntmænd på de gamle "The Matrix"-film.

Optagelserne til "The Matrix 4" er i øjeblikket blevet stillet i bero på grund af coronavirussens udbrud. Lana Wachowski, en af de to søskende bag franchisens tre første film, sidder i instruktørstolen, mens Keanu Reeves og Carrie-Anne Moss gentager deres roller som hhv. Neo og Trinity.

David Leitch arbejdede som stuntmand på "The Matrix Reloaded" og "The Matrix Revolutions", mens Chad Stahelski var Reeves' personlige stunt double i den første "The Matrix" og udarbejdede slåskampene i fortsættelserne.

Se også: Interview: Den danske "John Wick"-fotograf, Dan Laustsen

Senere instruerede duoen "John Wick" med Reeves, og mens Stahelski også lavede "John Wick: Chapter 2" og "John Wick: Chapter 3 – Parabellum" så forlod Leitch dén franchise for i stedet at lave "Atomic Blonde", "Deadpool 2" og "Fast & Furious: Hobbs & Shaw".

Men d'herrer samarbejder nu igen på den kommende "The Matrix 4". Det afslørede de i et interview med Collider. De arbejder dog snarere som konsulenter end egentlige medinstruktører. Stahelski fortæller:

"Det handler mest af alt om det kreative koncept i kampkoreografien og om at diske op med ideer. Det, der gør [Lana Wachowski] så sej er, at hun instruerer sin egen action. På 'Matrix 4' instruerer hun sin egen action."

Stahelski fortæller også, at der er flere af folkene, der arbejdede bag kameraet på den oprindelige "The Matrix", som er med om bord igen:

"De bad os om at hjælpe med noget af kampkoreografien og de medvirkendes fysiske træning. Jeg arbejder på en enkelt sekvens. [David Leitch] arbejder på en sekvens. Lana har med stor kærlighed arrangeret en slags pseudo-familiereunion, så det har været virkelig sjovt. Det har været herligt at se mange af de gamle folk igen. Vi færdiggjorde en sekvens i San Francisco, lige før pandemien begyndte."

På grund af coronavirussens effekt på filmproduktionen er det uvist, hvornår "The Matrix 4" udkommer i biografen.

Kommentarer

"John Wick"-instruktørerne arbejder på "The Matrix 4"

  • ★★★★★1

    Som kæmpe fan af den første (den er sandsynligvis min yndlingsfilm of all time) og egentlig også som fan af universet, selv om man kan diskutere de følgende films kvalitet, når det gælder plot...så må jeg altså indrømme, at jeg glæder mig og virkelig håber, det bliver godt.

    Lars!30-04-20 21:19

Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen