Se kandidaterne til Nordisk Råds Filmpris i biografen

Søndag 25. oktober præsenterer Grand Teatret i København og Øst for Paradis i Aarhus de fem film, der i år kandiderer til Nordisk Råds Filmpris. Udover de fem nordiske film bliver der i København også mulighed for at deltage i filmsamtaler med tidl. filmkonsulent og journalist Steen Bille, når han møder nogle af de kendte skuespillere/instruktører, som har stået foran eller bagved kameraet.

Programmet i Grand Teatret – søndag 25. oktober:

11.30: "Gentlemen" af Mikael Marcimain, som bygger på Klas Östergrens roman af samme navn, havde svensk premiere i december 2014. Mød danske David Dencik, der spiller hovedrollen som den unge bokser og forfører, Henry Morgan, når han kommer og fortæller om filmen og sit arbejde på tværs af Øresund.

15.45: "Mod naturen" er Norges svar på en prisvinder. Filmen, som er instrueret af Ole Giæver (som også spiller hovedrollen), havde dansk biografpremiere tidligere på året.

16.40: "Stille hjerte" er Danmarks kandidat til den eftertragtede pris. Filmen, som er instrueret af Bille August med manuskript af Christian Torpe, blev en af årets store danske anmeldersucceser med 240.000 solgte billetter. Mød skuespillerne Paprika Steen og Danica Curcuc i en samtale om filmen og arbejdet med Bille August.

19.00: Den islandske film "Virgin Mountain" af Dagur Kari vandt flere priser på Tribeca Filmfestival og supplerede bl.a. med Politikens Publikumspris på CPH:PIX i foråret 2015. Filmen får dansk biografpremiere i juli 2016, hvor den bliver en del af Biografklub Danmark. Mød filmens instruktør Dagur Kari, når han kommer for at fortælle om sine film og om visionerne for sine islandske film.

21.30: "They Have Escaped" af Jukka-Pekka Valkeapäa vandt fire Jussi-priser, deriblandt den eftertragede Jussi Award for Bedste film i Finland i 2014. Filmen, som er Finlands kandidat til Nordisk Råds Filmpris, havde verdenspremiere på Venice Days og får nu sin danske biografpremiere i forbindelse med markeringen af Nordisk Råds Filmpris 2015.

Programmet i Øst For Paradis – søndag 25. oktober:

11.30: "Gentlemen"

14.10: "Mod naturen"

15.45: "Stille hjerte"

17.40: "Virgin Mountain"

19.30: "They Have Escaped"



De fem film, som er udpeget af en national jury, dyster om den ærefulde Nordisk Råds Filmpris på 350.000 kr., der gives til filmens instruktør, manuskriptforfatter og producent. Filmene er alle udvalgt for deres stærke forankring i den nordiske kultur og meget høje kunstneriske kvalitet. Vinderen offentliggøres 27. oktober ved Nordisk Råds session i Reykjavik, hvor der ligeledes uddeles priser til litteratur, musik og miljø.

Kommentarer

Se kandidaterne til Nordisk Råds Filmpris i biografen

    Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen