Temaet til "Terminator 2" blev spillet under Aleksej Navalnyjs begravelse i Moskva

Den afdøde russiske oppositionsleder var åbenbart stor fan af James Camerons sci-fi-mesterværk.

Vi skriver sjældent nyheder om politiske personligheder eller deres begravelser her på Moovy – men når en af verdens dristigste oppositionsledere går bort og bisættes til tonerne af ikonisk filmmusik, spidser vi naturligvis ører.

En af de mest bramfri og frygtløsere russiske modstandere af Ruslands koldblodige diktator, Vladimir Putin, var Aleksej Navalnyj, som for nylig gik bort i en russisk fangelejr under mystiske omstændigheder. Han havde i årevis kæmpet for at åbne det russiske folks øjne for Putins manipulation og magtmisbrug.

Læs også: Krigen i Ukraine: Hollywood dropper Ruslands biografer

Andre medier har skrevet talløse fyldestgørende artikler om både Navalnyjs bedrifter i hans levetid og om hans gådefulde død, og hvis man er nysgerrig, kan man også passende opspore den Oscar-belønnede dokumentar "Navalny" fra 2022 (russerens navn staves vel at mærke anderledes i engelsktalende lande end herhjemme).

Men vi vil gerne viderebringe den iøjnefaldende nyhed – via BBC – at under Navalnyjs nylige begravelse i Moskva blev Brad Fiedels musiktema til "Terminator 2: Dommedag" fremført på trompet. Det skete tilmed, mens flere af Navalnys følgere kastede jord på hans kiste.

Den bortgået oppositionsleders talskvinde, Kira Yarmish, fortæller medierne: "Navalnyj mente, at 'Terminator 2' var den bedste film i hele verden."

Både Navalnyjs politiske vovemod og filmsmag må således siges at have været imponerende. Vi må håbe, at det ligesom i James Camerons "Terminator"-film også i virkeligheden lykkes de gode at forhindre en altudslettende atomkrig.

Et klip fra begravelsen med musikken fra "Terminator 2: Dommedag" kan ses (og høres) her:

Kommentarer

Temaet til "Terminator 2" blev spillet under Aleksej Navalnyjs begravelse i Moskva

  • ★★★★★★4

    Da vi holdte put-i-jorden-fest for min far, havde jeg hyret en musiker fra Sdr. Jyllands Symfoniorkester, til at spille Indy Theme på trompet. Det ville satme være noget, der satte et smil på den gamles læber. Filmmusik kan bare noget! 

    davenport 3-03-24 14:45

  • ★★★★1

    Det var jo ikke bare noget han mente. Det er jo sådan det er.

    Ingen over og ingen ved siden af T2

    Åkepool13-03-24 11:55

  • ★★★★★★0

    Det var jo ikke bare noget han mente. Det er jo sådan det er.

    Ingen over og ingen ved siden af T2

    Hva dælen, er der liv i dig stadig ;-)

    Og helt enig, i øvrigt!

    Wayne13-03-24 11:59

  • ★★★★1

    Pas nu på, ellers kommer Johan efter Jer!

    dyg13-03-24 14:04

Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen