Trailer: Pilou Asbæk spiller kosmonaut i den kritikerroste sci-fi-thriller "I.S.S." – se traileren

Da krig bryder ud på Jorden, kickstartes en nervepirrende konflikt mellem russerne og amerikanerne på den internationale rumstation.

Mens russerne og amerikanerne har svært ved at samarbejde på landjorden her i 2023 – særligt oven på Ruslands brutale invasion af Ukraine – så arbejder astronauter fra begge lande tæt sammen på den internationale rumstation, I.S.S., godt 400 km over jordoverfladen. I hvert fald frem til Ruslands exit i 2024.

Men hvad ville der mon ske på I.S.S., hvis den kolde krig mellem stormagterne blev til en skoldhed af slagsen med brug af atombomber og andet militært isenkram?

Dét spørgsmål stiller den BAFTA-nominerede filmmager Gabriela Cowperthwaite i sci-fi-thrilleren "I.S.S.", som allerede har høstet flotte anmeldelser i USA. Den dugfriske trailer kan ses herunder.

Læs også: Tom Cruise og Elon Musk planlægger at optage en actionfilm i det ydre rum

I filmen spiller vor egen Pilou Asbæk en af de russiske kosmonauter på I.S.S., som bliver beordret af sin regering til at overtage rumstationen, da USA og Rusland begynder at beskyde hinanden flere hundrede kilometer under astronauternes fødder.

Men naturligvis er det risikabelt at slås et sted så lille og isoleret som I.S.S., der er omsluttet af det lufttomme, trykkende verdensrum.

Instruktøren Gabriela Cowperthwaite står bl.a. bag den kritikerroste og prisbelønnede spækhugger-dokumentar "Blackfish", mens manuskriptet er skrevet af debutanten Nick Shafir. Ud over Asbæk medvirker bl.a. Oscar-vinderen Ariana DeBose ("West Side Story"), Chris Messina ("Devil") og John Gallagher Jr. ("10 Cloverfield Lane").

"I.S.S." lander i de amerikanske biografer den 19. januar, mens en dansk premieredato endnu ikke er blevet annonceret. Den omtalte trailer kan ses her:

Kommentarer

Pilou Asbæk spiller kosmonaut i den kritikerroste sci-fi-thriller "I.S.S." – se traileren

  • ★★★★★0

    Jeg havde slet ikke hørt om den her før i dag, men den ser sgu vildt intens og spændende ud. Fed præmis.

    The Insider 6-12-23 19:13

  • ★★★★★0

    Jeg forstår ikke den taktiske grund til at over rum stationen, men det er nok en del af plottet og reveal, så skal ikke åben diskuteres her, plot er vidst blevet leaked.

    Men ja ser ganske intressant ud.

    Elwood 6-12-23 19:18

  • ★★★★1

    Jeg kan se, at en del af anmeldelserne omtaler den som en effektiv B-film, og det var da også min første tanke.

    Rent logisk - hvor stor værdi har lille ISS, når Jorden er ødelagt af en atomar apokalypse? Det er ikke just sådan, at de kan flyve videre til Mars og starte en ny civilisation...

    Og hvis der var nogen, der ville kunne se udover deres egen lille nationale næsetip, tænker jeg, at det netop ville være astronauter/kosmonauter.

    Og hvordan kan de høre atomsprængningerne nede på Jorden oppe i rummet...?

    chandler75 6-12-23 19:22

  • ★★★★0

    Jeg ser 'For All Mankind' i stedet. De er os' kommet langt længere, allerede i 00'erne :-P

    Gasivodo 6-12-23 19:38

  • ★★★★★★2

    Det ligner totalt en 90'erfilm med bedre effekter. Plottet giver ingen mening, men det skal nok være god underholdning.

    ISS har ingen militær værdi - det er et rent videnskabeligt projekt, og der er altså ingen hemmeligheder, der kan bruges af fjenden. Desuden kan man ikke bruge ISS til noget som helst i rummet. Der er kun 3 steder, den kan være: i kredsløb som nu eller komme ud af kredsløb ved enten af flyde længere og længere ud i rummet eller crashe mod Jorden, hvor den vil blive smadret i atmosfæren. Udover det, så er planen, at den skal droppes i 2030 mener jeg.

    Men igen - tror sgu ikke, det er så vigtigt i filmen - det er bare en undskyldning for at lave en action-thriller på en rumstation :)

    Jeg er på!

    Guldager 6-12-23 19:50

  • ★★★★★1

    Det hele er nok en stor drøm og flashback :

    Elwood 6-12-23 20:13

Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen