Quentin Tarantinos "Star Trek"-film ville have været "Pulp Fiction"-agtig, grov i munden og voldelig

Men ifølge Tarantinos manuskriptmakker er der én helt særlig grund til, at filmen aldrig blev lavet...

Det er næsten præcis seks år siden, at vi her på Moovy delte nyheden om, at Quentin Tarantino måske skulle skrive og instruere den næste (og 14.) "Star Trek"-film.

Det lød næsten for skørt til at være sandt – tænk, hvis en af nyere filmhistories største auteurs lavede en storstilet science fiction-film inden for en veletableret franchise? Men Tarantino har altid være særligt begejstret for især den oprindelige "Star Trek"-serie og spillefilmen "Star Trek II: The Wrath of Khan", som han tilmed citerede i "Kill Bill".

Og filmselskabet Paramount og produceren J.J. Abrams fik arrangeret flere møder mellem Tarantino og et par manuskriptforfattere, herunder Mark L. Smith ("The Revenant") og Lindsey Anderson Beer ("Pet Sematary: Bloodlines"), hvor Tarantino og Co. udvekslede idéer. Planen var tilsyneladende at have Tarantino med om bord som producer og forfatter, men at andre filmmagere skulle færdiggøre drejebogen og dernæst instruere den.

Men filmen er altså aldrig blevet sat i produktion, selvom Tarantino før har sagt, at han stadig håber, at hans "Star Trek"-idéer bliver omsat til en film:

Læs også: Quentin Tarantino håber stadig, at hans "Star Trek"-film bliver lavet

Og i et nyt interview med Collider afslører den førnævnte manuskriptforfatter, Mark L. Smith, hvorfor hans og Tarantinos manuskript stadig samler støv, og Smith løfter også lidt af sløret for, hvad trekkies kunne have fået at se i filmen:

"Det var en meget anderledes fortælling. Men den historie, Quentin gerne ville fortælle, flugtede godt med mine tilbøjeligheder. Så jeg skrev manuskriptet, og jeg og Quentin arbejdede frem og tilbage på projektet, men så begyndte han pludselig at bekymre sig over nummeret – hans uofficielle antal film."

Smith refererer til Tarantinos veldokumenterede beslutning om at indstille karrieren efter sin 10. film – og hvis man betragter de to "Kill Bill"-film som ét samlet værk, så bliver Tarantinos næste film således hans sidste.

"Jeg husker," fortsætter Smith, "at vi talte sammen, og så sagde han pludselig: 'Hvis jeg dog bare kunne forestille mig, at 'Star Trek' bliver min sidste film. Det sidste, jeg nogensinde laver. Er det sådan, jeg vil slutte karrieren?' Og jeg tror, at det var hurdle, han ikke kunne komme forbi.

"Så manuskriptet ligger stadig på hans skrivebord. Jeg ved, at han sagde mange pæne ting om det. Jeg ville elske at se den film. Jeg kan dog ikke forestille mig, at det kommer til at ske. Men den ville være den bedste 'Star Trek'-film – ikke på grund af det, jeg skrev, men på grund af det, Tarantino ville gøre med franchisen. Hans historie havde virkelig nosser."

Smith kommer dog ikke med nogen detaljer om plottet, fordi "Tarantino ville slå mig ihjel," men han konstaterer dog: "Han ville lave en R-rated film med 'Pulp Fiction'-lignende vold. Der ville ikke være mange fyord, men vi gav dog nogle bandeord til nogle særlige karakterer, så det kunne dryppes ned i 'Star Trek'-verdenen, men manuskriptet havde den kant og det flair, vi kender fra Tarantino. Det havde været så cool."

Det er snart otte år siden, at "Star Trek Beyond" udkom i biograferne, og vi venter stadig på den næste "Star Trek"-spillefilm. Herunder kan I se Moovy TV's interviews med stjernerne i – og instruktøren bag – sci-fi-franchisens seneste biograffilm fra 2016:

Kommentarer

Quentin Tarantinos "Star Trek"-film ville have været "Pulp Fiction"-agtig, grov i munden og voldelig

  • ★★★★★★1

    Ærgerligt, det kunne have været en fest.

    Wayne17-12-23 09:58

  • 0

    I den sidste var der få scener mellem visse besætningsmedlemmer der fungerede, men selve plottet husker jeg som en tynd kop øl. De bliver nød til at finde på noget andet til den næste film. DETTE kunne have været noget andet. Ærgeligt det ikke blev til noget.

    Johnny4217-12-23 10:19

  • 1

    qt skal ikke spilde tid på trek føler jeg. vil heller se hans egne film. så godt han har ladet den være.

    Dodi18-12-23 08:51

  • 1

    Nu nok en af dem der er ret så glad for han aldrig fik lavet en Star Trek film.

    Manden er genial, men skal være hans egne film :)

    Geekalot18-12-23 09:17

  • 0

    Skulle lige til, at fare til tastaturen for, at skrive at det vist var fint vi ikke fik den film. Men baseret på nedenstående, ser det ud til at det faktisk kunne have fungeret:

    Der ville ikke være mange fyord, men vi gav dog nogle bandeord til nogle særlige karakterer, så det kunne dryppes ned i 'Star Trek'-verdenen.

    Kunne ikke lige se en Star Trek film for mig, der blot var en Tarantino action film i rummet, men det ser ud til de havde omtanke for universet med ovenstående udtalelse. 

    I den sidste var der få scener mellem visse besætningsmedlemmer der fungerede, men selve plottet husker jeg som en tynd kop øl. De bliver nød til at finde på noget andet til den næste film. DETTE kunne have været noget andet.

    Enig! De seneste par film har haltet mht. fortællingen IMHO og en Tarantino fortælling og dialog kunne måske være det der tilføjer noget originalitet til universet.

    Dominar Rygel XVI18-12-23 11:27

  • 0

    Tja, nu er han foreløbig oppe på 12 film, som han har både skrevet og instrueret, så den bekymring behøver han ikke have...

    Pistolprinsen19-12-23 12:06

  • ★★★★★★0

    Tja, nu er han foreløbig oppe på 12 film, som han har både skrevet og instrueret, så den bekymring behøver han ikke have...

    Tanatino har sin helt egen måde at regne på - og har gjort det til en dyd at skrive hvornår en film af Tarantino er en film af Tarantino.

    Hvis der kommer en Kill Bill 3 - så er det ikke en selvstændig film, men bare en tilføjelse til det der er i forvejen.

    Og på den måde kan man jo erklære noget, og overholde det - når man selv har skrevet reglerne, og efterlader plads til at omskrive reglerne, efterfølgende.

    Der kan altså komme adskillige prequels, eller fortsættelser til de værker han allerede har lavet - uden at det bliver nye film.

    Wayne19-12-23 12:33

  • ★★★★★1

    Tænker Kill Bill er undtagelsen. Måske han fortsætter med serier eller blot som manuskriptforfatter - vi får se.

    David Lund19-12-23 12:35

  • ★★★★★★0

    Tænker Kill Bill er undtagelsen. Måske han fortsætter med serier eller blot som manuskriptforfatter - vi får se.

    Han tager efterhånden en del tilløb mellem sine film - ja spændende hvad han finder på.

    En serie ville være for fedt.

    Wayne19-12-23 12:40

  • ★★★0

    PHEW! Heldigvis spildte Tarantino ikke sin sidste film på det her dillerdaller.

    Essal25-12-23 20:28

Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen