Hvad spiser man i Italien juleaften?
Fisk... ;P
Ej, det er godt. Man spiser fisk fordi Jesus fødsel er en hellig fasteperiode, men mad æder så meget fisk, i så mange udgaver, at man alligevel er ved at sprænges de efterfølgende dage.
Har ikke lige tjekket Thomas' link, men vi får bl.a. friturestegte klipfisk, blæksprutter og grøntsager, så en risotto med alt godt fra havet, ovnbagt torsk, en masse grøntsager og nogle salater hhv. med ansjoser og blæksprutter, og så laver min danske mor æblekage og citronfromage til dessert - ja, det er en ret blandet ting, men mums! (Og så har jeg sikkert glemt et par ting eller fem!) ;P
EDIT: Har lige læst Thomas' link, og ja. d. 25. spiser man som et svin, og her indgår alverdens kødretter, da man ikke længere behøver at "faste" efter Jesus er født, men jeg skrev kun om i aften, som ikke rigtigt holdes, men vi gør det med venner af familien, fordi det passer fint og fordi vi er vant til juleaften fra Danmark af. Vi holder dog ikke den store middag i morgen, da vi lidt bastardiserer det hele. :)
Hvad står den på hos jer?
Glædelig jul, Mattia :) Håber du nyder at være i talien ;-)
Altrettanto!/I lige måde! (Altså juledelen, håber du nyder julen derhjemme!) ;P