Nicolas Cage: Kunstig intelligens er et mareridt!

Cage er tilsyneladende ikke den store fan af sin Superman-cameo i "The Flash".

Kunstig Intelligens – eller A.I. (artificial intelligence) som det bliver omtalt i det store udland – er så småt ved at snige sig ind på alle områder af kreative og kunstneriske udtryksformer. Selv filmbranchen står for skud. Måske fordi de store selskaber desværre har luret, at der er masser af penge at spare ved at få en computer til at stå for alt det krævende, kreative arbejde. 

En mand, der i hvert fald ikke er fan af kunstig intelligens, er Nicolas Cage. I et nyt interview, hvor Cage promoverer sin seneste film, "Dream Scenario", taler legenden blandt andet om sin oplevelse med optagelserne af sin mindre cameo i superheltefilmen "The Flash".

I "The Flash" dukker Cage nemlig kortvarigt op som Superman – en reference til Tim Burtons droppede "Superman Lives", hvor Nic oprindeligt var castet i rollen som Kryptons sidste søn. I scenen i "The Flash" ser vi kortvarigt Super-Cage kæmpe mod en enorm edderkop, hvilket dog ikke har meget at gøre med den scene, som Cage optog, da han var på filmsettet:

"Det, jeg skulle gøre, var bogstaveligt talt bare at stå i en alternativ dimension og være vidne til universets ødelæggelse. Da jeg så gik i biografen, var det mig, der kæmpede mod en stor edderkop. Det var ikke det, jeg havde filmet. Jeg tror ikke, det var skabt af A.I. Jeg ved, at Tim Burton er træt af A.I, som jeg er. Det var nok CGI, så de kunne gøre mig yngre og få mig til at kæmpe mod en edderkop. Men jeg gjorde altså ikke noget af det, så jeg ved ikke lige, hvad der skete der."

Læs også: "Oppenheimer"-komponist: Kunstig intelligens kan aldrig erstatte ægte musikere

I selvsamme interview kalder Cage også kunstig intelligens for et mareridt og inhumant, hvilket er et synspunkt, han netop deler med Tim Burton, der har kaldt kunstig intelligens for sjæleslugende og en fornærmelse.

Både Filmskaberen og skuespilleren frygter nemlig konsekvenserne for, hvad filmselskaberne kan gøre med deres værker, selv lang tid efter de ikke længere er her. Der er ikke meget, der tyder på, at skrivebordsrytterne hos Warner, Disney og de andre steder har tænkt sig at holde igen med brugen af kunstig intelligens, så længe de kan lave en mønt på det. 

"Dream Scenario" får efter planen dansk premiere 1. februar 2024. Forhåbentlig fuldstændig fri for A.I.

Kommentarer

Nicolas Cage: Kunstig intelligens er et mareridt!

  • ★★★★★★0

    Kunstige tænder, derimod…

    Wayne 7-11-23 12:56

  • 0

    Kay 7-11-23 14:39

  • 0

    Jeg tror seiøst James Gunn var på svampe, når han kunne kalde The Flash for en af de bedste superhelte film. Hvis historien var dårlig, så blev det bare så uendeligt meget dårligere, da de begyndte at rulle deres CGI ud.

    Johnny42 7-11-23 19:58

Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen