Forum - Forum-tråd: Den politiske tråd

Den politiske tråd

  • ★★★★★★0

    Jeg kan ikke rigtig forstå folks protester på bla Mallorca. De vil ikke have turister, men er det ikke det de lever af??

    davenport21-07-24 19:08

  • ★★★★★★1

    Men der er også rådne lande i Europa ;)

    Jeg er med på, der er forskel stat til stat, men det er stadig et land, der tillader vanvittige abortregler.

    Guldager21-07-24 19:24

  • ★★★★★★0

    Ja, og enig. Som sagt er de alle sammen skudt i hovedet, men de er heller ikke oplyste. De lærer ikke om andre lande i skolen, mm de tager det som valgfag, og da uddannelse koster kassen, er det ikke det der ligger først for. Det er skruet godt sammen...

    davenport21-07-24 19:30

  • ★★★★★★0

    Så trak han sig sgu...vildt nok :)

    Guldager21-07-24 19:59

  • ★★★★0

    Demokrati i USA var et sjovt eksperiment, men nu er det tilsyneladende tid til et rask, lille diktatur.

    NSF21-07-24 20:09

  • ★★★★★0

    Så trak han sig sgu...vildt nok :)

    Bedre sent end aldrig :)

    chandler7521-07-24 20:11

  • ★★★★★★0

    Man kan sige, at han i princippet heller ikke er den officielle kandidat endnu. Det er først den 19.-22. august, at DNC bliver afholdt.

    Guldager21-07-24 20:12

  • ★★★★★★2

    Fuck den her verden. Så skal en realitypersonlighed (igen) være præsident i USA. Det er jo direkte skræmmende! Jeg føler bare, at hele lortet er på vej i en malstrøm. Virkelig dårlige nyheder for verden som sådan, men nok også noget man kunne have forventet, i og med at Biden er så gammel og ikke særlig veltalende. Det er så sygt, at den største magt i verden, kun har et A og B hold at stemme på. Jeg bekymrer mig virkelig for den fremtid mine børn skal vokse op i. Hvorfor fanden lærer vi ikke af historien, og begynder at se frem mod et verdenssamfund, der er drevet af nysgerrighed og viden, i stedet for denne her famlen for profit? Ikke at Biden ville kunne gøre noget ved dét, men det er fanme skræmmende, at en mand der er kendt for korruption og løgne, samt TV programmer, skal have tøjlerne igen. Hvis han ikke ødelægger verden, er det da heldigvis overstået om ~4 år. 

    Bedste senarie: nogen nakker Putin, Trump og Young One, genforening af Korea, selv om det koster nogle dadler, og et fornuftigt samarbejde med Kina. 

    davenport21-07-24 20:29

  • ★★★★★★2

    Husk altid på det her:

    Færre sulter, færre dør af kræft, flere får bedre rettigheder osv. Lige pt. er det lidt tosset, men verden er stadig et meget bedre sted end for bare 30 år siden, hvis man ser på det helt store billede. Det er altid værd at minde sig selv om, når det hele føles fucked :)

    Men vores hjerne har det med at kæde nyheder sammen på en måde, så det sagtens kan se ud som, at det hele er ved at eksplodere - men det er altså bare vores hjerne, det er ikke virkeligheden. Det hedder recency bias, og er bl.a. også det samme, der gør sig gældende, når der kommer et par nyheder i streg om muslimer - så tror mange lige pludselig at der er mange flere muslimer i landet og at de alle er onde.

    Den eneste undtagelse er klimaet. Der er vi på røven...

    Guldager21-07-24 20:37

  • ★★★★1

    Den eneste undtagelse er klimaet. Der er vi på røven...

    Herligt, det er jo ikke fordi det er den vigtigste del. Så kan vi dø mens vi lever bedre end vi gjorde for 30 år siden. :D

    NSF21-07-24 20:39

  • ★★★★★★2

    Og ja, der giver jeg NSF ret. Man er jo nødt til at tage udgangspunkt i sin virkelighed. Og den ser fanme ikke for godt ud. Uagtet at man måske havde det dårligere for 30 år siden. Man havde det også endnu dårligere i middelalderen, men det skal vi så ikke tage højde for? Vi burde da kun udvikle os til det bedre. Men det gør vi ikke! Gene Roddenberry for præs. (Hvis han da var i live...)

    davenport21-07-24 20:47

  • ★★★★★★0

    Vi burde da kun udvikle os til det bedre

    Det var jo så også min pointe, at det gør vi...nærmest alt bliver generelt bedre og bedre. Så er der selvfølgelig perioder af og til, som lige nu - men i det store hele udvikler vi os hele tiden mod det bedre. Mennesker bliver f.eks. generelt også mindre voldelige, i det 20. århundrede døde der færre end i tidligere århundrede (procentmæssigt i forhold til befolkning), medicin bliver bedre, flere får uddannelse, flere kvinder bliver uddannet.

    At det ikke føles sådan lige nu skyldes, at der er to store konflikter i gang samt Trump, en højredrejning i EU og hvad man nu ellers går op i. Men det er netop den her recency bias - hvis man kigger på data for hele verden, udvikler vi os til det bedre konstant.

    Det betyder ikke, at den enkelte kan have det dårligere. Jeg snakker om verden som helhed. Så alt det her med Trump, Ukraine og Palæstina er kun mindre konflikter i en meget stor verden. Man kan selvfølgelig så stene lidt over, hvor dårligt det må have været før...

    Guldager21-07-24 20:54

  • ★★★★★★0

    Den her overskrift siger det meget godt: ourworldindata.org/much-better-awful-can-be-better

    Det hjælper hvert fald på min mentale tilstand at vide, at på de fleste parameter rykker vi os i den rigtige retning. Og jeg ser seriøst de her konflikter som en lille del af en meget stor verden, som kun fylder lige nu, fordi vi er voksne, mens de sker. Ingen omtaler jo 1864 eller 1848 eller andre historiske perioder på samme måde, fordi vi er så langt fjernet fra dem.

    Det samme med WW1 efterhånden og WW2 vil lide samme skæbne.

    Guldager21-07-24 20:59

  • ★★★★★★0

    Fantastisk nyhed at Biden trækker sig - der må være andet og mere at hente blandt yngre demokrater.

    Han var vel nødt til det - og nu kan han trods alt beholde en smule værdighed i den sidste tid.

    Håber det er tidsnok til at finde den kandidat der kan sørge for at oldingen Trump heller ikke får fire år mere.

    Wayne21-07-24 21:32

  • ★★0

    Det bliver spændende at se hvem demokraterne vælger. Kamala Harris er det oplagte og vil ikke kræve en større transformation. Det demokratiske parti er et part i krise med mange uenigheder og ligefrem at have et kampvalg om hvem der skal være deres kandidat vil næppe være til deres fordel. Det vil blot skabe endnu større konflikter.

    Kiyonji21-07-24 22:11

  • ★★1

    Jeg kan ikke rigtig forstå folks protester på bla Mallorca. De vil ikke have turister, men er det ikke det de lever af??

    Det er overturismen de er imod og som skabt dårligere forhold til for den lokale befolkning. Der er så mange turist på Mallorca og andre feriesteder (det er også et kæmpeproblem i Italien). Det gør at boligpriserne er blevet så høje at de lokale ikke kan betale for dem, da lønnen ikke er fulgt med. I stedet bliver mange enten solgt til turister eller lejet ud som AirBNB, da de kan tjene mere den vej.

    Derudover er overturismen med til at de lokale skal spare på vandet, da der er vandmangel både pga. turismen og de høje temperaturer samt tørke. Samtidig bliver der ikke på samme måde sparet på vandet på hoteller. Det er også med til at drive den lokale kultur ud da der kommer flere multinationale firmaer med kæderestauranger som er med til at udholde den lokale kultur, så flere må lukke.

    Frygten er på sigt at det ikke blot skader kulturen men også skaber en affolkning hvor folk flytter fra Mallorca.

    Dette er et gennemgående tema på alle de store turiststeder i blandt andet Spanien og Italien. I Italien er der næsten ikke det sted at besøge hvor det ikke sværmer med turister.

    Som turist synes jeg også det er ærgerligt, da jeg kommer for at besøge den lokale befolkning og den lokale kultur. Det kan være ret stressende at være stedet hvor der er mange turister og det kan tage en evighed at se den lokale kultur. Derudover kommer der også flere og flere restauranter som henviser sig til turister, men hvor de lokale ikke spiser. En god fingerregel er at hvis det står på engelsk så er der en god chance for at det ikke er en restaurant til de lokale.

    Nu kan jeg huske at jeg var i Malaga et par dage, for ikke så lang tid siden og ned mod kysten langs stranden ligger der også bare restaurant på restaurant som er sådan nogle turistrestauranter. Nogle af dem er sikkert fine nok, men jeg vil opleve de lokale restauranter og snakke med de lokale.

    Kiyonji21-07-24 22:22

  • ★★★★★★0

    Men hvis man interesserer sig for kultur, tager man da næppe til Mallorca?? Man tager jo heller ikke til Ibiza, for drikke med englændere...

    davenport22-07-24 08:47

  • ★★0

    Men hvis man interesserer sig for kultur, tager man da næppe til Mallorca?? Man tager jo heller ikke til Ibiza, for drikke med englændere...

    Det kommer jo an på hvad du forbinder med kultur. At gå på restaurant vil jeg da mene er en kulturoplevelse. Der er selvfølgelig mange som kommer for at ligge på stranden. Der er også virkelig mange som har en aktiv ferie, hvilket Mallorca er ideelt til. Der er gode cykelruter. Du kan en sejltur rundt om øen. Flyve med luftballon og se den fra oven. Derudover er der også en katedral.

    Mallorca er trods alt en forholdvis stor ø. Den er lidt større end Fyn. 

    Ibiza og de kanariske øer er mere charterferier, hvor folk kun ligger på stranden. Der har de dog også store problemer.

    Kiyonji22-07-24 09:03

  • ★★0

    Spørgsmålet er så hvad der kan gøres ved det, så turisterne bliver lidt spredt ud. I Venedig har de indført en turistskat, hvor du skal betale for at besøge byen, hvis du ikke overnatter der. Den er dog kun på ca. 5 euro så vidt jeg husker. Det har ikke haft den store effekt. Det er dog en vej jeg synes er fin nok. Du betaler også for at besøge museumer og lignende, så kan du også betale for at besøge byen eller øen. Beløbet bør dog være højere. 

    Det kunne være 20 Euro for en dagstur eller 100 Euro for en uge. Det er ganske rimeligt.

    Så der kan der laves restriktioner på hvor mange AirBNB lejligheder der er og hvor mange udlændige de udlejes til. Det samme med salg af bolig, hvor der kan laves restriktioner på hvem de kan sælges til. 

    Restriktioner på hvem der kan få lov til at bygge nyt, blandt andet for at mindske opbyggelsen af udenlandske restauranter. 

    Lave restriktioner på hvad der kan fotograferes. Det er lidt ment som en joke, men der er altid helt vildt mange der skal stå og tage billeder, selvfølgelig som selfies og hvor de skal tage 50 forskellige billeder. Det kan også virkelig skabe kø. Dette er selvfølgelig ment som en joke, da folk skal have lov til at fotografere hvor de har været. Der er dog nogle som godt kunne lære lidt om at tage hensyn når de fotograferer.

    Det er blot en hurtig brainstorm, hvor det ikke er sikkert at alt er gangbart og der sikkert er andet der kan gøres.

    Kiyonji22-07-24 09:12

  • ★★★★0

    Er det ikke i Berlin man har begrænset muligheden for at leje sit hjem ud via AirBNB? Det synes jeg er en helt fin idé, hvis det er med til at drive boligpriserne op for lokale. Mellem dem og selskaber som Blackstone, er det jo nærmest umuligt for almindelige mennesker at bo i storbyerne i store dele af verden.

    NSF22-07-24 09:22

  • ★★0

    Bystyret i Berlin tilbagekøbte en masse lejligheder fra private aktører og har så lejet dem ud med lovning om at huslejepriserne ikke stiger i fem år, mener jeg det var.

    Kiyonji22-07-24 09:39

  • ★★★★0

    www.theguardian.com/technology/article/2024/jul/18/meta-release-advanced-ai-multimodal-llama-model-eu-facebook-owner

    Vi må ikke få god AI fordi privacy. Mark er ked af det. :(

    NSF24-07-24 14:24

  • ★★★★★0

    More mig lidt over Fox News Main story var Harris ville forbyde plastiksugerør, det var vitterligt deres Big subject. 

    Elwood26-07-24 10:29

  • ★★★0

    More mig lidt over Fox News Main story var Harris ville forbyde plastiksugerør, det var vitterligt deres Big subject. 

    Gorman26-07-24 10:46

  • ★★★0

    Så skal de bare glæde sig til de får den der med skruelågene der sidder fast.

    Aranyhajú Nyárszépe26-07-24 11:39

Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen