Forum - Forum-tråd: What we saw

What we saw

  • ★★★★★0

    “What we Saw ”… :)

    Nej mere John Kramers Kommenter til nogen af hans subjects kommentar over situation. Der fik mig til at smågrine.

    Elwood27-07-24 23:30

  • ★★★★★0

    The Ministry of Ungentlemanly Warfare

    Yderst harmløs film, ganske munter karakter, hele teamet bruger dog aimbots det var nærmest komisk som de plaffer alle ned uden noget som helst besvær.

    Till Sweiger er ikke nogen Hans Lada, men han kan sagtens være scary de gir ham blot ikke meget at arbejde med, men igen det heller ikke Inglorious basterds.

    Baseret på rigtige karakter ku jeg læse mig til, men self. Guy ritchiet op tænker jeg.

    Men vil man se en bunke nazister dræbt så får man det i den her film.

    Den har dog sine moments og ja BJ Blazkowich (det ikke hans navn men ku ligeså godt ha været det) er klar en af dem, men Henry Cavill den mand kan dælme også charme.

    Men ja yderst harmløs rabalder film, hvor folk aldrig rigtig er i fare.

    Elwood28-07-24 09:15

  • ★★★★★0

    Jigsaw X var sku en bedre film af de to :)

    Elwood28-07-24 11:32

  • ★★★★★★0

    Civil War, 5/10

    Aaah, jeg ville så gerne have haft, det var en bedre film!

    Den er bestemt virkelig godt lavet, og lyden var krænget ret godt op herhjemme. Men - ellers var er for mange irritationsmomenter. En af de helt store er valg af sange - de er megairriterende og malplaceret.

    Ja we get it - når man har set nok lort, bliver man immun. Det bliver der kogt meget suppe på. Hele Jessies rejse er simpelthen alt for forudsigelig, og slutningen hvor hun tager billeder helt følelseskoldt af Lees død - det er så åbenlyst "full circle". Desuden føles den vildt urealistisk i forhold til deres arbejde - der er no way en fotograf står skulder til skulder med soldater, når de rykker ind i en bygning. De er jo megameget i vejen! Det giver heller ingen mening, at præsidenten bare er i Det Hvide Hus. Og det med citatet til sidst - supercringe.

    Guldager29-07-24 20:52

  • ★★★★★★0

    To danske film:

    Underverden II

     Endnu en action-basker fra Fenar Ahmad. Jeg har læst nogle af anmeldelserne, som kritiserer troværdigheden – men jeg tænker, at noget af misforståelsen kan opstå, fordi man forventer noget typisk dansk socialrealisme. Men det er egentlig ”bare” en actionfilm. Og en virkelig god en af slagsen med et fedt soundtrack.

    8/10

     

    ----

    Smuk

    Jeg elsker sådanne ungdomsdramaer – men Smuk er eddermame ringe! Dialogen er super-fucking-cringe, og den spiller på nogle helt enorme store stereotyper. Muligvis er der en flig af sandhed i den måde de unge agerer på, men det virker på ingen måde troværdigt. Altså, jeg er 43 år og aldrig været kvindelig studerende, så hvad ved jeg. Uanset – den minder rigtig meget om en amerikansk run-of-the-mill-high school film, som Netflix spytter ud – bare dårligere.

     4/10

    ----

    Og i går blev det til:

    All Quiet on the Western Front

    Udmærket, velproduceret krigsfilm, som ikke når helt op på de højder, som den ligger på til.

    Shock-krigsscener og lidende mænd galore - we get it! Krig er slemt.

    7/10

    Guldager 1-08-24 15:20

  • ★★★★0

    Søstre (2015)

    Er man til stille japanske film om familierelationer, så skal man ikke snyde sig selv for denne lille perle på Filmstriben. Det er Koreeda (manden bag Shoplifters og Efter Stormen), der står bag. Og det er en genre, han er mester i. Det føles slet ikke som skuespil – men mere som om, at der bare er opsat et kamera (eller flere) på væggen, som følger de fire søstres liv.

    Handlingen er hurtigt opsummeret, for der sker nærmest ingenting. Der bor tre voksne søstre i et stort gammelt hus i en lille japansk by. Filmen starter med, at deres far skal begraves, og i den forbindelse finder de ud af, at de har en 15-årig halvsøster, Suzu. Hun flytter så ind hos de tre ældre søstre, og herefter følger vi sådan set bare deres dagligdag med madlavning, arbejde, skolegang, cafébesøg osv.

    Den smule drama der er, vedrører de tre søstres mor, som de ikke har set i mange år, og som der er nogle interne spændinger omkring. Men det fylder faktisk ret lidt. Det meste af de to timer er bare super hyggelig og interessant hang-out i det gamle hus hos de fire ultra charmerende kvinder.

    ★★★★★☆

    S. Rico 3-08-24 11:17

  • ★★★★1

    Twisters (2024)

    Filmen gør alt hvad den kan for at appellere til et ungt puplikum. Hovedpersonerne – som burde være landets mest erfarne videnskabsmænd inden for meteorologi – ligner nogen der lige er kommet ud af college. Og de opfører sig meget af tiden som om, at det hele er én stor collegefest. Der er skruet helt op for rodeo stemningen og countrymusikken. Det at jage twisters er bare sjov og ballade for de fleste.

    Men for at det også skal virke lidt alvorligt, så er der klistret nogle ”hjælp hinanden” scener ind hist og her. Når en lille by er blevet ramt af en tornado, så smider videnskabsfolkene alt hvad de har i hænderne og iler lokalbefolkningen til hjælp. Og man sidder og tænker: hvad kan de lige hjælpe med? De er videnskabsmænd – ikke Falck redningsfolk.

    Daisy Edgar-Jones spiller hovedrollen som Kate, der i en meget ung alder er landets dygtigste meteorolog. Det gør hun faktisk ganske godt. Efter en total kliché intro, hvor en mission selvfølgelig går galt, trækker hun sig tilbage til skrivebordsarbejde. Men sørme om  ikke der senere bliver brug for hendes ekspertice. Og så er hun på twister-jagt igen.

    Her møder hun den voldsomt irriterende og obnoxiuos Tyler spillet af Glen Powell. Han var genial i Hit Man fra 2023. Men i Twisters ønsker man ham konstant hen hvor peberet gror.

    Der er absolut ingen spænding på noget tidspunkt. Men der er dog en masse ”hæsblæsende” flotte scener med tornadoer, der ødelæggende skærer sig gennem Oklahoma. Den del var fedt nok. Men resten er godt nok noget hø.

    Dette er uden tvivl den dårligste film, jeg indtil videre har set i år. Og jeg lægger mig op af Soundvenues rating.

    ★★☆☆☆☆

    S. Rico 4-08-24 15:23

  • ★★★0

    To danske film:

    Underverden II

     Endnu en action-basker fra Fenar Ahmad. Jeg har læst nogle af anmeldelserne, som kritiserer troværdigheden – men jeg tænker, at noget af misforståelsen kan opstå, fordi man forventer noget typisk dansk socialrealisme. Men det er egentlig ”bare” en actionfilm. Og en virkelig god en af slagsen med et fedt soundtrack.

    8/10

    Jeg så den selv i sidste uge, og mit største problem var ikke troværdigheden, men at den bare var for… ordinær. Den var utroligt skabelonsagtig, og så var klimaks utroligt anti-klimatisk.

    På en måde føltes den bare som et rehash af den første film - bare uden den emotionelle  og personlige rejse, hovedpersonen er på der.

    Og ja ja, så er den utroligt urealistisk. Men det er der nu så mange actionfilm, der er. Det kan jeg fint leve med. Hvis bare den ikke var så… ja, standard run-of-the-mill set-en-masse-gange-før-bare-bedre.

    Jeg landede på 5/10 for en hele vejen igennem middelmådig film efter min mening.

    HonoDelLoce 4-08-24 15:59

  • ★★★★★★0

    Så blev det endelig til en flok gode film i streg!

    The Zone of Interest

    En virkelig unik film hvor kameraet primært er stationært, men billederne er utroligt smukke. Rudolf Höss og familien lever er forholdsvis roligt familieliv - men som nabo har de en KZ-lejr. Vi ser kun tårnene, der stikker op over hegnet, og vi hører kun de forfærdelige lyde i baggrunden.

    Rolig, men skræmmende.

    8/10

    ----

    How To Have Sex

    Tre britisk teenagere tager til Grækenland før de skal hver sine veje på forskellige uddannelser. Planen er at feste igennem og møde drenge. De møder også drenge - og filmen sætter fokus på samtykke i et virkelig godt ungdomsdrama med en superb-spillende hovedrolle.

    8/10

    ----

    Kalak

    Drama om en misbrugt mand, der er flyttet til Grønland med familien, og er dybt fascineret af grønlandsk kultur. 

    Det er en selvbiografisk film, og den er da også virkelig realistisk, velspillet og god.

    8/10

    ----

    Love According to Dalva

    Filmen starter ret voldsomt med en 12-årig pige i tøj, der får hende til at se voksen ud, bliver tvangsfjernet fra sin far. Herefter følger vi hende i tiden efter på et børnehjem, hvor hun har svært ved at passe ind og at blive barn igen. Hun raser, hun drikker, hun savner sin far på trods af hendes opvækst - og hun kæmper med at forstå hendes fortid og at leve som en normal pige.

    Det er en afsindigt velspillet film af Zelda Samson, som er 15 år. Den er aldrig overdrevet fokuseret på trauma og den går aldrig tåreperser-vejen, men fortæller det hele fra hovedpersonens perspektiv.

    9/10

    ----

    Past Lives

    Jeg elsker når snakkefilm er gode. Og Past Lives er netop det. Tolv år efter Noras familier flytter fra Sydkorea til USA får Nora kontakt med barndomsvennen Hae sung. Filmen udspiller sig i tre perioder af deres liv: som 12 årig, som 24 årig og i 30'erne.

    Det er en film om barndom, minder, tabte muligheder, nostalgi. I sin form minder den utroligt meget om Before Sunrise og Before Sunset uden på nogen måde at være en kopi. Den er også ligeså god, som de to film.

    9/10

    Guldager 5-08-24 06:49

  • ★★★★★★1

    Twisters (2024)

    Filmen gør alt hvad den kan for at appellere til et ungt puplikum. Hovedpersonerne – som burde være landets mest erfarne videnskabsmænd inden for meteorologi – ligner nogen der lige er kommet ud af college. Og de opfører sig meget af tiden som om, at det hele er én stor collegefest. Der er skruet helt op for rodeo stemningen og countrymusikken. Det at jage twisters er bare sjov og ballade for de fleste.

    Men for at det også skal virke lidt alvorligt, så er der klistret nogle ”hjælp hinanden” scener ind hist og her. Når en lille by er blevet ramt af en tornado, så smider videnskabsfolkene alt hvad de har i hænderne og iler lokalbefolkningen til hjælp. Og man sidder og tænker: hvad kan de lige hjælpe med? De er videnskabsmænd – ikke Falck redningsfolk.

    Daisy Edgar-Jones spiller hovedrollen som Kate, der i en meget ung alder er landets dygtigste meteorolog. Det gør hun faktisk ganske godt. Efter en total kliché intro, hvor en mission selvfølgelig går galt, trækker hun sig tilbage til skrivebordsarbejde. Men sørme om  ikke der senere bliver brug for hendes ekspertice. Og så er hun på twister-jagt igen.

    Her møder hun den voldsomt irriterende og obnoxiuos Tyler spillet af Glen Powell. Han var genial i Hit Man fra 2023. Men i Twisters ønsker man ham konstant hen hvor peberet gror.

    Der er absolut ingen spænding på noget tidspunkt. Men der er dog en masse ”hæsblæsende” flotte scener med tornadoer, der ødelæggende skærer sig gennem Oklahoma. Den del var fedt nok. Men resten er godt nok noget hø.

    Dette er uden tvivl den dårligste film, jeg indtil videre har set i år. Og jeg lægger mig op af Soundvenues rating.

    ★★☆☆☆☆

    Tak for advarslen - IMDb siger 7,1/10, hvilket er bedre end den første - så jeg havde faktisk overvejet om den var et kig værd.

    Wayne 5-08-24 10:30

  • ★★★★1

    Ja, der er delte meninger. Der er en hel del, der synes det er glimrende underholdning. Også i de danske medier.

    Sammenlignet med en anden 2'er til en ikonisk 1996 film - Independence Day - så var jeg langt mere underholdt af Independence Day 2, selv om det også lidt var noget hø.

    S. Rico 5-08-24 11:07

  • ★★★★★★1

    Ja, der er delte meninger. Der er en hel del, der synes det er glimrende underholdning. Også i de danske medier.

    Sammenlignet med en anden 2'er til en ikonisk 1996 film - Independence Day - så var jeg langt mere underholdt af Independence Day 2, selv om det også lidt var noget hø.

    Det siger en hel del :-D

    Wayne 5-08-24 11:08

  • ★★★★★0

    Jeg var rigtig godt underholdt af Twisters. Det er på ingen måde en decideret god film, men der var rigeligt at grine af.

    David Lund 5-08-24 12:01

  • 0

    Jeg var rigtig godt underholdt af Twisters. Det er på ingen måde en decideret god film, men der var rigeligt at grine af.

    Grine som i grine overlegent og arrogant?

    Donnie 5-08-24 12:25

  • ★★★3

    Grine som i grine overlegent og arrogant?

    Nej, jeg tror mere at det var som i grine ligeværdigt og med respekt.

    Essal 5-08-24 12:36

  • ★★★★★★0

    Nej, jeg tror mere at det var som i grine ligeværdigt og med respekt.

    Det er den eneste måde at læse det - når det er David som skriver!

    Wayne 5-08-24 13:40

  • ★★★★★1

    Jeg griner altid med fuld respekt!

    David Lund 5-08-24 13:42

  • 0

    Det er imo mangel på respekt for andres oplevelse når el. hvis man sidder i en biograf og griner højt af en film hvor det ikke er meningen. Blot fordi du selv mener du har en overlegen smag i forhold til andre i salen synes jeg ikke man kan tillade sig at ødelægge andres oplevelse. Jeg har oplevet netop dette et par gange og det er ret irriterende. 

    Donnie 6-08-24 09:34

  • ★★★★2

    Jeg kan følge dette argument, hvis det er en superseriøs film. Jeg har bl.a. været til en visning af en gammel dansk nazi-propagandafilm i Cinemateket, hvor en eller anden sad og smågrinede hele vejen igennem, endda selvom det var en stumfilm uden musik.

    Men altså, det er Twisters, det er ikke ligefrem stor kunst, så jeg ville forvente at folk griner undervejs, fordi det er fjollet underholdning. Jeg mener, i den første film flyver der køer rundt, der åbenlyst sker fordi det skal være sjovt.

    Dertil kommer at man nu og da ikke kan kontrollere hvad man finder sjovt og/eller absurd, og derfor griner af det.

    NSF 6-08-24 09:48

  • 0

    Det er måske ikke stor kunst ifølge dig. Men for de fleste er det sikkert en seriøs film. De fleste jeg kender der har set den. Der er også forskel på at grine hvor filmen vil være morsom og så grine fordi det er dumt ifølge en selv. Kan kan ikke kontrollere at grine arrogant (for det er det som det er) kan man jo vælge at se filmen hjemme og ikke ødelægge vores andres oplevelse. 

    Donnie 6-08-24 10:11

  • ★★★1

    Det er måske ikke stor kunst ifølge dig. Men for de fleste er det sikkert en seriøs film. De fleste jeg kender der har set den. Der er også forskel på at grine hvor filmen vil være morsom og så grine fordi det er dumt ifølge en selv. Kan kan ikke kontrollere at grine arrogant (for det er det som det er) kan man jo vælge at se filmen hjemme og ikke ødelægge vores andres oplevelse. 

    Jeg foretrækker personligt at etablere dominans i biografsalen hurtigst muligt. Så jeg går i total De Niro mode à la Cape Fear: www.youtube.com/watch

    Essal 6-08-24 10:19

  • 0

    Mærkeligt som man aldrig må have en mening herinde der afviger uden at man skal gøres grin med. David Lund skriver selv han griner fordi det er så dumt. Ja det er det ifølge ham. Der er forskel på at grine og så grine arrogant som det bliver når man griner nedladende over hvor dumt noget er midt i en flok der ikke finder det dumt men fedt. 

    Donnie 6-08-24 10:23

  • ★★★★1

    Det er måske ikke stor kunst ifølge dig. Men for de fleste er det sikkert en seriøs film. De fleste jeg kender der har set den. Der er også forskel på at grine hvor filmen vil være morsom og så grine fordi det er dumt ifølge en selv. Kan kan ikke kontrollere at grine arrogant (for det er det som det er) kan man jo vælge at se filmen hjemme og ikke ødelægge vores andres oplevelse. 

    Nej, det er straight up ikke en seriøs film i følge alle der har været med til at lave den. Det viser titlen, traileren, interviews med castet og instruktøren.

    Jeg skal ikke kunne udelukke at at der findes enkelte mennesker på planeten, der går ind og ser filmen med en forventing om et seriøst drama om klimaforandringer eller vejrfænomener, men jeg forholder mig retten til at tvivle.

    Det er vildt nok at du kan dømme om folk griner arrogant eller bare griner, fordi de finder noget sjovt i en film om ikke bare én tornado, men flere..!

    NSF 6-08-24 10:27

  • 1

    Når man griner upassende steder og bliver irriterende for andre er det nok ikke så svært for andre end dig at vurdere at det er arrogant. Det ligger endda i ordret at det er arrogant. Fordi det er en stor oppustet film som ikke er seriøs drama er det jo stadig ikke en komedie. Så hvis jeg og andre synes det er irriterende at folk griner upassende steder må du respektere dette. Eller kniber det med at respektere andre mennesker og hvad de føler. 

    Jeg oplevede det f.eks. under en film som Fast5. Selv om jeg ikke selv fandt den god var det ret forstyrrende for resten af salen at der sad to mennesker og storgrinede upassende steder med et grin der tydeligt for enhver (ja altså ikke dig) var ment nedladende om det de så. Mange mennesker finder F&F serien fed og underholdende og de sidder ikke og tænker på den som dum. At vi to godt kan blive enige måske om at det er den gør det jo ikke til en sandhed for andre. Du kender nok ikke ret meget til almindelige mennesker fornemmer jeg. Det kan du ikke gøre for. Men respekter at der er personer som føler anderledes end dig. 

    Donnie 6-08-24 11:22

  • ★★★★1

    Men respekter at der er personer som føler anderledes end dig. 

    Niks.

    NSF 6-08-24 11:36

Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen