Forum - Forum-tråd: Madtråden

Madtråden

  • ★★★0

    Natmad igen som består af extra crispy chicken burgers, hvor der smøres ketchup i toppen af sesambollen, og remoulade i bunden af sesambollen.

    Dernæst drysses der lige ristede løg henover bøffen. Har så jeg kan lave to stk så det er nok til at få stillet sulten. Mega mums si'r jeg bare!!!

    Ryder66627-07-24 03:36

  • ★★★★★★0

    Efter sådan en kulinarisk toppræstation så blegner de thailandske ribs, med chili, ris og coleslaw jeg fik i Lund i aftes jo totalt!

    Jeg er flov over at besudle tråden, ved at nævne det. :-)

    Wayne27-07-24 06:29

  • ★★★★★★0

    Skal til navngivningsfest ved min søster, så hun disker op med grillmad. Hun er ret god til at lave mad, især at grille, så det skal nok blive godt. 

    davenport27-07-24 10:34

  • ★★★★★★0

    Vi er på sushi-restaurant. Til jul fik vi et gavekort på 500 kr...men det viser sig så, at gavekortet giver 20 kr. rabat per person indtil beløbet er brugt...

    Guldager27-07-24 12:57

  • ★★★★0

    Wat???!?

    dyg27-07-24 13:07

  • ★★★0

    Vi er på sushi-restaurant. Til jul fik vi et gavekort på 500 kr...men det viser sig så, at gavekortet giver 20 kr. rabat per person indtil beløbet er brugt...

    Lol, det lyder sgu da som noget fusk.

    Aranyhajú Nyárszépe27-07-24 14:00

  • ★★★★★★0

    Det viste sig, at gavekortet var et åbningstilbud givet gratis ud.

    Det var for i øvrigt heller ikke til jul vi fik den...det var fra svigermor i en sommerferiepakke. Er ikke sikker på, hun var klar over det...

    Guldager27-07-24 14:28

  • ★★★0

    Lol, det lyder sgu da som noget fusk.

    Ja, Totalt billigt trick. 

    Gorman28-07-24 09:08

  • ★★0

    Er det ikke bare en rabatkupon hvor du får en vis procentdel i rabat, hvis du køber for et vist beløb. Det lyder bare som en lidt snørklet måde det er formuleret på.

    Sådan nogle får jeg jævnligt sendt. Ikke mindst fra Uber og Hellofresh.

    Kiyonji28-07-24 09:53

  • ★★★★★★0

    Vored svigerforældre gav den til os, og de sagde det var et gavekort til 500 kr.

    Men det var sådan en gratis rabatkupon med 20 kr rabat/gang. Så vi kan spise der 24 gange mere og få 20 kr. i rabat....

    Guldager28-07-24 10:31

  • ★★★★★★0

    Har lige smidt en gammeldags oksesteg over. Traditionelt med mos, sovs, bønner og perleløg. Den får lige 4 timer i gryden....

    davenport29-07-24 14:05

  • ★★★★★★0

    Nøj, den blev god! Min datters kæreste måtte ikke blive at spise for sin mor, men skulle hjem og have det samme. Men han smagte min sovs inden han kørte, så held og lykke til hans mor :D 

    davenport29-07-24 18:46

  • ★★0

    Fandt en Franks Hotsauce i Fleggaard sidst vi var over grænsen og det skulle fejres. Lavede fried chicken med creme of corn, det er vulgært som at fixe kolesterol lige i hjertet, jeg føler mig stadig lidt beskidt. Men det var det værd

    HelmerJ30-07-24 07:07

  • ★★0

    Lavede mig selv en croque monsieur i dag i forbindelse med frokost. Den er absolut ikke sund, men smager godt.

    Læg lidt forskellige oste på toastbrød, placer skinke ovenpå og toppet med lidt cornichoner. På den anden toast skive smøres med dijonsennep og toppes med esdragon Klap sammen.. Smelt smør på panden og grill den et par minutter på hver side indtil den er gyldenbrun og osten er smeltet 

    Kiyonji31-07-24 14:08

  • ★★★★★★0

    Dem har jeg satme lavet mange af ;)

    Nå, til aften: karbonader, bearnaise, kartofler, gulerødder og bønner. Eller.. Krebinetter for dem der kommer fra Sjælland. 

    davenport31-07-24 17:58

  • ★★★★★★0

    Glimrende aftensmad. Stegte konens karbonade i glutenfri panering. Alle spiste med, så det var jo rigtig godt. 

    davenport31-07-24 19:42

  • ★★0

    Krebinetter var engang "finere", oprindeligt var det overtrykket med fedt slør, formet aflang og lavet på en rørt fars. 

    Karbonader er paneret hakkebøf på kalv og flæsk.

    /Holdning, Vi har desværre siden 70erne hvor verden blev åbnet for alvor forsømt dansk madlavning. Manglende tid og "det er godt nok/tæt nok på", har gjort vi over så lang tid er endt med en generation eller to det syntes dansk mad er kedeligt og smagsforladt.

    Når min farmor serverede en klar suppe, så var den så klar man kunne se penselstrøgne på dyrene i bunden af tallerkenen, fordi hun havde siede væsken og klarede den ved at røre æggehvide i som fjernede al grums, kød og melboller blev varmet i en gryde for sig selv. Teknisk set det samme måltid som 1l mou, 500g boller og 2 mini flutes i 10min på høj i microovnen, men der mangler ligesom noget.

    Dansk mad er bare kød med sovs og kartofler, ja men kun fordi mange ikke gider eller ved bedre. En hakkebøf skal da gerne både have bløde løg, rødbeder og en klat solbærmarmelade på siden.

    Apropos klassisk dansk mad, når jeg får fri fra arbejde vil jeg hjem og eksperimentere med nitrokaffe og til aften tror jeg det bliver noget sandwich fra en amerikansk fastfoodkæde, fordi jeg ikke er en skid bedre selv.

    HelmerJ 1-08-24 07:43

  • ★★★★0

    Eller måske fordi smag også har rykket sig. Jeg bryder mig ikke om bløde løg, rødbeder og solbærmarmelade til mad, eller ikke hvad man end plejer at spise til julemad af den slags. Min mormors sovs var altid lidt sød og det fandt jeg pænt fesent.

    Jeg er heller ikke til smørrebrød, uanset om det er hjemmelavet eller lavet af en pro. De fleste enkelte dele har jeg det såmænd fint nok med, men sammensat er det voldsomt uinteressant og ærlig talt irriterende at spise.

    NSF 1-08-24 07:54

  • ★★0

    Den udtalelse om smørrebrød er så forstyrret, jeg må trække fra en anden tråd, det er udansk på en meget woke agtig måde at sige sådan noget ;-)

    Alt mad er jo smagssag, jeg har det med karbonader med stuvet ærter og gulerødder, det er måske verdens kedeligste måltid efter ris med ketchup. Alle delene fungere, men sammen giver plus og plus et minus.

    HelmerJ 1-08-24 08:31

  • ★★★★0

    Jeg har aldrig været vild med smørrebrød, og har generelt syntes at det var pænt klamt, og helt uden balance. Alt for meget fyld og pynt, og for lidt af det gode (pånær leverpostej madderne, hvor der altid var alt for meget leverpostej).

    Men nu om stunder tager jeg og nogle af mine madnørdede venner ofte ud og får smørrebrød. Der er så meget fantastisk smørrebrød i København, men det kræver jo så også, at man er villig til at betale over 100kr pr stykke smørrebrød.

    For et par uger siden var vi i Bjørnekælderen på Frederiksberg, hvor vi fik en forbandet lækker sild med thai rød karry, og så en gang røget ål med røræg, trøfler og smørstegte kantareller! Så vil jeg fandme gerne have smørrebrød!

    dyg 1-08-24 09:50

  • ★★★★★★0

    Enig, dyg. 

    Synes de der smørrebrød læsset med roastbeef, leverpostej, sky og andet er ret nederen. og generelt er de normale smørrebrød man får hos slagteren temmelig trælse.

    Men en god tatar, kartoffelmad eller noget med fisk - det er sgu godt!

    Jeg var her i starten af ferien: broedogsnaps.dk/menu/

    Det var supergodt.

    Guldager 1-08-24 09:57

  • ★★0

    Det ser godt nok lækkert ud det de servere, lige pyntet nok til mig, er mere på den klassiske med karse citrusfrugt istedet for alle de skud og krølsalat. 

    Mit største og nærmest evige klagepunkt ved smørebrød er manglende mængde og kvalitet af brød delen. Men for lidt brød eller for meget fyld er vel lidt samme klage, hvis vi ikke ændre den samlede vægt.

    Skal helt sikkert prøve brød og snaps, på den ene side virker det meget tillidsvækkende på mig at de har givet sig tid til at skrive mayonnaise i stedet for mayo, på den anden side bliver jeg er lidt ængstelig ved ikke at kunne se snaps eller øl på menuen. Æggemad med rødvin, det skal jeg ikke be' om.

    HelmerJ 1-08-24 10:32

  • ★★★★★★0

    på den anden side bliver jeg er lidt ængstelig ved ikke at kunne se snaps eller øl på menuen.

    Snaps er hjemmelavet - de var faktisk lidt skuffende, synes jeg.

    Øl er bare the usual. Odense (som de jo har i Fredericia), Grimbergen, Kronenbourg og de sædvanlige haner.

    Guldager 1-08-24 11:16

  • ★★0

    Det er i hvert fald meget dansk. Vi har en smørrebrødsforretning her og hun kommer oprindeligt fra Danmark. Ellers er det ikke rigtigt noget folk kender til. På højde med tartelletter som folk bare finder mærkeligt.

    Jeg tror vist nok at smørrebrød eller i hvert fald rugbrød findes i Skåne og måske også Halland og Blekinge på grund af sin danske indflydelse. Mine forældre sagde i hvert fald at der var rugbrød der hvor de var i Skåne. Ellers bruges det stort ikke i Sverige.

    Omvendt er der ikke mange steder der sælger elg og vildsvin i Danmark, hvilket er en specialitet i det nordlige Sverige. Så lidt kulinariske forskelle er der trods alt.

    Synes i det hele taget det er interessant med de forskellige landes madkultur. Selv regionale forskelle er sjove. Jeg kan da huske at jeg har fået æbleflæsk, som vist nok er en fynsk specialitet. Er rygeost ikke også fra Fyn. Kan ikke sige at jeg kan lide nogle af delene. Altså æbler med bacon, nej vel.

    Hvad angår karbonader og krebinetter, så var karbonader hos os dem der er panerede med rasp og krebinetter er uden panering.

    Kiyonji 1-08-24 11:23

  • ★★★★0

    Mit største og nærmest evige klagepunkt ved smørebrød er manglende mængde og kvalitet af brød delen. Men for lidt brød eller for meget fyld er vel lidt samme klage, hvis vi ikke ændre den samlede vægt.

    Det var absolut også den største anke ved Bjørnekælderen. De havde så vidt jeg husker kun øl fra Anarkist, og deres snaps var også begrænset til (den helt fine) Linieakvavit og en enkelt eller to andre. Jeg vil sgu også have en god øl, og noget god snaps til mit smørrebrød!

    dyg 1-08-24 11:27

Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen