Den første "Terminator" udkommer endelig på 4K UHD til december

Camerons oprindelige, snavsede sci-fi-thriller kan snart (gen)opleves i den bedst tænkelige kvalitet.

Til oktober er det 40 år siden(!), at James Camerons "The Terminator" udkom – den udødelige sci-fi/horror-klassiker, som for alvor kickstartede både Camerons og Arnold Schwarzeneggers respektive filmkarrierer.

Og det jubilæum fejres med en ny hjemmevideoudgivelse af "The Terminator", der endelig lader fans beundre filmens effektive, grumsede og upolerede billedside i 4K UHD.

Læs også: Første udgave af "Terminator" på VHS sælger for 212.000 kr.(!)

4K UHD-udgivelsen af "The Terminator" er længe blevet omtalt på rygtebørsen, men nu ved vi, at den udkommer engang i december. Det skriver The Digital Bits på Facebook. Warner Bros. står for produktionen af skiven, men den præcise udgivelsesdato er altså stadig ukendt.

Vi ved heller ikke, hvor involveret Cameron har været i 4K-restaureringsprocessen. 4K UHD-udgivelserne af flere af Camerons ældre film – herunder "True Lies", "The Abyss" og "Aliens" – har fået en del kritik for at præsentere alt for "rensede" udgaver af filmenes respektive billedsider, hvor naturligt gryn og snavs er blevet fjernet digitalt, mens AI-teknologi er blevet brugt til at gøre billedet skarpere, men desværre også (i manges øjne) mere kunstigt og for poleret.

4K UHD-udgivelsen af "Terminator 2: Judgment Day" fik også en del hug, da den udkom i 2017 – bl.a. fordi den brugte en særlig udgave af billedsiden, som var blevet brugt til 3D-genudgivelsen og således drænet for gryn og desværre derved også en hel del andre små visuelle detaljer.

Men når nu det ikke er Camerons nuværende samarbejdspartnere hos 20th Century Studios og Disney, som står for 4K UHD-udgivelsen af netop "The Terminator", så er det mindre sandsynligt, at den snart 70-årige filmmager har været involveret i 4K-restaureringen.

Kommentarer

Den første "Terminator" udkommer endelig på 4K UHD til december

    Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen