Billedsiden i Matt Reeves’ "The Batman" var inspireret af, ja, Tommy Wiseaus "The Room"(!)

What a story, Mark!

Med sine tre Oscar-nomineringer, flotte anmeldelser (herunder 5 stjerner af vores anmelder) og global indtjening på næsten 800 mio. dollars er det intet under, at mange betragter Matt Reeves' "The Batman" som en af de bedste superheltefilm nogensinde.

Derfor er det en smule overraskende at høre, at filmen lod sig inspirere af en af filmhistoriens værste film: Tommy Wiseaus "The Room".

Læs også: "The Room" genindspilles med Bob Odenkirk i hovedrollen (og nej, det er IKKE en tidlig aprilsnar)

Om "The Room" ret beset er den værste film nogensinde, kan sagtens diskuteres, men der hersker til gengæld ingen tvivl om, at Wiseaus "sorte komedie" er en ubeskriveligt underholdende opvisning i tåkrummende dialog, fuldkommen arbitrær plotudvikling og skrækkeligt skuespil – særligt af Wiseau selv i hovedrollen. Og den er så ufrivilligt morsom, at den for længst er blevet et verdensomspændende kulturfænomen, der stadig trækker fulde huse i biografsale over hele kloden.

Og en af filmens mange fans er åbenbart VFX-troldmanden Miguel Santana da Silva, som skabte den betagende, lettere slørede skyline i de flotte stemningsbilleder af Gotham i "The Batman". De billeder var stensikkert med til at sikre filmens visuelle effekter en Oscar-nominering, og det kan holdet altså åbenbart (til dels) takke Wiseau for.

For da en bruger på Twitter for nylig komplimenterede billederne af Gotham i "The Batman", så svarede da Silva således:

"Det er oplagt at nævne, at da jeg skabte Gothams look under scenen med solnedgangen, så var jeg inspireret af baggrunden i tagscenen i 'The Room', som faktisk er langt mere stemningsfuld, end den har nogen ret til at være."

Ligheden mellem de to filmøjeblikke er da også en smule slående jvf. nyhedsbilledet ovenfor, og Wiseau selv har også reageret på den muntre anekdote. Og hvis du gerne vil blive lidt klogere på netop "The Room", så kan du herunder se vores dybdeborende videoindslag om filmen, der bl.a. indeholder et længere interview med en af dens legendariske stjerner, Greg Sestero:

Kommentarer

Billedsiden i Matt Reeves’ "The Batman" var inspireret af, ja, Tommy Wiseaus "The Room"(!)

Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen