Bruce Campbell: To nye "Evil Dead"-film er på vej

Godt 40 år efter sin fødsel er den sejlivede skrækfilmssaga slet ikke klar til at lægge motorsaven på hylden.

Da en dengang blot 21-årig Sam Raimi i 1981 instruerede "The Evil Dead" med sin nogenlunde jævnaldrende kammerat, Bruce Campbell, i hovedrollen, havde han næppe spået, at hans rå og upolerede lavbudgetfilm ville fostre en veritabel franchise gennemsyret af spil, serier, figurer, tegneserier og (naturligvis) film.

Der findes i skrivende stund hele fem film i "Evil Dead"-sagaen, hvor den seneste af slagsen – "Evil Dead Rise" – udkom sidste år og blev et kritikerrost megahit. Den havde blot kostet omtrent 15 mio. dollars at producere og indtjente næsten 150 mio. dollars på verdensplan.

Så det giver sig selv, at Raimi og Campbell – som ikke længere instruerer eller medvirker i "Evil Dead"-filmene, men som stadig producerer dem – har endnu flere kapitler i "Evil Dead"-serien i støbeskeen. Faktisk lige nøjagtig to af slagsen.

Læs også: Sam Raimi instruerer sin første gyser i 15 år: "Send Help"

Campbell, som spillede antihelten Ash i de tre første "Evil Dead"-film samt tv-serien "Ash vs Evil Dead", har tidligere talt om sin lyst til at lave en ny "Evil Dead"-film hvert andet år, og nu bekræfter Campbell altså over for Entertainment Weekly, at han arbejder på hele to nye fortsættelser i serien.

Eller måske bør man rettere sagt sige "spin-offs", for ligesom "Evil Dead Rise" kommer de næste film formentlig til at være selvstændige fortællinger, der blot har det til fælles, at de omhandler onde ånder, der besætter og terroriserer menneskerne omkring dem. Med andre ord: de har ikke nogen direkte plotmæssig relation til forgængerne, og samtidigt har filmene forskellige instruktører.

"Franchisens fremtid er to fordømte film," siger en typisk kæk Campbell i interviewet og fortsætter: "Vi har fået fingre i to nye fremragende instruktører, som har skrevet to nye manuskripter, og jeg tror, vi har overtalt et filmselskab til hoste nok gysser op til at få filmene lavet, eftersom serien stadig tjener penge."

"Evil Dead Rise" blev lavet af irske Lee Cronin og havde tilmed et dansk islæt i form af lyddesigneren Peter Albrechtsen og hans danske crew. Og netop fordi Cronins "Evil Dead Rise" blev en billetsælger af rang – endda franchisens største af slagsen til dato – så skal fans vente markant kortere tid på at se flere fortsættelser.

Campbell bekræfter i øvrigt, at han gentager rollen som Ash i en kommende "Evil Dead"-tegnefilmsserie, som længe har ligget på tegnebrættet.

Vi ved dog endnu ikke, hvornår "Evil Dead 6" (der – som rapporteret – skrives og instrueres af franske Sébastien Vaniček) og "Evil Dead 7" udkommer...

Kommentarer

Bruce Campbell: To nye "Evil Dead"-film er på vej

    Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen