Ian McKellen er klar på at spille Gandalf igen – og han er også blevet spurgt!

Den 85-årige skuespiller fastslår dog, at holdet bag de næste "Ringenes herre"-film skal "skynde sig", hvis de gerne vil have ham med om bord.

"Ringenes herre"-franchisen lever i bedste velgående.

Den 2. sæson af Amazons "Ringenes herre: Magtringene" er netop blevet skudt i gang på Prime Video, forleden fik vi traileren til den kommende animationsfilm "Ringenes herre: Krigen om Rohan", og så har vi også længe vidst, at adskillige nye "Ringenes herre"-biograffilm er på vej.

Læs også: Interview med den danske scenograf bag de storslåede kulisser i "Ringenes herre: Magtringene": Kristian Milsted

Den første af disse film bliver "The Lord of the Rings: The Hunt for Gollum", der – som titlen antyder – handler om den særegne, hæse Gollum, hvis krop og sind fordærves af Saurons ondskabsfulde ring, og som blev spillet af Andy Serkis i Peter Jacksons Tolkien-filmatiseringer. Og Serkis gentager ikke blot rollen i den kommende film, han instruerer den også. Den udkommer i øvrigt engang i 2026.

Men den kommende Gollum-film serverer måske også et gensyn med en anden ikonisk "Ringenes herre"-karakter: den mægtige troldmand Gandalf, som blev spillet af Ian McKellen i både Jacksons "Ringenes herre"-trilogi og i de tre "Hobbitten"-film.

I et interview med det britiske magasin Big Issue fortæller McKellen i hvert fald, at han er frisk på at gentage rollen – og at har faktisk er blevet kontaktet om et muligt "Ringenes herre"-comeback.

Se også: Moovy TV: Willow vs. Obi-Wan vs. Gandalf – hvilken troldmand vinder?

"Jeg er blevet fortalt," siger McKellen, "at der kommer flere 'Ringenes herre'-film, og at Gandalf er involveret, og de håber, jeg spiller rollen igen."

Samtidigt antyder den 85-årige McKellen med vanlig og skøn selvudslettende humor, at Serkis og Jackson skal trykke speederen i bund, hvis de skal nå at få ham med i filmene:

"Hvornår laver de filmene? Det ved jeg ikke. Hvordan ser manuskriptet ud? Det er ikke blevet skrevet endnu. Men de må hellere skynde sig!"

Selvom den aldrende McKellen tydeligvis stadig bugner af energi og entusiasme – selv når man bare læser et interview med ham på skrift – så indrømmer han i et andet nyligt interview med BBC, at han troede, han skulle dø, da han for nylig faldt ned fra scenen under en teateroptræden i London:

"De skader, jeg stadig tumler med, er emotionelle. Da jeg gled og faldt ned fra scenen, sagde jeg til mig selv: 'Her slutter det.' Det tænkte jeg. Og jeg råbte åbenbart: 'Min nakke er brækket, jeg er ved at dø!' Men det husker jeg ikke, at jeg sagde, men der foregik tydeligvis meget i mit hoved, mens min krop reagerede på faldet."

Samtidigt afslørede McKellen, at han holder fri i resten af 2024. Så det passer altså med, at han er tilbage på jobmarkedet, når Serkis og Co. tager hul på optagelserne til filmen om "The Lord of the Rings: The Hunt for Gollum"...

Kommentarer

Ian McKellen er klar på at spille Gandalf igen – og han er også blevet spurgt!

  • 0

    Vi må håbe, at Sir Ian har fortalt Andy Serkis, at han faktisk ikke er en egentlig troldmand, men bare en der LADER som om han er troldmand, under optagelserne til filmen.

    nwinther10-09-24 10:18

Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen