"The Bear" og "Shogun" fører an i årets Emmy-felt

De to tv-succeser er tilsammen blevet nomineret til hele 49(!) Emmy-priser – tv-branchens suverænt største awards.

Om små to måneder bliver Emmy-priserne uddelt for 76. gang – og vel at mærke for anden gang i år, idet sidste års uddeling af "tv-branchens Oscars" blev udskudt til januar i år grundet 2023’s Hollywood-strejker.

Hele 22.000 medlemmer af USA’s tv-akademi er med til at nominere og kåre årets bedste præstationer foran og bag kameraet, og forleden blev Emmy 2024-nomineringerne så annonceret.

Og ikke overraskende blev sværvægtere som "Shogun" (26 nomineringer), "The Bear" (23 nomineringer), "Only Murders in the Building" (21 nomineringer), "True Detective" (19 nomineringer) og "The Crown" (18 nomineringer) overdynget med anerkendelse.

Også "Fallout", baseret på Bethesdas ekstremt succesfulde videospilfranchise af samme navn, fik et 2-cifret antal nomineringer: 17. Sidste år blev en anden serie baseret på et spil, "The Last of Us", nomineret til hele 24 Emmy-priser. Mon "Fallout" formår at snuppe flere Emmy-statuer med hjem, end "The Last of Us" gjorde (8 stk.)?

Læs også: Officielt: "Fallout" får en sæson 2

Det er i øvrigt bemærkelsesværdigt, at selvom "The Bear" er en intens og overvejende dramatisk serie om den nådesløse restaurantbranche, så er den – ligesom under det sidste Emmy-show – nomineret til Årets komedieserie. Og dens sammenlagt 23 nomineringer er i øvrigt en rekord for netop en komedieserie (rekordens tidligere indehaver var "30 Rock" med 22 nomineringer i 2009). I januar hjemtog seriens 1. sæson hele 10 Emmy-priser, inklusive Årets komedieserie. 

Kandidaterne til Årets komedieserie er: "Abbott Elementary", "The Bear", "Curb Your Enthusiasm", "Hacks", "Only Murders in the Building", "Palm Royale", "Reservation Dogs" og "What We Do in the Shadows".

Kandidaterne til Årets dramaserie er: "The Crown", "Fallout", "The Gilded Age", "The Morning Show", "Mr. and Mrs. Smith", "Shogun", "Slow Horses" og "3 Body Problem".

Læs også: "3 Body Problem": Interview med Liam Cunningham

Kandidaterne til Årets mini-/antologiserie er: "Baby Reindeer", "Fargo", "Lessons in Chemistry", "Ripley" og "True Detective: Night Country".

Kandidaterne til Årets animationsserie er: "Blue Eye Samurai", "Bob's Burgers", "Scavengers Reign", "The Simpsons" og "X-Men '97". Der er vel at mærke tale om den 35. sæson af "The Simpsons", som snart tager hul på sin 36. af slagsen på tv. Det er ikke blot den længst kørende amerikanske tegnefilmsserie nogensinde, men også den længst kørende amerikanske komedieserie nogensinde. "The Simpsons" har allerede vundet 37 Emmy-priser, siden den animerede serie blev kickstartet i 1989.

Blandt de talrige Emmy-nominerede skuespillere finder vi store navne som Paul Rudd, Da’Vine Joy Randolph, Idris Elba, Gary Oldman, Hiroyuki Sanada, Paul Dano, Meryl Streep, Robert Downey Jr., Tom Hollander, Jon Hamm, Jodie Foster og Jean Smart.

"The Bear" og førnævnte "Shogun" (som er en nyfortolkning af den ikoniske miniserie fra 1980 med Richard Chamberlain) var i fællesskab med til at sikre, at Disney og deres underafdelinger, herunder FX, Hulu og ABC, endte som nomineringsfeltets sejrherrer med i alt 183 nomineringer.

På andenpladsen finder vi Netflix med 107 nomineringer – bl.a. takket være førnævnte "The Crown", som på trods af relativt lunkne anmeldelser snuppede 18 nomineringer med sin 6. og i øvrigt sidste sæson. 

For første gang i årtier befandt HBO (og Max) sig uden for Top 2 med alt i alt 91 nomineringer. 

Nogle tv-entusiaster vil måske undre sig over, at succeser som "The Boys" og "House of the Dragon" ikke har tilegnet sig nogen nomineringer, men det skyldes simpelthen, at deres forrige sæsoner sluttede for så lang tid siden, at de deltog i januars Emmy-uddeling, mens deres spritnye sæsoner formentlig napper adskillige Emmy-nomineringer næste år.

Læs også: 5. sæson af "The Boys" bliver seriens sidste

Emmy-priserne uddeles søndag den 15. september i Los Angeles kl. 17.00 lokal tid – det vil altså sige kl. 2.00 meget tidligt mandag morgen i Danmark. En vært er endnu ikke blevet udpeget.

Den alenlange liste over alle årets Emmy-kategorier og -nominerede kan nærstuderes hos bl.a. Variety.

Kommentarer

"The Bear" og "Shogun" fører an i årets Emmy-felt

  • 0

    Er det fordi, at "Bedste Komedie"-feltet generelt er nemmere at vinde i, at FX vælger at indstille The Bear i den kategori?

    Anyway, giv alle priserne til Shogun. I min optik er det muligvis den bedste serie i nyere tid.

    steadi20-07-24 17:26

  • ★★★★★0

    Krydser fingrene for Xmen 97

    Elwood21-07-24 20:36

Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen