"Tron 3" får musik af Nine Inch Nails

Det ville altid være svært at finde en værdig arvtager til Daft Punk, men Disney har ramt plet.

Siden 2017 har vi vidst, at en 3. "Tron"-film er på vej med Jared Leto i hovedrollen. Tidligere i år gik optagelserne omsider i gang, og under årets D23 Expo-event fremviste Disney de første klip fra filmen for et begejstret publikum, og forhåbentlig lander en trailer snart online.

Men mens fans har været enormt spændte på, hvordan "Tron 3" – som er blevet døbt "Tron: Ares" – vil se ud, så har der været mindst lige så stor interesse i at finde ud af, hvordan filmen vil lyde. Og her taler vi specifikt om underlægningsmusikken.

"Tron: Legacy" gav os trods alt et af filmmusikkens helt store triumfer i form af Daft Punks mageløse miks af symfonisk storladenhed og elektronisk power. Men da den franske electronica-duo gik i opløsning i 2021, mistede vi også muligheden for en direkte opfølger til deres sensationelle soundtrack. Men nu har Disney altså fundet Daft Punks musikalske afløser: Nine Inch Nails.

Se også: Bag om musikken i Christopher Nolans "Oppenheimer" med den Oscar-belønnede komponist Ludwig Göransson

Trent Reznors toneangivende industrielle rockband blev skabt i 1988 og bliver normalt blot omtalt som NIN. Reznor er bandets frontfigur og i øvrigt eneste permanent medlem, og netop nu er musikeren Atticus Ross også medlem af NIN – han blev vel at mærke en officiel del af NIN tilbage i 2016.

Og sammen har Reznor og Ross lavet blændende filmmusik i årevis til film som "The Killer", "Challengers", "Teenage Mutant Ninja Turtles: Mutant Mayhem" og "Gone Girl", og de vandt tilmed Oscars for deres musik til "The Social Network" og "Sjæl".

Og nu skal de så lave musikken til "Tron: Ares". Ross og Reznor trådte frem på scenen til store bifald under D23's "Tron: Ares"-præsentation, mens bandets ikoniske logo blev "skrevet" med røde lasere på det store lærred. Det øjeblik kan I se på X (tidl. Twitter) her.

"Tron"-filmene handler om mennesker og kropsliggjorte computerprogrammer, der dyster mod hinanden i forskellige videospilsagtige kampe. I dén forbindelse er det værd at bemærke, at NIN faktisk komponerede musikken til et af spilhistoriens helt store klassikere: id softwares "Quake" fra 1996. Lyt til dét skønne soundtrack her.

Vi får lov til både at se og høre "Tron: Ares", når den kører sin lyscykler ind i de danske biografer den 10. oktober.

Kommentarer

"Tron 3" får musik af Nine Inch Nails

  • ★★★★1

    Nice, de to laver satme noget fed musik.

    NSF12-08-24 10:15

  • ★★★1

    Virker som et godt valg.

    Essal12-08-24 11:22

  • ★★0

    Jeg synes de laver noget af det bedste filmmusik.

    Det er måske lidt for meget at sige at de har revolutioneret det, men de har i hvert fald givet den noget kant og lyd som er en slags modsætning til den gængse filmmusik.

    Kiyonji12-08-24 11:28

  • ★★★0

    Dejligt valg. Soundtracket til den nye tron var noget jeg frygtede, hvis daft punk ikke vendte tilbage. Ellers var mit bud John Carpenter. 

    MOVIE100012-08-24 12:40

Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen