Vildt Marvel-comeback: Russo-brødrene skal måske instruere "Avengers 5" og "Avengers 6"

Joe og Anthony Russo har tidligere instrueret "Avengers: Infinity War", "Avengers: Endgame" og to "Captain America"-film.

Det er ingen hemmelighed, at Marvel slet ikke er et nært så stærkt brand, som det var for blot få år siden. Da "Avengers: Endgame" udkom i 2019, indtjente den næsten 2,8 milliarder dollars globalt og var – for en stund – filmhistoriens bedst indtjenende film.

Dén film var, som titlen også antyder, en slags kulmination på M(arvel)C(inematic)U(niverse)-sagaen – et klimaks, som adskillige MCU-film i fællesskab havde bygget op til, siden franchisens første "Iron Man"-film støbte fundamentet tilbage i 2008. Og næsten hver eneste film i serien blev ikke blot rost af fans og kritikere, men også en kolossal finansiel succes.

Men siden da har MCU-film som "Eternals", "Thor: Love and Thunder" og "Ant-Man and the Wasp: Quantumania" underpræsteret ved billetlugerne, mens sidste års "The Marvels" blev et regulært flop.

Se også: "Thor: Love and Thunder"-interviews med Taika Waititi, Natalie Portman og Tessa Thompson!

Se også: Bag om "Ant-Man 3" med Michael Douglas, Jonathan Majors, Evangeline Lilly og Kathryn Newton!

Derudover er Marvels fremtidige filmplaner ikke blot blevet ramponeret af sidste års Hollywood-strejker, men også af alskens tumult bag kameraet – skuespilleren Jonathan Majors fik en voldsdom tilbage i december, hvorefter Marvel Studios prompte fyrede Majors. Men skuespilleren skulle have spillet superskurken Kang the Conqueror i adskillige kommende MCU-projekter, herunder "Avengers: The Kang Dynasty", som efter sigende skifter både titel og omdrejningspunkt efter Majors dramatiske exit.

Og Marvels længe ventede "Blade"-reboot med Mahershala Ali i titelrollen har mistet sin instruktør adskillige gange og kan simpelthen ikke komme ud af starthullerne. Også den næste og 5. "Avengers"-film har mistet sin instruktør. Kort sagt: det går i øjeblikket knap så super for Marvel Studios...

Derfor kommer det ikke som den store overraskelse, at Marvel-chefen Kevin Feige ifølge The Hollywood Reporter er i forhandlinger med brødreparret Joe og Anthony Russo om at gøre comeback som Marvel-instruktører og skrue både "Avengers 5" og "Avengers 6" sammen.

Russo-brødrene kickstartede deres karrierer med instruktørjobs på komedieserier som "Arrested Development" og "Community", og de blev sågar Emmy-belønnet for deres arbejde på den førstnævnte føljeton.

Det overraskede det mange, at Feige hyrede brødrene til at lave "Captain America: The Winter Soldier", men den forholdsvis nedbarberede og 70'er-inspirerede action-thriller blev et kæmpe, kritikerrost hit, og derefter lavede d'herrer "Captain America: Civil War" og dernæst "Avengers: Infinity War" og "Avengers: Endgame" – altså flere af filmhistoriens største sællerter.

Læs også: Joe Russo: Der kommer AI-skabte spillefilm om to år

Feige føler tydeligvis, at der er brug for nogle erfarne Marvel-filmmagere til at korrigere kursen og få MCU-franchisen tilbage på ret køl.

Det er dog under alle omstændigheder uventet, at Russo-brødrenes Marvel-tilbagevenden sker allerede nu, idet Joe og Anthony Russo har haft ualmindeligt travlt med et hav af andre projekter siden Marvel-dagene (herunder Netflix-thrilleren "The Gray Man" og spionserien "Citadel") og i øvrigt stadig har en masse andre tv-serier og film i støbeskeen – herunder en fortsættelse til netop "The Gray Man" samt det stjernespækkede sci-fi-drama "The Electric State" med bl.a. Chris Pratt, Stanley Tucci, Ke Huy Quan og Millie Bobby Brown på rollelisten.

Og i et interview med Variety tilbage i november 2022 fastslog Russo-brødrene tilmed, at hvis de nogensinde skulle lave en Marvel-film igen, så ville det tidligst ske i 2030.

Men "Avengers 5" udkommer efter planen i maj 2026, mens "Avengers 6" (som ser ud til at bevare undertitlen "Secret Wars") udkommer lige præcis ét år senere.

Moovy TV interviewede i øvrigt Russo-brødrene tilbage i juli 2022 op til streaming-premieren på "The Gray Man", og vi talte ikke blot om dén film, men også om de ekstremt succesfulde brødres tilgang til instruktion:

Kommentarer

Vildt Marvel-comeback: Russo-brødrene skal måske instruere "Avengers 5" og "Avengers 6"

  • ★★★★★0

    Ikke et vanvittigt originalt valg, men den perfekte beslutning i min optik i forhold til at få Marvel tilbage på sporet. Havde godt nok ikke set det komme med alle de projekter, som Russo-brødrene har på tegnebrættet...

    The Insider17-07-24 23:16

  • ★★★★1

    Det er nok ikke et tosset træk og så er det måske værd at overveje at droppe et par projekter hist og her, og skalere lidt tilbage i det hele taget.

    Selvom jeg overall er fan af MCU, vil jeg sige at det faktisk har været ikke bare helt OK, men ret befriende at der ikke har været 3-5 film og et hav af tv-serier at forholde sig til i år. Jeg ved dårligt om jeg gider at rulle i biografen og se Deadpool 3.

    NSF17-07-24 23:30

  • 0

    Jeg har svært ved at forestille mig at Marvel-franchisen kommer tilbage til hvor den var for år siden. Tiden er ikke til det mere. Men Russo-brødrenes bagkatalog giver i det mindste forhåbning om at de kan levere en ordenligt superhelte-action-komedie. Ironisk nok, er der måske i virkeligheden bare mere brug for et frisk take på Marvel-universet, men Hollywood går jo altid tilbage til det sikre, når deres IP brænder på.

    Sichlau18-07-24 00:15

  • ★★★★★1

    Winter Soldier var ikke det jeg ville kalde sikkert take, den blev en kæmpe succes, men den fulgte ikke direkte sammevtobe og setup som de andre Marvel film det var lidt nyt med hele dets tone, og det lagde kursen frem af i et stk. tid.

    Så, hvis brødrene igen kan finde på noget nyt der bryder det ud af den her formulariske formel Marvel MCU er endt i så siger jeg go for it.

    Elwood18-07-24 02:00

  • ★★★★★★1

    Herlig nyhed - Feige har i den grad brug for et udrykningshold, til at få styr på stumperne i MCU.

    Russo brødrene har bevist de kan. Materialet de skal samle er dog en del svagere end sidst, så der skal et mindre mirakel til - udover en erstatning for den manglende superskurk.

    Men håbet lever.

    Wayne18-07-24 07:05

  • ★★★★1

    Jeg har svært ved at forestille mig at Marvel-franchisen kommer tilbage til hvor den var for år siden.

    Det er også fint hvis den ikke gør. Jeg tror ikke helt at folkene bag filmene havde forestillet sig at publikum var klar til noget andet.

    Selv ville jeg foretrække et par film og måske 1-2 tv-serier om året, samt i høj grad film der står på egne ben. At en historie afsluttes betyder ikke, at man ikke kan hive alle helte ind i en Avenger-film et par gange i løbet af et årti.

    NSF18-07-24 07:53

  • ★★★★★0

    De kan ikke finde ud af at lave andet en Marvel-film, og MCU har haft det svært siden Endgame, så det passer mig fint, at de er tilbage i folden.

    Kruse18-07-24 08:23

  • ★★★0

    Ja bliver spændende at se om de kan øge niveauet og interessen igen. 

    Gorman18-07-24 08:24

  • ★★0

    Det der er en fordel ved MCU filmene er også en af deres største ulemper. Nemlig at der er en kontinuerlig historie og karakterudvikling, da filmene på den ene eller anden måde hænger sammen.

    Det gør dog også at filmene helst skal ses fra starten. Der er nok nogle af filmen som kan stå alene, Black Panther for eksempel og et par andre stykker, men i det store hele hænger de på den ene eller anden måde sammen. Det er i hvert fald ikke så interessant at se Avengers filmene uden at have set filmene der leder op til dem og de dukker også op i nogle af de andre film.

    Hvis du så vil starte helt forfra er det godt nok mange film du skal igennem. Det gør det heller ikke bedre at der er kommet TV serier. Så de har gjort at hvis du skal have den fulde oplevelse skal du helst se dem i rækkefølge. 

    Jeg er selv kommet til TV serierne og er gået i stå. Det er noget som skal tages i små doser, da de ligner hinanden så meget i opbygning.

    Kiyonji18-07-24 09:46

  • ★★★★0

    Jeg er selv kommet til TV serierne og er gået i stå. Det er noget som skal tages i små doser, da de ligner hinanden så meget i opbygning.

    De svinger også meget mere i kvalitet end filmene gjorde i phase 1-3.

    Agents of SHIELD fik trods alt 7 sæsoner, så man må formode at den kan noget. Agent Carter er helt fin. Inhumans nåede jeg kun at se to afsnit af og så bailede jeg, fordi den virkelig var noget bras.

    Runaways og Cloak & Dagger var vist heller ikke ligefrem fantastiske og da Disney/Marvel for alvor overtog produktionen, var det også lidt op og ned med kvaliteten.

    Jeg kan lide de fleste serier i phase 4, WandaVision. Falcon & the Winter Soldier, Loki, Hawkeye, Moon Knight, Ms. Marvel og She-Hulk, men de fleste er i bedste fald en cheeseburger fra McDonald's og hurtigt glemt.

    Hvad der er kommet efter, har jeg ikke haft interesse i. Secret Invasion og Echo siges at være lort og de eneste to fremtidige der måske frister lidt p.t. er Daredevil: Born Again og Ironheart.

    Nå ja, Netflix-serierne er generelt af høj kvalitet.

    Men det er virkelig en stor mundfuld at tage fat på og ikke overraskende, hvis folk ikke helt gider.

    Som Elwood har sagt i en anden tråd, så er det mest interessante p.t. nok X-Men '97.

    NSF18-07-24 10:05

  • ★★0

    Nå ja det er også serierne i phasse 4 jeg mente. Jeg har set Agents of Shield og Agent Carter og de er begge to ganske fine. Agents of Shield kunne have været bedre hvis sæsonerne havde været lidt kortere da jeg synes plottet i hver sæson trækkes ud. De har dog ikke så meget med filmene at gøre og lige der vil jeg faktisk sige at du kan se serierne uden at have set filmene. Captain America bliver knap nok nævnt i Agent Carter.

    Som jeg forstår det hænger phase 4 dog mere sammen med filmene. 

    Netflix serierne er dog, som du siger, af rimelig høj kvalitet, især de første sæsoner. De er dog helt anderledes i tonen og langt mere voldsomme. The Punisher, som udover Iron Fist og The Defenders, nok var den dårligst anmeldte af serierne, kunne jeg især godt lide.

    I hvert fald den første sæson. Anden sæson var mere undervældende i forhold til portrætteringen af Billy Russo/Jigsaw. En brutal og voldelig serie.

    Nu er det godt nok de seneste film fra Marvel der har gjort at de har fået meget kritik, men jeg er heller ikke så sikker på at det at and inkorporerer serien i samme tidslinje har været så smart. Det er efterhånden virkelig meget indhold du skal holde styr på. 

    Det fungerede bedre at gøre som med Netflix serierne og så holde det hele adskilt. Det giver også større kreativ frihed.

    Kiyonji18-07-24 10:19

  • ★★★★★1

    De svinger også meget mere i kvalitet end filmene gjorde i phase 1-3.

    Agents of SHIELD fik trods alt 7 sæsoner, så man må formode at den kan noget. Agent Carter er helt fin. Inhumans nåede jeg kun at se to afsnit af og så bailede jeg, fordi den virkelig var noget bras.

    Runaways og Cloak & Dagger var vist heller ikke ligefrem fantastiske og da Disney/Marvel for alvor overtog produktionen, var det også lidt op og ned med kvaliteten.

    Jeg kan lide de fleste serier i phase 4, WandaVision. Falcon & the Winter Soldier, Loki, Hawkeye, Moon Knight, Ms. Marvel og She-Hulk, men de fleste er i bedste fald en cheeseburger fra McDonald's og hurtigt glemt.

    Hvad der er kommet efter, har jeg ikke haft interesse i. Secret Invasion og Echo siges at være lort og de eneste to fremtidige der måske frister lidt p.t. er Daredevil: Born Again og Ironheart.

    Nå ja, Netflix-serierne er generelt af høj kvalitet.

    Men det er virkelig en stor mundfuld at tage fat på og ikke overraskende, hvis folk ikke helt gider.

    Som Elwood har sagt i en anden tråd, så er det mest interessante p.t. nok X-Men '97.

    Og nu er Xmen-97 Emmy normineret og det har den fuldt fortjent, den må som også godt tage prisen.

    Elwood18-07-24 12:16

  • 0

    Det jeg har set af tv-serierne var skåret på samme måde hvor det bar præg af at være en god idé til en spillefilm trukket ud over 6 afsnit der trak i langdrag og alligevel virkede uforløst. Det blev for tydligt at det bare var en pengemaskine. Marvel troede de kunne trykke deres egne penge, men deres griskhed betød at der gik inflation i det og nu har de mistet rigtig meget af den værdi de havde opbygget. 

    Sichlau18-07-24 23:28

  • ★★★0

    Skal ind og se Deadpool og Wolverine på onsdag. Håber den kickstarter MCU kvaliteten igen.

    Gorman19-07-24 01:18

  • 1

    Jeg spår at Deadpool & Wolverine bliver den bedste modtaget MCU film siden Avengers' storhedstid.

    ccbj20-07-24 10:05

  • ★★★★★★0

    Jeg spår at Deadpool & Wolverine bliver den bedste modtaget MCU film siden Avengers' storhedstid.

    Håber du får ret :-)

    Wayne21-07-24 21:23

  • ★★★★1

    Jeg spår at Deadpool & Wolverine bliver den bedste modtaget MCU film siden Avengers' storhedstid.

    Jeg spår at det bliver den bedst modtaget MCU-film i år!

    NSF21-07-24 21:26

  • ★★★0

    Jeg spår at det bliver den bedst modtaget MCU-film i år!

    Ha ha ;)

    Gorman22-07-24 01:08

  • 0

    Jeg spår at det bliver den bedst modtaget MCU-film i år!

    Det er jo snyd. :)

    ccbj22-07-24 01:15

Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen