Den næste "Star Trek"-film foregår primært på Jorden

Der bliver ikke megen star trekking i science fiction-franchisens 14. biograffilm.

Selvom vores blå hjemplanet spiller en vigtig rolle i adskillige "Star Trek"-spillefilm og -serier, så er der som regel tale om et kort visit, da franchisens Starfleet-helte har travlt med at kortlægge galaksens uudforskede afkroge langt væk fra Moder Jord.

Men ifølge en rapport fra The Hollywood Reporter, så er Jorden praktisk talt den eneste location i den næste (og 14.) "Star Trek"-biograffilm.

Artiklen handler først og fremmest om den nylige fusion mellem de to store Hollywood-filmselskaber Paramount Pictures og Skydance Media. Og som rapporten påpeger, så er "Star Trek" den største kronjuvel i Paramounts franchiseskattekiste – lige for snuden af "Top Gun" og "Mission: Impossible" – og således en stor prioritet for de nu sammensmeltede Hollywood-titaner.

Artiklen minder os om (og som vi skrev tilbage i januar), så er der to nye "Star Trek"-biograffilm på trapperne: en direkte fortsættelse til den nu otte år gamle "Star Trek Beyond" samt en prequel, der foregår tæt på vores nutid.

"Star Trek Beyond"-fortsættelsen har været undervejs i årevis, og den bliver efter planen det sidste kapitel i sagaen om den yngre Starfleet-besætning om bord på rumskibet Enterprise, som vi først mødte i J.J. Abrams' "Star Trek" fra 2009 med bl.a. Chris Pine, Zoe Saldana og Simon Pegg foran kameraet.

Den anden film, som flere amerikanske medier p.t. omtaler som "Star Trek Origin", er stadig omgærdet af mystik, men takket være The Hollywood Reporter-artiklen ved vi nu lidt mere om projektet.

Læs også: Alle 13 "Star Trek"-film rangeret – fra værst til bedst

Vi vidste allerede, at "Star Trek Origin" instrueres af Toby Haynes, som var hovedinstruktøren på 1. sæson af "Star Wars"-serien "Andor", og at manuskriptet skrives af Seth Grahame-Smith, der har skrevet så forskelligartede film som "Abraham Lincoln: Vampire Hunter" og "LEGO Batman Filmen".

Men nu ved vi altså også, at filmen hovedsageligt vil udspille sig på Jorden, og at den handler om menneskehedens første møder med rumvæsner og skabelsen af Føderationen – den pacifistiske koalition af planeter, som i fællesskab udforsker Mælkevejen. Paramount agter at lave en "Star Trek"-film, som kan hive nye fans med om bord og ikke påkræver noget som helst kendskab til franchisens tidligere fortællinger.

Optakten til Føderationens skabelse blev skildret i tv-serien "Star Trek: Enterprise" (2001-2005), som foregik i det 22. århundrede, mens det første møde mellem mennesker og rumvæsner – de spidsørede vulcans à la Spock – blev vist i spillefilmen "Star Trek: First Contact" fra 1996. 

I "Star Trek"-universet er det den 5. april 2063, at mennesker og vulcans mødes på vores planet, efter at den amerikanske opfinder Zefram Cochrane netop har rejst hurtigere end lysets hastighed med sin hjemmebyggede rumraket. Der går altså omtrent 100 år mellem dén begivenhed og Føderationens fødsel, så den kommende film kan frit boltre sig i en ret stor tidsperiode, som i øvrigt er relativt uudforsket i "Star Trek"-regi – hvis altså den nye film vel at mærke vælger at læne sig op ad franchisens etablerede kanon og ikke bare fortrænger "Star Trek"-sagaens leksika, for i så fald kan den jo foregå når som helst...

Apropos "Star Trek"-film, så kan du snart komme til "Star Trek"-festival for tredje år i streg i FORMAT Biograf – Moovy tropper naturligvis op, og der er morgenmad, quiz med præmier og fede overraskelser, og der vises både to "Star Trek"-film og -afsnit på det store lærred. Læs mere og book billetter her.

Premieredatoen på "Star Trek Origin" er stadig ikke blevet annonceret, men efter sigende stiler Paramount og Skydance efter at have filmen i biffen senest i 2026, hvor "Star Trek"-franchisen i øvrigt fejrer sin 60-års fødselsdag.

Da "Star Trek" fyldte 50 år i 2016, udkom "Star Trek Beyond", og Moovy TV mødte holdet bag den 13. (og stadig seneste) "Star Trek"-film i Los Angeles:

Kommentarer

Den næste "Star Trek"-film foregår primært på Jorden

  • ★★★★0

    Så måske skulle den bare hedde "Trek"?

    gi-jones22-07-24 12:48

  • ★★★★0

    Eller Earth Trek.

    Jeg synes det lyder som en mega god idé. Der er rigtig mange gode afsnit og film med sekvenser på Jorden. Herunder diverse tidsrejser i Voyager og The Voyage Home.

    Jeg glæder mig også super meget til Star Fleet Academy serien. Jeg går ud fra at den også foregår på Jorden?

    S. Rico22-07-24 13:28

Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen