"Kongekabale 3" får grønt lys

"Kongekabale" og "Mørkeland" bliver snart fulgt op af "Fandens forår".

Der skulle gå 20 år, før vi fik en fortsættelse til det danske thriller-hit "Kongekabale" fra 2004 i form af "Mørkeland", som udkom for en måneds tid siden i de danske biografer.

Og mens "Kongekabale" i sin tid solgte 550.000 biografbilletter, så har "Mørkeland" i skrivende stund solgt 220.000 af slagsen. Og med de imponerende tal in mente er det intet under, at SF Studios og Meta Film netop har givet grønt lys til produktionen af en tredje film om graverjournalisten Ulrik Torp, som nok en gang skal spilles af Anders W. Berthelsen.

Den næste film i serien hedder "Fandens forår" og er også baseret på en af Niels Krause-Kjærs bøger om Torp. Krause-Kjær har skrevet indtil videre fem bøger i serien – de to sidste er "Nedsmeltning" (2023) og "Jagttegn" (2024).

Mikkel Serup, som lavede "Mørkeland", sætter sig igen i instruktørstolen. Pudsigt nok er det Nikolaj Arcel, som instruerede "Kongekabale" (og også har film som "Bastarden" og "En kongelig affære" på CV'et), der skriver manuskriptet til "Fandens forår".

Læs også: Årets danske Oscar-kandidat er fundet

I en pressemeddelelse fastslår Serup: "I 'Mørkeland' fandt Ulrik Torp sit groove igen, så jeg ser frem til at fortælle næste kapitel om den utrættelige journalist på en endnu større skala. Jeg glæder mig til arbejdet med Nikolaj Arcel som manusforfatter, der kaster Ulrik Torp ind i et uhyggeligt, internationalt magtspil – og ikke mindst til arbejdet med Anders W. Berthelsen og flere af Danmarks mest talentfulde skuespillere."

Nikolaj Arcel supplerer: "Det bliver spændende at vende tilbage til den filmiske legeplads, jeg selv byggede sammen med Rasmus Heisterberg og Niels Krause Kjær for 20 år siden. Mit mål er at tage 'Kongekabale'-universet et nyt og eksplosivt sted hen og samtidig fortælle noget om den skræmmende politiske virkelighed, vi lever i i dag."

"Fandens forår" forventes at få biografpremiere engang i 2026.

"Mørkeland" kan stadig ses i adskillige biografer herhjemme – herunder i FORMAT Biograf. Book billetter her.

Kommentarer

"Kongekabale 3" får grønt lys

    Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen