"Star Trek" får snart sin første live-action-komedieserie

I rummet kan alle (forhåbentlig) høre dig grine...

På årets Comic-Con blev den næste – og 13. – "Star Trek"-serie annonceret.

Den 12. af slagsen, "Star Trek: Starfleet Academy", udkommer engang i 2025, og dernæst får vi en live-action-komedieserie. Animationsserien "Star Trek: Lower Decks" (2020-2024) var franchisens første med lattermusklerne i sigtekornet, men den 13. serie (som stadig ikke har en titel) bliver altså live-action.

Og apropos "Star Trek: Lower Decks", som snart rundes af med sin 5. sæson, så er det en af dén series kreative drivkræfter, skuespilleren Tawny Newsome (Beckett Mariner), som skriver og producerer den kommende komedieserie – side om side med Sundance-vinderen Justin Simien, som står bag den prisbelønnede komedieserie "Dear White People" og filmen af samme navn.

Læs også: Paul Giamatti får skurkerolle i ny "Star Trek"-serie

Det kom også frem, at den unavngivne serie handler om et par outsidere, som arbejder på et skinnende rent ferieresort, hvor deres daglige gøremål transmitteres live i resten af galaksen.

Ifølge flere kilder bliver serien en slags sci-fi-pendant til arbejdspladskomedier som "The Office" og "Parks and Recreation".

"Star Trek"-komedieserien har stadig ikke nogen premieredato, men eftersom vi både får "Star Trek: Starfleet Academy", tv-filmen "Star Trek: Section 31" og mere "Star Trek: Strange New Worlds" næste år, så warper den formentlig først ind på vores fladskærme i 2026.

Kommentarer

"Star Trek" får snart sin første live-action-komedieserie

  • ★★★★★★0

    Dygtige folk er med om bord, og "Lower Decks" er nok min favoritserie af alle de nyere "Star Trek"-serie, så jeg er totalt game!

    The Insider30-07-24 17:00

  • ★★★★★★0

    Synes ST har haft det godt med spøjse og humoristiske tiltag, men i min verden er det ikke en "sjov" franchise som sådan. Humoren har mere været underfundig, som med Data og Worf. Måske går det mod Star Wars med et overmættet marked, hvor man nærmest ikke kan følge med mere. Det virker ikke nødvendigt, da ST altid har været mere gennemtænkt, og ikke behøver at blive oversvømmet. Nu har jeg så kun set lidt Lower Decks og Discovery - er nok mere til det gamle og sikre. 

    davenport30-07-24 17:13

  • ★★★★★★1

    Måske går det mod Star Wars med et overmættet marked, hvor man nærmest ikke kan følge med mere. Det virker ikke nødvendigt, da ST altid har været mere gennemtænkt, og ikke behøver at blive oversvømmet.

    Det var engang min frygt, da adskillige serier blev annonceret samtidigt. Særligt når nu man var vant til, at der max kørte to "Star Trek"-serier sammen, og de tonemæssigt og æstetisk var relativt ens.

    Men det fede ved det nyere "Trek" er som helhed, at det er SÅ broget. Og man ryger ikke af vognen, hvis man kun gider se ÉN af de nye serier og fx heller ikke kan overskue en "Star Trek"-komedieserie. Der er en 3D-animationsserie for børn ("Star Trek: Prodigy"), en "2D-atig" animationsserie for voksne ("Star Trek: Lower Decks"), en episodisk retro-serie med god balancegang mellem humor og alvor ("Star Trek: Strange New Worlds"), et lettere rodet karakterstudium, som lykkeligvis sluttede med et brag ("Star Trek: Picard") og en mere rendyrket sci-fi-adventure-serie ("Star Trek: Discovery").

    Derfor føles det ikke overmættet på samme måde som 'Star Wars' i min optik. 'Star Wars' har bare lavet SÅÅÅÅÅ meget af det samme lort de seneste år. Det foregår alt sammen i den samme korte tidsperiode og serierne har praktisk talt den samme tone, det samme look, de samme karakterer. Med "Andor" som en nævneværdig undtagelse på de fleste parametre, og "The Acolyte" foregår selvfølgelig nogle årtier før resten af slænget, men så handler den stadig om folk, der tæsker hinanden med lyssværd.

    Så når den kreative spændvidde er så stor, som den er i nyere "Trek" (og kvaliteten synes jeg faktisk også generelt er høj – 2. sæson af "Picard" er det dårligste "Star Trek", der nogensinde er blevet produceret, og "Dicovery" har haft sinde udfald, men "Strange New Worlds" er fremragende, og 3. sæson af "Picard" samt "Prodigy" og "Lower Decks" er fucking fænomenale), så føler jeg ikke, jeg har svært ved at bunde i det.

    Og så må du give dig i kast med lidt af det andet, René! "Prodigy" er målrettet børn, men det er jo praktisk talt en fortsættelse til din yndlingsserie, "Voyager", og 3. sæson af "Picard" skal du se. Du kan sagtens springe over de to første sæsoner :-) Og "Strange New World" tænker jeg også, du får en fest med.

    The Insider30-07-24 17:22

  • ★★★★★★1

    Ah, way ahead of you :) Har skam set SNW og Picard, selvfølgelig. Købte faktisk abb på TV2 for at se SNW. Den er noget af det bedste der er sket for franchisen. Den er så anderledes og egentlig underlig. Og kunne jo ikke bare sidde overhørig, når man kunne (gen)se Seven of 9 igen :D 

    davenport30-07-24 19:40

  • ★★★★★★0

    Ah, way ahead of you :) Har skam set SNW og Picard, selvfølgelig. Købte faktisk abb på TV2 for at se SNW. Den er noget af det bedste der er sket for franchisen. Den er så anderledes og egentlig underlig. Og kunne jo ikke bare sidde overhørig, når man kunne (gen)se Seven of 9 igen :D 

    Sååååådan, mand! 

    The Insider30-07-24 19:43

  • ★★★★★★1

    /bow ;)

    davenport30-07-24 19:45

  • ★★★★0

    Så...øh..Anonyme TNGere findes IKKE...og dét hedder bare Trekkie∞? 

    ^AVS

    Gasivodo31-07-24 04:32

Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen