2. sæson af "Star Trek: Prodigy" får endelig en dansk premieredato

Den Emmy-belønnede series 2. sæson udkom den 1. juli i USA og har fået fuldkommen fantastiske anmeldelser – og danske trekkies kan heldigvis se den snart.

For godt tre uger siden udkom alle 20 afsnit af 2. sæson af "Star Trek: Prodigy" på Netflix i USA og i enkelte andre udvalgte lande. Men herhjemme i Danmark (og i mange andre europæiske nationer) lanceres serien af streamingtjenesten SkyShowtime, som først nu har annonceret en premieredato.

Og lykkeligvis skal danske trekkies ikke vente synderligt længe. Den 17. august bliver sæson 2 af "Star Trek: Prodigy" nemlig udgivet på SkyShowtime. Seriens 1. sæson ligger allerede på tjenesten.

Siden den amerikanske lancering den 1. juli har 2. sæson af "Star Trek: Prodigy" allerede fået en masse flotte lovord af flere af USA's største underholdningsmedier – herunder Variety, MovieWeb, Inverse og Collider.

Det er dog stadig uvist, om serien får en 3. sæson. Paramount og CBS, som ejer rettighederne til "Star Trek"-franchisen, skrottede serien for et år siden, mens arbejdet på sæson 2 stadig stod på, men lykkeligvis kom Netflix serien til undsætning.

Læs også: Den næste "Star Trek"-film foregår primært på Jorden

"Star Trek: Prodigy" er den 10. "Star Trek"-serie, men den første af slagsen, som er målrettet børn og barnlige sjæle. Den er i øvrigt produceret i samarbejde med børnekanalen Nickelodeon. I 2022 blev den Emmy-nomineret til Årets animationsserie, mens dens computerskabte scenografi hjemtog en Emmy-pris.

"Star Trek: Prodigy" handler om en gruppe unge og meget forskelligartede rumvæsner i galaksens yderkant, som alle er indespærret på en barsk fængselsplanet. I fællesskab flygter de om bord på et Starfleet-rumskib, USS Protostar, som af (i første omgang) uransagelige årsager ligger begravet på planeten.

Og med deres tidligere slaveejere i hælene forsøger de at finde frem til Starfleet, alt imens de udforsker Mælkevejens gådefulde Delta-kvadrant og bliver klogere på hinanden. Og de møder også flere kendte ansigter fra "Star Trek"-franchisens astronomiske bagkatalog – inklusive den tidligere Voyager-kaptajn Kathryn Janeway, som i sæson 2 rekrutterer seriens unge helte til en helt særlig mission, der omfatter en masse tidsrejser.

Husk i øvrigt, at I snart kan se både "Star Trek"-afsnit og -film på det store lærred, når FORMAT Biograf og Moovy slår dørene op til "Star Trek"-festival for 3. år i streg. Læs mere og book billetter her.

Som sagt udkommer 2. årgang af "Star Trek: Prodigy" den 17. august på SkyShowtime, og traileren til sæsonen kan i øvrigt ses her:

Kommentarer

2. sæson af "Star Trek: Prodigy" får endelig en dansk premieredato

  • 0

    Den første animerede Star Trek serie fra 1973/1974 var nu også målrettet børn og barnlige sjæle. Den vandt i 1975 Emmy for "Outstanding Entertainment – Children's Series"

    Så det er ikke den første af slagsen, som er målrettet børn og barnlige sjæle.

    borg_punk23-07-24 15:22

  • ★★★★★0

    Den første animerede Star Trek serie fra 1973/1974 var nu også målrettet børn og barnlige sjæle. Den vandt i 1975 Emmy for "Outstanding Entertainment – Children's Series"

    Så det er ikke den første af slagsen, som er målrettet børn og barnlige sjæle.

    www.bbc.com/culture/article/20230906-the-legacy-of-star-trek-the-animated-series-50-years-on

    "Star Trek: The Animated Series premiered 50 years ago, in September of 1973 during Saturday morning cartoons, but the show wasn't written for children. Instead, it was very much conceived of as a continuation of The Original Series"

    The Insider23-07-24 15:36

Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen