"Inderst inde 2" overhaler "Løvernes konge"-remaket på listen over filmhistoriens 10 største hits

Nu er der i hvert fald ingen tvivl om, at "Inderst inde 2" er den mest succesfulde animationsfilm nogensinde.

Tilbage i slut-juli kunne Disney og Pixar med forståelig stolthed annoncere, at "Inderst inde 2" nu var den finansielt mest succesfulde animationsfilm nogensinde. Med en global indtjening på (dengang) 1,462 mia. dollars havde den nemlig overhalet animationsfeltets tidligere rekordholder, "Frost 2", der i sin tid indbragte 1,451 mia. dollars.

Men flere filmentusiaster bemærkede prompte, at der faktisk var én animationsfilm, der havde klaret sig bedre end begge de film: Disneys "Løvernes konge"-remake fra 2019.

Jon Favreaus nyfortolkning af den ikoniske tegnefilm af samme navn fra 1994 er nemlig praktisk talt 100% computeranimeret – men Disney har alligevel valgt at betegne filmen som live-action (læs: skudt med ægte kameraer på ægte locations), angiveligt fordi filmholdet har konstrueret scener ved at benytte kameraer i virtuelle studier (lidt à la optagelserne til James Camerons "Avatar"-film), mens eksempelvis "Inderst inde 2" blev skabt udelukkende i Pixars computerlokaler.

Men nu kan diskussionen endelig lukkes ned, for oven på den forgangne weekend har "Inderst inde 2" nu indtjent sammenlagt 1,668 mia. dollars på verdensplan, mens "Løvernes konge"-remaket indtjente 1,662 mia. dollars globalt for fem år siden.

Læs også: "Emoji Filmen" er ugens mest sete film på Netflix(!)

Og faktisk betyder det, at "Inderst inde 2" nu også er filmhistoriens 9.-største kassesucces – hvis man vel at mærke ikke tager højde for inflation.

På 8.-pladsen finder vi "Jurassic World", men "Inderst inde 2" er i skrivende stund blot 3 millioner dollars fra at overhale den 4. "Jurassic"-film på ranglisten, så det er nok blot et spørgsmål om få dage – hvis ikke timer – før Pixars nyeste opus ender som filmhistoriens 8.-største hit.

Der er derefter et godt stykke vej op til #7 på listen, "Spider-Man: No Way Home" (1,926 mia. dollars), men under alle omstændigheder står Disney og Pixar tilbage med en ekstremt imponerende og noget uventet bundlinje.

For en lille måneds tid siden annoncerede Disney og Pixar i øvrigt, at de arbejder på en animeret "Inderst inde"-spin-off, og det er nok ikke helt utænkeligt, at selskaberne snart offentliggør, at "Inderst inde 3" er på trapperne...

Kommentarer

"Inderst inde 2" overhaler "Løvernes konge"-remaket på listen over filmhistoriens 10 største hits

  • 0

    Den her nyhed gjorde mig lidt glad, indtil det gik op for mig at rekordindehaveren nu i stedet er en fortsættelse. Originalitet kommer åbenbart aldrig til at indkassere finansielle rekorder.

    Sichlau 6-09-24 18:10

Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen