“Grusomme mig"-franchisen har nu indtjent 5 milliarder(!) dollars

Den ultrapopulære animationsfranchise er den første i historien til at nå den imponerende milepæl.

Man kan vist roligt sige, at animationsfilm ejer sommeren 2024. Som tidligere rapporteret er både Pixars "Inderst inde 2" såvel som Illumination/Universals "Grusomme mig 4" kommet forrygende ud af starthullerne.

Og nu har sidstnævnte film så medvirket til at gøre "Grusomme mig"-serien til den største animationsfranchise nogensinde. 

Det står klart efter, at "Grusomme mig 4" fortsætter sin sejrsgang i biografer over hele kloden. Blot én uge efter filmens premiere havde det animerede eventyr indtjent 255 mio. dollars globalt. Læg dertil de 136 mio. dollars, som "Grusomme mig 4" har indtjent i løbet af den forgangne uge. 

Læs også: "Langt fra andedammen" har fået luft under vingerne ved billetlugerne

Alt i alt betyder succesen, at "Grusomme mig"-franchisen nu sammenlagt har indtjent 5 milliarder(!) dollars. Det er den første animerede franchise, som rammer dén milepæl.

Den første "Grusomme mig" så dagens lys tilbage i 2010 og har altså i årenes løb kastet tre fortsættelser af sig. Derudover har vi også fået to spin-off-film om hovedpersonen Grus små, nuttede håndlangere – de såkaldte minions

En tredje "Minions"-film er sat til at udkomme i biograferne i juni 2027, så pengene kommer formentlig til fortsat at rulle ind hos Illumination og Universal i fremtiden.

Kommentarer

“Grusomme mig"-franchisen har nu indtjent 5 milliarder(!) dollars

  • 0

    Jeg har mistet interessen. Ungerne vil gerne se den, men jeg står imod.

    Når en serie runder fjerde film, er der sjældent mere at komme efter for mit vedkommende. Det gælder Toy Story 4, Kung Fu Panda 4 og denne virker også som mere af det samme jvf. Moovys anmeldelse.

    Nickell17-07-24 19:47

Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen