Meget mere "Abernes planet" er på vej

Dette års "Kingdom of the Planet of the Apes" bliver startskuddet på en ny trilogi.

"Kingdom of the Planet of the Apes" – det tiende kapitel i "Abernes planet"-franchisen – udkom tidligere i år og blev et relativt stort hit med en global indtjening på næsten 400 mio. dollars.

Således indfinder filmen sig i skrivende stund på 8.-pladsen på listen over 2024's største biografhits – foran andre store franchisetitler som "Twisters", "Alien: Romulus", "Furiosa: A Mad Max Saga" og "Ghostbusters: Frozen Empire".

400 mio. dollars er dog stadig ikke ligefrem et voldsomt flot tal i en tid, hvor blockbusters (måske i mindre grad efter pandemien, men stadigvæk...) helst skal indtjene én milliard dollars for at blive betragtet som et vaskeægte megahit. Dén bedrift har to film mønstret i år: "Inderst inde 2" og "Deadpool & Wolverine".

Men med et budget i omegnen af 160 mio. dollars har "Kingdom of the Planet of the Apes" stadig leveret et hæderligt afkast, og nu fastslår en ny rapport fra The Hollywood Reporter, at Disney og 20th Century Studios har givet instruktøren Wes Ball grønt lys til at lave to planlagte fortsættelser til filmen.

Læs også: Alternativ version af "Kingdom of the Planet of the Apes" uden computereffekter udkommer på hjemmevideo

Ball har dog p.t. travlt med forarbejdet på hele to spilfilmatiseringer: "The Legend of Zelda" og "Ruiner". Det vides ikke, om Ball først laver de to film før det næste "Apes"-projekt, men det er heller ikke usandsynligt, at Ball "nøjes" med at skrive/producere den 11. "Abernes planet"-film og overlader instruktørstolen til en kollega.

"Kingdom of the Planet of the Apes" foregår flere hundrede år ude i fremtiden, hvor aber for længst er blevet den dominerende art på Jorden. Krige og en destruktiv virus har forvist de resterende mennesker til skyggerne.

Men menneskehedens ondskab og blodtørst har tilsyneladende inspireret abekongen Proximus til at bygge et imperium, der jagter sagesløse mennesker og slavebinder andre aber. Den unge og sympatiske chimpanse Noa, der er søn af sin abeklans leder, tager kampen op mod Proximus og får samtidigt udfordret sit syn på menneskeheden efter mødet med kvinden Nova.

Og planen er, at Noa fortsætter sin rejse i seriens næste film, som samtidigt bygger op til plottet i den oprindelige "Abernes planet" fra 1968. Du kan høre Ball tale mere om sine idéer og tanker i Moovy TV's interview med manden her:

Kommentarer

Meget mere "Abernes planet" er på vej

    Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen